- 23 Mart 2016
- 30.767
- 91.817
- 598
- Konu Sahibi annabelica
-
- #26.461
Bence perinataloga git cnm onlar asıl olarak alanında uzmanlarbenim doktorum cok iyi
bu radyoloji uzmanini benim doktorum önerdi yoksa adını daha once duymamistm hic
bu ölçumleri uyurken yapabildi demek ki tam bize dönüktü bacaklari kolları netti baya
kızım arada karnını kaşıyordu uyudu hep tek hareket karnını kaşıması yani
Maşallah canım geçmiş olsun diyelim sağ salim atlatmışsınKızlar ben de çıktım kontrolden, iyi haberi vereyim, çok şükür her şey yolundaplasenta yukarı çıkmaya başlamış. Oğlum yüzünü hep kapattı ama tam görüntü alamadık en net vesikalığımızı ekledim
490 gram 27 cm ölçtü, 4 gün önden gidiyor dedi hep öyle çıkıyordu zaten
24. Haftada çağırdılar da kendi doktorum değildi genel olarak ne zaman çağırıyorlar diye bir sorayım dedimm24. Haftada çağırdı doktorum şeker yüklemesi için cnm. senin belli mi
Eksiğin kalmadı he, herşeyi aldın cano :))Aşko emzirme yastığı araştırırsan burayada atar mısın
Canım bence ölçüleri gayet normal ya doktorun niye öyle dedi ki? Benim oğlum 24. hafta 28 cm düşünSelam kızlar bende bugün tekrar kontrole gittim. Bugün ne çok kötü haberler geldi öylemaalesef bende pek iyi haberler veremeyeceğim. 2 hafta önce detaylı ultrasonda suyumu az görmüştü doktor tekrar bakalım demişti. Bugün yine az çıktı suyum. Acaba sızıntı mı var dedim doktor yok öyle bişey olsa 2 haftada bu su biterdi diyor. Bebeğimin suyu var ama az diyor. Gelişimi de 1 hafta geriden geliyormuş. Aslında zaten geç döllenmeydi her zaman 1 hafta geriden geliyordu. 22 haftalık 29 cm 470 gr çıktı bebeğim ama doktor haftasına göre az buldu aslında bana gayet iyi gibi gelmişti halbuki. Sizce nasıl ölçüleri? Okuyorum çoğumuzun bebeği şu anda bu gr ve ölçülerde sanki
Detaylı ultrasonda bütün organları normal dediler plasenta kan akışı falan gayet iyi ama coraspirin verdi doktor galiba bebeğe giden kan akışını arttırmak için. Yakından takip edeceğiz dedi haftaya tekrar gideceğim. Bebeğin suyu çişiyle alakalı beslenmene dikkat et dedi. Benim için dua edin lütfen bu su olayı bir an evvel düzelsin
Canım iyi düşün bu kararı en iyi sen verirsin bana sorsan yaptırmam başkasına sorsan hemen yaptırır tamamen anne bakış açısıyla verilebilecek bir karar.Kızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
canım bugun ayrıntılı vardı 22 hafta 28 cm 418 gr cikti senin gayet iyiSelam kızlar bende bugün tekrar kontrole gittim. Bugün ne çok kötü haberler geldi öylemaalesef bende pek iyi haberler veremeyeceğim. 2 hafta önce detaylı ultrasonda suyumu az görmüştü doktor tekrar bakalım demişti. Bugün yine az çıktı suyum. Acaba sızıntı mı var dedim doktor yok öyle bişey olsa 2 haftada bu su biterdi diyor. Bebeğimin suyu var ama az diyor. Gelişimi de 1 hafta geriden geliyormuş. Aslında zaten geç döllenmeydi her zaman 1 hafta geriden geliyordu. 22 haftalık 29 cm 470 gr çıktı bebeğim ama doktor haftasına göre az buldu aslında bana gayet iyi gibi gelmişti halbuki. Sizce nasıl ölçüleri? Okuyorum çoğumuzun bebeği şu anda bu gr ve ölçülerde sanki
Detaylı ultrasonda bütün organları normal dediler plasenta kan akışı falan gayet iyi ama coraspirin verdi doktor galiba bebeğe giden kan akışını arttırmak için. Yakından takip edeceğiz dedi haftaya tekrar gideceğim. Bebeğin suyu çişiyle alakalı beslenmene dikkat et dedi. Benim için dua edin lütfen bu su olayı bir an evvel düzelsin
Canım bencede normal bebeğinin boyu kilosu şaşırdım şuan yaniSelam kızlar bende bugün tekrar kontrole gittim. Bugün ne çok kötü haberler geldi öylemaalesef bende pek iyi haberler veremeyeceğim. 2 hafta önce detaylı ultrasonda suyumu az görmüştü doktor tekrar bakalım demişti. Bugün yine az çıktı suyum. Acaba sızıntı mı var dedim doktor yok öyle bişey olsa 2 haftada bu su biterdi diyor. Bebeğimin suyu var ama az diyor. Gelişimi de 1 hafta geriden geliyormuş. Aslında zaten geç döllenmeydi her zaman 1 hafta geriden geliyordu. 22 haftalık 29 cm 470 gr çıktı bebeğim ama doktor haftasına göre az buldu aslında bana gayet iyi gibi gelmişti halbuki. Sizce nasıl ölçüleri? Okuyorum çoğumuzun bebeği şu anda bu gr ve ölçülerde sanki
Yani fetal dna yaptırmışsın en güvenilir olan sonuçta orda çıkmadıysa. Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kötü birşey hissetmedim.Zaten kalbine baktırcam ama down olayı yani bu şüphe zehir gibi esir aldı bizi sabahtan beri eşimle ne yapacağımızı şaşırdık
evet canim ikili tarama nipt hepsi temiz sukur ki 1 haftalik geriligi taktm kafama insllah yanls ölçümdürEzmu0810 canm seninde nipt temiz şimdiye kadar hiç bir bulgu yoktu bırakma sakın kendini radyolog halt etmiş
Canım havuç suyu, karpuz, armut denesene, tabii şeker şüphesi yoksa. Ona da dikkat etmek lazım. Detaylı yaptırmış mıydın? Doppler dedikleri şeyi yaptı heralde doktor, rahime giden damarlara vs baktı mı?Selam kızlar bende bugün tekrar kontrole gittim. Bugün ne çok kötü haberler geldi öylemaalesef bende pek iyi haberler veremeyeceğim. 2 hafta önce detaylı ultrasonda suyumu az görmüştü doktor tekrar bakalım demişti. Bugün yine az çıktı suyum. Acaba sızıntı mı var dedim doktor yok öyle bişey olsa 2 haftada bu su biterdi diyor. Bebeğimin suyu var ama az diyor. Gelişimi de 1 hafta geriden geliyormuş. Aslında zaten geç döllenmeydi her zaman 1 hafta geriden geliyordu. 22 haftalık 29 cm 470 gr çıktı bebeğim ama doktor haftasına göre az buldu aslında bana gayet iyi gibi gelmişti halbuki. Sizce nasıl ölçüleri? Okuyorum çoğumuzun bebeği şu anda bu gr ve ölçülerde sanki
Eşim çok pimpiriklidir pazartesiye almış birini sürekli yeni doktorlar araştırıyor bakalım ne diyecek kardiyologNe zaman baktıracaksın canım randevu aldın mı
Evet ikinci gittiğim perinatologda diyor bazı anne adayları bulgu yokken amniyosentez yaptırmak için ısrarcılar bazı anne adayları bulgu olsa bile istemiyor vs diye. Düşünme aşamasındayız üçüncü bir perinatoloğa gideceğiz gibiCanım iyi düşün bu kararı en iyi sen verirsin bana sorsan yaptırmam başkasına sorsan hemen yaptırır tamamen anne bakış açısıyla verilebilecek bir karar.
Ben ayrıntlıda dr uma sormuştum fetal dna sonucum daha çıkmadı sonuca göre amniyosentez yaptır derlerse yaptırayım mı dedim? Ne olursa olsun kabulüm bu bebek diyorsan yaptırma o riski niye alasın dedi.dedim tabi öyle kabulüm ama doğum sonrası bebeğin acil ameliyatı vs gibi ihtiyaçları olabiliyormuş dedim, her şekilde ayarlaması yapılır o durumların dedi. amniyosentez birazda ailenin kendini psikolojik olarak hazırlaması yada temiz çıkar umuduyla rahatlamak amacıyla yaptırması sebebiyle oluyor dedi.bende hakverdim açıkçası.ama senin fetal temiz down konusunda başarılı bir test sonuçta 2.bir göze belki ihtiyaç vardır canım.
Doktor seni endişelendirmiş canım. Bazı doktorlar neden böyle. Bazen 1 hafta ilerde bazen hafta geride oluyormuş zaten bu normal diyorlar bu doktor ne diye yorumsuz bırakmış seni. Üzülme canım sen.bakamadi birseye hic yorum yapmadi sana detayli bakmak.lazim bebeg geri buyusun oyle bakalm dedi
olculer resmen gecen hafta doktorumun olctugu olculerle ayni bu kadar fark olurmu cihaz arasinda
doktorum cumartesi gel ben bakicam dedi Allahtan ona gitsem rahatlıycam
İşte o fetali güvenilir bulmuyorlar ki tarama testi o diyorlar. Amniyosentez için tanı testi diyorlar. İşin açığı sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama tabi ki Allah bilir inşallah sağlıklıdırYani fetal dna yaptırmışsın en güvenilir olan sonuçta orda çıkmadıysa. Ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kötü birşey hissetmedim.
Hadi hayırlı sonuçlar alın inşallah canımEvet ikinci gittiğim perinatologda diyor bazı anne adayları bulgu yokken amniyosentez yaptırmak için ısrarcılar bazı anne adayları bulgu olsa bile istemiyor vs diye. Düşünme aşamasındayız üçüncü bir perinatoloğa gideceğiz gibi
Yani ben bu doktorları anlamıyorum. En güvenilir down sendromu tespiti için fetalsir diyip bizi oraya yönlendiriyorlar. Sonra güvenli değil aminiyosentez. İyi bi doktor araştırıp ikinci bir göz baksın canım. Yaptırma hemen amniyosentezİşte o fetali güvenilir bulmuyorlar ki tarama testi o diyorlar. Amniyosentez için tanı testi diyorlar. İşin açığı sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama tabi ki Allah bilir inşallah sağlıklıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?