- 23 Ekim 2024
- 3.807
- 5.983
- 73
- Konu Sahibi annabelica
-
- #10.801
Aşkım kendi içinde kalanları, çocuklarına yaptırmak istiyorlarYa bu bizim de eşimle hayalimiz pilotluk çok güzel meslek
Canım doktorum ne derse ben onu yapacağım. Önerirse yaptırırım çünkü her kafadan bir ses çıkıyor insan neye inanacağını kime güveneceğini şaşırıyorKızlar sizinde kafanızı şeker yüklemesi karıştırıyormu ya, düne kadar kesinlikle yapmak taraftarıydım ama canan karatay fena ikilimde bıraktı
Ben onu iki baklava yemek gibi bir şey biliyordum kadın dünyamı kararttı ya fenalık geçirtti banaCanım doktorum ne derse ben onu yapacağım. Önerirse yaptırırım çünkü her kafadan bir ses çıkıyor insan neye inanacağını kime güveneceğini şaşırıyor
evet canım bu dönemler ne zaman bitecek ? Düşük tehlikesi gibi yani yada kanama lekelenme kaçıncı haftada yok oluyor bu konuda bilgin var mı?
Canım bence kötü düşünme, o sıcaklar benide basıyor, ayaklarımın altı yanıyor sanki, ellerim, kaşınmam yok amaKızlar ben bir önceki hamileliğim de kolestaz geçirdim ve bu sebeple erken doğum yapmıştım, şimdi de sanki böyle ellerim ve ayaklarım çok sıcak, kaşınıyor gibi hissediyorum, stres oldum ya, bu kadar erken haftalarda kolestaz belirtisi olabilir mi? Doktorum 20. Haftadan sonra dikkat edeceğiz tekrarlayabilir demişti, fikri olan var mı acaba ?
Canım bence kötü düşünme, o sıcaklar benide basıyor, ayaklarımın altı yanıyor sanki, ellerim, kaşınmam yok ama
Kesinlikle psikolojik aşkım, ben 13.haftaya gelene kadar neler yaşadım, 2 günde bir bebeğe bir şey oldu biliyorum diye, daha önce olumsuzluk yaşadığımız için göbek adımız evham olduPsikolojik mi acaba diyorum, çok zor şeyler yaşadım ilkinde 10 gün hastanede yattım imza verip çıkmıştım tüm sorumluluğu alıp çıkarmıyorlardı çok bunaldım diye, psikolojik de olmuş olabilir atmaya çalışıyorum o düşünceyi kafamdan ama ufacık şeyden de korkuyorum işte
Sizin iyiki kızınız olmuş yaAşkım kendi içinde kalanları, çocuklarına yaptırmak istiyorlar, erkek olursada ya futbolcu ya kafes dövüşçüsü olacakmış tövbeler olsun
Sizin iyiki kızınız olmuş yaben de eşimin eline erkek çocuk vermekten korkuyordum zaten Allah biliyor da kız veriyor şöyle çalıştırırım böyle spor yaptırırım canına okurum falan. Kız babası olunca direkt pamuk oldu
Kesinlikle psikolojik aşkım, ben 13.haftaya gelene kadar neler yaşadım, 2 günde bir bebeğe bir şey oldu biliyorum diye, daha önce olumsuzluk yaşadığımız için göbek adımız evham oldu
Evet sen yinede için rahat etsin canım, sadece kan verdiğinde belli oluyorsa yaptır gitsin birde onun için stres yapmaİnşallah canım şöyle yarın bir dinleyeceğim kendimi olmadı hemen kan verir ALT ve AST değerlerime baktırırım
Yukarıda yazdığını ilk okuyunca da psikolojik olacağını düşündüm canım nitekim kendin de öyle yazmışsın. Zaten 20li haftalarda dikkat edelim demiş doktorun. Şu an çok erken. Normal gebelikte de zaten bu dediklerin olabiliyor. İnşallah tekrarlamayacak canım ya. Kendine şimdiden yapma bunu. O kadar da haklısın endişe duymakta. Hepimizde oluyor zaman zaman. Geçmişi aklından atabilmek çok zor. Ama bununla baş edebilecek bir kadın olduğunu biliyorum. Hepimiz biliyoruz seniPsikolojik mi acaba diyorum, çok zor şeyler yaşadım ilkinde 10 gün hastanede yattım imza verip çıkmıştım tüm sorumluluğu alıp çıkarmıyorlardı çok bunaldım diye, psikolojik de olmuş olabilir atmaya çalışıyorum o düşünceyi kafamdan ama ufacık şeyden de korkuyorum işte
Yukarıda yazdığını ilk okuyunca da psikolojik olacağını düşündüm canım nitekim kendin de öyle yazmışsın. Zaten 20li haftalarda dikkat edelim demiş doktorun. Şu an çok erken. Normal gebelikte de zaten bu dediklerin olabiliyor. İnşallah tekrarlamayacak canım ya. Kendine şimdiden yapma bunu. O kadar da haklısın endişe duymakta. Hepimizde oluyor zaman zaman. Geçmişi aklından atabilmek çok zor. Ama bununla baş edebilecek bir kadın olduğunu biliyorum. Hepimiz biliyoruz seniBen bu grupta kötü birşey olacağını düşünmüyorum artık bu arada. Hepimiz bu yolcuğu sonuna kadar götürüp bebeklerimize sağlıkla kavuşacağız
Evet canım, iyi ki varsınız gerçekten, iyi ki burası varEvet sen yinede için rahat etsin canım, sadece kan verdiğinde belli oluyorsa yaptır gitsin birde onun için stres yapma
Canımmmm hepimiz burda bir birimize yardımcı olmak için varızEvet canım, iyi ki varsınız gerçekten, iyi ki burası var
İnşallah o zamana kadar geçer canım. Demir takviyesiden ben de korkuyorum açıkçasıCanım benim mide bulantılarından dolayı daha demir başlamadık bulantılar geçsin o zaman başlarız dedi. Birde zaten kabızlık var demir başlayınca nasıl baş ederim hiç bilmiyorum
Ben hiç kullanmadım ama çevremden duyduğum herkesin 1 kez kullandığıydı acaba hamileliğe özel bir durum mu diye düşündüm ama kan değeri bakılmadan birden bu kadar yüksek doz beni endişelendirdi. 1 doz başlayacağım zaten 17 temmuzda rutin kan testim var o zaman düşük çıkarsa doz arttırılır. Henüz 12 haftadayım zaten şimdiden herhangi bir aşırı düşüş yaşayacağımı sanmıyorum dediğin gibi bazı doktorlar 16 haftadan sonra başlatıyorCanim bence 1 adet yeterli. Ben daha önce kan kaybi cok yaşadığım bir dönemin devaminda kullanmıştım feramat günde 1 kez aç kullandirmisti doktor bana. Ki demirim ciddi ölçüde düşmüştür o zamanlarda.
2 doz bence fazla. Aslinda enabizdan dr gunde kac kez almani önermiş recetene bakabilirsin belki eczaci yanlis yazmistir üzerine.
Benim dr.um 16.haftadan sonra baslayacagiz demire demişti.
Sağ ol canım cevabın için ben daha 12. Haftadayım o zaman 1 doz her halükarda yeterli olur benim için zaten hayatımda kansızlık problemi yaşamadımCanım ben tüp bebek transferinden önce başladım kullanmaya. Tüp bebek doktorum telik gebeliklerde 10.haftadan sonra çoğul gebeliklerde 12.haftadan sonra azaltarak bırakıyoruz demişti. Şu an perinatolog takipliyim.Doktorum zaten 12. haftadan sonra plasenta progesteron hormonunu üretme işini fazlasıyla yerine getiriyor. O yüzden bırakabiliriz dedi. Benim de elimde bir kutuya yakın ilaç vardı azaltarak bıraktım ve çok şükğr hiç lekelenmem de olmadı.
Karından ölçüyor canım.
Benim doktorum demire 16.haftadan sonra başlayacağız dedi. 2 hafta sonra kontrolüm var o zaman başlatır diye düşünüyorum.
Ya açıkçası ben doktoruma güveniyorum. O nasıl derse öyle yapacağım. Sonuçta zararına bir şey demez.
Canım benim okuduğum kadarıyla doğumdan sonra bebeğe bir süre bu aşı yapılamadığı için bağışıklığı anneden alsın diye yapılıyormuş. Yani aslında anneden için değil de bebeği doğumdan sonra korusun diye yapılıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?