- Konu Sahibi annabelica
-
- #5.001
doktorum ikili testide yapmıyormuş ki biz yapmıyoruz dedi, onu da perinatolog yapacakmışSize çok açıklama yapmak istememiş olabilir doktorunuz kafanızı karıştırmamak için, çünkü ikili testi normal kadın doğum dr yapıyor, perinatolog daha detaylı bir izlenim yapıyor, ve iki test karıştırılıyor, benim dr böyle bir açıklama yaptı bana. İkili testte kan testi ve ense kalınlığı ölçülüyor sadece, perinatolog ek olarak yapısal anomali varmı ve organ gelişimi nasıl diye daha detaylı bakıyorlar
Aşkım erken detaylı gibi bir şey aslında 12.hafta tüm organ gelişimine bakılıyor, bazı kadın doğum dr’lar yönlendirmiyorlar ama bu çok önemli sen git mutlaka demişti bana tüp bebek doktorum, sonra kendi kadın doğum dr’a sordum canım oda bana kesinlikle 12.haftada perinatologa yönlendirecem dedi banaAnladım canım bilmiyordum onu. Detaylı ultrasondan farklı mı peki
Sizinkini bilemiyorumdoktorum ikili testide yapmıyormuş ki biz yapmıyoruz dedi, onu da perinatolog yapacakmış
Anladım canım. Ona devlette giderim diye düşünüyorum ama öncesinde kadın doğumdan yönlendirilmek gerekiyor sanırım. Perinatologtan başka türlü randevu alınmıyor çünküAşkım erken detaylı gibi bir şey aslında 12.hafta tüm organ gelişimine bakılıyor, bazı kadın doğum dr’lar yönlendirmiyorlar ama bu çok önemli sen git mutlaka demişti bana tüp bebek doktorum, sonra kendi kadın doğum dr’a sordum canım oda bana kesinlikle 12.haftada perinatologa yönlendirecem dedi bana
bence yanlış bilgi veriyorsunuz daha önce tecrübesi olan birisi ayrıntılı anlatırsa daha iyi olucak benimde ilk bebeğim olucak doğrusunu öğrenmek isterim :)Aşkım erken detaylı gibi bir şey aslında 12.hafta tüm organ gelişimine bakılıyor, bazı kadın doğum dr’lar yönlendirmiyorlar ama bu çok önemli sen git mutlaka demişti bana tüp bebek doktorum, sonra kendi kadın doğum dr’a sordum canım oda bana kesinlikle 12.haftada perinatologa yönlendirecem dedi bana
Bel agrım diğer çocugum da olmuştu bunda çok az oluyor yani hiç rahatsız edck boyuta gelmedi sadece şuan beni en çok zorlayan tiksinme duygusu kokular ve insanlar herşeyDogru canim elimden geleni yapcam artik. İnşallah yolunda gider hamileliklerimizbel agrin oluyor mu canim senin
umarım işinize yarar :/bence yanlış bilgi veriyorsunuz daha önce tecrübesi olan birisi ayrıntılı anlatırsa daha iyi olucak benimde ilk bebeğim olucak doğrusunu öğrenmek isterim :)
Aşkım devlette nasıl oluyor ben hiç bilmiyorumAnladım canım. Ona devlette giderim diye düşünüyorum ama öncesinde kadın doğumdan yönlendirilmek gerekiyor sanırım. Perinatologtan başka türlü randevu alınmıyor çünkü
bunu biliyorum bende, ama işte aynı yerde yapılıyor ve aynı doktor kontrol ediyor dedi doktorum taramayı da kanı daumarım işinize yarar :/
bunu biliyorum bende, ama işte aynı yerde yapılıyor ve aynı doktor kontrol ediyor dedi doktorum taramayı da kanı da
evet öndekilerden biriyim o yüzden arada kasım annelerine de bakıyorum napıyorlar sırada ne var diyeSanki grupta bebegi en önde giden seninki takvim dogruysa
benim en sonlarda ama ben de kasım annelerine bakıyorum neler yaşıyorlar neler yapıyorlar diye faydalı oluyor :)evet öndekilerden biriyim o yüzden arada kasım annelerine de bakıyorum napıyorlar sırada ne var diye
Sora sora öğreneceğim artık sağ ol canımAşkım devlette nasıl oluyor ben hiç bilmiyorumtc vatandaşı olmadığım için
Sessizce takip eden çok üye var görüyorum ama yazmıyorlar :) belki henüz kalp atışı duymadıkları için yada başka endişelerden beklemedeler. Daha önce yazmış olanlarda herhalde ilk trimester nimetlerinden gözlerini açamadıkları içinBurda çok az kişi aktifiz yaa diğer kimse gelmiyor
Benim doktorum da bugün yönlendirdi ikili tarama biz yapmıyoruz 2 tane hastane var oraya gitmen lazım dedi perinatolojiye randevu almam gerektiğini söyledi devlet hastanesinde sistem biraz daha farklı olabilirumarım işinize yarar :/
Çok haklısın canım,elinden geldiğince dinlen bu süreci öyle atlat. Üşütmek banada yaramıyor gaz sıkışması yapıyor hemen alt karnım ağrıyor. ayağının altına sıcak su torbası koy öyle uzan canımcanim oyle de iste insan bu durumu yasadiginda telaş da korku da hepsi de pes pese geliyor ne yazik ki.. insallah bir daha olmaz diye dua ediyorum..
ister istemez endise oluyor doktora gidecegim gün. Belki de tetikliyordur bilmiyorum ki. Fitil daha onceki gebeligimde de kullanmistim o dönem boyle bir etkisi olmamıştı ama her hamilelik farkli tabi.
Dün biraz hareket halindeydim. Galiba bana fazla ayakta dolasmak bide üşütmek hic iyi gelmiyor. Bunlar da etkiliyor.
bir ara ben de youtube da yemek tariflerine boğulmuştum yağlı yağlı yemekler içim kalkıyordu görünce bile ama izlemek de istiyordum çok garip bir süreç yarabbim sağlıkla bi doğuraydıkDün geceden beri çok enteresanım ya karnım çok acıkıyor aklıma yemekler gelip duruyor öyle olunca da midem bulanıyor zihnimden yemekleri nasıl çıkaracağım bu nasıl bir şey
Evet olabilir o zamanBenim doktorum da bugün yönlendirdi ikili tarama biz yapmıyoruz 2 tane hastane var oraya gitmen lazım dedi perinatolojiye randevu almam gerektiğini söyledi devlet hastanesinde sistem biraz daha farklı olabilir
Meditasyonlar vs dinlemeye çalışıyorum. Onlar sakinlestiriyor aslinda ama yine de elinde olmuyor insanin o stres. Sadece hava almak icin cikarim artik zaten. Uzun soluklu disarda veya ayakta kalmak bana gelmiyor. Uzanmak iyi geliyor.Stres yönetimi için yardım almayı düşünebilirsin canım. Sık sık kontrole gidiyorsun eğer kanama alanı olsa doktor mutlaka söylerdi. Kendini iyice eve de kapatma eğer riskli bir durum olduğunu doktor söylemiyorsa yorulmadan arada bir hava almak iyi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?