Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Canım ben devlete gitmeme rağmen hem daha uzun bakıyor ultrasonda hem de ense ölçümü ve burun kemiğine baktı ikili tarama için kan verdim ekstradan sadece. Gayet de ölçer neden ölçmesin. Kolları bacakları da vardı da uyuduğu için hareket ettiğini görmedim ben ama normalde hareket ediyor bu haftalarda hatırladığım kadarıyla. Özel oldugu için ekstra ücret almak için herhalde ikili taramaya ayrıca yönlendiriyor anlamadım ki. Daha önce bebeklerindeki anomaliler ne zaman belli olmuştu. Ayak dönüklüğünü görmek için belki erken olabilir. Doktoruna güvenme demiyorum. Sadece ikili tarama konusu bana biraz ticari gibi geldi

Canim merak ettim 15 20 dk usg ile mi bakiyor. Ne gosteriyor ne anlatıyor o sürede
Hayır toplam muayene süremiz 15-20 dakika Ama genel olarak ultrason başındayız masada çok az konuşuyoruz,nasılsın bir sıkıntı var mı falan diyor sonra hemen ultrasona geçiyoruz. Oğlumla birlikte gittiğimiz için daha çok O soru soruyor :) Doktor da sağ olsun tek tek açıklıyor bu bacağı bu kolu hareket ettirmiyorsa bana hareket ettirmek için öksür falan diyor. Her seferinde 4d ultrason başlığını da alıyor bir de onunla bakıyor. Tartı falan derken sürede oluyor :)

Muayene etmedi test sonucu düşük risk çıkmışta biraz fetalden bahsetti birde demir yazdı bende belki bakarda cinsiyetini öğrenirim diyordum bebeğimin yine önümüzdeki bahara kaldı
Düşük riskten güzel haber mi var demir icin erken degil mi acaba ben pek bilmiyorum ama genelde 16 haftadan sonra sanki baslaniyor

Anladim canim tamam bende 15 20 dk usg icin cok fazla neye bakiyor olabilir diye bir düşündüm
Yani bilmiyorum ama erken haftalarda zaten kisa oluyor usg ler sanki. Kalp atışı ve karin ici muayenesi ve bitiyor. Bebek büyüdükçe belki süre uzuyordur onu bilmiyorum. O zaman benim muayene sürem de normalmis tamamm

Muayene etmedi test sonucu düşük risk çıkmışta biraz fetalden bahsetti birde demir yazdı bende belki bakarda cinsiyetini öğrenirim diyordum bebeğimin yine önümüzdeki bahara kaldı
Olsun canım sağlık haberini almışsın çok şükür en önemli haber bu

canım ben ikili tarama yaptırmadım kagıt imzaladım, hem özele gidiyorum hem devlete ikisi de ense kalınlıgını ölçtü burun kemigini gösterdi ellerini ayaklarını kordonuna varana kadar gösteriyor her iki doktorda. devletten memnunum sırf babamız da görsün diye bir de hemen ulasabilmek adına özelle de devam ediyoruz yani devletteki doktorumda baya özenli bakıyor sadece istemezsem fotoğraf vermiyor

Annelik delilik dedikleri ne kadar doğruymuş. Sabah ikili test sonucu çıktı ben kendimce yanlış yorumlayıp boş boşuna ağladım stresten. Çok şükür düşük riskmiş her şey yolunda hatta gelişimi önden gidiyor normalde 12+4 doktora göre 13+2. Ben netleşmeden yorum yapmasını istemedim doktorumun ama sizden bir cinsiyet yorumu alırız

Eklentiler

• 1000083373.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 50
  • 1000083372.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 50
Düşük riskten güzel haber mi var demir icin erken degil mi acaba ben pek bilmiyorum ama genelde 16 haftadan sonra sanki baslaniyor
Başlayabilirsin dedi ama başta bi sonrakine dedi sonra başlayabilirsin dedi bir garip ilişkimiz var doktorlatatile gidicem denize girmemde sorun var mı dedim mesela bana cık dedi gir demek mi girme demek mi

Yani canım bence de 2 li yaptırmasam da burun ense ölçmesi gerekiyordu söylememe rağmen ölçmedi 2 li tarama yaptırman gerekiyor dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…