- 12 Ekim 2023
- 547
- 221
- 23
- 27
- Konu Sahibi annabelica
-
- #8.761
Nevagen canımMerhaba Hangi firmaydı sizinki
Canım ben böyle konularda hiç akıl vermek istemem doktorluk bir konu tamamen. Şimdi saglik söz konusuyken şunu yap bunu yap diyip vebal almak da istemiyorum. Cevapsiz bırakmak da istemedim o yüzden yazdım çok geçmiş olsunGünaydın kızlar hayırlı bayramlar hepinize bende hafif idrar yolu enfeksiyonu çıktı doktorum aksef 500 mg ilaç verdi yan etkisini yaşıyorum afedersiniz karın ağrısı ve ishalim günlerdir ilacı yarıda bıraksam sorun olur mu bayram bayramda doktora yazmak istemedim
Cinsiyetle o kadar alakası yok ki bu belirtilerin. Eğlencesine burada da yorumluyoruz da aslında tamamen hurafeHanimlar hayirli bayramlar herkesenasıl gidiyor bayram beni gören cinsiyet yorumluyor dün eşimin anneanezine gittik diyor ki siz hiç erkek beklemeyin bu kız kız diyor dedim nerden anliyosun, güzelleşmişsin kalçan genişlemiş diyor hey Allahım
Canım bence ultrason bulgulari daha önemli. Kan sonuçlari bazen anlamsız yere risk çıkarıyor. Ama fetal sonucun iyi gelecek bence. Sonucta 1/105 yüksek risk deniyor ama sağlıklı olma iktimali 104 kat daha yüksek demek bu. O yüzden sonucun güzel gelecek inanıyorumKızlar bende temmuzda 34 yaşımda olacağım ve ilk gebeliğim. 2li testte ultrasonum çok iyiydi kan sonuçlarım çok kötü çıkmış. Arefe günü gittim dr. Aynı gün perinatoloğa gönderdi. %80 riskli dedi. Hemen fetal dna yaptır dedi.arefe olduğu için labatuar yer yok ayın 10unda olur ancak dedi. 2 gündür ağlamaktan karnımın içi acıyorbide dr yanında da ağladım kendimi tutamadım bana diyor ki ağlaman sonucu değiştirmicek. Allah herkeze vicdan versin . Herkezde testte riskli çıkıyormuş sanırım ama DNA analizi temiz çıkıyormuş neden böyle oluyorki. Birde sizin riskleriniz kaç çıktı. Benimki 1:105
Bebeğin vitaminsiz kalmaz o senden alır canım. O yüzden bayram sonrası başlamanda sakınca yok bence. Ama bayramdan sonra ihmal etmeden ilaca başla hemenkızlar herkese iyi bayramlar .Benim en son yakın tarihte ölçtürdüğüm D vitamini değerim 7.9 çıkmış .Çevremdekiler aşırı düşük olduğunu söyleyip beni korkuttular .Çok mu düşük gebelikte ya da normalde ne olmalı ? Doktor da hiç bir şey demedi bayram diye de ulaşamıyorum
Bende öyle olmadı canım ama doktora gidip sorma şansın olursa bir uğra olmazsa. Farklı bir ilaç veriyorlar o durumda diye biliyorumHanımlar demir ilacına başladınız mı ilacı inanılmaz kabızlık yaptı bende
Amniyosentezin ne zaman yapilacak canım 16. Haftada miLutfen ağlama ikili testi kotu olup fetal dna sı temız cıkan bır cok anne varbenim ultrason ensesı kalın cıktmıstı. Dr rısklı diyerek fetal dna onermıstı. Fetal dna da Trizomi 10 hasarlı cıktı. Anomali dediler. Zaten doğuma kadar yasayan nadirmiş. Günlerim zehir oldu brnimde ağlıyorum sürekli. Amniyosentez yapmamız gereklı dediler. Bayrama denk geldi Salıyı bekliyorum detaylı ultrason a gırıcem ardından amniyosentez. Senin daha fetal dna yapılacak arkadasım lutfen kendini üzme aglama suan ıkılı test hatalı çıkan cok duydum Allahım saglıklı uzun omurler versin hem sana hrö bebeğine canım
Bende böyle bir ihtimali bilseydim direk DNA yaptırırdım. Kendimi öyle güçsüz hissediyorum ki anlatamamDoktorum bana yaştan dolayı zaten risk yüksek çıkacak ben 2 li testler falan uzun süredir yapmıyorum dedi. Gerekirse çocuğa kıyafet almayın Fetal DNA yaptırın içimiz rahat devam edelim dedi. Çünkü tarama testleri bize bir istatistik veriyor ve biz o ihtimal üzerinden devam etmek zorunda kalıyoruz dedi. Açıkçası ben de zaten düşünüyordum fetal Dna yaptırmayı böylece tarama testleri ile de uğraşmadım hiç. Bu gece de rüyamda çocuk doğuyordu ve kıyafeti yoktu
Amin canım inşallahCanım yaştan dolayı evet risk göstermesi normal fetal dna yaptır kafan rahatlasın ben de 34 yaşındayım yaştan dolayı direkt fetal yaptırdım temiz geldi endişelenme inşaallah bseyi yok çocuğun
Ultrasonda herşey çok iyiydi. Hatta 13+6 da yaptırdım 1,5 ense çıktı burun kemiği var. Dr dediki ölçümlerin çok iyi beklediğimiz aralıkta. Doktorun söylediklerinden sonra kötü br sonuç beklemediğim için kadın Doğumdan bunların duyar duymaz yıkıldımMerhaba,ultrasonda nasıldı ? Ense kalınlığı kaç çıktı burun kemiği var mıydı? Eğer sadece kandan sonraki veriler kötü ise çokta takılmayın gençsiniZ tabi ama 35 sonrası otomatik risk çıkıyor ya sizde yakınınız belki o etkiledi sonucu.
Amin canım ikimize ve bebişlerimizede sağlıklı uzun ömürler versin rabbimLutfen ağlama ikili testi kotu olup fetal dna sı temız cıkan bır cok anne varbenim ultrason ensesı kalın cıktmıstı. Dr rısklı diyerek fetal dna onermıstı. Fetal dna da Trizomi 10 hasarlı cıktı. Anomali dediler. Zaten doğuma kadar yasayan nadirmiş. Günlerim zehir oldu brnimde ağlıyorum sürekli. Amniyosentez yapmamız gereklı dediler. Bayrama denk geldi Salıyı bekliyorum detaylı ultrason a gırıcem ardından amniyosentez. Senin daha fetal dna yapılacak arkadasım lutfen kendini üzme aglama suan ıkılı test hatalı çıkan cok duydum Allahım saglıklı uzun omurler versin hem sana hrö bebeğine canım
Amin canım inşallah iyi olacakCanım bence ultrason bulgulari daha önemli. Kan sonuçlari bazen anlamsız yere risk çıkarıyor. Ama fetal sonucun iyi gelecek bence. Sonucta 1/105 yüksek risk deniyor ama sağlıklı olma iktimali 104 kat daha yüksek demek bu. O yüzden sonucun güzel gelecek inanıyorum
Aşırı duyarsız biriymiş sinir oldumUltrasonda herşey çok iyiydi. Hatta 13+6 da yaptırdım 1,5 ense çıktı burun kemiği var. Dr dediki ölçümlerin çok iyi beklediğimiz aralıkta. Doktorun söylediklerinden sonra kötü br sonuç beklemediğim için kadın Doğumdan bunların duyar duymaz yıkıldımbide bana diyor ki ağlaman sonucu değiştirmicek.
Teşekkür ederim yarın inşallah öğreneceğimBu değerler bir anlam ifade etmiyor, doktorunuza bir grafik gidiyor o grafiğe göre yorumluyorlar
Bu sonucunuz çıkmış demek gidip sonuç gösterebilirsiniz
Erkek büyük ihtimal canm ama hala netleşemedi pek nazlıkız seninkinin cinsiyeti belli değilmi daha? böyle gectiyse erkekdir diyorum net
Kız böyle yazıp durma nazar değecekSelam kızlarr nasılsınızz
Belirtiniz şikayetlernizz nelerdir yazar mısınızzz?
Ben 17 haftaya yaklaşıyorum iki üç haftadır sanki hamile bile değil öyle bi rahatlama geldi böyle olan oldumuuu
Teşekkür ederim canım sağol yazacam bugünCanım ben böyle konularda hiç akıl vermek istemem doktorluk bir konu tamamen. Şimdi saglik söz konusuyken şunu yap bunu yap diyip vebal almak da istemiyorum. Cevapsiz bırakmak da istemedim o yüzden yazdım çok geçmiş olsun
Kızz ne biliyimm yaa bi tedirginimkii yanii ilk üç ayda pkadar çok şikayetim vardıki hamilelikmi ilaçlarmı çözemedimm yaniii şimdi bu rahatlıkta beni rahatsız ediyorKız böyle yazıp durma nazar değecekben iyiyim miyim diyordum bel ağrısından kıpırdayamaz oldum, onun dışında bir şeyim yok ama bel ağrısı da bana yetti. Doktora gidiyorum bu hafta inşallah bir çözüm üretir ikinci trimester gezme tozma günleri, şöyle güzel böyle güzel diyenlere inanmıştım oysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?