- 1 Nisan 2025
- 666
- 883
- 18
- 25
- Konu Sahibi annabelica
-
- #26.481
Fetal DNA tarama testi Evet yani Ben kesinlikle kendimden dolayı da Fetal DNA'ya artık güvenmiyorum oradaki sonuçla aöniyosentezdeki sonuç farklıydı bende fakat şöyle bir durum var Fetal DNA down sendromu tarzı hastalıklarda doğruluk yüzdeliği daha fazla yani benim Amniyosentez yaptırmam kesinlikle gerekliydi ama senin doktorların sadece anomalilik konusunda Down sendromundan şüpheleniyorsa fetal dna'da çıkardı diye düşünüyorum ben de. amniyosenteze gelince canım korkulacak hiçbir şey yok Ben Eğitim Araştırma Hastanesinde yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım şu an iyi ki yaptırmışım diyorum kafamda soru işaretleri ile yaşayamazdım hamilelik bana zehir olurdu Herkesin kendi düşüncesi Tabii kiFetal dna bir tarama testiymiş amniyosentez ise tanı testiymiş :/
Ben bu süreçte Fetal eko'da yaptırdım ama bunların hepsi zaman kaybı kesin sonuç için Amniyosentez öneriyor doktorlar Hatta Fetal Eko yaptırdığım doktor bana bunların hiçbiri kesin tanı değil Amniyosentez yaptır demiştiYüzde 1 yanılma payı varmış bunuda genetik testi yaptırdığım firmayı arayıp öğrendim. Yani dedim kontrol edin bir hata yapmış olabilir misiniz böyle böyle şeyler dediler bana vs. Onlarda amniyosentez yaptırmak %100 nipt %99 dediler. Cidden boşa mı anlamıyorum stresten saatlerdir kendime gelemedim. Bide şimdi çocuk kardiyoloğu buldum fetal eko yapıyormuş bazıları onu yaptırcam
Yaptırırsam eğitim araştırmada yaptıracağım bende el becerileri daha iyi oluyor daha sık bu işlemi yapıyorlar diye düşündüm. Sonuç ne kadar zamanda çıkmıştı pekiFetal DNA tarama testi Evet yani Ben kesinlikle kendimden dolayı da Fetal DNA'ya artık güvenmiyorum oradaki sonuçla aöniyosentezdeki sonuç farklıydı bende fakat şöyle bir durum var Fetal DNA down sendromu tarzı hastalıklarda doğruluk yüzdeliği daha fazla yani benim Amniyosentez yaptırmam kesinlikle gerekliydi ama senin doktorların sadece anomalilik konusunda Down sendromundan şüpheleniyorsa fetal dna'da çıkardı diye düşünüyorum ben de. amniyosenteze gelince canım korkulacak hiçbir şey yok Ben Eğitim Araştırma Hastanesinde yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım şu an iyi ki yaptırmışım diyorum kafamda soru işaretleri ile yaşayamazdım hamilelik bana zehir olurdu Herkesin kendi düşüncesi Tabii ki
Evet belki zaman kaybı olacak onuda düşünüyorum hafta ilerliyor bu şekilde:/Ben bu süreçte Fetal eko'da yaptırdım ama bunların hepsi zaman kaybı kesin sonuç için Amniyosentez öneriyor doktorlar Hatta Fetal Eko yaptırdığım doktor bana bunların hiçbiri kesin tanı değil Amniyosentez yaptır demişti
Kesinlikle katılıyorum Bir de Doktorum bana şunu söylemişti canım Nerede yaptırırsan yaptır ister devlette yaptır ister özelde yaptır hepsi tek bir firmada toplanıyor şehir bazında demişti Ve ben ilk başta Eğitim Araştırma Hastanesi diye tereddüt etmiştim fakat sonradan öğrendim ki doktorumun Amniyosentez yapıp da herhangi bir olumsuz sonuç yaşadığı hiçbir hasta olmamış bunca senedir genel hastane çapında Hatta olumsuz bir sonuç yaşamış hasta yoktu. Benim sonuçlarım 40 günde çıktı sonradan öğrendim ki ben de yüksek riskli çıkan hastalık trizomi 10'du Onun için laboratuvardaki işlemler çok uzun sürmüş bana öyle demişlerdiYaptırırsam eğitim araştırmada yaptıracağım bende el becerileri daha iyi oluyor daha sık bu işlemi yapıyorlar diye düşündüm. Sonuç ne kadar zamanda çıkmıştı peki
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için canım sağolasın inşallah olumlu gelişmeler olurda kurtulurum bu vesveselerdenKesinlikle katılıyorum Bir de Doktorum bana şunu söylemişti canım Nerede yaptırırsan yaptır ister devlette yaptır ister özelde yaptır hepsi tek bir firmada toplanıyor şehir bazında demişti Ve ben ilk başta Eğitim Araştırma Hastanesi diye tereddüt etmiştim fakat sonradan öğrendim ki doktorumun Amniyosentez yapıp da herhangi bir olumsuz sonuç yaşadığı hiçbir hasta olmamış bunca senedir genel hastane çapında Hatta olumsuz bir sonuç yaşamış hasta yoktu. Benim sonuçlarım 40 günde çıktı sonradan öğrendim ki ben de yüksek riskli çıkan hastalık trizomi 10'du Onun için laboratuvardaki işlemler çok uzun sürmüş bana öyle demişlerdi
Canım doktordan doktora ölçümler farklı çıkıyor. Sen mutlaka başka birine daha görün, 3100 doğum için iyi bir kilo, dediğin gibi 2500 Doğanlar da toparlanıyor hemen. Bozma moralini.geriligi cok kafama taktm ayda bir gitsem anlamadm da ama gecen haftayla ayni ölçü cikinca uzuldum ve şaşirdm
zaten stresliydm hicbirseyede bakamadi haftaya kadar o stresle bekliycem artik
hergun de muz yiyorum beslenmem de iyi zayıflga takılmadm da gerilik Uzdu beni
doktorum 38 de alirz demisti bu doktor 39 beklesn 3100 anca dogar dedi saglikli olsunda kilo sonradan da alınıt
Ben iki kez detaylıya girdim, ikisinde de öyle aman aman bir hareketi yoktu. Sadece bazı yerlerini görmek için dönsün istiyorlar, o zaman da vuruyorlar dürtüyorlar. Bakması için uyanık olmasına gerek yok ki. Bence iletişimi iyi biri değilmiş, seni boşuna paniğe sevk etmiş canım.benim anlamadıgm şu doktora sormakta aklma gelmedi arabadayken aklma geldi
bebek uyurken organlara bakamıyor mu
sadece bize yuzune gostermek icin fotograf vermek icin mi uyanmasini bekledi ve haftaya gel dedi
gormesekte olurdu fotograf vermese de olurdu yeterli sagliklimi diye baksaydi tamamdi bizim icin
aklma o an gelse soyliycektm sagliga baknda poz istemiyoruz diye
Bende amniyosentez yaptirdim ben özelde yaptırdım canım, ön sonuclar yeterli oluyor sendromlarda. Benim özelde oldugu icin 48 saat bile sürmeden çıkmıştı sonucum. Ama diger hastanelerde süreç biraz uzuyor. Test sonuclarina göre kararlar vermeyi düşünüyorsanız eger bunuda gözardı etmeyin.Evet belki zaman kaybı olacak onuda düşünüyorum hafta ilerliyor bu şekilde:/
Teşekkür ederim canım, güle güle kullansın bebişin
Canım ne desek de üzüleceksin biliyorum, bana da böbreği farklı yerde ama sağlığına etki etmeyecek dediklerinde çok üzüldüm, gece uyanıp uyanıp ağladım. Başka bulgu yokmuş ama yine de amniyosentez yaptırıp içini rahatlatabilirsin, kalan zamanında kendine eziyet etmezsin en azından. Umarım feraha çıkarsın en kısa zamandaKızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
Evet bende duyduğumdan beri ağlıyorum istemsizceCanım ne desek de üzüleceksin biliyorum, bana da böbreği farklı yerde ama sağlığına etki etmeyecek dediklerinde çok üzüldüm, gece uyanıp uyanıp ağladım. Başka bulgu yokmuş ama yine de amniyosentez yaptırıp içini rahatlatabilirsin, kalan zamanında kendine eziyet etmezsin en azından. Umarım feraha çıkarsın en kısa zamanda
Ön sonucu diyosun dimi canım o nipt mantığında yapıldığı için nipt ile aynı sonuç çıkar diyor doktor önemli olan tam sonuç falan dedi. Ya o kadar detay var ki rabbim yardımcımız olsunBende amniyosentez yaptirdim ben özelde yaptırdım canım, ön sonuclar yeterli oluyor sendromlarda. Benim özelde oldugu icin 48 saat bile sürmeden çıkmıştı sonucum. Ama diger hastanelerde süreç biraz uzuyor. Test sonuclarina göre kararlar vermeyi düşünüyorsanız eger bunuda gözardı etmeyin.
Ağzı bal damlıyor vallahi ne kadar güzel kalbin var :)Günaydın kuzum kendini şişiyosun diye üzme ben ilk hamileliğimde toplam +25 kilo aldım hic normal değildi ama umrumda da olmadı doğrusu cok yedim cok acıkdı iştahım hatta son 3 ay şekerim vardı hergün iğne vuruldum takip etmek için ama ben keyifle yemeye devam ettim cok güzel gecti hamileliğim diyebiliorum sende öyle de tadını cıkar şişcez mecbur kız napalım
Amniyosentez yaptırdım çok da korkulacak bişey değil. Malesef beyninde kist ve kalbinde parlaklık şüphesiyle fetal vermiştim Trizomi 21 pozitif çıkmıştı amniyosentez ön sonucu da pozitif geldiKızlar bugün detaylıya girdim o kadar canım sıkkın ki. Detaylı ultrason 1 saat sürdü gittiğim kişi de proftu. Bir saatin sonunda arsa diye tabir edilen bir bulgu gördüğünü söyledi yani kalpten giden damarlardan biri yemek borusunun önünden değil arkasından geçiyormuş. Bir de bağırsakta parlaklık gördüm dedi o başlarda ki kanamadan olabilir miş kanı yutmuş olabilir vs dedi. Ama diğer konu için amniyosentez önerdi. Nipt testi de yaptırmıştım bir sorun yoktu. Hemen sonrasında duramadım başka bir perinatoloğa gittim. O parlaklık görmedi ancak diğer damar bulgusunu bende görüyorum dedi. Pek çok insan bu şekilde sorunsuz yaşıyordur ama down sendromu bulgusu olabilir dedi için rahatlasın istiyosan amniyosentez öneriyorum dedi. Amniyosentezinde riskleri var tabi kafam çok karışık karar vermek için 2-3 günüm varmış ne düşüneceğimi şaşırdım
Ya aslında 23 haftalık olması gerekiyor 1 haftalık bi gerilik var o yüzden öyle dedi galiba ama bak sen 24 haftalık 28 cm diyorsun bende gelişiminin iyi olduğunu düşünüyorum belki de minyon bi bebek olacak benim bebeğim diye avutuyorum kendimiCanım bence ölçüleri gayet normal ya doktorun niye öyle dedi ki? Benim oğlum 24. hafta 28 cm düşün
Evet katılıyorum. Benim nipt pozitif çıktı malesef. Amniyosentez ön sonucu da bunu doğruladıAma nipt down sendromu varsa Allah korusun, çok yüksek ihtimalle belli ediyor bunu
2 hafta önce az dediğinde hep içtim havuç suyu karpuz bol su falan ama işte faydası olmamış zaten bilimsel olarak kanıtlanmış bişey değil dedi doktorum da ama tecrübelerimize göre öneriyoruz bunu dedicanım bugun ayrıntılı vardı 22 hafta 28 cm 418 gr cikti senin gayet iyi
su arttırmak icin havuc karpuz yiyeynler olmustu yazarlar simdi sana
Bende öyle düşünüyorum 2 hafta önce 360 gr çıkmış şimdi 470 gr olmuş su azlığı gelişimi etkiliyormuş ama benim bebeğim su azlığına rağmen yine iyi büyümüş diye düşünüyorum aslındaCanım bencede normal bebeğinin boyu kilosu şaşırdım şuan yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?