- 18 Temmuz 2022
- 6.428
- 10.830
- 198
- Konu Sahibi annabelica
-
- #14.661
Ben de geçenlerde öyle oldum ya bebişler mi sıkıştırıyor acaba. Dışarıdaydım ben de hemen bir cafeye attım kendimi artık rezillik falan düşünmedim öldüm karın ağrısından. Ama devam etmedi benim bir seferlik oldu öyle. Sen nasılsın şimdiKızlar sabah ishal olmuştum ama geçici bir şeydir sandım eşimle kahvaltıyı dışarıda yapalım dedik dışarıta çıktım kahvaltıyı yaptık aniden olduğumuz yer de karnıma ağrılar girdi, çok zor eve yetiştim dışarıda yapmamak için çok ishal oldum, ne zaman tehlikeliydi ishal durumu ya eğer akşama kadar geçmezse beni acile giderim herhalde
Başlarda öyle oluyor canım bir gün var bir gün yok. İki gün var üç gün yok falanKızlar selam herkese , bebeğinin hareketlerini hissedenler bazen uzun süre hissetmediğiniz oluyor mu bu haftada olanlar ? Ben normalde hissediyorum ama dün akşamdan beri hiç hareketini hissetmedim normal mi acaba
20. haftada detaylı ultrasona yönlendirebilirim dedi doktor bizim yaşadığımız şehir küçük olduğu için genellikle şehir dışında yapılıyor. Bir sıkıntı görmedi ama 20. haftada genellikle detaylı bakıyorlarmış sizce gereklimi şimdi ayda bir bile çekinerek gidiyorum çocuga ultrasonun zararı olmasın da detaylı ya gitmesem olmaz mı
Gebelikte ikisi de normal diye biliyorum canım. Benim de bi dönem oldu ama şimdi normale döndü. Geçer inşallah lifli gıdalar tüket bol bol ve zeytinyağını abart bence. Hem bebeğe iyi geliyor hem senin organlarınaKızlar herkes ıshalden sıkayetcı ama bende tam tersı kabızım bu da cok rahatsız edıcı yasayan var mı
Ben de geçenlerde öyle oldum ya bebişler mi sıkıştırıyor acaba. Dışarıdaydım ben de hemen bir cafeye attım kendimi artık rezillik falan düşünmedim öldüm karın ağrısından. Ama devam etmedi benim bir seferlik oldu öyle. Sen nasılsın şimdi
Ultrasonun zararı yok canım. Sadece doppler biraz şüpheli ama onu da bazı doktorlar söylüyor sadece. Detaylı ultrason çok gerekli mutlaka ne yapip edip yaptırmanı tavsiye ederim20. haftada detaylı ultrasona yönlendirebilirim dedi doktor bizim yaşadığımız şehir küçük olduğu için genellikle şehir dışında yapılıyor. Bir sıkıntı görmedi ama 20. haftada genellikle detaylı bakıyorlarmış sizce gereklimi şimdi ayda bir bile çekinerek gidiyorum çocuga ultrasonun zararı olmasın da detaylı ya gitmesem olmaz mı
Yaa ben yerim onlarin eşyalarını. Sıfırdan alışveriş yapasım geliyor bunları görünceMerhaba
Evet biz de ikiz bebek bekliyoruz. Tam anlamıyla alışverişe başlamadık daha ama kızım ve oğlum için birer 10lu set hastane çıkışı hediye geldi. Geçen biberon indirimi vardı onu da aldım. Diğer aldıklarımızı da görsel olarak ekliyorum
Asıl alışverişe detaylı ultrasondan sonra başlayalım dedik. Bebek arabası için de önce şuna karar vermek gerekli bence. Anne olarak sen bebeklerle tek çıkar mısın? Biz başta ayrı ayrı mı alsak diye düşündük ama benim yaşadığım yer müsait ve bahar ayları gelince çocukları yürüyüşe çıkarmak isterim o yüzden yanyana almak istiyorum. Ayrı olup birleştirme aparatı ile birleşenler de varmış ama öyle olunca da genişliği çok olduğundan ve kaldırımlarda, asansör kapılarında falan sıkıntı oluyormuş o yüzden onu da eledik. Geçen bi avm de fikir edinmek adına göz gezdirdik. Önlü arkalı olanları ikimizde beğenmedik çünkü öndeki bebek anneye bakarken arkadaki bebek öndeki beşiğe bakıyor. Anne kalbim buna dayanmadı
Chicco'nun Ohlala diye bir modeli var onu beğendim. Yanyana ve çok geniş değil, hafif ve manevra kabiliyeti iyiydi. Bence tek eksi yanı puset takılamaması. Yanyana modellerde bu özellik yok maalesef. Yenidoğandan itibaren kullanılıyormuş ama çok küçük olurlar ben kullanmak istemem. Bir de şöyle düşündüm. Kış bebeği olacağı için ilk 4-5ay öyle çok bir yere çıkamayız. Hastaneye falan pusetle gideriz, gezmeye de kanguru mu diyorlar anakucağı mı diyorlar tam bilemiyorum ondan kullanırız diye düşündüm. Şimdilik düşüncelerim bu şekilde. Bakalım araştırmaya devam ediyorum
Ben de gümüş kapak ve meme ucu kremlerini doğumdan sonra almanızı tavsiye ediyorum kızlar. Ben almayı çok düşünmüştüm ama iyi ki almamışım ihtiyacım olmadı. Duruma göre alırsınız gerekli olursaAlisveris konusulmus ben de ilk bebegimdeki tecrubelerimden yazmak istedim.
Ana kucagi almistim asla icinde durmadi, bana yapisik yasadi zaten yuruyene kadar kucagimdan asla inmedi:')
Biberon almistim hic kullanilmadi, meme bagimlisiydi ve hic sagmama da gerek olmadi. Sonra da direkt alistirma bardagi kullandik. Emzik de asla istemedi 6 farkli emzik denedim, onlar da cop oldu.
kanguruda ikimiz de pek rahat edemedigimiz icin kullanamadim ama slingle yasadik.
Travel sistem bebek arabasi pismanligim oldu simdiki aklimla kesinlikle kolay katlanip acilma ve az yer kaplama kriterleri onceligim olur.
Park yatak almistim yatmadigi gibi oyun vs amacli da icinde asla durmadi.
Emzirmenin ilk aylarinda gumus kapaklar ve lansinoh krem inanilmaz kurtaricim oldu cunku gogus ucu yarasi ve kanal tikanmasi cok yasadim.
Fermuarli kundaklardan almistim cildirdi cocuk ne zaman denesem o da hic kullanilmadi. Owli uyku tulumu da ayni sekilde bebeklikte kiyamet koptu, sonra 2 yas civari kollar disarda sorunsuz kullanmaya basladik.
Alt degistirmek icin ayri bir unite almadik, park yatagin ek parcasi vardi onu da pek kullanmadik. Ortu serip koltukta, yatakta neredeysem orda hallettim otururken.
Herkesin ihtiyaclari ve deneyimi farkli tabi fikir olsun diye yazdim aklima gelenleri <3
Geçti canım ertesi gün normale dönmüştü. Hiç anlamadim ben de öyle gezip dururken birden kramp girdi sanki kaçırcam dediğin gibi aklım çıktı. Kıvrana kıvrana buldum bir yere girdim hemen. Terden sırılsıklam oldum çok sıkıntı verdi. Sen yine dışarda kahvaltı yapmışsın o yüzden olmuştur belki. Ben evde normal rutin kahvaltımı yapıp çıkmıştım durduk yere kötüleştimAyy canım bilmiyorum ama insan altına yapmaktan korkar mı bugün ağlaya ağlaya eve geldim az kalsın yapıyordum, bu nasıl ishaldir böyle, çok zor durumda kaldım, haşlanmış patates yedim ama şimdi de vücudum ağrıyor belim, kalçam insan korkuyor işte aslında tecrübeliyim diyorum ama öyle olmuyor işte maalesef ki, senin sonra gün içinde geçti mi peki
Bence deBen de 3600'e pahalı demiştim yarın koşarak hocama sarılacağım
Geçti canım ertesi gün normale dönmüştü. Hiç anlamadim ben de öyle gezip dururken birden kramp girdi sanki kaçırcam dediğin gibi aklım çıktı. Kıvrana kıvrana buldum bir yere girdim hemen. Terden sırılsıklam oldum çok sıkıntı verdi. Sen yine dışarda kahvaltı yapmışsın o yüzden olmuştur belki. Ben evde normal rutin kahvaltımı yapıp çıkmıştım durduk yere kötüleştim
Ben de günde 1-2 kez wcye çıkıyorum o da ayıptır söylemesi ishal gibiyim zaten hep. Ama tutamayacak kadar kötü olmuştum o zaman ve dışarda olunca aşırı korktum. İnşallah yaşamayız bir dahaYa evet işte ona bağladım ama çıkmadan zaten ishal olmuştum ama arada oluyordu sabahları sonra normale dönüyor diye umursamadım aynı senin dediğin gibi sırımsıklam oldum, çok korktum inşallah bir daha yaşamam, bir daha yemeyeceğim dışarıdan ondan olmuş olabilir pişman oldum şimdi durdu benim de şükür
Ben de günde 1-2 kez wcye çıkıyorum o da ayıptır söylemesi ishal gibiyim zaten hep. Ama tutamayacak kadar kötü olmuştum o zaman ve dışarda olunca aşırı korktum. İnşallah yaşamayız bir daha
Yaa evet o kadar yapisikti ki benden baska bi seye ihtiyaci olmadi emzik de bendim, sen de oyleymissin anladigim kadariylaBen de gümüş kapak ve meme ucu kremlerini doğumdan sonra almanızı tavsiye ediyorum kızlar. Ben almayı çok düşünmüştüm ama iyi ki almamışım ihtiyacım olmadı. Duruma göre alırsınız gerekli olursabu arada senin bebeğin de benim kızım gibiymiş. Aldığım nerdeyse çoğu şey gereksizmiş benim de başta emzikler olmak üzere
Yoktur canım bence birşey. Zaten çoğumuz ya ishal ya kabız burdaBen aslında rutinde 1 gün arayla hatta bazen 2 gün arayla çıkıyorum ama kabız şeklinde değil çok şükür rahatım hamilelikten öncede öyleydim ama bugün aniden böyle oldu ve 3 kez yaptım bir de hala karnım ağrıyor işte canım o korkutuyor beni, gurul gurul içi Allah’ tan bu hafta muayenem var doktoruma soracağım gidince, inşallah gerçekten bir daha yaşamayız
Yoktur canım bence birşey. Zaten çoğumuz ya ishal ya kabız burda
Geçmiş olsunnBen aslında rutinde 1 gün arayla hatta bazen 2 gün arayla çıkıyorum ama kabız şeklinde değil çok şükür rahatım hamilelikten öncede öyleydim ama bugün aniden böyle oldu ve 3 kez yaptım bir de hala karnım ağrıyor işte canım o korkutuyor beni, gurul gurul içi Allah’ tan bu hafta muayenem var doktoruma soracağım gidince, inşallah gerçekten bir daha yaşamayız
Geçmiş olsunnben hamilelikten önce de sık sık yoğun ishal olduğum için şuan ki karın ağrınız tuvalete çıkmaktan diye düşünüyorum , 3 kez çıkmışsınız vücudunuz bitkin de olur parmak uçlarımın bile ağrıdığını bilirim su kaybından. inşallah bitmiştir tamamen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?