Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Canım leke oluyor bazen açık kahverengi ama çok az

Olsun canım iyileşsin de yeter ki azıcık daha sabredersiniz. Allah beterinden korusun. İnşallah eskisinden de iyi olsun baban

Peri ismi de çok tatlı ya güzel peri kızı olacak aklına da neler gelmiş öyle eşinle ilgili yapmaz onu da ya merak etme

Pembe kalp de pek yakıştı sana maşallah

ya ben dün instagramda bir video gördüm altında da yorumlar da vardı hatta aşıyla alakalı, iyice gözüm korktu aşıdan açıkcası. ben çok sıcak bakmıyorum galiba ikisine de
Aslinda ben aşı karşıtı biri degilim. Tamamen bilimsel ne gerekiyorsa doktorlarin önerisi doğrultusunda kendi hayatımda uyguladim simdi de cocugumuz icin ne gerekiyorsa yaptiririm.
Ama bu tetanoz aşısının vurulmak istenme sebebi ameliyatta pasli birsey temas ederse falan denmesi bana biraz aldatici gereksiz birsey geliyor.
Mesela herhangi bir ameliyata girecek olan hastaya tetanoz aşısı yapiyorlar mi ? Hayır yapmiyorlar.
Ama hamilelere dogumda paslı bıçak veya baska birseyden tetanoz olabilirsin deyip aşı yapmaları biraz kafami kurcaliyor
Ama yine de doktorumuzun bilgisine cok güveniyorum. Olmami isterse degerlendirecegim.

Arkadaşlar adetime beş gün var dün adetime altı gün kala beta yaptım hamile olduğumu öğrendim 46.7 değerle çok mu düşük sebebi ne sizce ne yapmam gerekir iki güne bir takibini yap dedi doktor ve uygulama son adet tarihime göre dört haftalık gebe çıkarıyor beni ama değer bana düşük geldi acaba daha adet günüme var diyemi böyle

Ahh canımmm için çok rahat olsun ben reglime 5 gün kala 7 değerle öğrendim önemli olan ilk çıkan değer değil 2 günde bir en az %60 artıyor olması

Küçükmüş ama bilemedim ki canım büyük ihtimalle değişmez. Benimki ultrasonda 13+5 çıkmıştı doktor kesin dediğinde

Ben 2023’te doğum yaptım o zaman Tetanoz yaptırmıştım, hemşire bu defa karma aşı yapalım gibi bir şey dedi, zamanı gelince konuşuruz, ben yaptırmayı düşünüyorum

Canım bunla ilgili ben de tesadüfen dün bir videoya denk geldim ama zaten biliyordum, Tetanoz mikrobu sadece paslı şeylerde yok, doğada bulunan bir mikrop yani toprakta bulunuyor. Videoda hangi koşullarda doğum yapacağımızı bilemediğimiz gibi durumlar ortaya çıkabilir, biz deprem ülkesiyiz, her şey hazırlıklı olmalıyız şeklinde anlatılmıştı. Yani karar senin tabi ama istersen bir araştır.

Ben 2023’te doğum yaptım o zaman Tetanoz yaptırmıştım, hemşire bu defa karma aşı yapalım gibi bir şey dedi, zamanı gelince konuşuruz, ben yaptırmayı düşünüyorum
Bende doktorlardan görüş alıp karar vereceğim açıkçası. Insanin kafasi cok karışıyor. Birde instada falan önüne gelen birsey paylaşıyor bizi etkiliyorlar açıkçası.
Ben her olaya doktorlarımızın bilgisine güvenerek ilerlemeyi tercih ediyorum ama yalnizca bu tetanoz aşısı benim aklimi karistiriyor. Biraz arastiracagim o zamana kadar epey var daha. Doktorlardan da görüş alırız bilgileri birlestiririz

Canim sen daha ne kadar kullanacaksın progestan bisey dedi mi doktor ? Ben de bırakmıştım geçen hafta kanama olunca kullan dedi 1 hafta daha 13. Haftamdayim sen kaçıncı haftadasin
Canım ben tüp bebek transferinden önce başladım kullanmaya. Tüp bebek doktorum telik gebeliklerde 10.haftadan sonra çoğul gebeliklerde 12.haftadan sonra azaltarak bırakıyoruz demişti. Şu an perinatolog takipliyim.Doktorum zaten 12. haftadan sonra plasenta progesteron hormonunu üretme işini fazlasıyla yerine getiriyor. O yüzden bırakabiliriz dedi. Benim de elimde bir kutuya yakın ilaç vardı azaltarak bıraktım ve çok şükğr hiç lekelenmem de olmadı.

Anladim normal cikti mi peki bi de vajinal ultrasonla mi bakılıyor ona
Karından ölçüyor canım.

Kızlar günlük kaç toplam kaç mg demir alıyorsunuz ? Kafam çok karıştı bir yardım eder misiniz
Benim doktorum demire 16.haftadan sonra başlayacağız dedi. 2 hafta sonra kontrolüm var o zaman başlatır diye düşünüyorum.

Ya açıkçası ben doktoruma güveniyorum. O nasıl derse öyle yapacağım. Sonuçta zararına bir şey demez.

Canım benim okuduğum kadarıyla doğumdan sonra bebeğe bir süre bu aşı yapılamadığı için bağışıklığı anneden alsın diye yapılıyormuş. Yani aslında anneden için değil de bebeği doğumdan sonra korusun diye yapılıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…