Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
iyi bari aman dikkat et yine de

Kızlar kahverengi lekelenme yaşayan oldu mu, akıntı gibi minicik ama yine de doktoruma bilgi verdim o da kahverengi lekelenmelerden korkmuyoruz dedi ama yine de endişe ettim

Ben de halim oldukça ev işimi kendim yapıyorum yoksa canım çok sıkılıyor arnicanınki var bende biraz büyük acaba yorar mı diye tereddütte kaldım ama çok yıkayasım var hele biraz kirlendilerse daha zevkli oluyor yıkaması ben de demir ve magnezyuma başladım elimde son 1 folik asit kaldı bugün onu bitirip yarın imom+ dvit başlayacağım. Şifa olsun bebişlerimize en çok içime senin dediğin vitamin sistemi gibi sindi. Birkaç gündür düşünüyordum en mantıklısı bu

Ay maşallah
Ben de niyet ettim bugün balkonu yıkamaya
Günlük işlerimi hallediyorum okuldan sonra. Zaten oldum olası düzen severim. Evde çocuk da olmayınca zor olmuyor. Çocuğu olanların Allah yardımcısı olsun gerçekten
Allahtan robot da var. Ama benim de sıkıntım kocam. Şimdi balkonu yıkayacağım gelip laf edecek hamile kadınsın otur oturduğun yerde diye

Düşük ya da erken doğum riski yoksa bence enerjimiz izin verdikçe hareketli olmak daha iyi diye düşünüyorum. Sadece denge kaybı olabildiği için düşmemeye dikkat etmek lazım bi de yukarı uzanmak tehlikeli. Riskli durumlardan kaçındığımız sürece aktif olmalıyız

Allah sağlıkla doğum yapmamızı nasip etsin canım benim, d vitamini eksikliği de yapmıyormus güneşede çıkmak gerekiyormuş :) minikler bütün vitaminlerimizi sömürüyor canları sağolsun yeterki sağlıklı doğsunlar.

Çok şükür öyle risklerimiz yok ama tüp bebek ve ikiz olunca daha da evhamlı bizimki. Eğilip alt dolaptan bir şey almama bile laf ediyor bazen deli oluyorum abartma diye

Ya uyku düzensizliği gece demek progesteron artmasından oluyormuş, hangi tarafa dönsem sürekli uyanıyorum gece uykularım çok verimsiz, gündüz iyi sadece 1 saat kesintisiz rahat uyuyorum 2 saatte oluyor bazen
Evet canım 12.haftadan sonra plesanta progesteron üretme görevini devralıyormuş birden pregesteron seviyemiz yükseliyomuş. Oda bize böyle huzursuzluklar yapıyormuş.

Ay cok saskinim bir benim esim yapiyor bunu saniyordum benimki de surekli kızıyor bir is yapınca. Zaten lekelenmelerden dolayi bende guvenip kalkmiyorum artik alıştım bu is yapmama durumuna

Kızlar yeşillikler konusunda gittiğim bir kadın doğum uzmanı şu şekilde yapmamı söylemişti:
Önce meyve ve sebzeleri akan su altında güzelce yıkıyoruz.
Pestisistler için 10dk karbonatlı suda bekletip güzelce yıkıyoruz.
Toxoplazma riski için de 10 dk da sirkeli suda bekletip yine güzelce yıkıyoruz.
Toxoplazma hayvan dışkısından geçiyormuş galiba. O yüzden toprak ile teması olabilecek tüm meyve ve sebzeleri bu şekilde yıkıyoruz ve dışarıda da salata tüketmiyoruz demişti.
Sizlerin de bilgisi olsun istedim.
Gerçi okulda bunu söylediğimde arkadaşlar ay biz hiç öyle şeyler yapmıyorduk falan dediler
Doktor toxoplasma için bebeklerin beyin gelişimini bozuyor gibi bir şey söyledi. Benim de aklıma şu geldi. Bizim her sınıfta bir iki tane Bireyselleştirilmiş Eğitim Planına (BEP) ihtiyaç duyan hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimiz oluyor. Belki de dedim kendi kendime gebelikte toxoplasmaya maruz kalmış olabilirler. O yüzden ben dikkat etmeye çalışıyorum.

Amin canım ne kadar güneşe çıksam da ben yıllardır d vit yükseltemedim maalesef. Evet yeter ki iyi olsunlar biz depolarız vitaminleri

Çok şükür öyle risklerimiz yok ama tüp bebek ve ikiz olunca daha da evhamlı bizimki. Eğilip alt dolaptan bir şey almama bile laf ediyor bazen deli oluyorum abartma diye
İkiz daha zorlayıcı olabilir tabi canım yavaş yavaş dinlenerek yap benim eşim evhamlı değil ama annemler öyleler onlara kalsa nefes bile almadan yatmam lazım

Ay cok saskinim bir benim esim yapiyor bunu saniyordum benimki de surekli kızıyor bir is yapınca. Zaten lekelenmelerden dolayi bende guvenip kalkmiyorum artik alıştım bu is yapmama durumuna
Ya ben duramıyorum resmen yerimde. Rahat edemiyorum eşimin yaptığıyla. Bugün boş günüm okula gitmiyorum. O yokken hallediyorum işleri. O da zaten aradaki farkı anlamıyor pek

Ben ilk aşamayı yapıyordum ama sonrasında sirkeli suda bekletmedim ona da dikkat edeyim canım sağ ol bilgilendirme için

Kesinlikle katılıyorum ve hareket insana enerji veriyor bedene çok iyi geliyor, sağlıklı oluyorsun ve vicdanın da rahat oluyor, ben çok özledim eski hayatımı ama olsun şimdi de hamile triplerimi seviyorum ben eşime çoğunlukla hiç iş bırakmazdım hep aktif bir kadındım işten gelip mutfağa girerdim, buzluğumu sürekli düzenli tutardım ama işte hamilelik sürecinde o rutinden çıkmak zorunda kaldım, olsun bu zamanların da güzelliği bu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…