• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    189
Sende sezeryan ile doğum yapıyordun dimi canım? Ben doğumun olacağı günü önden söylemeyeceğim okula göndereceğim doğumdan sonra ki 3-4 saat biraz toparlandığımda babası hastaneye getierecek yanında acı çektiğimi vs görmesi olumsuz etkileyeceği için böyle planladım sonrasında akşamında babası ile göndereceğim eve annem benimle kalacak. 5 yaşında şu an ama verdiği duygusal tepkiler 10 gibi farkındalığı yüksek. Bence hastane ortamına kısada olsa sende sok diğer türlü adapte süreci uzayabilir
Aynen sezeryan canım tam olarak eşimde aynısın yapalım diyor sabahtan gitsin okuluna ben alır gelirim sonra diyor.sonra niye bana söylemediniz dersede kontrole gittik anlık karar verildi deriz diye düşündük. Ozamn bizde sizin gibi yapalım inan birde onun duygusal yüküyle doğuma girmekten korkuyorum en iyisi bu gibi. Sağol canım 💚

Çok geçmiş olsun canımm 😔tansiyon kaynaklı olmadığına sevindim, peki diyetle takip ettikten sonra yine olmazsa insülin başlatıcak mı? Plasentadaki v şekil önemli bir şeymiymiş ?
Sağol canım şuan diyetisyene gitmedim şehir hastanesindeki doktoruma durumu anlatıcam bide bakalım yine bebeğin kilosu aynı şekilde artmaya devam ederse diyetisyene yollar herhalde artık bu özeldeki doktoruma ben bayadır gitmiyordum 16.haftadan beri aslında sorun olmasaydı yine gitmeyecektimde şehir hastanesindeki doktorumla devam edicektim sadece,şimdi iyice kafamı bulandırdı bilmiyorum nasıl olucak onada hiçbişey demedi şehirdeki doktoruma söylücem ultrasonda fotoğraf verdi o v şeklini göstericem onunda yorumuyla ilerliycem şuan özeldeki doktorda hiçbişey yapamıyor anlayacağın haftam ilerlediği için

Canım bu şiddet ve sıklıkta banada normal gelmedi korkutmak istemiyorum normal gelmedi derken kötü bir şey değildir ama bir durumun habercisi olabilir. İş yerinde çok mu yoruluyorsun mesela uzun süre oturmak bile rahatsız edebilir öğle aralarında volta at. Hafta sonu dinlenince geçiyorsa sıkıntı yok
kuzu valla evden çalışmaya başladım bir haftadır ama geçenlerde deprem olduğu gün başladı bu ağrım çok kastım kendimi diye düşündüm ama geçmedi de, ben de oturmaktan olacağını düşünüyorm haftasonu biraz gezmeye çalışcam bakalm inşallah geçer

Aynen sezeryan canım tam olarak eşimde aynısın yapalım diyor sabahtan gitsin okuluna ben alır gelirim sonra diyor.sonra niye bana söylemediniz dersede kontrole gittik anlık karar verildi deriz diye düşündük. Ozamn bizde sizin gibi yapalım inan birde onun duygusal yüküyle doğuma girmekten korkuyorum en iyisi bu gibi. Sağol canım 💚
Ben şimdiden diyorum doğumlar planlı olmayabilir aniden gelişebilir sen okuldayken denk gelebilir diye🥰 bende düşündükçe boğazım düğüm düğüm oluyor.. Rabbim kolaylaştırsın kırmadan kırılmadan atlatalım inşallah🥰

Evet bu güzel oluyor ama benim kız anne karnında avm mi var diye inanmaz😂 yine de alırım kardeşin adına biz aldık diye 🥰 sürekli ağlıyorum ben ya ilk defa ayrı bir gece geçireceğiz doğum zamanı. Bana aşırı düşkün bir yapısı var çokta kırılgan. Onun güzel kalbini kırmadan ikisine birden yetebilirim umarım.
Yaaa cimcime 😂Bende o konuda çok duygusalım hastaneden çıkacağımız zaman eşim oglumla beni almaya gelmişti onu görünce baya ağlamıştım 🥲 şimdide ikisini bırakıp nasıl gidicem diye üzülüyorum annelık çok zor🥹

Yaaa cimcime 😂Bende o konuda çok duygusalım hastaneden çıkacağımız zaman eşim oglumla beni almaya gelmişti onu görünce baya ağlamıştım 🥲 şimdide ikisini bırakıp nasıl gidicem diye üzülüyorum annelık çok zor🥹
Çok zor ya annelerimizin kıymetini bilelim şimdi bile ağlayacağım😭

Kuzum devlette dahiliyeye yönlendirdi mi doktorun. Sanki kendi takip ediyordu seninki dimi. Benimki direkt dahiliyeye o da endokrine gönderdi. Endokrin 2 haftada bir çağırıyor. O da ölçüme gerek yok sonucun çok kötü değil demişti. 2 haftada bir kendi açlık tokluk bakıyordu. Ama ben yine de cihaz aldım. Kendim ölçünce baktım ki gerçekten şekerim çok da çıkmıyor. Simit yiyince bile tokluğum 89 çıktı. Hamburger patates yedim bir gün test etmek için. Onda bile 154 çıktı. Yüksek ama çok da fena değil. Bebeğimin de suyu az çıktı aksi gibi. Yani diyeti ben biraz kıstım açıkçası. Boşa aç kalıyorum bebeğim de küçük kalıyor gibi bir his oluştu bende. Senin şeker yüklemesi sonucun da benden iyi gelmişti aslında. Kafam o kadar karıştı ki şu an. İnsülin denecek kadar yüksek bir sonucun yoktu senin. Çok şaşırdım. Özelde sevgiye mi gittin önceki doktoruna. Ay bu diyet işinin dengesini tutturmak çok zor 😕
Yok canım yönlendirmedi kendi takip ediyordu ya benim sonuçlar sınırdaydı bu sevgide doktor resmen sanki gebelik şekerim çok yüksekmiş gibi bana baya bi kötü yorum yaptı şükran hanım bu kadar negatif değildi yani çok yüksek değil ama sınırda demişti sadece o yüzden seni gebelik şekerin varmış gibi düşünüyorum dedi. Her hafta sehire gidiyorum hep kontrol ediyor bi kere suyun çok demedi sevgiye gittim su çok diyor anlam veremedim hangisi doğru söyliyor böbreklerime falan baktı taş varmi diye mesela ne alaka kanaman oldumu diyo sanki kötü bişey söylesem hemen tastikleyecek beni eşimde sinirlendi hep negatif bi olumsuz konuşuyor madem sehirdeki doktorun neden konuşmuyor bu kadar olumsuz diyo doğru söylüyo bide işte bilirsin özelde doğum yapmam içinde biraz sanki zorladı gibi hissettim şey diyor bebekte doğumda bi sorun olursa işte şehir hastanesi sorumluluk almıyora getirdi şekeri olan bi gebeyi normal doğum yaptırıyolarmış böyle bi saçmalık olabilir mi resmen kötülüyor bir dahada gitmem yani tamam kendide para kazanmak için söylüyor olabilir ama yinede bu kadar kötü yorum yapması çok saçma geldi bana

Canım ya 😐 ne ilacı başladılar kuzu sana ? Sıkma canını bak tansiyon ile alakalı bir sıkıntı çıkmamış. Buna şükür. Şeker de en son ihtimal insülin ile dengeleniyor bir sekilde. Merak etme. Bende bastan beri cok sorunlar yaşadım şekerden biliyorsun ya..
Yediklerine dikkat edip bol su ic sen,beyaz ekmek falan hic yeme. Meyve yemeyi falan da kes bir süre.
ecopirin yazmış 35.haftaya kadar kullan dedi erken doğumu önlüyormuş Aynen tansiyondan bari bi kötü bişey duymadım onada şükür meyve bayadır yemiyorum tam bugday yiyorum 2 haftadır ne yapcağımı şaşırdım etkileyen şeyleri yemiyorum valla napim bebeğim belki aç ama onuda düşünmem lazım 🥲 onuda benide etkilememesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum inşallah normal zamanında doğar 🙏

Ya teşekkür ederiz, benim de çok içime sindi 😌 hepsi öyle gelsin inşallah 🥰

Evet hem felsefi anlamı var, etimoloji de güzel, ayrıca tasavvufi anlamı da var; iyi olan ve bilgilendiren kişi kuran da hep övülmüş aşikar bir şekilde, etnik kökeni de sevdik derken en son öyle karar verdi yani 🥰 Annesinin baş böcüğü o, bir de babası diyor ki; ona Bilge Hatun diyeceğim büyüyünce 🫠
Ben de bayıldım canım çok güzel karar vermişsiniz 🥰

Kızzlaarrrr sanki ejderyaaa doğurcam gibi pelvik kemiğim açılıyor bu nasıl bir ağrı yaa :(
Ya tam da şu an bişeyler girdi bana da 🙈 Ufak bir yol yürüdüm ama pelvik kemiklerime bıçak saplandı sanki. Dün sağlık ocağındaki ebe bebeğin aşağıda dedi. Ama bikaç gün önce perinatolog da öyle demişti zaten. Erken doğum riski yok ama kafayı kemiklere dayamış baya dedi. Bugün de kemiklerim çatlıyor sanki 🤦‍♀️ bir de rahat nefes alırsın kaburga ağrın olmaz ama sık çişe çıkarsın pelvik ağrın olur dedi. Haklıymış 🙈

Ya doktorum sen aç kalsan da bebeğin aç kalmaz dese de ikna olamıyorum kuzum. Sürekli tatsız tuzsuz yemekler yiyince çocuk nasıl mutlu olsun hem dimi 🤣🤣
Ay tam olarak aynı seyi düşünüyoruz. Yani yedigimiz ictigimiz seyden bebekte icerde keyif alsin dimi ama. Muz üstü tahin yerken çocuğum icerden tekmeler savuruyor. Deemek ki seviniyor. Ben ne diyorum,tuzsuz taze fasulye,tuzsuz çorba tuzsuz tavuk 😒 cocugum neyle keyiflenecek 😂

Sordum dedim oturup kalkamıyorum yatarken dönemiyorm yürürken çok ağrım oluyor, normal bunlar dedi bitti konu. Bana da hiç normal gelmiyor :(
Normalmiş kuzum işte ya sorma. Ben bir de ilk bebeğimde hiç böyle ağrı acı görmedim. Doğumdan 14 ay sonra hamile kaldım ya. Bir 2 sene beklesen rahim daha iyi toparlanırdı dedi hatta. Buradan kamu spotu olarak sesleniyorum en az 2 sene bekleyin hamile kalmak için 🤣🤣

2.doz tetanozda tamamlanmıştır şimdi oldum geldim
Aşı olmadan önce kalp atımına baktı ya o cihaz ne tatlıymış cep telefonu gibi çantaya atasım geldi evde dinler dururdum 🤣🤣🤣
Hadi geçmiş olsun kirazım 😍 bakalim bir etki yapacak mi. Tek tetanoz mu oldun td olandan mi oldun ?

ecopirin yazmış 35.haftaya kadar kullan dedi erken doğumu önlüyormuş Aynen tansiyondan bari bi kötü bişey duymadım onada şükür meyve bayadır yemiyorum tam bugday yiyorum 2 haftadır ne yapcağımı şaşırdım etkileyen şeyleri yemiyorum valla napim bebeğim belki aç ama onuda düşünmem lazım 🥲 onuda benide etkilememesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum inşallah normal zamanında doğar 🙏
Canım bence sen baska bir doktor görüşü daha al.
Üstte yazdıklarını da okudum da su 2 doktoruna da güvenin sarsilmis duruyor. Bir baska doktora daha görün bakalim kilosu vs ile alakali ne yorum yapacak ondan sonra karar verirsin birseylere.
Yani seni strese sokmak istemem ama bazi doktorlar bazı ciddi durumları olabilir diye gecistiriyor bu durumda dogru degil. Sana olumsuz konusmadigi icin sehir hastanesindeki doktoruna daha sıcak bakıyorsun ama bazen hersey göründüğü kadar toz pembe olmayabiliyor.
Diger doktor birsey yapamayacagini kabul etmis ama seni tedbirli olmaya önlem olarak diyet yapmaya falan yonlendirmis. Ben her zaman tedbirden yanayım 🙏 o da sürekli olumsuz konuşmuş diye sarsilmis güvenin.

Bence senin 3.bir göze ihtiyacın var. Hangi doktorun dedigini desteklerse 3.doktor ona göre ilerlersin belki yardımcı olur fikirlerinin netlesmesine🙏 benim sana tavsiyem bu yönde.

Şeker de tansiyon da hafife alınmayacak şeyler çünkü gebelikte 😕

Normalmiş kuzum işte ya sorma. Ben bir de ilk bebeğimde hiç böyle ağrı acı görmedim. Doğumdan 14 ay sonra hamile kaldım ya. Bir 2 sene beklesen rahim daha iyi toparlanırdı dedi hatta. Buradan kamu spotu olarak sesleniyorum en az 2 sene bekleyin hamile kalmak için 🤣🤣
Bekelyemem 😆🤣

Benim bir arkadaşım 3 çocuk doğurdu hepsinde de günde bir paket sigara içiyordu. Sıfır sorun hamilelik geçirdi çocuklar da sağlıklı. Ama ilerki hayatlarında ne olur bilinmez tabi. İnsan en ufak sorunda sigara yüzünden oldu diye vicdan azabı duyar. O yüzden iki hamileliğimde de öğrenir öğrenmez bıraktım
Evet illa bişey olacak değil ama o ihtimali düşünmek bile korkunç 😢
Kuzum o espri olsun diyedir ya yoksa bizi mi gördün parkta 🤣🤣 Bizim ilk kızın adı Göksu. Biz de ona tombikliği için boğumsu diyoruz uykusu gelince mahmuresu, psikopat diye chuckysu, kafasına örtüler atıp oyun oynarken caspersu, saçını şemsiye gibi toplayınca da çakıla benziyor diye çakılsu 🤣🤣🤣 milyon tane böyle suyla biten şey vardır aramızda esprisini yaptığımız 🙈
Ayy yok kız anıtkabire gitmiştik orada kadın baya ciddi ciddi çağırdı çocuğunu bir kaç kez 😅
Yok gelmem gibide duruyor :))
Sadece yere bişey düşünce onu almaya çok üşeniyorum ayak parmaklarımla almaya çalışıyorum 🤣🤣🤣
Pekiii şu instada ki yere oturup bacak bacak üstüne çapraz atmayı yapabiliyor musunuz🤣🤣
Daha çok erken bence yapabiliyorum ben 🤣 son haftalarda görücez 🥲 gerçi instada bir kız doğumundan bir gün önce denedi yaptı ertesi gün doğurdu 🤣

Back
X