- 10 Şubat 2024
- 1.113
- 1.556
- 53
- Konu Sahibi annabelica
-
- #29.821
Canım bence haftana göre bebeğinin boyu kilosu iyi ya. İnternetteki hafta hafta boy kilo tablosuna bakarsan da görürsün. Ben 24+1de gittiğimde kızım 614gr, oğlum 641gr dı ve doktorum iyi dedi. Benim doktorum da perinatolog bu arada.Selam kızlar bugün benim de doktor muayenelerim vardı. Takipli olduğum doktor haricinde Şehir Hastanesinde annemin kuzeni çalışıyordu perinatolog olarak ona da muayene oldum. Öncelikle takipli olduğum doktorumla görüştüm 12 gün önce coraspirin başlamıştı onun mu faydası oldu bilmiyorum bebeğimin suyu biraz düzelmiş. 12 gün önceye göre artmış dedi doktorum. Sonrasında bebeğin ölçümleri yine 1 buçuk hafta falan geriden geliyor 23 haftalık 622 gr 31.5 cm dedi doktor. Yakından takip edeceğiz demekki küçük bir bebek olacak bu şekilde dünyaya gelicek dedi. Çok şükür burdan güzel haberlerle ayrıldık.
Daha sonra annemin kuzeni perinatolog abime gittim herşeyi sordu bana detaylı bir şekilde olduğum ameliyatlara kadar kronik rahatsızlığıma kadar detaylı ultrason yaptırdığım doktor hiç sormamıştı. Sonra bebeği inceledi tekrar detaylı ultrason yaptı yani bildiğiniz yarım saat kırk dk falan 20. Haftada yaptırdığım detaylı ultrasonu doktor 15 dk da halletmişti. Çok pişman oldum bilmiyordum annemin kuzeninin perinatolog olduğunu keşke daha önce öğrenseydim direkt ona gelseydim dedim. Neyse ben abim down sendromlu olduğu için aile öykümüzü falan da biliyor çok temkinli dikkatli yaklaştı gerçekten. Muayene sonrasında o da bebeğin 1 buçuk hafta geriden geldiğini fakat bütün organlarının ölçümlerinin 23 haftayla uyumlu olduğunu küçük bir bebek olduğunu söyledi. Suyum için de gayet yeterli bu su dedi normalde doktorlar bu haftada bol bol su olsun isterler dedi ama bazen olmayabiliyor senin suyun bebeğin gelişimi için gayet yeterli dedi. Küçük olmasının sebebini sordum akla gelebilecek bütün ultrason bulgularına baktı rahme giden kan akışı plasenta kan akışı vs herşey normal. Abin olarak değil bir doktor olarak profesyonelce davranmak zorunda olduğum için amniyosentez yaptırmak ister misin dedi. Bu çocuk %90 sağlıklı fakat %10 ultrasonda bulgu vermeyen bir sürü genetik hastalık taşıma ihtimali var dedi. Bu seçeneği sana sunmak zorundayım dedi. Bende gülümsedim sadece 1 buçuk hafta küçük çıkıyor diye yaptırmak istemiyorum sonuçta ultrasonda herhangi bir sıkıntı çıkmadı dedim. O da gülümsedi bence de bende bu bebeğin gayet sağlıklı olduğunu düşünüyorum dedi. 2 hafta sonra tekrar çağırdı sırt kısmını göremedi bebeğim dönmedi sırtını tekrar hem ona hem gelişimine bakıcak. Çok şükür bugün buraya güzel haberle geldim
Amin inşallah bütün anneler hep güzel haberler alsın bu grupta inşallahOy canım benim bak dilediğin gibi de olmuşbebisinden güzel haberler almışsın. Güzel kızın senin icini ferah eve yollamış. Sağlıklı mutlu haberlerle ayrılalım hep doktor kontrollerinden
Ay büyümez mi hiiicgecen bahsetmistim okudun mu bilmiyorum, bir tanidigim 9. Ayinda 2900 kg ya yakin dogum yapmış oglunu, oglu simdi beni 2ye katlar boyu, kilosu da boyu da yerinde hic endiselenme
Arkadaşım bence de kilosu çok normal neden öyle dediler kiAmin inşallah bütün anneler hep güzel haberler alsın bu grupta inşallah
Ya evet minik doğmasını kafama hiç takmıyorum vaktinde zamanında sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinde inşallah güzelce büyütürüm ben minnoşumu
Evet aslında 23 haftalık olarak iyi ama aslında sata göre benim 24+5 falan olmam lazım bebeğimin ölçüleri 23+1 gibi çıkıyor bu yüzden 1.5 haftalık bir gerilik var diyorlar bu daha öncesinde 1 hafta kadar falandı şimdi bir buçuğa çıktı şu anda bu geriliğin artıp artmamasını takip edeceklerCanım bence haftana göre bebeğinin boyu kilosu iyi ya. İnternetteki hafta hafta boy kilo tablosuna bakarsan da görürsün. Ben 24+1de gittiğimde kızım 614gr, oğlum 641gr dı ve doktorum iyi dedi. Benim doktorum da perinatolog bu arada.
Oyş olsun bol bol yanak seversiniz ne güzel işteArkadaşım bence de kilosu çok normal neden öyle dediler kibenim 23+5'te 651 gramdı şişko patates olacak dikkat et dedi haha
Maaallah kuzuArkadaşım bence de kilosu çok normal neden öyle dediler kibenim 23+5'te 651 gramdı şişko patates olacak dikkat et dedi haha
Kuzum bende cok gerı oldıgunu dusunmuyprum ve emınım kı onemlı olan son aylar o yuzden endıselenme sakınOyş olsun bol bol yanak seversiniz ne güzel işte
Evet bence de kilosu gayet iyi takipli doktorum renkli görüntü açtı hatta ama yüzünü tam göstermedi yine de kenardan kıyıdan gördüğümüz kadarıyla yanakları falan çıkmaya başlamış
Gelişim geriliğini kilosuna boyuna göre söylemiyorlar zaten de sata göre geriden geldiği için öyle söylüyorlar yoksa bebeğimin 23 haftaya göre kafası karnı bacakları herşeyi uyumlu ama sata göre 24+5 olması gerekirken 23 haftalık işte
bende sırt ustu uzaninca nefes darlıgi cekiyorum kalbim bogazimda atiyor resmenKızlar sırt üstü uzanmayı cok sık tutmuyorum ama bdlim agrıdıgında biraz dinlendirmek için uzanıyorum. 2 gunfur sırt ustu uzandıgımda bırı bogazımı sıkıyormus gıbı oluyorum nefes almıyorum sanırım artık hep yan yatmam gerekıyor yasayanınız var mı?
Bu sırada gece gündüz sırtüstü yatan benKızlar sırt üstü uzanmayı cok sık tutmuyorum ama bdlim agrıdıgında biraz dinlendirmek için uzanıyorum. 2 gunfur sırt ustu uzandıgımda bırı bogazımı sıkıyormus gıbı oluyorum nefes almıyorum sanırım artık hep yan yatmam gerekıyor yasayanınız var mı?
Evet sanırım artık yularılarda dıye mi acaba gercekten zorluyor bırtek sola yan yatabiliyorum sag tarafta da rahat degılım son haftalarda ne yapacagız allah bilirbende sırt ustu uzaninca nefes darlıgi cekiyorum kalbim bogazimda atiyor resmen
belim cok rahatliyor ama nefesim kesiliyor
bende en cok sag tarafta rahat uyuyorumEvet sanırım artık yularılarda dıye mi acaba gercekten zorluyor bırtek sola yan yatabiliyorum sag tarafta da rahat degılım son haftalarda ne yapacagız allah kerım
Canım ben de bu göbek çizgisini ve deliğini araştırmıştım İlk zamanlar herkeste oluyor mu diye bazı annelerde kararma oluyor bazı annelerde çizgi oluyor bazı annelerde İkisi de olmuyor veya ikisi de oluyor o yüzden Bence normal Bende şu an hiçbiri yok ama Göbek deliğim tamamen dışarıda artıkKızlarrr ya hamilelikte göbek çizgisinin normal olduğunu biliyorum ama bende çizgi değil de göbek deliğim kahverengi oldu, kabuk gibi de değil gibi de. Çok ellemek de istemiyorum. Ama bu da normal mi ya olan var mı böyle
Bende sağıma dönünce daha rahat ediyorum yaaabende en cok sag tarafta rahat uyuyorum
kilo da fazla aldim sanırm o daha cok nefes darligi yapiyot
Ben aman aman kilo almadım +3 kilo ile devam ediyorum o yüzden bebekle alakalı olduğunu düşünüyorum canımbende en cok sag tarafta rahat uyuyorum
kilo da fazla aldim sanırm o daha cok nefes darligi yapiyot
evet ya bende rahatsz olunca pozisyon degistiriyorum simdiden dusunuyorz rahatlarınıBende sağıma dönünce daha rahat ediyorum yaaa
Ama onda da cocugum vuruyor rahatsiz oluyor heralde. Mecbur sırtüstü dönüyorum.
Yaa çok sevindim canım ne güzel şeyler duyup ayrılmışsın doktordan. En ufak bir sıkıntı çıkmamış şükürler olsunSelam kızlar bugün benim de doktor muayenelerim vardı. Takipli olduğum doktor haricinde Şehir Hastanesinde annemin kuzeni çalışıyordu perinatolog olarak ona da muayene oldum. Öncelikle takipli olduğum doktorumla görüştüm 12 gün önce coraspirin başlamıştı onun mu faydası oldu bilmiyorum bebeğimin suyu biraz düzelmiş. 12 gün önceye göre artmış dedi doktorum. Sonrasında bebeğin ölçümleri yine 1 buçuk hafta falan geriden geliyor 23 haftalık 622 gr 31.5 cm dedi doktor. Yakından takip edeceğiz demekki küçük bir bebek olacak bu şekilde dünyaya gelicek dedi. Çok şükür burdan güzel haberlerle ayrıldık.
Daha sonra annemin kuzeni perinatolog abime gittim herşeyi sordu bana detaylı bir şekilde olduğum ameliyatlara kadar kronik rahatsızlığıma kadar detaylı ultrason yaptırdığım doktor hiç sormamıştı. Sonra bebeği inceledi tekrar detaylı ultrason yaptı yani bildiğiniz yarım saat kırk dk falan 20. Haftada yaptırdığım detaylı ultrasonu doktor 15 dk da halletmişti. Çok pişman oldum bilmiyordum annemin kuzeninin perinatolog olduğunu keşke daha önce öğrenseydim direkt ona gelseydim dedim. Neyse ben abim down sendromlu olduğu için aile öykümüzü falan da biliyor çok temkinli dikkatli yaklaştı gerçekten. Muayene sonrasında o da bebeğin 1 buçuk hafta geriden geldiğini fakat bütün organlarının ölçümlerinin 23 haftayla uyumlu olduğunu küçük bir bebek olduğunu söyledi. Suyum için de gayet yeterli bu su dedi normalde doktorlar bu haftada bol bol su olsun isterler dedi ama bazen olmayabiliyor senin suyun bebeğin gelişimi için gayet yeterli dedi. Küçük olmasının sebebini sordum akla gelebilecek bütün ultrason bulgularına baktı rahme giden kan akışı plasenta kan akışı vs herşey normal. Abin olarak değil bir doktor olarak profesyonelce davranmak zorunda olduğum için amniyosentez yaptırmak ister misin dedi. Bu çocuk %90 sağlıklı fakat %10 ultrasonda bulgu vermeyen bir sürü genetik hastalık taşıma ihtimali var dedi. Bu seçeneği sana sunmak zorundayım dedi. Bende gülümsedim sadece 1 buçuk hafta küçük çıkıyor diye yaptırmak istemiyorum sonuçta ultrasonda herhangi bir sıkıntı çıkmadı dedim. O da gülümsedi bence de bende bu bebeğin gayet sağlıklı olduğunu düşünüyorum dedi. 2 hafta sonra tekrar çağırdı sırt kısmını göremedi bebeğim dönmedi sırtını tekrar hem ona hem gelişimine bakıcak. Çok şükür bugün buraya güzel haberle geldim
Ya işte insan kendini suçluyor alakalı alakasızaa aşk olsun gayet genç anneleriz
(yaş 31)
Benim göbek deliğim de dışarı çıkık ve doğumdan sonra da çukur kalmıştı. İyice bozulacak muhtemelen artıkCanım ben de bu göbek çizgisini ve deliğini araştırmıştım İlk zamanlar herkeste oluyor mu diye bazı annelerde kararma oluyor bazı annelerde çizgi oluyor bazı annelerde İkisi de olmuyor veya ikisi de oluyor o yüzden Bence normal Bende şu an hiçbiri yok ama Göbek deliğim tamamen dışarıda artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?