Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Fetal dna bir tarama testiymiş amniyosentez ise tanı testiymiş :/
Fetal DNA tarama testi Evet yani Ben kesinlikle kendimden dolayı da Fetal DNA'ya artık güvenmiyorum oradaki sonuçla aöniyosentezdeki sonuç farklıydı bende fakat şöyle bir durum var Fetal DNA down sendromu tarzı hastalıklarda doğruluk yüzdeliği daha fazla yani benim Amniyosentez yaptırmam kesinlikle gerekliydi ama senin doktorların sadece anomalilik konusunda Down sendromundan şüpheleniyorsa fetal dna'da çıkardı diye düşünüyorum ben de. amniyosenteze gelince canım korkulacak hiçbir şey yok Ben Eğitim Araştırma Hastanesinde yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım şu an iyi ki yaptırmışım diyorum kafamda soru işaretleri ile yaşayamazdım hamilelik bana zehir olurdu Herkesin kendi düşüncesi Tabii ki

Ben bu süreçte Fetal eko'da yaptırdım ama bunların hepsi zaman kaybı kesin sonuç için Amniyosentez öneriyor doktorlar Hatta Fetal Eko yaptırdığım doktor bana bunların hiçbiri kesin tanı değil Amniyosentez yaptır demişti

Yaptırırsam eğitim araştırmada yaptıracağım bende el becerileri daha iyi oluyor daha sık bu işlemi yapıyorlar diye düşündüm. Sonuç ne kadar zamanda çıkmıştı peki

Evet belki zaman kaybı olacak onuda düşünüyorum hafta ilerliyor bu şekilde:/

Yaptırırsam eğitim araştırmada yaptıracağım bende el becerileri daha iyi oluyor daha sık bu işlemi yapıyorlar diye düşündüm. Sonuç ne kadar zamanda çıkmıştı peki
Kesinlikle katılıyorum Bir de Doktorum bana şunu söylemişti canım Nerede yaptırırsan yaptır ister devlette yaptır ister özelde yaptır hepsi tek bir firmada toplanıyor şehir bazında demişti Ve ben ilk başta Eğitim Araştırma Hastanesi diye tereddüt etmiştim fakat sonradan öğrendim ki doktorumun Amniyosentez yapıp da herhangi bir olumsuz sonuç yaşadığı hiçbir hasta olmamış bunca senedir genel hastane çapında Hatta olumsuz bir sonuç yaşamış hasta yoktu. Benim sonuçlarım 40 günde çıktı sonradan öğrendim ki ben de yüksek riskli çıkan hastalık trizomi 10'du Onun için laboratuvardaki işlemler çok uzun sürmüş bana öyle demişlerdi

Çok teşekkür ediyorum bilgiler için canım sağolasın inşallah olumlu gelişmeler olurda kurtulurum bu vesveselerden

Canım doktordan doktora ölçümler farklı çıkıyor. Sen mutlaka başka birine daha görün, 3100 doğum için iyi bir kilo, dediğin gibi 2500 Doğanlar da toparlanıyor hemen. Bozma moralini.

Ben iki kez detaylıya girdim, ikisinde de öyle aman aman bir hareketi yoktu. Sadece bazı yerlerini görmek için dönsün istiyorlar, o zaman da vuruyorlar dürtüyorlar. Bakması için uyanık olmasına gerek yok ki. Bence iletişimi iyi biri değilmiş, seni boşuna paniğe sevk etmiş canım.

Evet belki zaman kaybı olacak onuda düşünüyorum hafta ilerliyor bu şekilde:/
Bende amniyosentez yaptirdim ben özelde yaptırdım canım, ön sonuclar yeterli oluyor sendromlarda. Benim özelde oldugu icin 48 saat bile sürmeden çıkmıştı sonucum. Ama diger hastanelerde süreç biraz uzuyor. Test sonuclarina göre kararlar vermeyi düşünüyorsanız eger bunuda gözardı etmeyin.

Canım ne desek de üzüleceksin biliyorum, bana da böbreği farklı yerde ama sağlığına etki etmeyecek dediklerinde çok üzüldüm, gece uyanıp uyanıp ağladım. Başka bulgu yokmuş ama yine de amniyosentez yaptırıp içini rahatlatabilirsin, kalan zamanında kendine eziyet etmezsin en azından. Umarım feraha çıkarsın en kısa zamanda

Evet bende duyduğumdan beri ağlıyorum istemsizce inşallah hepimizin bebeği zamanında sağlıkla doğar

Ön sonucu diyosun dimi canım o nipt mantığında yapıldığı için nipt ile aynı sonuç çıkar diyor doktor önemli olan tam sonuç falan dedi. Ya o kadar detay var ki rabbim yardımcımız olsun

Ağzı bal damlıyor vallahi ne kadar güzel kalbin var :)

Amniyosentez yaptırdım çok da korkulacak bişey değil. Malesef beyninde kist ve kalbinde parlaklık şüphesiyle fetal vermiştim Trizomi 21 pozitif çıkmıştı amniyosentez ön sonucu da pozitif geldi için rahatlasın yaptır amniyosentez bence ama fetalin temiz çıktıysanyanılma ihtimali pek yoktur diye düşünüyorum

Canım bence ölçüleri gayet normal ya doktorun niye öyle dedi ki? Benim oğlum 24. hafta 28 cm düşün
Ya aslında 23 haftalık olması gerekiyor 1 haftalık bi gerilik var o yüzden öyle dedi galiba ama bak sen 24 haftalık 28 cm diyorsun bende gelişiminin iyi olduğunu düşünüyorum belki de minyon bi bebek olacak benim bebeğim diye avutuyorum kendimi

canım bugun ayrıntılı vardı 22 hafta 28 cm 418 gr cikti senin gayet iyi
su arttırmak icin havuc karpuz yiyeynler olmustu yazarlar simdi sana
2 hafta önce az dediğinde hep içtim havuç suyu karpuz bol su falan ama işte faydası olmamış zaten bilimsel olarak kanıtlanmış bişey değil dedi doktorum da ama tecrübelerimize göre öneriyoruz bunu dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…