- 18 Temmuz 2022
- 6.418
- 10.816
- 198
- Konu Sahibi annabelica
-
- #8.281
Canım ben devlete gitmeme rağmen hem daha uzun bakıyor ultrasonda hem de ense ölçümü ve burun kemiğine baktı ikili tarama için kan verdim ekstradan sadece. Gayet de ölçer neden ölçmesin. Kolları bacakları da vardı da uyuduğu için hareket ettiğini görmedim ben ama normalde hareket ediyor bu haftalarda hatırladığım kadarıyla. Özel oldugu için ekstra ücret almak için herhalde ikili taramaya ayrıca yönlendiriyor anlamadım ki. Daha önce bebeklerindeki anomaliler ne zaman belli olmuştu. Ayak dönüklüğünü görmek için belki erken olabilir. Doktoruna güvenme demiyorum. Sadece ikili tarama konusu bana biraz ticari gibi geldiKızlar merhaba herkese .bir şey soracağım özel hastanede doktora gidenler doktor ne kadar ultrasonda tutuyor .Yani benim doktor 10 sn belki sadece kalbini dinletiyor .Bugun gittim mesela toplasanız 10 sn sürdü .hiç hareket ettiğini bile göremedim bebeğin ki benim geçmişte sorunlu gebeliklerim oldu .Sonra burnunu ensesini ne zaman ölçeceksiniz dedim onun için 2 li taramaya yönlendirmem yaptırmanız lazım dedi .Ama ben onu yaptırmak istemiyorum genel olarak ölçmesi gerekmiyor mu 11+4 teyim .Bir de benim diğer bebeklerimin ikisinde de ayakları içe dönüktü ellerini hareket ettiremiyordu onu görüp görmediğini sorduğumda bu haftada daha eller kollar olmadığını daha çıkıntı halinde olduğunu söyledi .Şaka mı bu ya ben ultrasonlara bakıyorum bu haftada çocuğun her şeyi var cinsiyetini bile söylüyorlar yani nerdeyse tahmini
Daha iyiyim ben canım ama bitmedi hala zorluyor beni. Mayalı seyleri asla yiyemiyorum onlar mahvediyor beniSenin de mide bulantısı zorlu geçiyordu dimiazalma oldu mu peki
Benim düşük risk geldi canım yaptirmayacagim tercih meselesiKızlar ikili taramada risk çıkmadığı halde fetal yapılmalı mı? Bu konuda düşünceniz nedir?
Güzel haberlerle gel hadi bekliyoruzHayır hiçbişey söylemedi bugün ikili test sonucum çıktı göstermeye geldim soracağım
Muayene etmedi test sonucu düşük risk çıkmışta biraz fetalden bahsetti birde demir yazdı bende belki bakarda cinsiyetini öğrenirim diyordum bebeğimin yine önümüzdeki bahara kaldıGüzel haberlerle gel hadi bekliyoruz
Hayır toplam muayene süremiz 15-20 dakika Ama genel olarak ultrason başındayız masada çok az konuşuyoruz,nasılsın bir sıkıntı var mı falan diyor sonra hemen ultrasona geçiyoruz. Oğlumla birlikte gittiğimiz için daha çok O soru soruyor :) Doktor da sağ olsun tek tek açıklıyor bu bacağı bu kolu hareket ettirmiyorsa bana hareket ettirmek için öksür falan diyor. Her seferinde 4d ultrason başlığını da alıyor bir de onunla bakıyor. Tartı falan derken sürede oluyor :)Canim merak ettim 15 20 dk usg ile mi bakiyor. Ne gosteriyor ne anlatıyor o sürede
Düşük riskten güzel haber mi varMuayene etmedi test sonucu düşük risk çıkmışta biraz fetalden bahsetti birde demir yazdı bende belki bakarda cinsiyetini öğrenirim diyordum bebeğimin yine önümüzdeki bahara kaldı
Canım senin kaç günde çıktı bu arada kaç haftalık şu anİkili tarama sonucumu bugün aldım çok şükür düşük risk geldi hepsi. Doktorum bişey göremediğini söyledi bence seninki de küçük daha acele etme bu kadar anlaşılmıyor bizimkiler
Anladim canim tamam bende 15 20 dk usg icin cok fazla neye bakiyor olabilir diye bir düşündümHayır toplam muayene süremiz 15-20 dakika Ama genel olarak ultrason başındayız masada çok az konuşuyoruz,nasılsın bir sıkıntı var mı falan diyor sonra hemen ultrasona geçiyoruz. Oğlumla birlikte gittiğimiz için daha çok O soru soruyor :) Doktor da sağ olsun tek tek açıklıyor bu bacağı bu kolu hareket ettirmiyorsa bana hareket ettirmek için öksür falan diyor. Her seferinde 4d ultrason başlığını da alıyor bir de onunla bakıyor. Tartı falan derken sürede oluyor :)
Olsun canım sağlık haberini almışsın çok şükür en önemli haber buMuayene etmedi test sonucu düşük risk çıkmışta biraz fetalden bahsetti birde demir yazdı bende belki bakarda cinsiyetini öğrenirim diyordum bebeğimin yine önümüzdeki bahara kaldı
Ya bana da yazdı doktorum. Kızımda 20. Haftayı bulmuştu demire başlamamDüşük riskten güzel haber mi vardemir icin erken degil mi acaba ben pek bilmiyorum ama genelde 16 haftadan sonra sanki baslaniyor
Bugün 11+6. Dün ölçümleri yapti kan verdim. Bugün sonucumu aldımCanım senin kaç günde çıktı bu arada kaç haftalık şu an
canım ben ikili tarama yaptırmadım kagıt imzaladım, hem özele gidiyorum hem devlete ikisi de ense kalınlıgını ölçtü burun kemigini gösterdi ellerini ayaklarını kordonuna varana kadar gösteriyor her iki doktorda. devletten memnunum sırf babamız da görsün diye bir de hemen ulasabilmek adına özelle de devam ediyoruz yani devletteki doktorumda baya özenli bakıyor sadece istemezsem fotoğraf vermiyor10 sn tuttu ve bebeğim asla hareket etmedi o sürede artık uyuyor muydu bilmiyorum zaten hareketini görecek kadar da zaman geçmedi yani 10 sn içinde durdurup kalp de dinletti zaten .Ya zaten ben anlamadım yani 12 haftalık bebeğin nasıl daha eli kolu oluşmadı diyor .E ben ayın 10unda perinatologa gideceğim diğer 2 bebeklerimdeki bulgulara bakılacak .6 parmak böbrek gelişmemesi ayaklarda içe dönüklük ellerde hareket kısıtlılığı vardı .O zaman bu doktor neye bakacak yani oluşmuyorsa .peki 2 li tarama yaptırdınız mı? Yaptırmayınca burun kemiği ve ensesine bakmıyorlar mı yani ama genel olarak sağlığına bakması gerekmiyor mu ben bu testleri yaptırmak zorunda değilim ki
Şuan bendede öyle çıktı sonuç doktor bir kafamı karıştırmadı değil ama sanırım bende yaptırmayacağımBenim düşük risk geldi canım yaptirmayacagim tercih meselesi
Başlayabilirsin dedi ama başta bi sonrakine dedi sonra başlayabilirsin dedi bir garip ilişkimiz var doktorlaDüşük riskten güzel haber mi vardemir icin erken degil mi acaba ben pek bilmiyorum ama genelde 16 haftadan sonra sanki baslaniyor
KesinlikleOlsun canım sağlık haberini almışsın çok şükür en önemli haber bu
Sen kaçıncı haftadasın canımYa bana da yazdı doktorum. Kızımda 20. Haftayı bulmuştu demire başlamam
Yani canım bence de 2 li yaptırmasam da burun ense ölçmesi gerekiyordu söylememe rağmen ölçmedi 2 li tarama yaptırman gerekiyor dedicanım ben ikili tarama yaptırmadım kagıt imzaladım, hem özele gidiyorum hem devlete ikisi de ense kalınlıgını ölçtü burun kemigini gösterdi ellerini ayaklarını kordonuna varana kadar gösteriyor her iki doktorda. devletten memnunum sırf babamız da görsün diye bir de hemen ulasabilmek adına özelle de devam ediyoruz yani devletteki doktorumda baya özenli bakıyor sadece istemezsem fotoğraf vermiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?