- 10 Haziran 2024
- 1.852
- 2.394
- 53
- 27
- Konu Sahibi annabelica
-
- #31.621
Valla canım ben ıslak mendil kullanmadim, pamuk mendiller var ya onları ılık suyla ıslatıp sildim ve kuruladim ve sık sık altını değiştirdim ben çok pişik sorunu yaşamadim açıkçası yani, bu arda sudocrem kremi tek geçerim,.biz ne aldiysak fayda etmemisti ama o krem bir kere de geçirmişti.Tecrübeli anneler pişik kremi konusunda nasıl bir yol izlediniz? Pişik önleyici kremi ne sıklıkla kullanalım? Pişik olursa da direkt pişik kremi süreriz diye düşünüyorum
Eveett kesinlikleee 5 ve 6. Aylardan sonra dönmeye başladıklarında yere at döşegi yerde yuvarlansin dönsün bizim var öyle kayınvalidem yaptı hemde oğlumaHiç tahmin etmediğin şeye ihtiyacın olabiliyor kuzu bırak yapsınlaren kötü ser yere tummy yaparsınız
Daha okul çağına da çok var canım güzel bir eve çıkarsınız şimdilik her türlü idare edilirAmin çok teşekkür ederim eğitimi amaçlı taşınmayı düşünüyoruz şu an ilçedeyiz okul çağı gelince güzel bir yerde başlasın istiyoruz bakalım ama nasip işte ne olur bilemiyoruz . Ama bu saatten sonra 4+1 ancak yeter bize
Kardesi geldiğinde 23 aylık olacak. Ben hiç ayırmak istemiyorum daha çok bebek geliyor gözümeBir de oda ayırmaktan şu an korkuyorum gece çok sık uyanıyor o yüzden nasıl olacak alışır mı alışmaz mı erken mi hiç karar veremiyorum vicdanen de iyi hissetmiyorumama sanki odasına alışsa daha iyi olur gibi sen ne yapmayı düşünüyorsun ayırmayacak mısın bebiş gelmeden
İnsülin olacak kadar bir yukselik yok bence canım. Üst sınırın biraz üstü çıkıyomuş. Benim aile akrabalar hep diyabetli. İnsülin kullananlar hep ultra yüksek çıkanlar. Diğerleri sadece yaşam şekli değişiyor diyet egzersiz vs. Gerçi gebelikte nasıl olur bilmiyorum ama öyle aşırı bir yükseklik yok hiçbirimizdeKuzum iğne olunca haliyle yeme icmedeki sınırlar gevsiyor biraz daha. Ama ben kendimi taniyorum yine de hic bisey yokmus gibi davranamam ayni bu sekilde devam ederim. O zamanda insülin vurunca seker cok düşer bu defa da düşük sekerden baygınlık hali gelir.
Iki ucu b...değnek derler ya ayni o hesap ..
Ama o zaman biraz daha yeme icmede en azindan meyvede fln gevsetirim yine zaratli birsey yemen tabi
Kasıma gidemezsin 1 Aralık olabilir kabul ediyoruzKızlar şimdi baktım benim oğlum doktorun yazdığını tarihten 8 gün erken gelmiş, kızımda öyle gelirse tam 1.Aralıka denk geliyortabiki bu sadece bi bilgi paylaşımı böyle bişeyin olucağından değil ama ben resmen doğum tarihi olarak ilk haftasında olduğum için kafamda deli sorular acaba kasıma mı denk gelcek aralıka mı?
Bana göre de insülin alacak kadar yüksek degil ama doktor hamilelikte ekstra yukseldigini hep vurguluyor. Yani o az yükseklik belkide hamilelikte önemlidir bende bilmiyorum kiİnsülin olacak kadar bir yukselik yok bence canım. Üst sınırın biraz üstü çıkıyomuş. Benim aile akrabalar hep diyabetli. İnsülin kullananlar hep ultra yüksek çıkanlar. Diğerleri sadece yaşam şekli değişiyor diyet egzersiz vs. Gerçi gebelikte nasıl olur bilmiyorum ama öyle aşırı bir yükseklik yok hiçbirimizde
Hamilelikte biraz yükselmeler normal diyor doktorlar canım insüline hiç gerek kalmaz inşallah benim bir şey yedikten sonra bekliyorum artık panik atak gelişti nerde bi anda elim ayağım boşalıcak kötüleşicem diye bekliyordum ama şükür bi iki gündür biraz daha iyi gibi ölçüm artı proteinle beslenmeyle de yorucu ya inşallah hepimiz sağlıkla tamamlarız bu süreciGerçekten can sıkıcı ya. Yani seni cok iyi anliyorum. Ben daha birkac gündür ölçüyorum ama demek ki üst sınırın üstünde cikiyor iste. Doktor da insülin uygun görürse ne diyeyim
Hersey yasak bana da. Ilk haftalardan beri hep diyetteyimm.
Seninkide kötüymüşaniden düşüp aniden yükselmesi hamilelikte daha da zordur hamile degilken bile zor bir durum
Amin canim aminnHamilelikte biraz yükselmeler normal diyor doktorlar canım insüline hiç gerek kalmaz inşallah benim bir şey yedikten sonra bekliyorum artık panik atak gelişti nerde bi anda elim ayağım boşalıcak kötüleşicem diye bekliyordum ama şükür bi iki gündür biraz daha iyi gibi ölçüm artı proteinle beslenmeyle de yorucu ya inşallah hepimiz sağlıkla tamamlarız bu süreci
Benimkinin markası Optima canım.Evde şekerini ölçen güzel anneler cihazınızın markası nedir?
Hastanedeki değerlerinizle parmaktan ölçüm değerleriniz aynı mı gidiyor?
Her alt açmada pişik önleyici sürmeye gerek yok, arkadaşın dediği gibi temiz tuttuktan sonra pişik olma ihtimali düşüyor. Olunca tedavi etmek lazım.Tecrübeli anneler pişik kremi konusunda nasıl bir yol izlediniz? Pişik önleyici kremi ne sıklıkla kullanalım? Pişik olursa da direkt pişik kremi süreriz diye düşünüyorum
Canım kondom kullansanız bir süre, emzirme bitince doğum kontrol hapına geçersin. Bence tüp bağlattırma yaşın çok genç. Ben olsam yapmazdım, 37 yaşındayım bağlatmayı düşünmüyorum. Hayat bu belli mi olur ne yaşayacağımız.Kızlar günaydınnn, yine oğlumun uyku kriziyle uyanmış bulunmaktayım o uyudu ama bende uyku kaçtı, 1 buçuk yaştan sonrasi cidden zormuş bu arada yani.. ben şey sorcaktim benim normalde 2 seneye yakın çocuğum olmamıştı adetlerim düzensizdi sonra oldu çok şükür normal yolla ama ben doğumdan sonra çok çabuk hamile kaldığımi da öğrenmiş oldum bu ikincisi öyle oldu çünküşimdi korkmaya başladım bile yani iki tane çocuk yeterli diye düşünüyoruz Rabbim olmayanlara versin inşAllah ama ben nasıl korunucam yaaaa eşim korunuyordu olmadi işte yani bazen diyorum ki nasıl olsa sezeryan bağlattirsam mi ama yaşım daha 30, yoksa spiral mi onda da hamile kalan var bir sürü sabah sabah aklima takıldı şimdiden
Kanka weleda ben de kullanıyorum. Her gün sürmene gerek yok, temiz tutmak yeterli, baktın kızardı o zaman sürersin. Şöyleki pişik konusu epey karmaşık bence. Bebeğin durumuna göre uyguladığın tedavi de değişiyor. Bazen geçmeyen pişikler oluyor, bir kaç krem alıp karıştırıyoruz. Hametan+oksizinc+fito karışımı gibi. Bazılarına sudo yetiyordu, bazılarına weleda bile yeterliydi. Bepanthol de kullandım o da iyi. Temel mantık pişikte çinko içerikli bir krem olması ama dediğim gibi bazen tek başına çinko yetmiyor. O da zaman içinde öğrenilen bir şey.Aşkım sudocrem burda kim yazdı hatırlamıyorum ama kız bebeklerde sıkıntılı dediler yayapışıklık yapıyormuş bepantholde güçlü pişiklerde çok etkiliymiş ondanda alacam ama günlük kullanımda weleda sürerim herhalde, günlük sürecez dimi? Her bez değiştiğindemi sürülecek yoksa günde bir keremi sadece
benimde öyle olacak sanırımKızlar şimdi baktım benim oğlum doktorun yazdığını tarihten 8 gün erken gelmiş, kızımda öyle gelirse tam 1.Aralıka denk geliyortabiki bu sadece bi bilgi paylaşımı böyle bişeyin olucağından değil ama ben resmen doğum tarihi olarak ilk haftasında olduğum için kafamda deli sorular acaba kasıma mı denk gelcek aralıka mı?
Selam canım evet ilçe sağlığa bizzat gitmen gerekiyormuş. Bende evlenip geldiğim için doluydu bana öyle demişlerdi. Hatta kocam başka doktordaGünaydın kızlartaşındığım yerdeki aile hekimleri dolu gözüküyor. Ne yapmam lazım bu konuda ilçe sağlık merkezi problemimi çözer mi ? Aynı sorunu yaşayan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?