• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Sepide canım serumla almayı kendimiz istesek verirlermi eksikliği var ama cokmu düştüğü için verdiler sana
Benim de çok düşük ferritin 6 olmuş 😞 doktor hiç bir şey demedi serum falan kendim başladım demir hapına ama yetmiyor gibi merak ettim kendimiz talep edebiliyor muyuz ya da acile gitsek verirler mi acaba

Sepide canım serumla almayı kendimiz istesek verirlermi eksikliği var ama cokmu düştüğü için verdiler sana
Canım yok kendin isteyip direk yaptıramıyorsun en azından benim hastane öyle, önce dahiliye görüyor sonuçları ona göre demir dozu yazıyor kaç alman yada kaç kere alman gerekiyorsa

Selam canım babylovee babylovee 🤗 benimde telim bozuldu baya bi giremedim buralara😑
Umarım tüm arkadaşlarım iyidirler 🤗
Şeker durumum iyi gidiyor. Suyu sele verdim 🙈 sanki şekerim yokmuşcasına davranmaya başlayınca değerim güzel çıkıyor 🤪 dünden beri kızımı hissetmemiştim acile geldim şimdi nst bağlandı. Dr. Sancın çıkıyor diyor ama benim hiç sancım yok niyeyse 🥺 3 haftadır haftalık kontrole başladık. 10-17 arası doğum planlanıyor. Bende durumlar böyle canım. Senin nasıl gidiyor

Yaa çok istiyorum aktif olmayıda eşya falan toparlıyorum hiçbişey almadığımız için henüz defalarca listeleri falan kontrol ediyorum taşınır taşınmaz hepsini tekte sipariş vermek için o yüzden yoğunum aslında 😅 e bişey kalmadı ya doğumlara aralık başı tarihi olanlar kasım sonu falan da yapabilir sonuçta 😂
Kilo konusuna gelince başladığım kilom zaten fazla olduğu için kendime sınır koymuştum ama son 3-4 kilo kaldı geçmemem lazım diyorum ama çok ödem olduğunu düşünüyorum doğum sonrası biraz toparlayınca sporda düşünüyorum tabi 😆
taşındıktan sonra tekde alırsın hem kasıma denk geldin belki indirimli denk gelir herşey🤩🤌🏼
doğumdan sonra veririz hepberaber ya en büyük derdimiz o olsun🤣

Kızlar selam herkese, mesajların bazılarını okudum bazıları kaldı:) umarım herkes iyidir. Ben dün kontrole gittim. 32+2 günlüğüz. Bebişimin kilosu 1900 çıktı. Her şey yolunda çok şükür. Baş aşağı pozisyonda, bundan sonra pozisyon değiştirmez bebek dedi. Normal doğum istiyorum demiştim ama 36 37 de doğum şekline çatı muayenesi ile bakarız dedi bakalım. Kaslar vs normal doğum için uygun mu diye. Suni sancı vs de ben önermiyorum bebeği strese sokmaya gerek yok dedi. Normal için de 41.haftaya kadar bekleyebiliriz şimdiden endişelenmeyin falan dedi :)

Benim de çok düşük ferritin 6 olmuş 😞 doktor hiç bir şey demedi serum falan kendim başladım demir hapına ama yetmiyor gibi merak ettim kendimiz talep edebiliyor muyuz ya da acile gitsek verirler mi acaba
Özelde falan satsalar Alacam o derece çok kötü olduğunu hissediyorum evdeki patatesin toprağına kadar kemiresim geliyo annem gile gittim kil vardi sanki dünyanın en güzel şeyini yemiş gibi oldum minicik ısırdım ucundan da gece gündüz kil toprak istiyo canım bişey yokken aklıma geliyo valla

Selam canım babylovee babylovee 🤗 benimde telim bozuldu baya bi giremedim buralara😑
Umarım tüm arkadaşlarım iyidirler 🤗
Şeker durumum iyi gidiyor. Suyu sele verdim 🙈 sanki şekerim yokmuşcasına davranmaya başlayınca değerim güzel çıkıyor 🤪 dünden beri kızımı hissetmemiştim acile geldim şimdi nst bağlandı. Dr. Sancın çıkıyor diyor ama benim hiç sancım yok niyeyse 🥺 3 haftadır haftalık kontrole başladık. 10-17 arası doğum planlanıyor. Bende durumlar böyle canım. Senin nasıl gidiyor
Senin niye erken planlanıyor kuzum bebeğin iriliğinden dolayı mı

Benim sorum şu olacak kızlar, Kasım indirimleri takip ediliyor grupta galiba. Bu indirimde biz de oto koltuğu alalım diyoruz? Sizler ne aldınız ya da ne almayı düşünüyorsunuz? Birbirimizi yeşillendirirsek süper olur :)
Valla bende puset baya eksik var ama Kasım indiriimi çokta indirim mi bilemiyorum 😂

Özelde falan satsalar Alacam o derece çok kötü olduğunu hissediyorum evdeki patatesin toprağına kadar kemiresim geliyo annem gile gittim kil vardi sanki dünyanın en güzel şeyini yemiş gibi oldum minicik ısırdım ucundan da gece gündüz kil toprak istiyo canım bişey yokken aklıma geliyo valla
Kuzum pek normal değil bu dediklerin doktorun hala normal mi görüyor. Bir de dahiliye mi görseydi acaba randevu alsan

Canim 28. haftadan sonra demiri kandan veriyorlar, yazdiysan gormedim ama kandan takviye almis miydin?
Damardan almadım ama son ölçümlere gittiğimde 32.haftamda falandım sanırım doktor ilaç vermişti yine artmazsa damardan verelim demişti Cuma gitmiştim tahlil için pazartesiye sonuç çıkacak belki öyle yapar bilemiyorum

Kuzum pek normal değil bu dediklerin doktorun hala normal mi görüyor. Bir de dahiliye mi görseydi acaba randevu alsan
Doktora bunu söylemedim canım toprak istiyor diye B12 çok düşük 3 fıs sık dedi dil altına sıkılani demir ilacını değiştirdi ama hala aynı benim durum ben direk düzelmesi için serum daha etkili olur diye düşünüyorum kanda düşük dedi zaten benim hamilelikten öncede vitamin sorunlarım vardı iğne kullandım hamilelikte daha arttı sanırım

Doktora bunu söylemedim canım toprak istiyor diye B12 çok düşük 3 fıs sık dedi dil altına sıkılani demir ilacını değiştirdi ama hala aynı benim durum ben direk düzelmesi için serum daha etkili olur diye düşünüyorum kanda düşük dedi zaten benim hamilelikten öncede vitamin sorunlarım vardı iğne kullandım hamilelikte daha arttı sanırım
Artık haftalık gidiyorum ya bir konusim canım açıkça doktorla korkuyorum toprak mi yedin diye bişey derse diye yediğimi söylemem bende 🫣

taşındıktan sonra tekde alırsın hem kasıma denk geldin belki indirimli denk gelir herşey🤩🤌🏼
doğumdan sonra veririz hepberaber ya en büyük derdimiz o olsun🤣
Burda kasım indirimi oluyor mu bilmiyorum 😅 yatakla dolap vs görümcelerim almak istediler onlara zaten beğendiğimiz şeylerin linkini atmıştı eşim onun siparişi verilmiştir belki ana kucağı ufak tefek kıyafet küvet vs aldık zaten bi kaç takımla termometre kamera falan kaldı bunlarda zaten ertesi gün teslim çoğu hemen hallederim diye düşünüyorum bi yıkaması kalacak kıyafetlerin bide kendi valizimi hazırlayacağım bakalım zaten aralığın 12sine daha çok 😅 gerçi henüz kontrole gitmedim doktordan gün almak için ama 😅

Artık haftalık gidiyorum ya bir konusim canım açıkça doktorla korkuyorum toprak mi yedin diye bişey derse diye yediğimi söylemem bende 🫣
O elinde olan bişey değil canım kesinlikle suçlamaz çünkü Demir eksikliği kritik seviyeye geldiğinde hasta kendine engel olamaz zaten. O yüzden ben çok önemsedim bu dediğini. Doktorun da önemseyecektir sen söyle mutlaka

Benim yedikelrim, içtiğim ilaçlar yetmediği için 28.haftada serumla verdiler 2 hafta üst üste demiri 😬😌
Banada öyle yaparlar büyük ihtimalle diye düşünüyorum. Şuan demirin düşük olması kaynaklı hemoglobinimde düşük. Doğum öncesi ve doğumun hemen sonrası 2birim farkediyor kan değeri ( labda çalıştığımdan tecrübeliyim genelde 2birim düşüyor) o yüzden muhtemelen bana da takviye vereceklerdir ama burda kadın doğumla dahiliyenin aynı hastanelerde olmaması sıkıntı. Taşınıyoruz o yüzden hem yeni bi kadın doğumcu hemde dahiliyeci bulmam gerekiyor ve ayrı hastanelerde olcak yine büyük ihtimalle bizdeki gibi büyük hastane olgusunun olmaması sıkıntı yani varsa da çok az hep klinik yada tek bölüm üzerine olduğu için.

Zaten hepimiz elimizden geleni yapip doktorlara emanet ediyoruz sonunda kendimizi 😌 insallah sali gunu hem guzel haberler alirsiniz hem de hayirlisi olur hepiniz icin 🥰 bize de haber ver mutlaka.
Ptesi 3. bir doktora gorunecek misiniz?
Şimdilik 3. doktor konusundan vazgeçtik aslında. Biraz araştırma yaptık ve amniyotik sıvının 3cm olması risk oluşturuyormuş. Oğlumun suyu şehir hastanesinde 3,4cm çıkmıştı. Ve şehir hastanesinde bebeklerimin kilosu da 200er gram fazla çıkmıştı. Buna da dayanarak aslında doktorumuzun daha tedbirli olduğunu düşündük. İnce eleyip sık dokuyor. Kar zarar hesabı yapıyor belki de. Ben şu anda elimden geleni yapıyorum ve Salı günü güzel haberler alacağımıza inanıyorum. Salı günü çıkan sonuçlara göre güzelce konuşuruz doktorumuzla ve bebeklerimiz için en hayılısına karar veririz inşallah 🤲🏻

Canım okudum başına gelenleri ama daha yeni, öncelikle kalbini ferah tutmani öneriyorum sana. Doktorumuzu biliyorsun oldukca tecrübeli. Hatali bir karar verecegini sanmıyorum. Tedbiren birseylere karar veriyor ve en olmayacak ihtimalleri bile düşünüp onlari kafasindan atmadan kesinlikle ilerlemiyor.
Hepsinden öte sana şunu söylemek isterim ki,bana dogum icin verdigi haftada 37 haftalik oluyoruz. Sen ikiz bebislerinle su an bile harika bir haftadasin. Hic canını sıkma. Tabiki biraz daha durmalarini isteyeceksin bana da kalsa 39 da dogurayim derim ama iste doktor da bir plan yapiyor, bizi gözlemleyerek.
Salı günü güzel haberler alırsın inşallah canım benim canını hic sıkma 🙏
Canım ilk gün haftaya doğuma alabilirim deyince biz çok panik olduk açıkçası. Ben 37ler derken bir anda 35lere çekilmesi beni çok korkuttu. Ama şimdi daha iyiyiz, daha sakiniz. Bşraz da araştırma yaptık ve aslında çok da haksız olmadığını farkettik. Beni üzen ve geren doktorumuzun izne çıkacak olması aslında. Belki çıkmasa en kötü 2günde1 kontrole çağırır takip eder ama böyle olunca belki de hiç risk almayalım diye düşünüyor. Ama ben inanıyorum Salı günü daha güzel haberler alacağız ve biraz daha bekleyeceğiz inşallah 🤲🏻

Back
X