Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Benim ortalama 5 dk sürüyor hem kalp atışı hem genel el, ayak, burun vs gösteriyor. Geçen hafta 11+4'te gitmiştim ben o kadar hareket etti ki ölçümleri bile zor aldı. Kaldı ki el, ayak vs oluştu artık.

Benim ortalama 5 dk sürüyor hem kalp atışı hem genel el, ayak, burun vs gösteriyor. Geçen hafta 11+4'te gitmiştim ben o kadar hareket etti ki ölçümleri bile zor aldı. Kaldı ki el, ayak vs oluştu artık.
10 sn tuttu ve bebeğim asla hareket etmedi o sürede artık uyuyor muydu bilmiyorum zaten hareketini görecek kadar da zaman geçmedi yani 10 sn içinde durdurup kalp de dinletti zaten .Ya zaten ben anlamadım yani 12 haftalık bebeğin nasıl daha eli kolu oluşmadı diyor .E ben ayın 10unda perinatologa gideceğim diğer 2 bebeklerimdeki bulgulara bakılacak .6 parmak böbrek gelişmemesi ayaklarda içe dönüklük ellerde hareket kısıtlılığı vardı .O zaman bu doktor neye bakacak yani oluşmuyorsa .peki 2 li tarama yaptırdınız mı? Yaptırmayınca burun kemiği ve ensesine bakmıyorlar mı yani ama genel olarak sağlığına bakması gerekmiyor mu ben bu testleri yaptırmak zorunda değilim ki

Ben ikili test yaptırdım, testi yaptırmadan önce doktorum burun kemiğine, ensesine baktı genel durumuna bakıp raporladı ve ikiliye gönderdi. Bence de haklısınız, tercih meselesi sonuçta bilmek istemeyen de oluyor ama 10 sn bana çok kısa geldi. Başka bir doktora gitmeniz iyi olmuş

1-2 haftaya rahatlarsın inşallah. 2 ve 3. Trimesterda keyifle geçsin hamileliğin bazılarımızın çok zor geçti ilk haftaları

Evet ilk tercihim onlar oluyor ama dediğin gibi bazen insanın canı istiyor sanırım aşerme dedikleri şey bu

Evet ilk tercihim onlar oluyor ama dediğin gibi bazen insanın canı istiyor sanırım aşerme dedikleri şey bu bi de alternatifi de kesmiyor böyle durumlarda mesela cips için evde patates fırınlayayım dedim ama kandıramadım kendimi

Detaylı zaten yapılacak en azndan nipt yüzde 99 oranında doğru sonuç veriyor kromozomal sıkıntı var mı yok mu diye detaylida da organlara bakar için rahatlar bı nebze
Evet detaylıyı mutlaka yaptıracağım zaten. Tarama ve nipt konusunda karar veremedim

Evet bir daha da gitmeyeceğim buraya çünkü gerçekten çok umursamaz yani .Allaha emanet ilerliyoruz .Ki benim çok kötü tecrübelerim oldu geçmişte .Biraz hareketlerini incele ne bilim yani bak elini kolunu nasıl hareket ettiriyor vs.eşim gelemedi ona video çektirdim inan video 20 sn ve yarısından çoğu kalp atışı zaten .

Kızlar ikili taramada risk çıkmadığı halde fetal yapılmalı mı? Bu konuda düşünceniz nedir?

Evet canım bu yüzden detaylı ultrasonu mutlaka yaptıracağım zaten

Bu bahsettiğin özel hastane mi canım ? Benim doktorum en az 15-20 dakika muayene ediyor. ama ayaklarının içi dönüklüğünü görebilirler mi o konuda bir fikrim yok Yani evet oluşmuş oluyor Bayağı da bakınca belli oluyor ama hani şeklini anlayabilirler mi tam olarak emin değilim.

Canım 12+4te gittim. Fetal dna yaptıracağım için ikili tarama yapmadık. İkiz gebelikte 20dk detaylı ultrason yaptı. Tek olsa 10 dk falan sürerdi. Ense kalınlığı, burun kemiği hep ölçüldü. El parmaklarına kadar gösterdi. Ama benim doktorum perinatolog. Normal kadın doğumcular böyle bakamıyor galiba.

Ben Türkiye hastanesine gidiyorum. Muayene 2500 tl. Doğum paketini sormadım. Şifa ayşe savşa gittim. İlgiliydi memnun kaldım. Bebek henüz çok küçüktü gittiğimde o yüzden ultrasonda fazla gösteremedi sanırım pek bakmadı çünkü bir sonraki gittiğimde daha iyi değerlendiririm. Bi de olumsuz olarak odalar aşırı küçüktü içeri 2-3 kişi zor sığıyor

Kızlar bana hiç yorum yapıp tahminde bulunmadınız
Baktım ama çok küçüklerdi canım o yüzden yanlış yönlendirmemek adına yorum dahi edemedim Ama merak ettim ikisinin arası nasıl 4 hafta fark olabiliyor. Öyleydi galiba değil mi Biri 6 haftalık biri 10 haftalık yazmıştın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…