- 31 Ocak 2025
- 687
- 838
- 18
- 25
- Konu Sahibi annabelica
-
- #7.781
Canım maşallah çok sevindim acaba her doktor böyle detayli bakiyor mu organlarına filan yoksa perinatolog olduğu için mi detaylı incelendi ? Rutin muayeneydi dimi bugünkü?Benim doktorum perinatolog aynı zamanda. O yüzden erken görmüş olabilir. Baktığı an gördüm zaten dedi
Sizin Fraksiyon oranınız kaçtı ya, bizim cinsiyette yanıldılar sanırımBunu yazdıktan ertesi güne çıktı sonucum, temiz geldi şükürler olsun.
Sağol canım darısı buradaki herkesin başınaCanım maşallah çok sevindim acaba her doktor böyle detayli bakiyor mu organlarına filan yoksa perinatolog olduğu için mi detaylı incelendi ? Rutin muayeneydi dimi bugünkü?
Hangi sehirdesin canimSağol canım darısı buradaki herkesin başına
İkili tarama için gitmiştik. Son adet tarihine göre bugün 12+4üz. Kadın doğum uzmanları böyle bakmıyor herhalde. Hatta benim doktoru araştırırken bir çok kadın doğum uzmanının 12 ve 24.haftalarda hastalarını benim doktoruma yönlendirdiğini okudum. Perinatologlar daha iyi görüyor galiba.
Benimki kız seninki ne demiştim seninki de kızmışNasıl anladın
Yaa çok teşekkür ederim canım şuan net oldu kafamSenin icin chatgpt ye sordum kuzum böyle diyor
2'li tarama testi (ikili tarama testi), gebeliğin ilk trimester tarama testidir ve bebeğin Down sendromu (Trizomi 21) ve Trizomi 18 gibi kromozomal anomaliler açısından riskini belirlemek amacıyla yapılır. Bu test:
Ne Zaman Yapılır?
Gebeliğin 11. ve 14. haftaları arasında yapılmalıdır.
- En erken: 11 hafta 0 gün
- En geç: 13 hafta 6 gün
İçeriği:
- Ultrason ile ense kalınlığı (NT) ölçümü
- Anne kanında PAPP-A ve free beta-hCG düzeyleri
Bu testin bu aralık dışında yapılması doğruluk oranını düşürür ve teknik olarak da geçersiz sayılabilir.
Özetle:
2'li tarama testi en geç 13 hafta 6 günlükken yapılmalıdır. Bu süreyi geçirdiyseniz, doktorunuz 3’lü veya 4’lü tarama testi gibi ikinci trimester testlerini önerebilir.
Ay benimki de perinatolog canım. Ama dediğim gibi net konuşmadı bir türlü. Birinde çıkıntı var erkek olduğunu düşünüyorum diğeri de kız diye düşünüyorum dedi. Kesin demedi yani. Size de atayım fotoları bir bakın bakalımBenim doktorum perinatolog aynı zamanda. O yüzden erken görmüş olabilir. Baktığı an gördüm zaten dedi
Canım ben erkek diye gördümAy benimki de perinatolog canım. Ama dediğim gibi net konuşmadı bir türlü. Birinde çıkıntı var erkek olduğunu düşünüyorum diğeri de kız diye düşünüyorum dedi. Kesin demedi yani. Size de atayım fotoları bir bakın bakalım
İkisinin ayrı ayrı fotosu canım. İkisi de mi erkek diyorsunCanım ben erkek diye gördüm
Birinci ultrason kız İkinci ultrason erkek bence hayırlısı olsun İnşallahAy benimki de perinatolog canım. Ama dediğim gibi net konuşmadı bir türlü. Birinde çıkıntı var erkek olduğunu düşünüyorum diğeri de kız diye düşünüyorum dedi. Kesin demedi yani. Size de atayım fotoları bir bakın bakalım
Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırızBirinci ultrason kız İkinci ultrason erkek bence hayırlısı olsun İnşallah
Merhabalar fraksiyon değerimiz aynı, cinsiyette yanıldıklarını nasıl düşündünüz acaba?Sizin Fraksiyon oranınız kaçtı ya, bizim cinsiyette yanıldılar sanırım
Ankaradayım canımHangi sehirdesin canim
ayy bende ikisi aynı sandımİkisinin ayrı ayrı fotosu canım. İkisi de mi erkek diyorsun
Ay hayırlısı bakalım benim gönlümden geçende o şekilde vallaayy bende ikisi aynı sandımsoldaki kıza benziyor ama sağdakine erkek dedim cıkıntı gördüm
Ay ben hiç anlamam ama gönlünüzden geçen neyse o sağlıkla kucağınıza gelsin inşallahAy benimki de perinatolog canım. Ama dediğim gibi net konuşmadı bir türlü. Birinde çıkıntı var erkek olduğunu düşünüyorum diğeri de kız diye düşünüyorum dedi. Kesin demedi yani. Size de atayım fotoları bir bakın bakalım
İnşallah ya ben gebeliğimi öğrendiğimden beri sürekli stres içindeyim bulantı kusma uyku problemleri halisizlik vs. Aile icindede sıkıntılarımız var psikolojikmen çökük durumdayım buda çok etkiliyor beni sağ salim atlatsaydık şu kalan 6 ayı başka birşey istemiyorumOlabilir canim haklısın.. bide insallah saglikla gecirelim hamileligimizi de.. hamilelikte kaygi bozukluklari bence bilincaltimiz yoluyla rüyalarımıza etki ediyor. Ondan olumsuz tatsız rüyalar da görüyoruz gibi geliyor bana
Canim aile icindeki sıkıntılar bebisini seni etkileyecek kadar mühim degilse birebir ilgilenmen gerekmiyorsa uzaklasmaya calis. Gebeligin bir numarali düşmanı stres çünkü..İnşallah ya ben gebeliğimi öğrendiğimden beri sürekli stres içindeyim bulantı kusma uyku problemleri halisizlik vs. Aile icindede sıkıntılarımız var psikolojikmen çökük durumdayım buda çok etkiliyor beni sağ salim atlatsaydık şu kalan 6 ayı başka birşey istemiyorum
Aminn hepimiz inşallahAy ben hiç anlamam ama gönlünüzden geçen neyse o sağlıkla kucağınıza gelsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?