Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Bence perinataloga git cnm onlar asıl olarak alanında uzmanlar

Maşallah canım geçmiş olsun diyelim sağ salim atlatmışsın

Selam kızlar bende bugün tekrar kontrole gittim. Bugün ne çok kötü haberler geldi öyle maalesef bende pek iyi haberler veremeyeceğim. 2 hafta önce detaylı ultrasonda suyumu az görmüştü doktor tekrar bakalım demişti. Bugün yine az çıktı suyum. Acaba sızıntı mı var dedim doktor yok öyle bişey olsa 2 haftada bu su biterdi diyor. Bebeğimin suyu var ama az diyor. Gelişimi de 1 hafta geriden geliyormuş. Aslında zaten geç döllenmeydi her zaman 1 hafta geriden geliyordu. 22 haftalık 29 cm 470 gr çıktı bebeğim ama doktor haftasına göre az buldu aslında bana gayet iyi gibi gelmişti halbuki. Sizce nasıl ölçüleri? Okuyorum çoğumuzun bebeği şu anda bu gr ve ölçülerde sanki
Detaylı ultrasonda bütün organları normal dediler plasenta kan akışı falan gayet iyi ama coraspirin verdi doktor galiba bebeğe giden kan akışını arttırmak için. Yakından takip edeceğiz dedi haftaya tekrar gideceğim. Bebeğin suyu çişiyle alakalı beslenmene dikkat et dedi. Benim için dua edin lütfen bu su olayı bir an evvel düzelsin

Canım bence ölçüleri gayet normal ya doktorun niye öyle dedi ki? Benim oğlum 24. hafta 28 cm düşün

Canım iyi düşün bu kararı en iyi sen verirsin bana sorsan yaptırmam başkasına sorsan hemen yaptırır tamamen anne bakış açısıyla verilebilecek bir karar.
Ben ayrıntlıda dr uma sormuştum fetal dna sonucum daha çıkmadı sonuca göre amniyosentez yaptır derlerse yaptırayım mı dedim? Ne olursa olsun kabulüm bu bebek diyorsan yaptırma o riski niye alasın dedi.dedim tabi öyle kabulüm ama doğum sonrası bebeğin acil ameliyatı vs gibi ihtiyaçları olabiliyormuş dedim, her şekilde ayarlaması yapılır o durumların dedi. amniyosentez birazda ailenin kendini psikolojik olarak hazırlaması yada temiz çıkar umuduyla rahatlamak amacıyla yaptırması sebebiyle oluyor dedi.bende hakverdim açıkçası.ama senin fetal temiz down konusunda başarılı bir test sonuçta 2.bir göze belki ihtiyaç vardır canım.

canım bugun ayrıntılı vardı 22 hafta 28 cm 418 gr cikti senin gayet iyi
su arttırmak icin havuc karpuz yiyeynler olmustu yazarlar simdi sana

Canım bencede normal bebeğinin boyu kilosu şaşırdım şuan yani

Eklentiler

• gebelikte+bebek+boy+kilo.webp
    46,5 KB · Görüntüleme: 42
Zaten kalbine baktırcam ama down olayı yani bu şüphe zehir gibi esir aldı bizi sabahtan beri eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
Yani fetal dna yaptırmışsın en güvenilir olan sonuçta orda çıkmadıysa. Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kötü birşey hissetmedim.

Canım havuç suyu, karpuz, armut denesene, tabii şeker şüphesi yoksa. Ona da dikkat etmek lazım. Detaylı yaptırmış mıydın? Doppler dedikleri şeyi yaptı heralde doktor, rahime giden damarlara vs baktı mı?

Evet ikinci gittiğim perinatologda diyor bazı anne adayları bulgu yokken amniyosentez yaptırmak için ısrarcılar bazı anne adayları bulgu olsa bile istemiyor vs diye. Düşünme aşamasındayız üçüncü bir perinatoloğa gideceğiz gibi

Doktor seni endişelendirmiş canım. Bazı doktorlar neden böyle. Bazen 1 hafta ilerde bazen hafta geride oluyormuş zaten bu normal diyorlar bu doktor ne diye yorumsuz bırakmış seni. Üzülme canım sen.

Yani fetal dna yaptırmışsın en güvenilir olan sonuçta orda çıkmadıysa. Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kötü birşey hissetmedim.
İşte o fetali güvenilir bulmuyorlar ki tarama testi o diyorlar. Amniyosentez için tanı testi diyorlar. İşin açığı sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama tabi ki Allah bilir inşallah sağlıklıdır

Hadi hayırlı sonuçlar alın inşallah canım

Yani ben bu doktorları anlamıyorum. En güvenilir down sendromu tespiti için fetalsir diyip bizi oraya yönlendiriyorlar. Sonra güvenli değil aminiyosentez. İyi bi doktor araştırıp ikinci bir göz baksın canım. Yaptırma hemen amniyosentez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…