- 16 Aralık 2016
- 3.428
- 3.582
- 133
- Konu Sahibi annabelica
-
- #26.421
sagol canimCanım kesinlikle sana boşuna stres yaşattığını düşünüyorum
Sıkma canını. Sen hem güzel besleniyorsun hemde hepimizden sık kontrole gidiyorsun. Bir aksilik olsa zaten simdiye soylerdi dr. Bir muayenede olacak sey degil bence. Rahat ol canim.haklısınız kızlar zaten asla icime sinen bir muayne olmadi cumartesi den sonra duruma göre hareket edicem artık
gercekten giden para olsun hic umrumda degil stresten başım agırdı resmen
ben kendi doktorumdan baska doktorada gitmedigm icin ölcümler bu kadar fark edermi bilemiyorum 8 gun az degil bence niye boydan degilde kafa ve karın geri hepsi degil yani
geldim eve
doktorum ayrintiliya girmeden 1 hafta once ben goreyim seni demisti ve gecen hafta persembe doktoruma gittigim de bebegim gayet iyi hareketli tam haftasiyla uyumluydu 1 gun bile gerilik yoktu 406 gr 25 cm di
bugun ayrintiliya girdim bebegimin kafasi ve karni 8 gun geri cikti şoka girdim
kilosi tabloda ortalama sınırın altinda yani düşüge yakın cikti 418 gr cikti boyu 3 gun onde 28 cm dedi
hic gerilik yokken niye kafa ve karnı geriden gelsin
cok moralim bozuldu kıpır kıpır olan bebegm hareketlerini dışardan gormeme ragmen orda hic kıpırdamadi meyve suyu cikolata ye 20 dk gez gel dedi gezdim yedim yok uyuyo hala karnini kaşıyo uyuyo
baya salladı vurdu karnıma kolunu bacagını kaldırmadı bile
zaten geri de cıktı bebek kucuk git haftaya cumartesi birdaha gel gecmisin kotu detayli bakabilelm bebek asla uyanmiyor dedi
ve eve geldim cok keyifle heyecanla gitmistim moralim bozuldu
BendeKızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
Ama nipt down sendromu varsa Allah korusun, çok yüksek ihtimalle belli ediyor bunuFetal dna bir tarama testiymiş amniyosentez ise tanı testiymiş :/
evet her hafta kontroldeyim sukurler olsun plesenta asagi inmesi dısında hic sorun olmadi ki oda yukari cikti hep mutlu gidip geldim bugun beni bu radyolog uzdu cumartesi doktorumdan sonra guzel seyler yazicam sizeSıkma canını. Sen hem güzel besleniyorsun hemde hepimizden sık kontrole gidiyorsun. Bir aksilik olsa zaten simdiye soylerdi dr. Bir muayenede olacak sey degil bence. Rahat ol canim.
kilo tabloda ortalamada ama alt sınira yakin dedi boyu zaten önde gidiyorCanım niye geri olsun ki benim ki de 25 cm ve 421 gr çıktı e doktorum hiç geri demedi, neden öyle söyled doktorun günlerimiz yakın seninle, öyle değil bence
bende sinir oluyorum her bulgu down sendromuna cikiyor ee fetal dna yaptk icim rahatti simdi degil o zaman heran hersey olabilir %99 dogruluk payi veren teste nasil sadece tarama diyebilir ki bosuna yaptrdk o zaman bak arkadsn fetal temiz ama ultrasonda down sendromu bulgusu var anlamafm hic yaniBendeEzmu0810 katılıyorum nipt yaptırdın ve bir şey çıkmadı şükür, bu doktorların her şeyi down’a bağlaması sinirimi bozuYor bazen
Aşkım hiç boşuna üzme kendini, benim normal dr her seferinde karnını, kafasını ölçüyor, tamam perinatolog değil ama 8 gün farkıda görecek kadar bilgileri var sonuçta, geçen hafta normal çıkan 1 haftadamı anormal çıkıyor, sen şimdiden güzel bir perinatolog araştırmaya başla lütfenevet her hafta kontroldeyim sukurler olsun plesenta asagi inmesi dısında hic sorun olmadi ki oda yukari cikti hep mutlu gidip geldim bugun beni bu radyolog uzdu cumartesi doktorumdan sonra guzel seyler yazicam size
kilo tabloda ortalamada ama alt sınira yakin dedi boyu zaten önde gidiyor
bunlarin geriligi degil canim karni ve kafadi 8 gun geri cikti onu dert ettim
Yüzde 1 yanılma payı varmış bunuda genetik testi yaptırdığım firmayı arayıp öğrendim. Yani dedim kontrol edin bir hata yapmış olabilir misiniz böyle böyle şeyler dediler bana vs. Onlarda amniyosentez yaptırmak %100 nipt %99 dediler. Cidden boşa mı anlamıyorum stresten saatlerdir kendime gelemedim. Bide şimdi çocuk kardiyoloğu buldum fetal eko yapıyormuş bazıları onu yaptırcamAma nipt down sendromu varsa Allah korusun, çok yüksek ihtimalle belli ediyor bunu
Kızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
Şehir hastaneleri de yapıyor canım, fetal kalp konseyi oluyor, ona çıkıyorsun bütün profesörler hocalar gelip ortak bakıyorlarYüzde 1 yanılma payı varmış bunuda genetik testi yaptırdığım firmayı arayıp öğrendim. Yani dedim kontrol edin bir hata yapmış olabilir misiniz böyle böyle şeyler dediler bana vs. Onlarda amniyosentez yaptırmak %100 nipt %99 dediler. Cidden boşa mı anlamıyorum stresten saatlerdir kendime gelemedim. Bide şimdi çocuk kardiyoloğu buldum fetal eko yapıyormuş bazıları onu yaptırcam
evet her hafta kontroldeyim sukurler olsun plesenta asagi inmesi dısında hic sorun olmadi ki oda yukari cikti hep mutlu gidip geldim bugun beni bu radyolog uzdu cumartesi doktorumdan sonra guzel seyler yazicam size
kilo tabloda ortalamada ama alt sınira yakin dedi boyu zaten önde gidiyor
bunlarin geriligi degil canim karni ve kafadi 8 gun geri cikti onu dert ettim
Hangi firmaya yaptırdın aşkım? 99% az bir şey değilki , 1% yanılma ihtimaline kalmaz zaten down her türlü belli eder kendini. Ense kalınlığı, burnu iyimiydi?Yüzde 1 yanılma payı varmış bunuda genetik testi yaptırdığım firmayı arayıp öğrendim. Yani dedim kontrol edin bir hata yapmış olabilir misiniz böyle böyle şeyler dediler bana vs. Onlarda amniyosentez yaptırmak %100 nipt %99 dediler. Cidden boşa mı anlamıyorum stresten saatlerdir kendime gelemedim. Bide şimdi çocuk kardiyoloğu buldum fetal eko yapıyormuş bazıları onu yaptırcam
Üniversite hastanesinde bir hoca varmış tek bu işlemi yapan diğer yapanda geçen hafta emekli olmuş. Downdan bağımsız baktırcam buna yani doğunca bir sorun olur mu diye bası yaparsa solunum zorluğu oluşturabiliyormuş Allah korusunŞehir hastaneleri de yapıyor canım, fetal kalp konseyi oluyor, ona çıkıyorsun bütün profesörler hocalar gelip ortak bakıyorlar
Diğer her şey iyiydi ya başka bulguda yok anlamadım ki ya gentan a yaptırmıştımHangi firmaya yaptırdın aşkım? 99% az bir şey değilki , 1% yanılma ihtimaline kalmaz zaten down her türlü belli eder kendini. Ense kalınlığı, burnu iyimiydi?
Canim fetal dna yaptirdin bir bulgu çıkmadı. Niye hala ısrarla down diyorlar ben anlamiyorum. Damar bulgusu ile yaşayan insanlarin olduğunu yazmışlar o bir problem degil demek ki. Stres yapma bos yere.Kızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
Ben amniyosentez yaptırdım hatırlarsan, yaptirmak istiyorsan da iyi bir uzman perinatolog bulmalisin. Ama sahsi düşüncem gerek yokFetal dna bir tarama testiymiş amniyosentez ise tanı testiymiş :/
Kesinlikle iki göz derim aşkım baktır, öğren, belkide o kadar ciddi bir şey değil.Üniversite hastanesinde bir hoca varmış tek bu işlemi yapan diğer yapanda geçen hafta emekli olmuş. Downdan bağımsız baktırcam buna yani doğunca bir sorun olur mu diye bası yaparsa solunum zorluğu oluşturabiliyormuş Allah korusun
Ben down olduğuna ihtimal vermiyorum aşkımDiğer her şey iyiydi ya başka bulguda yok anlamadım ki ya gentan a yaptırmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?