- 10 Şubat 2024
- 1.617
- 2.907
- 53
- Konu Sahibi annabelica
-
- #52.161
Benim hala ağrılarım var ama günden güne azalıyor. Bebeklerim çok minik. Bugün için randevu vermişti hastane ona gittik geldik. Biraz kilo kayıpları var ama normalmiş galiba. Çocuk doktoru nasıl beslenmeleri hakkında bilgiler verdi. İnşallah sütüm de artıkça bebeklerim de toparlayacakCanım odaları gördüğümde bana da çok küçük gelmişti hatta yazmıştım burada. Şuan sen nasılsın bebişler nasıllar
Csnim benimde oğlumda doktorumuz hep kafası büyük derdi koca kafalı olcak bu derdi anaaam sonra bir doğdu minnacık kafası da gayet normaldi yani ve evet genetikte olabiliyor benim de eşim öyleymiş ama gayet normal doğdu önemli olan sağlıklı olması kafana takma böyle şeyleriCanım cevap yazdığın için sağol daha iyiyim şimdibiraz araştırdım forumlarda, kafanın önde gitmesi tek başına bir şey ifade etmiyormuş. Ayrıca ölçümler de hafta ilerledikçe yanılma payı daha fazlaymış. Eşime koca kafalı derlermiş küçükken, doktorun dediği gibi genetik galiba…
Valla canım bir doktor iner dedi, bir doktor inmezse operasyon gerekebilir dedi. Bugünkü doktor şu an için acil bir şey değil. Bekleriz iner büyük ihtimalle, erken doğan bebeklerde olabilen bir şey dedi. Şu an için öncelik kilo almasıymış. İnşallah ikizin bebekleri de kısa zamanda sağlığına kavuşurAh kuzular ya ne kadar tatlılar maşallah nazar değmesinAllah analı babalı büyütsün canım benim
Oğlununda yumurtalığı daha inememiş demişsin benim oğlumunda oyle operasyn geçirebilir demişler sana bana öyle bişi demediler erken doğduğu için üst kısımda kalmış gelişmemiş dedi ama çocuğu olur dedi annemde diyo iner o biraz büyüsün dedi inşallah iner ya zaten benim oğlan peygamber sünnetli doğduğu için bi operasyon olcak bide başka bi operasyon geçirmesin inşallah kendilinden düşer oğullarımızın yumurtalıkları
Kızlar bu kadar küçük yani 3kilodan küçük bebeklerim memede 20dk durması iyi bir şey değilmiş. Maksimum 10dk durmalı ve sonrasında varsa sağılan süt ve mama verilmeliymiş. Çünkü yorulup kilo veriyorlarmış. Bilginiz olsunDüzenin gayet iyiymiş böyle devam edersen bence de artar. Dediğin gibi pompaya gelenle bebeğin çektiği daha farklı oluyor. Zaten ilk zamanlar amaç bebeğin kilo alıp büyümesi, mama takviyesi doğru bir adım aslında, zamanla süt de çoğalıyor canım hiç korkma
Var kuzu ama benim özlediğim masaj göbek taşında ovulmalı dövülmeliBen yine kaç hafta sonra bakıp tek tek okuyorum mesajlarıtaşınmaydı yerleşme evrak işleri derken yoğunluktan benim yarına var masaj randevum. Acilen türkiyeye de gelmesi gereken hamile masajı olmalı benceee. Var mı bilmiyorum ama.
Yaa öylemii yerimCsnim benimde oğlumda doktorumuz hep kafası büyük derdi koca kafalı olcak bu derdi anaaam sonra bir doğdu minnacık kafası da gayet normaldi yani ve evet genetikte olabiliyor benim de eşim öyleymiş ama gayet normal doğdu önemli olan sağlıklı olması kafana takma böyle şeyleri
Evet canım eczaneden alabilirsin, ped gibi bişey renk değiştiriyomuş amniyon sıvısına göreKızlar benım sürekli akıntım var. Çamasirım hep ıslak.. Şu mu sızıyor yoksa normal akıntı mı anlamak için turnusol kagıdı vb şeyler duymuştum. Bunlar hakkında bilgisi olan var mı? Sankı bir kişi kullanmıştı dıye hatırlıyorum
İsmi ne canım bunun?Evet canım eczaneden alabilirsin, ped gibi bişey renk değiştiriyomuş amniyon sıvısına göre
Hiç bilmiyorum burada yazan alan arkadaşlar olmuştu canım ben almadım. Mesajı görürlerse yazarlar. Eczaneye amniyon sıvısı kontrolü için desen belki anlayıp verirlerİsmi ne canım bunun?
Tamam canım teşekkür ederim cevabın için..Hiç bilmiyorum burada yazan alan arkadaşlar olmuştu canım ben almadım. Mesajı görürlerse yazarlar. Eczaneye amniyon sıvısı kontrolü için desen belki anlayıp verirler
Kuzum hala sezaryen ağrılarım var maalesef. Kalkıp yürüyorum tabi ama uzun süre oturduktan sonra yattıktan sonra kalkmak çok zorluyor beni. Bazı kişiler daha rahat atlatmış. Bu benimle ilgili bir şey olabilir. Sezaryen sırasında da zaten bebekler çıktıktan sonra ağrım çok olunca uyuttular beni. İyi ki de unyutmuşlar. Tek bebek olsaydı kesinlikle vajinal isterdim. Sonrasında toparlanması daha kolay oluyormuş.Beyazyasemin iyi olmanıza, evinizde olmanıza çok sevindimm çok şükür. Süt konusu genelde olan bişey canım, inşallah birkaç güne tam düzene girer sen kendine stres yapma.
Sen nasılsın, dikiş ağrın var mı iyi hissediyo musun? Desteğe kimse var mı yanında?
Hastaneyle ilgili olarakta merak ettiklerimi sormak isterimOdalar çok küçük 2 kez kaldım ben hiç aklım ermedi doğumda nasıl olur diye mesela çikolata hediyelik koyacak bir masa bişey var mı veriyorlar mı? Hastane çantama keşke şunu da koysaydım dediğin bişey oldu mu? Bebişleri gördükten sonra dikiş atılırken hafif uyutma oldu mu?
Çok çok teşekkür ederim canım benim, bu durumda uzun uzun yazdın, bilgilendirdinKuzum hala sezaryen ağrılarım var maalesef. Kalkıp yürüyorum tabi ama uzun süre oturduktan sonra yattıktan sonra kalkmak çok zorluyor beni. Bazı kişiler daha rahat atlatmış. Bu benimle ilgili bir şey olabilir. Sezaryen sırasında da zaten bebekler çıktıktan sonra ağrım çok olunca uyuttular beni. İyi ki de unyutmuşlar. Tek bebek olsaydı kesinlikle vajinal isterdim. Sonrasında toparlanması daha kolay oluyormuş.
Annem de kayınvalidem de yanımda şu an. Olmasalarmış o kadar zor olurmuş ki. İlk bir iki gün resmen kendi halime düştüm. Annem Cumartesi gidecek ama kardeşimin ameliyatı için. Ben de o zamana toparlamış olurum inşallah. Ertuğrul hoca 1 hafta sabret, sonra rahatlayacaksın dedi. Ameliyat sonrası nedense Ertuğrul hocadan ayrılmak bi hüzünlendirdi beni. 6 hafta sonra kontrole çağırdı ama.
Biz 6.katta kaldık canım. İlk kaldığımız oda gerçekten çok küçüktü. Bir de iki bebek gelince hareket edecek yer kalmadı neredeyse. Sonrasında geçtiğimiz oda iyiydi ama sadece 2 tane büyük oda varmış galiba. İkisinde de su ısıtıcı, bardak, kapsül kahve makinesi, su gibi şeylerin olduğu bir masa kısmı vardı. Orada yer açılıp çikolata konulabilir. Büyük odada yuvarlak bşr orta sehpa da vardı. Ona da koyulabilir.
Çantama havlu falan da koymuştum hiç gerek kalmadı. Çoğu şeyi kullanmadım bile. Bebekler için hemşireye verilecek bir şey hazırlamayın. İstemiyorlar zaten. Biberon koymuştum. Onu istediler hemen. Ben Philips avent almıştım. Bunu çekmeleri çok zor deyip ekstra delik açtılar. Hatta sonradan daha kolay olması için eczaneden weebaby marka aldırdılar. Ama bu benim bebeklerim küçğk olduğu için de olabilir. Kaşık biberon falan da koymuştum ama hiç kullanmadılar. Kendim için iki tane 3kü takım yetti. Depend falan gerek yok. Kendileri daha kalanını verdiler.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım
Soracağınız bir şey varsa çekinmeyin
Ya teslim tarihi 8-12 Aralık diyor ne zaman gidip alabilirim bakalım keşke eşimin üzerinden dinleseydimYok ileri tarih kabul etmiyor ben o yüzden bebeğim doğmuş gibi bi tarih girdim, doğumdan sonra merkeze gidip seti almaya fırsatım olmaz diye
yarınlara kartopu sitesine giriyorsunuz kayıt olduktan sonra 60 adet videoyu izlemenizi istiyor, sonrasında set alma hakkı veriyor. O setler seçtiğiniz banka şubesine 1 ayda ulaşıyor kimlik göstererek seti alabiliyorsunuz.
Çok şükür kuzum çok sevindim. Zaten sorun olsa detaylıda çıkardı. Beyin sağlığı iyi olduğu için sıkıntı yok bence deCanım cevap yazdığın için sağol daha iyiyim şimdibiraz araştırdım forumlarda, kafanın önde gitmesi tek başına bir şey ifade etmiyormuş. Ayrıca ölçümler de hafta ilerledikçe yanılma payı daha fazlaymış. Eşime koca kafalı derlermiş küçükken, doktorun dediği gibi genetik galiba…
Benim bikaç haftadır çok akıntım var. Yğun yapışkan bir akıntı. Beyaz ve şeffaf olduğu için sorun etmiyorum. Yeşil kötü kokulu olmasını istemiyorlar. Doktoruna sorarsan en doğrusunu o söyler canımYa kızlar bu akıntı korkutuyor beni. Bir arada konuşmuştuk normal demiştik burda. Şimdi enfeksiyon tedavi edilmezse bebeğe geçer tarzı seyler okudum. Baya korktum. Çamasırım hep ıslak uzun zamandır. Sizlerde de böyle akıntı oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?