- 16 Eylül 2024
- 8.582
- 8.267
- 118
- Konu Sahibi annabelica
-
- #42.481
Çok teşekkür ederim cevap icinSiveno ile incia ile içerik olarak hemen hemen aynı, sadece incia da lavanta var diye hatırlıyorum bir kez incia aldım alerji yaptı kızıma, 3.5 yaşında hala siveno kullanıyorum ona. Çok zorlu lekeleri çıkarmıyor ama onun içinde 1 yaşından sonra e bebeğin leke çıkarıcısını kullanmaya başladım. Birde içerik olarak moms green markası da temiz. Islak mendil bilmiyorum hiç kullanmadım, dışarda da pamuk ve su kullandim hep. Çıkarken kavanoza ilik su ve pamuk atıyordum, ıslak mendil gibi kolay oluyordu, suyun soğuması da önemli değil çünkü zaten ıslak mendiller de ılık olmuyor, ilk başta suyu termosla götürüyordum
AhahhaGünaydın kuzumm, ya bunu diyen insanlar nasıl eczacı olabiliyor çıldırıyorum hiç mi araştırmıyorlarbir kere inciada lavanta parfüm olarak değil doğal yağ şeklinde var kuzu. Hiçbir sentetik ya da kimyasal madde yok yani içinde. İkincisi bu östrojen olayını çıkaran olayı ben araştırmıştım 2007'de bir vaka çalışması yapılıyor. Bunlar da deterjan değil çay ağacı ve lavanta içeren cilt ürünleri yani doğrudan sürülen şeyler. Sadece 3 tane ergenlik yaşındaki çocukta östrojen artışı görülüyor. Bu kadar az olmasına rağmen araştırma devam ediyor ve hiçbir laboratuvar ve klinik incelemede bu olaya kanıt bulunamıyor. Yani lavantanın doğrudan böyle bir etkisi asla yok. Üçüncüsü biz bunu çamaşır deterjanında kullanıyoruz yani durulanan bir ürün. Zaten içeriğinde %0.1 civarı olan doğal bir yağ, durulandığında neredeyse hiç kalmıyor. Giysiler durulandıktan sonra bebeğin cildine doğrudan temas eden aktif madde miktarı ihmal edilebilir düzeydedir. Dolayısıyla bebeğin hormon dengesini etkileme olasılığı yok denecek kadar düşüktür.Bu sebeple lavanta ve östrojen arasında kanıtlanmış hiçbir bağ yoktur kuzum.
Yine de benim içime sinmiyor diyorsan sivenoya da bakabilirsin ama incia benim içime daha çok sindiği için ben onu tercih ettim.
Bir yoluna bakacagiz artik kanka haklısın. Ama molfix in izotonikli olani da temizmis aklinda olsun seninde bazen lazım olursa disarda vs acil alinmasi gereken durumlarda alınabilir.Kanka biraz bol sipariş verirsin eğer içine sinen ıslak mendil bulamazsan, azaldıkça söylersin 2 günde geliyor zaten
Bence biz instada ortak bir keşfet havuzunun icindeyizVideo’yu bende izlemiştim bu arada
Bakayim canım teşekkür ediyorum
Ahahhacümlenin başındaki isyanına çok güldüm
Ay ne bileyim herseyden nem kapiyoruz zaten bide böyle videolar görünce insanin kafasi karışıyor. Yoksa aksam siparis verecektim o videolari görünce bir gün daha bakayim bari dedim.
Sagol kuzum cevap icin
Pudra hiç kullanmadım, kullanan da görmedim canım etrafımda. Hiç gerek yok.Siveno deterjan aldım, kasım başında yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum eşyaları. Bir de şampuan, bebek yağı, nemlendirici ve pişik kremini mustela aldım. Yalnız pudra almalı mıyım, hangi marka almalıyım tecrübeli anneler yönlendirsin
Sagol canım, listelerde vardı da size sormadan almayayım dedimPudra hiç kullanmadım, kullanan da görmedim canım etrafımda. Hiç gerek yok.
Canım bebisten ve dikislerden güzel haberler almissin cok sevindimKontolüm iyiydi çok şükürRahim ağzı kapalı, bebito büyümüş Sadece ultrasonda hocamız ağrın var sanki biraz dedi, ben de ağrı eşik değerim çok yüksek bişey hissedemiyorum önemli mi dedim, yok dedi ama ağrın var şuan az da olsa dedi. Sonra kendimi dinleyince hakkaten bel kasık bölgesinde ağrı vardı. Eve geldim dinlendim birkaç saate geçti şükür. Korktum tabi öyle diyince. Karaciğer değerlerini de vermiştim gitmeden, kolestaza dair hiçbişey yok şuan dedi Şekerim de kontrol altındaymış diyetle.
Aynen canım, sancıydi bence ama bu haftalarda normal olan bişeydi sanırım. 2-3 kez sordum hocam gördüğünüz ağrı önemli değildi demi diyeCanım bebisten ve dikislerden güzel haberler almissin cok sevindimağrı dedigi sancı miydi nirnal ağrı mıydı acaba.
Artik agrilara öyle alismisiz ki hissetmiyor insan dimi
Oy maşallah maşallah tosuncuk tamKızlar bugun doktor kontrolum vardi, alt 12 gelei normale dönmüş şükür o anlik bişeydi herhalde
Hemoglobinim de 12ye yükselmiş, demir bakmadı ama o da yükseldi muhtemelen. zaten fark ediyordum hem halsizliğim hem saç dökülmem azalmıştı.
Bebitom 1,5 kg 39 cm olmuş biraz tosuncuk olacak gibi duruyor ama bakalım
Bizde esyalarini tamamlayalim da bende belki kasıma kalmadan yikama ütüleme islerini hallederiz diyorum.Siveno deterjan aldım, kasım başında yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum eşyaları. Bir de şampuan, bebek yağı, nemlendirici ve pişik kremini mustela aldım. Yalnız pudra almalı mıyım, hangi marka almalıyım tecrübeli anneler yönlendirsin
Önemli olsa zaten nst ye falan yönlendirirdi canım öyle göndermezdi benceAynen canım, sancıydi bence ama bu haftalarda normal olan bişeydi sanırım. 2-3 kez sordum hocam gördüğünüz ağrı önemli değildi demi diyedeğil dedi. Ama vardı cidden ağrı gece geçti şükür. Senin de kontrolün çok güzel geçer bebiş güzel kilo almıştır inşallah kuzum çıkınca yaz. Bu arada ben de Freyja93 gibi deterjan sinevo, bakım seti mustela, ilk aylar için de dışarısı için ıslak mendili waterwipes aldım biraz fiyatı yüksek. Bu dediklerimden stok yapmadım, neyin iyi gelip gelmeyeceği belli değil sonuçta değişiriz belki diye.
Canım bebeklere pudra önerilmiyor bende hiç kullanmadımSiveno deterjan aldım, kasım başında yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum eşyaları. Bir de şampuan, bebek yağı, nemlendirici ve pişik kremini mustela aldım. Yalnız pudra almalı mıyım, hangi marka almalıyım tecrübeli anneler yönlendirsin
Ahhsha
O eczacıya cevabım "sen beni çıldırtmak mı istiyorsun, lavanta yağının östrojen üzerinde kanıtlanmış bir etkisi yok"
Evet bende öyle okumuştum ve izlemiştim pudra kesinlikle yasak akciğerini falan dolduruyormuşCanım bebeklere pudra önerilmiyor bende hiç kullanmadım
Maşallah çok sevindim canımKızlar bugun doktor kontrolum vardi, alt 12 gelei normale dönmüş şükür o anlik bişeydi herhalde
Hemoglobinim de 12ye yükselmiş, demir bakmadı ama o da yükseldi muhtemelen. zaten fark ediyordum hem halsizliğim hem saç dökülmem azalmıştı.
Bebitom 1,5 kg 39 cm olmuş biraz tosuncuk olacak gibi duruyor ama bakalım
Bı ara toplatma kararı çıkmıştı ama hala satışı yapılıyorEvet bende öyle okumuştum ve izlemiştim pudra kesinlikle yasak akciğerini falan dolduruyormuş
Aşko hiç anlatmıyorsun ha kontrolünüKontolüm iyiydi çok şükürRahim ağzı kapalı, bebito büyümüş Sadece ultrasonda hocamız ağrın var sanki biraz dedi, ben de ağrı eşik değerim çok yüksek bişey hissedemiyorum önemli mi dedim, yok dedi ama ağrın var şuan az da olsa dedi. Sonra kendimi dinleyince hakkaten bel kasık bölgesinde ağrı vardı. Eve geldim dinlendim birkaç saate geçti şükür. Korktum tabi öyle diyince. Karaciğer değerlerini de vermiştim gitmeden, kolestaza dair hiçbişey yok şuan dedi Şekerim de kontrol altındaymış diyetle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?