- 16 Aralık 2016
- 3.428
- 3.582
- 133
- Konu Sahibi annabelica
-
- #26.441
bebek 1 haftada hicmi gelismez dedim şoka girdim zaten 5 gundur o kadar net hareket hissediyorum ki o kadar hızli vuruyor ki gecen haftaua gore daglar kadar fark var buyumeyen gelismeyen bebek nasil bu kadar hizli vurabilirAşkım hiç boşuna üzme kendini, benim normal dr her seferinde karnını, kafasını ölçüyor, tamam perinatolog değil ama 8 gün farkıda görecek kadar bilgileri var sonuçta, geçen hafta normal çıkan 1 haftadamı anormal çıkıyor, sen şimdiden güzel bir perinatolog araştırmaya başla lütfen
fetal eco iyi dusunmussun canim yaptr bakalm hayirli sonuclar al inslalahhhhÜniversite hastanesinde bir hoca varmış tek bu işlemi yapan diğer yapanda geçen hafta emekli olmuş. Downdan bağımsız baktırcam buna yani doğunca bir sorun olur mu diye bası yaparsa solunum zorluğu oluşturabiliyormuş Allah korusun
Canım çok sevindimKızlar ben de çıktım kontrolden, iyi haberi vereyim, çok şükür her şey yolundaplasenta yukarı çıkmaya başlamış. Oğlum yüzünü hep kapattı ama tam görüntü alamadık en net vesikalığımızı ekledim
490 gram 27 cm ölçtü, 4 gün önden gidiyor dedi hep öyle çıkıyordu zaten
hem sinirlendem hem üzüldm bebegmde etkilendi kesin hareket etmiyoKızlar ufak şeyler gerçekten oluyor, mesela banada amniyotik bant varmış plasenta bitiminde dedi perinatolog, ama çok ince şanslısın dedi, eğer daha iri daha uzun olsaydı bebeğin ayağına eline dolanıyor gelişim geriliği oluyor dedi, tabi ki ince bile olsan öyle bir bant olması günlerce canımı sıktı, üstelik takip edilecek dedi. Ufak şeylere moralimizi bozup anı yaşamaktan geri kalmayalım, bant aklıma geldikçe stres oluyorum ama bebeğim hareket edip tekme attıkça rahatlıyorum
Canım zaten her hafta kilolarca artmıyor ki, mesela bir haftada anca 50 gram alır , benimki 230 gramdi en son, 4 hafta sonra 460 olmuşbebek 1 haftada hicmi gelismez dedim şoka girdim zaten 5 gundur o kadar net hareket hissediyorum ki o kadar hızli vuruyor ki gecen haftaua gore daglar kadar fark var buyumeyen gelismeyen bebek nasil bu kadar hizli vurabilir
en iyisi kendi doktorum sonra dedign gibi perinatolog
fetal eco iyi dusunmussun canim yaptr bakalm hayirli sonuclar al inslalahhhh
Evet aşkım şimdiden hiç evham yapma, bebekler anlıyor artık, cumartesine ne kaldı şurda 2 gün sonra öğrenicez kendi doktorundanhem sinirlendem hem üzüldm bebegmde etkilendi kesin hareket etmiyo
bu sefer hamileligimi tadında gecirmek istiyorum diyordum ama benim evhamım pesimi birakmiyor ama size yazınca sakinledim
eşim de kızdı bana zaten herseyi kafana takma allah askina herseyi burnundan getiriyorsun sal biraz diyorum adami da strese sokuyorum
gecen hafta 406 bu hafta 418 olmus boy 3 cm uzamis az kiloda artms demek ki gelismis kafayla karınada bakicaz artikCanım zaten her hafta kilolarca artmıyor ki, mesela bir haftada anca 50 gram alır , benimki 230 gramdi en son, 4 hafta sonra 460 olmuş
Kısırları börekleri karbonhidratları yersen böyle olur kendine padişah sofrası hazırlasangecen hafta 406 bu hafta 418 olmus boy 3 cm uzamis az kiloda artms demek ki gelismis kafayla karınada bakicaz artik
Zaten kalbine baktırcam ama down olayı yani bu şüphe zehir gibi esir aldı bizi sabahtan beri eşimle ne yapacağımızı şaşırdıkCanim fetal dna yaptirdin bir bulgu çıkmadı. Niye hala ısrarla down diyorlar ben anlamiyorum. Damar bulgusu ile yaşayan insanlarin olduğunu yazmışlar o bir problem degil demek ki. Stres yapma bos yere.
Ben amniyosentez yaptırdım hatırlarsan, yaptirmak istiyorsan da iyi bir uzman perinatolog bulmalisin. Ama sahsi düşüncem gerek
Üniversite hastanesinde bir hoca varmış tek bu işlemi yapan diğer yapanda geçen hafta emekli olmuş. Downdan bağımsız baktırcam buna yani doğunca bir sorun olur mu diye bası yaparsa solunum zorluğu oluşturabiliyormuş Allah korusun
Ne zaman baktıracaksın canım randevu aldın mıZaten kalbine baktırcam ama down olayı yani bu şüphe zehir gibi esir aldı bizi sabahtan beri eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
Canım ikinci bir görüş almak çok iyi olmuş. Parlaklık buradan başka arkadaşlara da demişlerdi o geçici bir şeymiş ama dediğin şey için 2 doktor da amniyosentez önerdiyse ben yaptır derim. Dün benim perinatologum fetal %99.9 amniyosentez %100 dedi. Fetalde de görünmeyen şeyler olabiliyormuş. İçin rahat etsin en azından ya da Allah korusun olası bir durumda nasıl yol izleyecegini bilirsinKızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
Seni cok iyi anliyorum o suphe o ihtimali dr agzindan duymak insanı ateslendiriyor.Zaten kalbine baktırcam ama down olayı yani bu şüphe zehir gibi esir aldı bizi sabahtan beri eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
hahahhha sesli güldüm yedim vallaKısırları börekleri karbonhidratları yersen böyle olur kendine padişah sofrası hazırlasan
yumurta her gün 2 adet, muz, ceviz kefir göm kanka haftaya gümbür gümbür 500 gramla geliyoruz
Maşallahyakışıklıya sağlıcakla gelsin inşallah dudağından öpsünler
Sağol canm benimCanım çok sevindimsağlıklı güzel haberler gelmis mis gibi
Plasenta da yukari çıkmış sahane haberler. Pozunu sevsinler o oglusunun
Türk kahvesi için muhakkak bebeği hareketlendirirto pozisyon değiştiriyor hem ben çok uğraştım pazartesi günüSağol canım sağlıkla doğar inşallah bebeklerimiz bende yanına çikolata almayı düşünüyorum
Canım geçen hafta girdiğin dr la bugün girdiğin dr aynı mı kusura bakma orasını tam anlamadım cihaz vs aynı mı? Çünkü bu ölçümler çok hassas değişebilir yapana göre ve cihaza göre.hareketsiz olması bence hiç bireyin göstergesi değil benimde bi muayenede nerdeyse hiç kıpırmadamadı bebek dr habire karnımı salladı durdu ama sonrakinde hiç yerinde durmuyordu bebeğin dinlendiği bir ana denk gelmişsiniz belli ki. Dr da biraz moral bozucu konuşmuş haklısın endişelenmeye eminim bir sonraki muayenende tüm endişelerin gidecek.bebek uyuyor diye organlarada mı bakılmadı pekigeldim eve
doktorum ayrintiliya girmeden 1 hafta once ben goreyim seni demisti ve gecen hafta persembe doktoruma gittigim de bebegim gayet iyi hareketli tam haftasiyla uyumluydu 1 gun bile gerilik yoktu 406 gr 25 cm di
bugun ayrintiliya girdim bebegimin kafasi ve karni 8 gun geri cikti şoka girdim
kilosi tabloda ortalama sınırın altinda yani düşüge yakın cikti 418 gr cikti boyu 3 gun onde 28 cm dedi
hic gerilik yokken niye kafa ve karnı geriden gelsin
cok moralim bozuldu kıpır kıpır olan bebegm hareketlerini dışardan gormeme ragmen orda hic kıpırdamadi meyve suyu cikolata ye 20 dk gez gel dedi gezdim yedim yok uyuyo hala karnini kaşıyo uyuyo
baya salladı vurdu karnıma kolunu bacagını kaldırmadı bile
zaten geri de cıktı bebek kucuk git haftaya cumartesi birdaha gel gecmisin kotu detayli bakabilelm bebek asla uyanmiyor dedi
ve eve geldim cok keyifle heyecanla gitmistim moralim bozuldu
Şimdi anladım bu başka dr vala uslubunu hiç sevmedim kendi dr unda deneyimli bir dr du güveniyordun sen ona gözük cnmbakamadi birseye hic yorum yapmadi sana detayli bakmak.lazim bebeg geri buyusun oyle bakalm dedi
olculer resmen gecen hafta doktorumun olctugu olculerle ayni bu kadar fark olurmu cihaz arasinda
doktorum cumartesi gel ben bakicam dedi Allahtan ona gitsem rahatlıycam
Muhtemelen hareketli olmadığı için tüm organlara bakıp ayrıntılıyı komple yapamayacağını düşündü yarım iş yapmaktansa tek seferde bakayım dedi.kendi ayrıntılımdan biliyorum hepsine bakmıştı böbrek kalmıştı onun içinde dönmesi lazım dedi 15 dk yürüdüm geldim öyle gördübenim anlamadıgm şu doktora sormakta aklma gelmedi arabadayken aklma geldi
bebek uyurken organlara bakamıyor mu
sadece bize yuzune gostermek icin fotograf vermek icin mi uyanmasini bekledi ve haftaya gel dedi
gormesekte olurdu fotograf vermese de olurdu yeterli sagliklimi diye baksaydi tamamdi bizim icin
aklma o an gelse soyliycektm sagliga baknda poz istemiyoruz diye
Bencede rabbim başka sıkıntı vermesin daha ne olsun maşallah diyelimKuzum 39 ve 3100 çok çok iyi bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?