- 16 Eylül 2024
- 6.499
- 6.097
- 113
- Konu Sahibi annabelica
-
- #32.181
Aman aşko durrr olmayan şekeri yükseltme zorun neee yeme durrAşkım benim son bir hafta psikolojik oldu ben tatlı yemiyorum çünkü, burda okuya okuya bendede çıkacak yiyeyim bari moduna girdim
KoptummmmmAman aşko durrr olmayan şekeri yükseltme zorun neee yeme durrbenim gibi koca hamilelik boyu yemedim geldim şeker testi haftası hamurişi partisi yaptım al gördüm sonra… güzel ebemi
Kuzum kilo hamileliğimin başında daha fazlaydı ve o dönem şeker ölçümünde yüksek çıkmıştı doktorum direkt diyetisyene gönderdi ta onuncu haftada oldu bunlar. Diyetle dene insülin başlamamız gerekiyor yoksa dedi. Sonra ben diyetle toparladım. Sonra da işte diyet dolayısıyla kilo verdim. Şu an 86.5 falanım işte. Ama aylardır hiç kilo almadım. Hamile kalmadan önceki kilomdan 7 kilo kadar eksiğim. Doktorum ilk zamanlar kilo almıyor olmama da kızıyordu artık ama şimdi serklaj varya artık almaman daha iyi olur dedi.Kuzu ben kaçırdım sanırım orayı kilon mu fazla ya da karbonhidrat, tatlı ne kadar yiyorsun
Bende sonuçlar olumlu çıkınca baklavayı gömmüştümBende 2 saat önce supangle yedimennnn sevdiğin kuzu 8.45 sen uyanana kadar her şey bitmiş olacak arkadaşıma az önce mesaj attım şeker çıkmazsa çıkışta pişili bir kahvaltı yapalım
Ah ya çok geçmiş olsun kuzum tekrar, bebişlerimiz iyi olsun da kilo alınır, verilir; doğumdan sonra da gözünde ne varsa rahat rahat yersin inşallahKuzum kilo hamileliğimin başında daha fazlaydı ve o dönem şeker ölçümünde yüksek çıkmıştı doktorum direkt diyetisyene gönderdi ta onuncu haftada oldu bunlar. Diyetle dene insülin başlamamız gerekiyor yoksa dedi. Sonra ben diyetle toparladım. Sonra da işte diyet dolayısıyla kilo verdim. Şu an 86.5 falanım işte. Ama aylardır hiç kilo almadım. Hamile kalmadan önceki kilomdan 7 kilo kadar eksiğim. Doktorum ilk zamanlar kilo almıyor olmama da kızıyordu artık ama şimdi serklaj varya artık almaman daha iyi olur dedi.
Tatlı nerdeyse hiç yemiyorum. Arada bir meyveli barlardan o da belki 2 haftada bir belki daha geç. Bi meyve yiyorum sadece onu da yanında yoğurt vs olmadan yemiyorum.
Ekmek tam buğday yiyorum kahvaltıda 4-5 dilim max. Akşam bazen hiç bazen de 1-2 dilim. Pirinç patates vs yok zaten. Meyvede kavun karpuz üzüm vs hiçbiri yok.
Bi bulgur pilavı yiyorum onda pek dikkat etmiyorum biraz çok yediğim oluyor. Bunlar işte yediklerim. Onun dışında taze fasulye et tavuk karnıyarık vs bunları yiyorum. Ay bişey de yemiyorum aslında. Ama işte serklajdan dolayı yatıyorum ya. Hareketsizlikten oluyor işte doktorum da dedi bugün bunu
Sağol kuzum sağol. Tabiki öyle. Bende geçen haftadan beri kafamda kurup durdum yalan yok. İnsülin kullanmak istemedim ne bileyim ya. Doktora bile yazmadım sonuçlar çıktı falan diye.Ah ya çok geçmiş olsun kuzum tekrar, bebişlerimiz iyi olsun da kilo alınır, verilir; doğumdan sonra da gözünde ne varsa rahat rahat yersin inşallah
Ay zaten öyle bebeklerimiz sağlıklı olsun sağlıkla gelsin dee kilo önemli değil. Hiç takmıyorım. Hatta kilo alanilsem azcık fln diye strese giriyorum. Çünkü boyuma göre çokta değil kilom. Aynen kuzum ya doğumdan sonra istedi yerim benim için hiç önemli değil. Yavrumun sağlığı benim sağlığım herseyden önemliAh ya çok geçmiş olsun kuzum tekrar, bebişlerimiz iyi olsun da kilo alınır, verilir; doğumdan sonra da gözünde ne varsa rahat rahat yersin inşallah
Yok canım ben insulin vurdum kendime son 3 ay bacağımdan hep her gün cok zordu benim için ve diyetde yaptım hep dikkat ederek gectiydi son günlerim ama busefer şekerim olduğunu sanmıyorum cok az besleniyorum zaten ama içime süphe düştü şimdi randevu aldım şekerim varmı merak ediyorumİnsülin kullanmadan diyetle mi götürdün son 3 ay yani canım ?
Diyet bana etki etmiyor artık ya normal nasıl besleniliyordu unuttum ben
Artık ben diyetten bir adım öteye gidiyorum galiba.
Canım nende çok yemiyorum iştahım da yok üstelik aburcubur hiiiç yemiyorum tatlı vs hiç yemiyorum. Ama işte ortada durumlar
Canım benim ilk gebeliğim o yüzden ekstra endişeliyim, ilk 3 aydayken dişimden sebep antibiyotik kullanmak zorunda kaldım ben nasıl ağlıyorum ama ki 2-3 gün o ağrıyı çektim artık duvarları yumrukluyordum. Sonra doktorum diş hekimine yönlendirdi, beraber karar verip mecbur kullanacaksın dediler. Kafayı yedim resmen bebeğime zarar vereceğim diye. Dedim hocam ben dayanırım acıya içmek istemiyorum. Dedi ki enfeksiyon çocuğa antibiyotikten daha fazla zarar verir. Ki bu ilaçlar gebelikte uygun olan ilaçlar. İçim kan ağlayarak 5 gün içtim ama şimdi olsa daha bilinçliyim doktorlar diyorsa vardır bildikleri sonuçta uzman onlar o yüzden gebelik şekerinin zararı insülinden çok daha fazla. Doktorlarımız neyi uygun görürse yapalımSağol kuzum sağol. Tabiki öyle. Bende geçen haftadan beri kafamda kurup durdum yalan yok. İnsülin kullanmak istemedim ne bileyim ya. Doktora bile yazmadım sonuçlar çıktı falan diye.
Ama baktım ölçümlerimde de yüksek çıkıyor. Ne yani insülin istemiyorum diye de yüksek şekerle mi gezeyim dedim. Artık zaten gözümü kararttım iki gündür. Bugun de doktor insülinlik bu değerler deyince.. dedim siz ne derseniz ben tamamım hiç itirazım yok dedim. 2 gün yaz cuma son kararımı verırım dedi işte. Başlar muhtemelen bana öyle geliyor
Benimde öyle olacak galiba napalım sağlık olsun yaa. Bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin büyüsün deee ben insülin de vururum hiç sorun değil.Yok canım ben insulin vurdum kendime son 3 ay bacağımdan hep her gün cok zordu benim için ve diyetde yaptım hep dikkat ederek gectiydi son günlerim ama busefer şekerim olduğunu sanmıyorum cok az besleniyorum zaten ama içine süphe düştü şimdi randevu aldım şekerim varmı merak ediyorum
Kanka kesinlikle öyle olduğuna inanıyorum, bende kilo yok, 25+0 toplam 4.5 kilo almışım bu sabah tartıldım, 66.5 çıktım boyum da 1.77 düşün. Gel görki karaciğer yağlanması varBir de kızlar gördük ki şekerin sadece kiloyla vs. ilgisi yok. Tamamen vücudun insülin direncini tolere edememesi ile alakalı. O yüzden tolere edemiyorsa çıksın ortaya önlem alınsın
Ayynen öyle sonuna kadar katılıyorum sana. Bende aynı şekilde antibiyotik kullanmak zorunda kaldım daha ilk haftalarda kaç doktor görüşü aldım bilmiyorum yani. Ama dediğine geldim işte bunu diyen bir doktor ve ben bunu kullanmak zorundayım. Şimdide doktorum dedi insülin kullandırdığım çok gebem oldu sıkıntısız doğumlar yapıldı kullanacaksın gerekirse dedi bende tamam kullanırım hiç sorun değil dedim zaten. Artık kendini düşünme faslı bitiyor bebeğim önceliğim hep. Ben ki iğneden korkup bayılan biriyim. O minicik iğne bile beni maymuna cevirecek biliyorum. Ama olsun bebeğim de bende sağlıklı olalım daCanım benim ilk gebeliğim o yüzden ekstra endişeliyim, ilk 3 aydayken dişimden sebep antibiyotik kullanmak zorunda kaldım ben nasıl ağlıyorum ama ki 2-3 gün o ağrıyı çektim artık duvarları yumrukluyordum. Sonra doktorum diş hekimine yönlendirdi, beraber karar verip mecbur kullanacaksın dediler. Kafayı yedim resmen bebeğime zarar vereceğim diye. Dedim hocam ben dayanırım acıya içmek istemiyorum. Dedi ki enfeksiyon çocuğa antibiyotikten daha fazla zarar verir. Ki bu ilaçlar gebelikte uygun olan ilaçlar. İçim kan ağlayarak 5 gün içtim ama şimdi olsa daha bilinçliyim doktorlar diyorsa vardır bildikleri sonuçta uzman onlar o yüzden gebelik şekerinin zararı insülinden çok daha fazla. Doktorlarımız neyi uygun görürse yapalım
aynı hemşire gibi hergün kendine bi iğne vuruyorsun şekerini ölcüyorsun aslında takmazsan kafana eğlenceliBenimde öyle olacak galiba napalım sağlık olsun yaa. Bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin büyüsün deee ben insülin de vururum hiç sorun değil.
İhmal etme canım o zamanm madem ilk hamilelikte öyle bir sıkıntı yaşadın sendeki de iyi cesaret nasıl baktırmadın şimdiye kadar hatta
Kusup bayılanlar oluyormuş zatenAma çok fena oldum öyle böyle değil yani gözlerim karardıson kan verişimde düzeldim ama işe yaramadı kurtaramadık paçayı
Aynen oŞu yatakta ağlayan kızmıydı o
Yaa sorma ne eğlenceli ne eğlenceliaynı hemşire gibi hergün kendine bi iğne vuruyorsun şekerini ölcüyorsun aslında takmazsan kafana eğlenceli
ben zaten hicbisey yiyemediğim icin takmadım kafama ama hergün şeker konusu olunca bi süphe ettim randevu aldım şimdiiyikide almışım cünki son haftammış şeker testi için gec kalıyordun
perşembe sabah 7de randevum var
Hm mama koleksiyonunda var canım düğünlük elbiseler, göz at istersenKizlar bildiginiz hamile abiye satan bi site var mi kac gundyr bakiniyorum hic bir sey bulamadim.yakin akraba dugunune katilicam 2 ay sonra ama olsun simdiden bakiyorum
kuzu 4 kez her yemekden önceydi demi? ben az bucuk hatırlıyom hep yemekden önce vururdum kendime sonra yerdim yemeğimi sonrada ölcerdim şekerimiYaa sorma ne eğlenceli ne eğlenceliiğneden korkan bir insanım bennn benim iğne ve eğlence kelimeleri yan yana bile duramaz
Bana günde 4 kez vuracaksın dedi ama bakalım detayları konuşmadık daha.
İyi bari kuzu haftayı kaçırmadan gidiyorsun iyi olmuş. Sorun çıkmaz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?