- 15 Ağustos 2024
- 667
- 1.142
- 33
- 30
- Konu Sahibi annabelica
-
- #15.901
Kahvaltidan yarim saat sonra niye baktilar kuzum sekerine ama. En az 1 saat sonra bakilmasi lazim. Ki normali de 2 saat. Yedikten 2 saat sonra diyorlar ısrarla.Benim şekerim hiç yüksek çıkmadi kuzum açlık da tokluk da normal sınırda çıktı hep. En son pazartesi tahlil yaptırmıştım kahvaltıdan yarım saat sonra 120 çıktı mesela. Onlar hep iyi çıkmış dedi endokrin doktoru bugün geçmiş değerlerime baktı. Ama hba1c yüksek olduğuna göre yükseliyor bazen. Bakalım pazartesi hem şeker yükleme hem yeniden hba1c bakılacak. Ona göre değerlendirir artık doktor. Şeker takibi ister belki her gün ölçerim açlık tokluk
Canim hba1c sınırda falan degil ama biraz fazla meyve tuketiyorsun sanki bilemedim. Bana günde 1 porsiyon meyve demisti diyetisyen.Kızlar ya meyve konusu konuşulmuş. Ben de vitamindir diye her gün meyve yemeye çalışıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba. Mesela bugün kahvaltıda yarım muz, ara öğünde bir dilim kadar karpuz ve az önce de bir bardak kefir ile bir kivi, bir küçük armut ve iki kayısı yedim.
10 gün önceki kan sonucumu da paylaşıyorum. Bilenler aydınlatabilir mi ben de dikkat etmeli miyim?
Beni aramadılar ki canımAşıyı yapan hemşireyle telefonda hiç görüştünmü o numarayı arayıp sorabilirsin
Canım banada biraz günlük tüketim için fazla gibi geldi.Yoksa sabah yediklerin gayet iyi ve normal bence ama akşam yediklerinle biraz fazlaya kaçmış olabilirsin gibi geldi yine de uzmanlar daha iyi bilir tabi diyetisyenlerin filan gebelikte meyve tüketimiyle alakalı görüşlerine bak biraz istersen canım .Bana yaramıyor meyve onu biliyorum bünyeden bünyeye de çok farkediyor bence .Kızlar ya meyve konusu konuşulmuş. Ben de vitamindir diye her gün meyve yemeye çalışıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba. Mesela bugün kahvaltıda yarım muz, ara öğünde bir dilim kadar karpuz ve az önce de bir bardak kefir ile bir kivi, bir küçük armut ve iki kayısı yedim.
10 gün önceki kan sonucumu da paylaşıyorum. Bilenler aydınlatabilir mi ben de dikkat etmeli miyim?
Benim normalde yarındı randevum bugüne aldım ve doktora gittim benimde hbA1c %5 çıktı başka şeylerde sınıra yakındı açlık kan şekerim 66 çıktı yemek falan belirli zaman yiyemeyince elim ayağım titriyordu onlardan bahsedince doktorum meyveyi yasakladı yemek istersende gün içinde 1 öğün yiyeceksin akşam 5 den sonra yemeyeceksin dedi karbonhidrat tamamen yasak ben kaju ceviz falan çok tüketiyordum onlarda kilo yapıyormuş 4 kg almışım nasıl aldım bilmiyorum dahiliyeye yönlendirdi T4 0.81 çıkmış düşükmüş ilaç başlayabilirmişim aşırı keyfim kaçtı. Ama benim kilomda var belki de sen zayıfsın ondan sıkıntılı olmayabilir ki inşallah da sorun olmazKızlar ya meyve konusu konuşulmuş. Ben de vitamindir diye her gün meyve yemeye çalışıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba. Mesela bugün kahvaltıda yarım muz, ara öğünde bir dilim kadar karpuz ve az önce de bir bardak kefir ile bir kivi, bir küçük armut ve iki kayısı yedim.
Normal canım iyi şeyler düşünmeye çalış .hissetmeye başlayınca daha rahatlarsın inşaallah az kalmış zaten inşaallah hissedersin yakındaKızlar ya fazla mı evhamlıyım bilmiyorum ama her an bir tedirginlik hali var bende, ilk bebeğim ve biraz zor oldu. Henüz hareketlerini de hissetmiyorum, sürekli bir acaba bir sorun mu var hissini aşamıyorum. İyi düşünmeye çalışıyorum 19. haftaya girdim ilk trimester geçti risk çok az artık diyorum ama olmuyor
Gecmıs olsun cok bıze de haber ver mutlaka
iyiz kızlar çok şükür bebeğimede baktılar ondada herşey yolunda tansiyonum ve iştahsizlığım herşey hamileliğe bağlı magnezium yazdı doktor belki iştahim acılır inşallahİyi yapmışsın kuzum yemen lazım mutlaka. Bebeğin beslense de sen besinsiz kalırsın o da seni tüketir. İnşallah güzel haberlerle dönersin
Benim normalde yarındı randevum bugüne aldım ve doktora gittim benimde hbA1c %5 çıktı başka şeylerde sınıra yakındı açlık kan şekerim 66 çıktı yemek falan belirli zaman yiyemeyince elim ayağım titriyordu onlardan bahsedince doktorum meyveyi yasakladı yemek istersende gün içinde 1 öğün yiyeceksin akşam 5 den sonra yemeyeceksin dedi karbonhidrat tamamen yasak ben kaju ceviz falan çok tüketiyordum onlarda kilo yapıyormuş 4 kg almışım nasıl aldım bilmiyorum dahiliyeye yönlendirdi T4 0.81 çıkmış düşükmüş ilaç başlayabilirmişim aşırı keyfim kaçtı. Ama benim kilomda var belki de sen zayıfsın ondan sıkıntılı olmayabilir ki inşallah da sorun olmaz
Benim de ekşi tuzlu tatlıdan iğrenme aşırı mide bulantısı hayattan nefret etmeEvet canım ve hurafeler de ben de tuttu sanırım
Aşırı mide bulantısı
Sürekli ekşi yeme isteği
Halsizlik
Yüzümün her yeri sivilce oldu, öğrenir öğrenmez
Çok kilo verdim
Aklıma gelen bunlar
Benim de ekşi tuzlu tatlıdan iğrenme aşırı mide bulantısı hayattan nefret etmeama erkek işte
iyiz kızlar çok şükür bebeğimede baktılar ondada herşey yolunda tansiyonum ve iştahsizlığım herşey hamileliğe bağlı magnezium yazdı doktor belki iştahim acılır inşallah
Canım 24. Haftaya kadar yolu var ilk gebelikte. Bence boşuna evham yapma harekete hiç takılma bir gün hissediverirsin bir anda. Ben 17+3 oldum ikinci gebelik olmasına rağmen hissetmiyorumKızlar ya fazla mı evhamlıyım bilmiyorum ama her an bir tedirginlik hali var bende, ilk bebeğim ve biraz zor oldu. Henüz hareketlerini de hissetmiyorum, sürekli bir acaba bir sorun mu var hissini aşamıyorum. İyi düşünmeye çalışıyorum 19. haftaya girdim ilk trimester geçti risk çok az artık diyorum ama olmuyor
Sonucun çok güzel çıkmış canımKızlar ya meyve konusu konuşulmuş. Ben de vitamindir diye her gün meyve yemeye çalışıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba. Mesela bugün kahvaltıda yarım muz, ara öğünde bir dilim kadar karpuz ve az önce de bir bardak kefir ile bir kivi, bir küçük armut ve iki kayısı yedim.
Yok kuzum kadın doğumda rutin yapılan tahlil bunlar. Şekere bakmak için bakmadılar. Kahvaltı yapıp muayene olmuştum bebeğim hareketli olsun diyeKahvaltidan yarim saat sonra niye baktilar kuzum sekerine ama. En az 1 saat sonra bakilmasi lazim. Ki normali de 2 saat. Yedikten 2 saat sonra diyorlar ısrarla.
Hadi bakalim inşallah güzel gelsin degerlerin. Şekerle mucadele cok zor yaa.. ben herseyden eli cektim karpuz kavun üzüm hersey yasak dedi bana diyetisyen.
Sekeri sınırda olan arkadaslarim dikkat etsinler gerçekten hamilelikte seker ve tansiyon cok önemliymiş hep.
Ah inşallah, dört gözle bekliyorumCanım 24. Haftaya kadar yolu var ilk gebelikte. Bence boşuna evham yapma harekete hiç takılma bir gün hissediverirsin bir anda. Ben 17+3 oldum ikinci gebelik olmasına rağmen hissetmiyorum
Canım senin hba1c referans aralığı kaç yazıyor ki. Benimki üst sınır 5,9 yazıyor ve benimki 6 çıkmış. Senin 5 bana güzel geldi o yüzden. Düşük olduğu için mi riskli dedi acaba doktorun anlamadımBenim normalde yarındı randevum bugüne aldım ve doktora gittim benimde hbA1c %5 çıktı başka şeylerde sınıra yakındı açlık kan şekerim 66 çıktı yemek falan belirli zaman yiyemeyince elim ayağım titriyordu onlardan bahsedince doktorum meyveyi yasakladı yemek istersende gün içinde 1 öğün yiyeceksin akşam 5 den sonra yemeyeceksin dedi karbonhidrat tamamen yasak ben kaju ceviz falan çok tüketiyordum onlarda kilo yapıyormuş 4 kg almışım nasıl aldım bilmiyorum dahiliyeye yönlendirdi T4 0.81 çıkmış düşükmüş ilaç başlayabilirmişim aşırı keyfim kaçtı. Ama benim kilomda var belki de sen zayıfsın ondan sıkıntılı olmayabilir ki inşallah da sorun olmaz
Dün biraz çok gibi olmuş canım aslında. Normalde bu kadar yemiyorum dediğin gibi max 2 porsiyon oluyor da eşime anlatamıyorum. Çocuklar vitaminsiz kalıyor meyve yemiyorsun diye beni darlıyor. Ki zaten normalde meyve ile aram da yoktur. Bu tahlili şehir hastanesinde almışlardı. Doktoruma da gösterdim. Bir sorun görünmüyor dedi. Ben bir sonraki kontrolde sorayım ama yine de. Teşekkürler cevabın içinCanim hba1c sınırda falan degil ama biraz fazla meyve tuketiyorsun sanki bilemedim. Bana günde 1 porsiyon meyve demisti diyetisyen.
Max 2 olabilir demisti. Onda da yaninda süt grubu birsey ile olsun demisti.
Gerci yasak degilse doktorlar birsey demediyse yiyebilirsin belki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?