- 1 Mayıs 2025
- 311
- 423
- 18
- 27
- Konu Sahibi annabelica
-
- #30.901
Diyetisyenin söyleyeceklerini özetle söyledi gerçekten bunlara dikkat edince iyi hissediyor insan bende de şekerle ilgili sıkıntı çıkınca senin söylediklerine dikkat ettim öyle ani ataklar veya yemek sonrası tuhaf sıcak basması falan olmadı beni korkutan son 3 ay herkes hep birşeyler yiyordum diye anlatıyor onda nasıl çözüm bulurum bilmiyorumCanım diyetisyene gitmen gerekli benimde ilk baslarsa senin degerlerinden az düşük gelmisti kan sonuçlarım, daha 10 12 haftalar civariydi galiba. O zamandan beri gebelik diyabeti ile savas halindeyim. Dikkat etmezsem hemen yukseliyor. Benide diyetisyene gönderdi. Bende baya dikkat etmeye basladim o zamandan beri.
Nerdeyse karin toklugu ile yaşıyorum sadece. Daha ne bir dondurma ne bir tatli ne bir dilim pasta nede doya doya bir tabak karpuz.. hicbirini yemedimcanımın hamileligimin başından beri cektigi birsey var mesela daha esime dün soyleyebildim, onu da dogumdan sonra al da yiyeyim diye söyledim o da üzüldü halime
Dikkat etmeyince daha da yükseliyor. Benim diyetle kontrol altindaydi zaten ben hamile kaldigimdan beri kilo da verdim diyetten dolayi, hala da almadim hep düşük çıkıyordu şekerim iste bu hafta bende aclik tokluk kan verdim ama vermeden önce 4 5 gün ipin ucu kacti pogaca börek vs yedim hep ilk defaaa. Sonuc yine yüksek çıktı. Kaldigim yerden diyete devam.
Sana da tavsiyem dikkat et yediklerine. Tatlıyı vs azalt. Meyve yiyorsan azalt. Ara öğünlerde süt grubu mutlaka ekle. Paketli gıda yememeye çalış. Beyaz ekmekten tam bugdaya gec ve en önemlisi sekerli icecekler tüketme. Bunlar onemli seyler bu seker yüksek ciktiginda. Gecmis olsun canım
Merhaba gecmis olsun. Bence diyetle halledersin. Benimde böyle başladı diyet sürecim ilk haftalardan beri diyete uygun besleniyorum.Merhaba arkadaşlar 75mg şeker yüklemesi yaptırdım i. önce ilk olarak kan verdim şeker bakıldı 77 çıktı sonra o şekerli suyu içtim 1 saat sonra 160 çıktı üstünden 1 saat daha geçti 170 çıktı dahiliye ile görüştüm diyete başladım diyet ile on gün takip edeceğim evde kendim de ölçeceğim günlük on gün sonra tekrar kan vereceğim düzelme yoksa insülün başlayacak. Aynı durumda olanlar için paylaşmak istedim arkadaşlar hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum
Kız sen bide zayifsin. Yemiyorsan da yüksek cikabiliyor demek ki. Iste doktorlarin dedigi bu, bizim 20li haftalardan sonra vucudumuz ekstra seker üretiyor çünkü bebislerimize gidiyor yediklerimiz. Seninki tam ornek olmus.Ay arkadasım ben ne tatlı yerım ne yaglı yerım bende nasıl cıkıyo ya
Çok şükür bi tansiyon bi şeker yüklemesinden korkuyordum zaten ama burda doktorların strese sokmaması çok güzel.yani evet bi türk gözü gibi olmayacak ama bakalım çekikliğini doğunca görürüzÇok iyi canım gayet guzel gelmis degerinkurtardin sen hadi geçmiş olsun
Bence senin bebis cekik gözlübizim bebislerin görüntüsünden farkli gözleri çünkü. Sevsinler onu bal gibi bisey zaten saglikla gelsinlerrr
Evet canım açlık da 70-100 arası olması gerekiyor. Ama tokluk için açma da yükseltir. Aşırı bir yükseklik yok yine de. Beyaz un, beyaz şeker bunları kes ve öğünlerine mutlaka ayran, yoğurt gibi süt ürünleri ekleİlk yaptırdığında açlık ölçüldü demi canım o zaman benim açlıkta yüksekmiş. Diyetisyenle umarım biraz da olsa düzene girer
Canım açlık yüksek ama tokluktan emin olamadım. Doktorun gerekli görmüş demekki boyun eğmek lazım napalimİptal dediğim şekerli su içirmedi canım yüksek çıktığı için ben anlatamadım kuzum. Açlık 114 çıktı biraz yüksek dedi o yüzden o suyu içersen daha çok yükselir dedi karnını doyur gel tokluk bakalım dedi öyle işte canım zaten toklukta 151 çıktı. Diyetisyene gerçekten gerek var mıydı bilmiyorum ama ?? Çok yüksek mi sence de ??
Çok memnunumbiz akşam olmadan sayfa sayısı olarakda kasım grubunu geceriz sabahtan beri ne cene var bizde kızlar hahahahahadminim memnunmusun bizlerle annabelica
Kuzum doktorum söyledi 12 den sonra yeme içme yok diye. Benim zaten uyku düzenim bozuldu sizde nasıl durumlar bilmiyorum ama gece çok susadım yinede içmedim bugün çok yorucu geçti. O kadar çok yorgunum ki anlatamam sabah 9dan beri hastanedeyimYa işte aslında normal hayatına devam ederken vermek gerekiyormuş demek ki, sonuçta aç kalmamız gerekirse diyet yapmamız gerekiyor olsaydı dr uyarırdı diyet yapıp gel yada aç gel geceden diye, maksat rutin olarak ne çıkacak onu görmek sanırım. Geçmiş olsun arkadaşım
Aynen canım tam olarak bunlari söylüyor diyetisyenler de.Diyetisyenin söyleyeceklerini özetle söyledi gerçekten bunlara dikkat edince iyi hissediyor insan bende de şekerle ilgili sıkıntı çıkınca senin söylediklerine dikkat ettim öyle ani ataklar veya yemek sonrası tuhaf sıcak basması falan olmadı beni korkutan son 3 ay herkes hep birşeyler yiyordum diye anlatıyor onda nasıl çözüm bulurum bilmiyorum
Benim plasenta önde. Yüzünü görmemiz çok zor oluyor doğana kadar görür müyüm bilmiyorum pek umudum yokHepimizin ultrason resimlerinin bu kadar net olası dileğiyle
Belliydi zaten bekliyordum canım demek ki su ile bi ilgisi yokCanım açlık yüksek ama tokluktan emin olamadım. Doktorun gerekli görmüş demekki boyun eğmek lazım napalim
Geçmiş olsun, umarım gerek kalmaz insülineMerhaba arkadaşlar 75mg şeker yüklemesi yaptırdım i. önce ilk olarak kan verdim şeker bakıldı 77 çıktı sonra o şekerli suyu içtim 1 saat sonra 160 çıktı üstünden 1 saat daha geçti 170 çıktı dahiliye ile görüştüm diyete başladım diyet ile on gün takip edeceğim evde kendim de ölçeceğim günlük on gün sonra tekrar kan vereceğim düzelme yoksa insülün başlayacak. Aynı durumda olanlar için paylaşmak istedim arkadaşlar hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum
Ayy bu kıza ben de bayılıyorum baak hattaaaa kırmızı elbiseli direkt benimAşkım çok belli, türk genleri kore genini bastıracağını düşünmüyorumama böyle hem büyük hem çekik olur bayılıyorum bu bebeklere baksan wp koleksiyonum var
Kızlar şekerde çuvalliyoruz yaa çok şaşkınım içecekler mi bozuldu nolduAy arkadasım ben ne tatlı yerım ne yaglı yerım bende nasıl cıkıyo ya
Yaa o zaman hareketlerini de çok net hissetmiyorsundur dimi? Süprizli olmasıda güzel bence yaBenim plasenta önde. Yüzünü görmemiz çok zor oluyor doğana kadar görür müyüm bilmiyorum pek umudum yok
Diyet şimdi daha da zor olacak gerçekten bebekler bizi yiyip büyüyorlar sanki öyle bir açlıkDiyetisyenin söyleyeceklerini özetle söyledi gerçekten bunlara dikkat edince iyi hissediyor insan bende de şekerle ilgili sıkıntı çıkınca senin söylediklerine dikkat ettim öyle ani ataklar veya yemek sonrası tuhaf sıcak basması falan olmadı beni korkutan son 3 ay herkes hep birşeyler yiyordum diye anlatıyor onda nasıl çözüm bulurum bilmiyorum
Hissediyorum canım ama beklediğimden biraz daha geç hissettim sadece. Büyüdükçe net şekilde hissediyorum artıkYaa o zaman hareketlerini de çok net hissetmiyorsundur dimi? Süprizli olmasıda güzel bence ya
Ayy kıyamam yaa üzüldümOnlar bizim burnumuzdan olsun diye masaya yatıyorlar amagözlük takınca falan durmuyor ama o kötü onların
Evet sıcaklardan hiçbir şey yapılmıyor cidden yaaYaa bende sabah akşam yürüyüş yapmak istiyorum ama gündüz aşırı sıcak sabah gözüm yemiyor akşamları düzenli 45dk yürümeye çalışıyorum ve geceleri bende aşırı acıkıyorum çok çok aç hissedersem yoğurt yada sütle bastırmaya çalışıyorum ama geçen gün üşenmeyip fırın sütlaç yaptım çünkü masterchef izliyodum öyle canım çekti falan
Ay bunu bana doktorum ilk trimesterda demiştiDiyet şimdi daha da zor olacak gerçekten bebekler bizi yiyip büyüyorlar sanki öyle bir açlık
İşte bebek bizi yerken biz de bişeyler yemek istiyoruz da diyet nasıl olcak bilmiyorum o sıradaAyy kıyamam yaa üzüldüm
Evet sıcaklardan hiçbir şey yapılmıyor cidden yaahamilelikte canının çektiği şeyi yemek mübahtır afiyet bal olsun
Ay bunu bana doktorum ilk trimesterda demiştiçocuk seni yiyip bitirdi diye gerçekten biz fazla endişeleniyoruz bebek her türlü besleniyor, yeter ki anne nefes alsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?