- 25 Şubat 2025
- 1.419
- 1.946
- 48
- Konu Sahibi annabelica
-
- #14.641
Ultrason cihazının herhangi bir zararı olmadığı gibi detayliya gidip gitmemek de size kalmış20. haftada detaylı ultrasona yönlendirebilirim dedi doktor bizim yaşadığımız şehir küçük olduğu için genellikle şehir dışında yapılıyor. Bir sıkıntı görmedi ama 20. haftada genellikle detaylı bakıyorlarmış sizce gereklimi şimdi ayda bir bile çekinerek gidiyorum çocuga ultrasonun zararı olmasın da detaylı ya gitmesem olmaz mı
Brn de öyleyim canım. Son bir haftadır her gün kefir içiyorum ve arada kayısı yiyorum iyi geldi banaKızlar herkes ıshalden sıkayetcı ama bende tam tersı kabızım bu da cok rahatsız edıcı yasayan var mı
Her yiyecek herkese yaramıyor maalesef banada yeşil fasulye dokunuyor bence acile git bi tahlil yaptır için rahat eder çok geçmiş olsunCanım ben bir önceki hamileliğim de olmuştum ama çok istifra ediyordum hastaneye acile gitmiştik ama o zaman ıspanaktan zehirlenmiştim meğerse alerjim varmış başka bir gün de ıspanak yemiştim anlamadan o zaman da öyle olmuştu, serum takmışlardı ama bugün öyle bir şey yemedim de tabi uzun zaman sonra epey karışık yedim ondan olmuş olabilir durdu şimdilik bakalım inşallah sürmez belime de ağrı girdi stresten herhalde
Her yiyecek herkese yaramıyor maalesef banada yeşil fasulye dokunuyor bence acile git bi tahlil yaptır için rahat eder çok geçmiş olsun
Yok canım sadwce tam tesekkullu dr verdıgı vitamınDemir ilacı kullanuyorsan oda yapabilir ben demiri. sıvı formda kullanıyorum normaldede bende anemi olduğundan ilk haftalardan başladım
Benim biri erkek biri kız . Normalde limona çok tahammülüm yoktur ama limon yemekten midem delinecek seviyeye geldimErkek annesi olup dilim dilim limon yiyen var mı bir ben mi böyleyim yedikçe yiyesim geliyor tatlıyla hiç aram yok zaten
MerhabaBeyazyasemin merhabalar hatırladığım kadarıyla siz de ikiz bebek bekliyordunuz. Nasılsınız nasıl gidiyor süreciniz ? Alışverişe başladınız ? Özellikle bebek arabası konusunda çok kararsız kaldım. Siz karar verebildiniz mi ?
Ayy çok teşekkür ederim ne güzel detaylı yazmışsınızMerhaba
Evet biz de ikiz bebek bekliyoruz. Tam anlamıyla alışverişe başlamadık daha ama kızım ve oğlum için birer 10lu set hastane çıkışı hediye geldi. Geçen biberon indirimi vardı onu da aldım. Diğer aldıklarımızı da görsel olarak ekliyorum
Asıl alışverişe detaylı ultrasondan sonra başlayalım dedik. Bebek arabası için de önce şuna karar vermek gerekli bence. Anne olarak sen bebeklerle tek çıkar mısın? Biz başta ayrı ayrı mı alsak diye düşündük ama benim yaşadığım yer müsait ve bahar ayları gelince çocukları yürüyüşe çıkarmak isterim o yüzden yanyana almak istiyorum. Ayrı olup birleştirme aparatı ile birleşenler de varmış ama öyle olunca da genişliği çok olduğundan ve kaldırımlarda, asansör kapılarında falan sıkıntı oluyormuş o yüzden onu da eledik. Geçen bi avm de fikir edinmek adına göz gezdirdik. Önlü arkalı olanları ikimizde beğenmedik çünkü öndeki bebek anneye bakarken arkadaki bebek öndeki beşiğe bakıyor. Anne kalbim buna dayanmadı
Chicco'nun Ohlala diye bir modeli var onu beğendim. Yanyana ve çok geniş değil, hafif ve manevra kabiliyeti iyiydi. Bence tek eksi yanı puset takılamaması. Yanyana modellerde bu özellik yok maalesef. Yenidoğandan itibaren kullanılıyormuş ama çok küçük olurlar ben kullanmak istemem. Bir de şöyle düşündüm. Kış bebeği olacağı için ilk 4-5ay öyle çok bir yere çıkamayız. Hastaneye falan pusetle gideriz, gezmeye de kanguru mu diyorlar anakucağı mı diyorlar tam bilemiyorum ondan kullanırız diye düşündüm. Şimdilik düşüncelerim bu şekilde. Bakalım araştırmaya devam ediyorum
Biz de ilk olarak dolap+şifonyer+park yatakları almak istiyoruz. Diğer küçük şeyleri aldığımızda direkt yerlerine yerleştirmek daha pratik olur. Zaten kıyafet konusunda hangileri daha kullanışlı olur ben de pek bilmediğimden buradaki tecrübeli anneleri dinlemeye çalışıyorum.Ayy çok teşekkür ederim ne güzel detaylı yazmışsınızBen de daha yeni yeni başlıyorım. Önce büyük parçalardan başlayayım diye düşünmüştüm ama ikiz olunca her şeyi iki kere düşünmek zorunda kalıyorum. Yine alıp memnun olduğunuz beğendiğiniz ürünler olursa buradan paylaşır mısınız
Ben de 3600'e pahalı demiştim yarın koşarak hocama sarılacağımBen Gebze’de yaşıyorum 2 yıldır gidiyordum zaten aletli pilatese hamilelik için sordum 10 ders 10 bin dedi
Ben geçen haftalarda yaşadım ve hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım ağladım resmen, en son kanamalı da olunca korktum. Doktora hemen yazdım zaten, bana bir şurup verdi 1 kez içmemle düzeldi osmolac ismi. Akşamları da kuru kayısıyı suya koyup sabah içtim o da iyi geldiKızlar herkes ıshalden sıkayetcı ama bende tam tersı kabızım bu da cok rahatsız edıcı yasayan var mı
Sorma ya insan acaba öyle mi böyle mi diye hep aklının bi köşesinde bi kurt dolaşıyorMidem de bulanıyor ama çıkarmadım henüz, inşallah öyledir bir şey yoktur gerçekten canımız yüreğimiz de atıyor yani, çok endişeleniyor insan böyle olunca
Canım ben kefir ve keten tohumu içiyorum 2 günde 1. Doktora falanda hiç sormadım ama ben diyetteykende sürekli kullanıyordum. Allah’a şükür %70-80 sorunumu çözüyor. Allah yardımcın olsun çok zorKızlar herkes ıshalden sıkayetcı ama bende tam tersı kabızım bu da cok rahatsız edıcı yasayan var mı
Tüm doktorlar detaylı ultrasonun çok ama çok gerekli olduğunu söylüyor. İhmal etmeyin bence.20. haftada detaylı ultrasona yönlendirebilirim dedi doktor bizim yaşadığımız şehir küçük olduğu için genellikle şehir dışında yapılıyor. Bir sıkıntı görmedi ama 20. haftada genellikle detaylı bakıyorlarmış sizce gereklimi şimdi ayda bir bile çekinerek gidiyorum çocuga ultrasonun zararı olmasın da detaylı ya gitmesem olmaz mı
Bende kayısı suyu aldım sımdı cnm onu ıcıyorumBen geçen haftalarda yaşadım ve hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım ağladım resmen, en son kanamalı da olunca korktum. Doktora hemen yazdım zaten, bana bir şurup verdi 1 kez içmemle düzeldi osmolac ismi. Akşamları da kuru kayısıyı suya koyup sabah içtim o da iyi geldi
Sagol kuzumCanım ben kefir ve keten tohumu içiyorum 2 günde 1. Doktora falanda hiç sormadım ama ben diyetteykende sürekli kullanıyordum. Allah’a şükür %70-80 sorunumu çözüyor. Allah yardımcın olsun çok zor
Ya anladığım kadarıyla bunlar hep bebeğe göre değişiyor ve yaşayıp göreceğiz. Çünkü bazı anneler de aynı şeyler için çok iyi, mutlaka alınmalı diye yorum yapıyorAlisveris konusulmus ben de ilk bebegimdeki tecrubelerimden yazmak istedim.
Ana kucagi almistim asla icinde durmadi, bana yapisik yasadi zaten yuruyene kadar kucagimdan asla inmedi:')
Biberon almistim hic kullanilmadi, meme bagimlisiydi ve hic sagmama da gerek olmadi. Sonra da direkt alistirma bardagi kullandik. Emzik de asla istemedi 6 farkli emzik denedim, onlar da cop oldu.
kanguruda ikimiz de pek rahat edemedigimiz icin kullanamadim ama slingle yasadik.
Travel sistem bebek arabasi pismanligim oldu simdiki aklimla kesinlikle kolay katlanip acilma ve az yer kaplama kriterleri onceligim olur.
Park yatak almistim yatmadigi gibi oyun vs amacli da icinde asla durmadi.
Emzirmenin ilk aylarinda gumus kapaklar ve lansinoh krem inanilmaz kurtaricim oldu cunku gogus ucu yarasi ve kanal tikanmasi cok yasadim.
Fermuarli kundaklardan almistim cildirdi cocuk ne zaman denesem o da hic kullanilmadi. Owli uyku tulumu da ayni sekilde bebeklikte kiyamet koptu, sonra 2 yas civari kollar disarda sorunsuz kullanmaya basladik.
Alt degistirmek icin ayri bir unite almadik, park yatagin ek parcasi vardi onu da pek kullanmadik. Ortu serip koltukta, yatakta neredeysem orda hallettim otururken.
Herkesin ihtiyaclari ve deneyimi farkli tabi fikir olsun diye yazdim aklima gelenleri <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?