Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Sıkma canını. Sen hem güzel besleniyorsun hemde hepimizden sık kontrole gidiyorsun. Bir aksilik olsa zaten simdiye soylerdi dr. Bir muayenede olacak sey degil bence. Rahat ol canim.

Canım niye geri olsun ki benim ki de 25 cm ve 421 gr çıktı e doktorum hiç geri demedi, neden öyle söyled doktorun günlerimiz yakın seninle, öyle değil bence

Bende Ezmu0810 katılıyorum nipt yaptırdın ve bir şey çıkmadı şükür, bu doktorların her şeyi down’a bağlaması sinirimi bozuYor bazen

Sıkma canını. Sen hem güzel besleniyorsun hemde hepimizden sık kontrole gidiyorsun. Bir aksilik olsa zaten simdiye soylerdi dr. Bir muayenede olacak sey degil bence. Rahat ol canim.
evet her hafta kontroldeyim sukurler olsun plesenta asagi inmesi dısında hic sorun olmadi ki oda yukari cikti hep mutlu gidip geldim bugun beni bu radyolog uzdu cumartesi doktorumdan sonra guzel seyler yazicam size
Canım niye geri olsun ki benim ki de 25 cm ve 421 gr çıktı e doktorum hiç geri demedi, neden öyle söyled doktorun günlerimiz yakın seninle, öyle değil bence
kilo tabloda ortalamada ama alt sınira yakin dedi boyu zaten önde gidiyor
bunlarin geriligi degil canim karni ve kafadi 8 gun geri cikti onu dert ettim

Bende Ezmu0810 katılıyorum nipt yaptırdın ve bir şey çıkmadı şükür, bu doktorların her şeyi down’a bağlaması sinirimi bozuYor bazen
bende sinir oluyorum her bulgu down sendromuna cikiyor ee fetal dna yaptk icim rahatti simdi degil o zaman heran hersey olabilir %99 dogruluk payi veren teste nasil sadece tarama diyebilir ki bosuna yaptrdk o zaman bak arkadsn fetal temiz ama ultrasonda down sendromu bulgusu var anlamafm hic yani

Aşkım hiç boşuna üzme kendini, benim normal dr her seferinde karnını, kafasını ölçüyor, tamam perinatolog değil ama 8 gün farkıda görecek kadar bilgileri var sonuçta, geçen hafta normal çıkan 1 haftadamı anormal çıkıyor, sen şimdiden güzel bir perinatolog araştırmaya başla lütfen

Ama nipt down sendromu varsa Allah korusun, çok yüksek ihtimalle belli ediyor bunu
Yüzde 1 yanılma payı varmış bunuda genetik testi yaptırdığım firmayı arayıp öğrendim. Yani dedim kontrol edin bir hata yapmış olabilir misiniz böyle böyle şeyler dediler bana vs. Onlarda amniyosentez yaptırmak %100 nipt %99 dediler. Cidden boşa mı anlamıyorum stresten saatlerdir kendime gelemedim. Bide şimdi çocuk kardiyoloğu buldum fetal eko yapıyormuş bazıları onu yaptırcam

Canım canını sıkma, kalp ile ilgili bulgular doğuma kadar netleşmiyor, canını sıkma, kalp en son tamamlanan organmış, öyle demişlerdi bana ilk gebeliğimde, eğer sorun görmedilerse o şekilde sanırım yaşayan insanlar var, problem etme

Şehir hastaneleri de yapıyor canım, fetal kalp konseyi oluyor, ona çıkıyorsun bütün profesörler hocalar gelip ortak bakıyorlar

Canım bir hafta geri veya ileri olması önemli değil demişti doktorum sıkma canını lütfen

Hangi firmaya yaptırdın aşkım? 99% az bir şey değilki , 1% yanılma ihtimaline kalmaz zaten down her türlü belli eder kendini. Ense kalınlığı, burnu iyimiydi?

Şehir hastaneleri de yapıyor canım, fetal kalp konseyi oluyor, ona çıkıyorsun bütün profesörler hocalar gelip ortak bakıyorlar
Üniversite hastanesinde bir hoca varmış tek bu işlemi yapan diğer yapanda geçen hafta emekli olmuş. Downdan bağımsız baktırcam buna yani doğunca bir sorun olur mu diye bası yaparsa solunum zorluğu oluşturabiliyormuş Allah korusun

Kızlar ufak şeyler gerçekten oluyor, mesela banada amniyotik bant varmış plasenta bitiminde dedi perinatolog, ama çok ince şanslısın dedi, eğer daha iri daha uzun olsaydı bebeğin ayağına eline dolanıyor gelişim geriliği oluyor dedi, tabi ki ince bile olsan öyle bir bant olması günlerce canımı sıktı, üstelik takip edilecek dedi. Ufak şeylere moralimizi bozup anı yaşamaktan geri kalmayalım, bant aklıma geldikçe stres oluyorum ama bebeğim hareket edip tekme attıkça rahatlıyorum

Canim fetal dna yaptirdin bir bulgu çıkmadı. Niye hala ısrarla down diyorlar ben anlamiyorum. Damar bulgusu ile yaşayan insanlarin olduğunu yazmışlar o bir problem degil demek ki. Stres yapma bos yere.
Fetal dna bir tarama testiymiş amniyosentez ise tanı testiymiş :/
Ben amniyosentez yaptırdım hatırlarsan, yaptirmak istiyorsan da iyi bir uzman perinatolog bulmalisin. Ama sahsi düşüncem gerek yok

Kesinlikle iki göz derim aşkım baktır, öğren, belkide o kadar ciddi bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…