Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Kızlar şimdi baktım benim oğlum doktorun yazdığını tarihten 8 gün erken gelmiş, kızımda öyle gelirse tam 1.Aralıka denk geliyor tabiki bu sadece bi bilgi paylaşımı böyle bişeyin olucağından değil ama ben resmen doğum tarihi olarak ilk haftasında olduğum için kafamda deli sorular acaba kasıma mı denk gelcek aralıka mı?

Tecrübeli anneler pişik kremi konusunda nasıl bir yol izlediniz? Pişik önleyici kremi ne sıklıkla kullanalım? Pişik olursa da direkt pişik kremi süreriz diye düşünüyorum
Valla canım ben ıslak mendil kullanmadim, pamuk mendiller var ya onları ılık suyla ıslatıp sildim ve kuruladim ve sık sık altını değiştirdim ben çok pişik sorunu yaşamadim açıkçası yani, bu arda sudocrem kremi tek geçerim,.biz ne aldiysak fayda etmemisti ama o krem bir kere de geçirmişti.

Bu arada kızlar şampuan olarak kesinlikle ben ecowelli tavsiye ederim ben onu kullanıyorum Süper bir şampuan hemde çok güzel saç uzatıyor, oğlum Doğduğunda çok saçları yoktu döküldü bile hatta ama sonra birden uzamaya başladı kesinlikle şampuanın etkisi vardır diye düşünüyorum.

Daha okul çağına da çok var canım güzel bir eve çıkarsınız şimdilik her türlü idare edilir

Kardesi geldiğinde 23 aylık olacak. Ben hiç ayırmak istemiyorum daha çok bebek geliyor gözüme Gece benimki de uyaniyor. Emdiği zamanki gibi değil çok şükür ama yine de uyandırıyor beni. Aslında yerde yanında yatsam deliksiz uyuyacak da. Yukarı yatıyorum kalkıp yanıma geliyor. Yerde yanında uyumami istiyor. Bizim yatakta yatırmayı denedim ağlıyor o zaman da. Ten teması arıyor sürekli demekki ihtiyacı var diyorum ayrılmaya zorlayamam şu an. İstediği kadar yatsın artık bizim odada

İnsülin olacak kadar bir yukselik yok bence canım. Üst sınırın biraz üstü çıkıyomuş. Benim aile akrabalar hep diyabetli. İnsülin kullananlar hep ultra yüksek çıkanlar. Diğerleri sadece yaşam şekli değişiyor diyet egzersiz vs. Gerçi gebelikte nasıl olur bilmiyorum ama öyle aşırı bir yükseklik yok hiçbirimizde

Kasıma gidemezsin 1 Aralık olabilir kabul ediyoruz

Evde şekerini ölçen güzel anneler cihazınızın markası nedir?
Hastanedeki değerlerinizle parmaktan ölçüm değerleriniz aynı mı gidiyor?

Bana göre de insülin alacak kadar yüksek degil ama doktor hamilelikte ekstra yukseldigini hep vurguluyor. Yani o az yükseklik belkide hamilelikte önemlidir bende bilmiyorum ki
İnşallah gerek duyulmaz tabiki benimde temennim o yönde ama baktim olmuyor kabul edecegim kullan derse illa.

Hamilelikte biraz yükselmeler normal diyor doktorlar canım insüline hiç gerek kalmaz inşallah benim bir şey yedikten sonra bekliyorum artık panik atak gelişti nerde bi anda elim ayağım boşalıcak kötüleşicem diye bekliyordum ama şükür bi iki gündür biraz daha iyi gibi ölçüm artı proteinle beslenmeyle de yorucu ya inşallah hepimiz sağlıkla tamamlarız bu süreci

Amin canim aminn
Meyve vs yediginde yaninda süt kefir yogurt falan tuket mutlaka. Çünkü seker icerigi yüksek olan besinler aniden yukseltip aniden düşürüyor sekeri o zaman sıkıntı yasaniyor iste.
Beyaz ekmek pirinc ve haliyle tüm tatlilar da ayni seyi yapiyor. Yanında mutlaka süt grubu tüketmek gerekiyor.
Bu sekilde sürekli hesap kitapla beslenmek zor gercekten. Ama ben baya alıştım bu duruma. Kaçamak yapamiyorum bile dedigin gibi alttan alttan panik atak endiseleri geliyor bana da. Ya yüksekse simdi falan diye.
Annelik daha karnimizdayken sorumluluğu baslayan birseymis
Yeter ki bebeklerimiz sağlıklı olsun da vakitleri gelince 9 ayları dolunca sağlıkla dogsunlar büyüsünler inşallah

Evde şekerini ölçen güzel anneler cihazınızın markası nedir?
Hastanedeki değerlerinizle parmaktan ölçüm değerleriniz aynı mı gidiyor?
Benimkinin markası Optima canım.
Evde ölçüp peşine hastane ölçtürmedim hiç ama normal kan tahlillerinde dr ölçüldüğünde de ortalama aynı değerler çıkıyordu

Kızlar günaydınnn, yine oğlumun uyku kriziyle uyanmış bulunmaktayım o uyudu ama bende uyku kaçtı, 1 buçuk yaştan sonrasi cidden zormuş bu arada yani.. ben şey sorcaktim benim normalde 2 seneye yakın çocuğum olmamıştı adetlerim düzensizdi sonra oldu çok şükür normal yolla ama ben doğumdan sonra çok çabuk hamile kaldığımi da öğrenmiş oldum bu ikincisi öyle oldu çünkü şimdi korkmaya başladım bile yani iki tane çocuk yeterli diye düşünüyoruz Rabbim olmayanlara versin inşAllah ama ben nasıl korunucam yaaaa eşim korunuyordu olmadi işte yani bazen diyorum ki nasıl olsa sezeryan bağlattirsam mi ama yaşım daha 30, yoksa spiral mi onda da hamile kalan var bir sürü sabah sabah aklima takıldı şimdiden

Günaydın kızlar taşındığım yerdeki aile hekimleri dolu gözüküyor. Ne yapmam lazım bu konuda ilçe sağlık merkezi problemimi çözer mi ? Aynı sorunu yaşayan var mı ?

Tecrübeli anneler pişik kremi konusunda nasıl bir yol izlediniz? Pişik önleyici kremi ne sıklıkla kullanalım? Pişik olursa da direkt pişik kremi süreriz diye düşünüyorum
Her alt açmada pişik önleyici sürmeye gerek yok, arkadaşın dediği gibi temiz tuttuktan sonra pişik olma ihtimali düşüyor. Olunca tedavi etmek lazım.

Canım kondom kullansanız bir süre, emzirme bitince doğum kontrol hapına geçersin. Bence tüp bağlattırma yaşın çok genç. Ben olsam yapmazdım, 37 yaşındayım bağlatmayı düşünmüyorum. Hayat bu belli mi olur ne yaşayacağımız.

Kanka weleda ben de kullanıyorum. Her gün sürmene gerek yok, temiz tutmak yeterli, baktın kızardı o zaman sürersin. Şöyleki pişik konusu epey karmaşık bence. Bebeğin durumuna göre uyguladığın tedavi de değişiyor. Bazen geçmeyen pişikler oluyor, bir kaç krem alıp karıştırıyoruz. Hametan+oksizinc+fito karışımı gibi. Bazılarına sudo yetiyordu, bazılarına weleda bile yeterliydi. Bepanthol de kullandım o da iyi. Temel mantık pişikte çinko içerikli bir krem olması ama dediğim gibi bazen tek başına çinko yetmiyor. O da zaman içinde öğrenilen bir şey.

benimde öyle olacak sanırım hatta sanırım kasımın ortasına denk geliyor normal tarih. Ama ilk başlarda sistem aralık hesapladığı için ve bu gruba geldim ve sevdiğim için buradayım

Günaydın kızlar taşındığım yerdeki aile hekimleri dolu gözüküyor. Ne yapmam lazım bu konuda ilçe sağlık merkezi problemimi çözer mi ? Aynı sorunu yaşayan var mı ?
Selam canım evet ilçe sağlığa bizzat gitmen gerekiyormuş. Bende evlenip geldiğim için doluydu bana öyle demişlerdi. Hatta kocam başka doktorda bende gidip uğraşmamak için boş olan bi dr kayıt olmuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…