- 17 Ağustos 2021
- 1.676
- 2.067
- 83
- Konu Sahibi annabelica
-
- #8.261
Evet canım bakamaz zaten biliyorum ama en azından bir ayak kemiklerine ense kalınlığına ne bilim hareket edişine bak yani .Özele gidiyorum sonuçta bir dünya para veriyorum devletten farkı yok .eşim için video çekti asistanı ultrasondayken yemin ederim 20 sn toplam ve 2 kere kalp dinlemesi var sadece .bebek o hareket yani hiç hareket etmedi çünkü hareket etmesine müsade bir zaman olmadı yani .Ben de perinatolağa gideceğim canım 12+3 gibi bayramdan sonra .Yani bana dese ki benim cihazım o kadar iyi değil vs anlarım ama daha el kol oluşmadı çıkıntı şeklinde diyor banaCanım 12+4te gittim. Fetal dna yaptıracağım için ikili tarama yapmadık. İkiz gebelikte 20dk detaylı ultrason yaptı. Tek olsa 10 dk falan sürerdi. El parmaklarına kadar gösterdi. Ama benim doktorum perinatolog. Normal kadın doğumcular böyle bakamıyor galiba.
Özel canım evetBu bahsettiğin özel hastane mi canım ? Benim doktorum en az 15-20 dakika muayene ediyor. ama ayaklarının içi dönüklüğünü görebilirler mi o konuda bir fikrim yok Yani evet oluşmuş oluyor Bayağı da bakınca belli oluyor ama hani şeklini anlayabilirler mi tam olarak emin değilim.
Yok canım ikili tarama yaptırmadan da ense kalınlığına burun kemiğine bakılıyor. Ardından 15dk da bilgilendirme yaptı. Yarım saatten fazla odasındaydık doktorun ve dolu dolu geçti. Söylediği de çok yanlış olmuş. Bence başka bir doktor değerlendir sen. Sonuçta boşuna bir sürü para verip özele gitmiyoruz. Karşılığını almamız gerekir.Evet canım bakamaz zaten biliyorum ama en azından bir ayak kemiklerine ense kalınlığına ne bilim hareket edişine bak yani .Özele gidiyorum sonuçta bir dünya para veriyorum devletten farkı yok .eşim için video çekti asistanı ultrasondayken yemin ederim 20 sn toplam ve 2 kere kalp dinlemesi var sadece .bebek o hareket yani hiç hareket etmedi çünkü hareket etmesine müsade bir zaman olmadı yani .Ben de perinatolağa gideceğim canım 12+3 gibi bayramdan sonra .Yani bana dese ki benim cihazım o kadar iyi değil vs anlarım ama daha el kol oluşmadı çıkıntı şeklinde diyor bana
Benim de ultrason çok kısa sürmüştü ama gittiğimde 6 haftalık civarındaydı. Küçük olduğu için detaylı göstermedi diye düşünüyorum. Bir sonraki gittiğimde büyümüş olacak o zaman tekrar değerlendireceğim. Ama her durumda devlettekinden daha iyi çünkü ben geçen hafta devlette gittim. Ekranı bana çevirmedi kalp atışı dinletmedi. Ultrason kağıdı bile alamadım. Hemşireye yazdırırken bebeğin crlsini duydum. Kendim sordum kalp atışı iyi mi diye. Özelde 5 dk baksalar bile onlara mecbur kalıyoruz maalesef. Senin durumunda belli aralıklarla perinatolojiden randevu daha iyi olur bence canım. Ama bildiğim kadarıyla burun kemiği ense kalınlığına normal usgde bakılıyorEvet canım bakamaz zaten biliyorum ama en azından bir ayak kemiklerine ense kalınlığına ne bilim hareket edişine bak yani .Özele gidiyorum sonuçta bir dünya para veriyorum devletten farkı yok .eşim için video çekti asistanı ultrasondayken yemin ederim 20 sn toplam ve 2 kere kalp dinlemesi var sadece .bebek o hareket yani hiç hareket etmedi çünkü hareket etmesine müsade bir zaman olmadı yani .Ben de perinatolağa gideceğim canım 12+3 gibi bayramdan sonra .Yani bana dese ki benim cihazım o kadar iyi değil vs anlarım ama daha el kol oluşmadı çıkıntı şeklinde diyor bana
Hayır hiçbişey söylemedi bugün ikili test sonucum çıktı göstermeye geldim soracağımSagol canim. İnşallah gecip gitsin tamamen gelmesin bir daha.. dedigin gibi cok kiside var lekelenmeler ama iste o an yasatinca dünya duruyor korkuyor insan.. bir daha olmaz bana da İnşallahsen nasilsin canim.
Doguma kadar folik asit alacagiz galiba. 2.trimester de de multivitamin icinde var folik asit yine kullanmaya devam edecegiz yani. Doktorun multivitamine gecmedi mi
Canım 10 haftalık 11 haftalık sen baktın mııı ya ne tahmin ediyorsunuzBaktım ama çok küçüklerdi canım o yüzden yanlış yönlendirmemek adına yorum dahi edemedimAma merak ettim ikisinin arası nasıl 4 hafta fark olabiliyor. Öyleydi galiba değil mi Biri 6 haftalık biri 10 haftalık yazmıştın :)
Bı anormaKızlar merhaba herkese .bir şey soracağım özel hastanede doktora gidenler doktor ne kadar ultrasonda tutuyor .Yani benim doktor 10 sn belki sadece kalbini dinletiyor .Bugun gittim mesela toplasanız 10 sn sürdü .hiç hareket ettiğini bile göremedim bebeğin ki benim geçmişte sorunlu gebeliklerim oldu .Sonra burnunu ensesini ne zaman ölçeceksiniz dedim onun için 2 li taramaya yönlendirmem yaptırmanız lazım dedi .Ama ben onu yaptırmak istemiyorum genel olarak ölçmesi gerekmiyor mu 11+4 teyim .Bir de benim diğer bebeklerimin ikisinde de ayakları içe dönüktü ellerini hareket ettiremiyordu onu görüp görmediğini sorduğumda bu haftada daha eller kollar olmadığını daha çıkıntı halinde olduğunu söyledi .Şaka mı bu ya ben ultrasonlara bakıyorum bu haftada çocuğun her şeyi var cinsiyetini bile söylüyorlar yani nerdeyse tahmini
Erkek bence sağlıkla gelsin
Bakmistik canım benimkine benzettim erkek gbiCanım 10 haftalık 11 haftalık sen baktın mııı ya ne tahmin ediyorsunuzOglusannesi
Anlayamadım ?Bı anorma
Erkek bence sağlıkla gelsin
Teşekkür ederim canım sağlıkla gelsin inşallahBakmistik canım benimkine benzettim erkek gbi
Canım benim ilk gebeliğimde gittiğim bi doktor vardı aynı senin dediğin gibi odasına girmemle öıkmam bi oluyodı bebek 12 haftaşıktı ne ayak görmüştüm ne elini. Yoğundu inanılmaz yogundu ondan muhtemelen hemen kovalıyodu odadan. Değiştirdim doktorumu. Gittiğim doktorda ilk muayenemizde her şeye baktı tek tek 30-40 dk konuştuk. Sonraki randevuşarda da 10-15 dk duruyoduk odasında. Bence değiştir doktorunuEvet canım bakamaz zaten biliyorum ama en azından bir ayak kemiklerine ense kalınlığına ne bilim hareket edişine bak yani .Özele gidiyorum sonuçta bir dünya para veriyorum devletten farkı yok .eşim için video çekti asistanı ultrasondayken yemin ederim 20 sn toplam ve 2 kere kalp dinlemesi var sadece .bebek o hareket yani hiç hareket etmedi çünkü hareket etmesine müsade bir zaman olmadı yani .Ben de perinatolağa gideceğim canım 12+3 gibi bayramdan sonra .Yani bana dese ki benim cihazım o kadar iyi değil vs anlarım ama daha el kol oluşmadı çıkıntı şeklinde diyor bana
İçimden erkek geçti hayırlısı olsun İnşallah
Aynen canım değiştireceğim kesinlikle .çünkü eskiden farklı doktor deneyimlerim oldu yani böylesini ilk kez gördüm . Öyle çok yoğun bir doktor da değil canım .Tamam çok lüks bir hastane de değil ama 1500 lira muayne ücreti veriyorum yaşadığımız ilçeye göre iyi bir fiyat sonuçta 10 sn için mi yani çok sinir oldum sabah .Bir de geçmişte böyle kötü tecrübelerim olmasa bu kadar önemsemem belki elini kolunu ama benim durumumu da biliyor yani 2 tane anomalili bebek kaybım oldu .Canım benim ilk gebeliğimde gittiğim bi doktor vardı aynı senin dediğin gibi odasına girmemle öıkmam bi oluyodı bebek 12 haftaşıktı ne ayak görmüştüm ne elini. Yoğundu inanılmaz yogundu ondan muhtemelen hemen kovalıyodu odadan. Değiştirdim doktorumu. Gittiğim doktorda ilk muayenemizde her şeye baktı tek tek 30-40 dk konuştuk. Sonraki randevuşarda da 10-15 dk duruyoduk odasında. Bence değiştir doktorunu
Sağol canım hayırlısı olsunİçimden erkek geçti hayırlısı olsun İnşallah
Canım birşey yoktur muhtemelen ama ben muayene olmanı tavsiye ederim yine de. Ya da gittin mi bilemiyorum bizi de haberdar etKızlar günaydın dün akşam tuvalete gittiğimde iç çamaşırımda kahverengi leke vardı bayağı sonra peceteyle sildiğimde de geldi bayağı peçeteye endişelenmem gereken bir durum mu acaba ? Sonra gelmedi ama karnımın alt tarafına ağrı giriyor arada ve aşırı tuvalete çıkıyorum çok sık çişim geliyor doktoruma yazdım ama hala cevap vermedi ben oğlumda hiç lekelenme görmedim. Bunda da ilk defa dün akşam başıma geldi ve korktum açıkçası
İkili tarama sonucumu bugün aldım çok şükür düşük risk geldi hepsi. Doktorum bişey göremediğini söyledi bence seninki de küçük daha acele etme bu kadar anlaşılmıyor bizimkilerannabelica canım bizim bebişlerimiz aynı gidiyor herhalde ultrason fotoğrafları da benziyor doktor bir tahminde bulundu mu kaç haftalık oldun ikili yarama yaptın mı bir de :)
Bebişin sağlıklı canım masallahKızlar ikili test yorumlayabilecek olan var mı? Değerin altındadır demek iyi değil mi?
Bende konyada özel hastaneye gidiyorum benim doktorum da öyle yarım saat kırk dk falan değil de 5-10 dakika bakıyor ultrasona geçenlerde göbek kordonunu plasentası burda bak dedi onları gösterdi kanama alanı var mı yok mu baktı suyuna kese şekline baktı bir hafta sonra kontrol için çağırdı ben ikili üçlü tarama yaptırmayacağım fetal dna yaptırdım direkt o gittiğimde de yine de ensesine baktı güzel dedi bize bakın bu elleri bu ayakları dedi gösterdi ve ben o sırada 11+0 dım bence senin doktorun biraz ilgisiz geldi gibi banaKızlar merhaba herkese .bir şey soracağım özel hastanede doktora gidenler doktor ne kadar ultrasonda tutuyor .Yani benim doktor 10 sn belki sadece kalbini dinletiyor .Bugun gittim mesela toplasanız 10 sn sürdü .hiç hareket ettiğini bile göremedim bebeğin ki benim geçmişte sorunlu gebeliklerim oldu .Sonra burnunu ensesini ne zaman ölçeceksiniz dedim onun için 2 li taramaya yönlendirmem yaptırmanız lazım dedi .Ama ben onu yaptırmak istemiyorum genel olarak ölçmesi gerekmiyor mu 11+4 teyim .Bir de benim diğer bebeklerimin ikisinde de ayakları içe dönüktü ellerini hareket ettiremiyordu onu görüp görmediğini sorduğumda bu haftada daha eller kollar olmadığını daha çıkıntı halinde olduğunu söyledi .Şaka mı bu ya ben ultrasonlara bakıyorum bu haftada çocuğun her şeyi var cinsiyetini bile söylüyorlar yani nerdeyse tahmini
Mesajlar karışmış kusura bakma tatlımAnlayamadım ?
Canim merak ettim 15 20 dk usg ile mi bakiyor. Ne gosteriyor ne anlatıyor o süredeBu bahsettiğin özel hastane mi canım ? Benim doktorum en az 15-20 dakika muayene ediyor. ama ayaklarının içi dönüklüğünü görebilirler mi o konuda bir fikrim yok Yani evet oluşmuş oluyor Bayağı da bakınca belli oluyor ama hani şeklini anlayabilirler mi tam olarak emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?