• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    209
Kesinlikle ben de hep bestlak damlayı duydum o yüzden hastane çantama koydum 🌸
Bir de ılık duş alıp memeye masaj yapmak çok işe yarıyormuş canım Beyazyasemin Beyazyasemin 🤍
Gebe okulundaki ebe bestlak damlanın pek de işe yaramadığını söyledi. Bontaa diye bir içecek söyledi onu aldık ama kullanmaya başlamadım daha. İkisi aynı anda kullanılabilir mi bilmiyorum Pamlok Pamlok

Gebe okulundaki ebe bestlak damlanın pek de işe yaramadığını söyledi. Bontaa diye bir içecek söyledi onu aldık ama kullanmaya başlamadım daha. İkisi aynı anda kullanılabilir mi bilmiyorum Pamlok Pamlok
Allah allahhh kişiden kişiye göre değişiyor mu acaba anlamadım çok memnun olan var çünkü 🤷‍♀️

Hanımlar benim son ayda hastane tercihim değişti, üniversite hastanesinde olacak doğumum ama özele göre biraz farklıymış erkek almıyolarmış, tek refakatçi kabul ediyorlarmış vs. Son kontrolüm haftaya, doğum tarihi de netleşecek o gün tekrar konuşcam ama benim çarşaf vs götürmem gerekir mi kendim için, özelden farklı durumlar var mıdır ya da söylerler mi şunları bunları getirin diye acaba

Allah allahhh kişiden kişiye göre değişiyor mu acaba anlamadım çok memnun olan var çünkü 🤷‍♀️
ben cok memlundum canim 2 şişe de kullandm tavsiye eden de doç.doktordu bana
Hanımlar benim son ayda hastane tercihim değişti, üniversite hastanesinde olacak doğumum ama özele göre biraz farklıymış erkek almıyolarmış, tek refakatçi kabul ediyorlarmış vs. Son kontrolüm haftaya, doğum tarihi de netleşecek o gün tekrar konuşcam ama benim çarşaf vs götürmem gerekir mi kendim için, özelden farklı durumlar var mıdır ya da söylerler mi şunları bunları getirin diye acaba
canim ben hacettepe universite de dogum yaptim yataga sarmak icin bebek alt acma gibi ortu oluyor ya ondan istediler sadece
carsaf falan hic istemediler cokta temizdi 4.gun taburcu oldum kirlenince de hemen degisiyorlardi baska hicbirsey istemediler
uludag universitede de kürtaj oldum 1 gece kaldm orda hicbirsey istemediler hastane cokta temizdi

Dogum yapan taze anneler🌸
sütüm tam gelmedi yetmiyo mu diye kesinlikle dusunmeyin sutu en cok etkileyen şey stres malesef ki
her zaman iyi düşünün iyi olsun zaten dogum yapar yapmaz dolu dolu akan süt yoktur o sekilde beklemeyin damla damla o damla bile gogusu cok sıktıktan sonra gorursunuz
ama 1 damla süt bile cok kıymetli🥰
zaten yenidogan bebegn midesi cok kucuk hemen doyar kaka takibi degil ciş takibinden doyup doymadıgını anlayabilirsinz
bol bol emzirin sürekli memeye alın emsin ki kanallar açılsın bol bol sütleriniz olsun🤗
bestlak damla aşırı iyi mutlaka öneririm
ve bol su en guzel süt arttıran ikili diyebilirim
yeni dogum yapan anne piskolojisi cok baskadir ilk anne olanlar deneyimsiz suan
beni neler bekliyor biliyorum😅
inanın her an cok kıymetli kendinize de mutlaka vakit ayırın
bebegime bakamıyormuyum yetemiyormuyum diye kesinlikle düşünmeyin en iyi bakan en iyi düşünen annelerdir eminim hepimiz sonuna kadar yetebiliriz
Anne demek harikalar yaratmak demek yaptıgnz hersey dogrudur ve kendinize güvenin😍
saglıkla misler gibi bol sütlü günleriniz olsun❤️
İşte böyle seyler duymaya cok ihtiyacımız var bence 🥰😍
Ne güzel yazmissin tecrübelerini motivasyon artırıcı şekilde. Kendi adıma teşekkür ederim arkadaşım 🙏💙

Selamlar herkese😊 ya ben uzun süredir siteye girmiyordum bir kaç gündür aktifim, grubada baktım ama hepsini okuyamayacağım için ortaya dalmak istemedim. Umuyorum ki herkes iyidir🙏🏻
Henüz doğurmadım ama her an doğurabilirim😬 geçen hafta nişan geldi, bugün de kontrolde 3 cm açılma var ama sancı olmadığı için beklemedeyiz
Ya sen her an doğum yapabilirsin tam zamanında yazmışım. Bize haber ver mutlaka olur mu 🥰

annabelica annabelica ya tatlı teyze bizi doğum grubuna yazmamışsın🤭🤭 12 Kasım 🥰🤭
Kuzucum planlı sezaryeni olanlar için bir tablo yapalım dedi kızlar orayı onun için yaptık. Yukarıdaki asıl tablomuza yazıyorum doğumları. Sen haber verince hemen yukarı yazdım Reyhan kuşumun doğumunu 🥰🥰

Kuzucum planlı sezaryeni olanlar için bir tablo yapalım dedi kızlar orayı onun için yaptık. Yukarıdaki asıl tablomuza yazıyorum doğumları. Sen haber verince hemen yukarı yazdım Reyhan kuşumun doğumunu 🥰🥰
Hatta doğum yapanları oradan silip başlığı da değiştirsem iyi olacak kafa karışıklığı olmasın 🙈🙂

Beyazyasemin Beyazyasemin canım endişeni anlıyorum, ben de hastaneden eve gelince pompa ile sağmaya çalıştığımda çok az gelmişti sütüm ama vardı aslında. Hastanede hemşireler bakmıştı çünkü, senin de vardır eminim ama akması biraz zaman alabiliyor. Bir de göğüslerin şu an çok şiş ve ağrılıdır muhtemelen. Banyoda sıcak suyla tarar gibi masaj yapabilirsin. Elle sağım da önerebilirim arkadaşın dediği gibi. Kolostrum yoğun kıvamlı bir sıvı olduğu için makineye gelmeyebiliyor. Protein ağırlıklı beslenip bol sıvı al, bebekler uyuduğunda sen de uyu, gelir inş. En önemlisi gece emzirmesi, 2-3 saatte bir mutlaka emzir gece gündüz fark etmez. Benim sütümü artıran şey bu olmuştu. Her fırsatta emzir yani. Mamayı da emzirdikten sonra veriyorsundur mutlaka, öyle yapmıyorsan onu da dene lütfen. Bebek doymadan önce emsin.

Son düzenleme:
Canım hastanenin doğum kısmından memnun kaldın mı merak ettim😍
Canım açıkçası nötr kaldım diyebilirim. Girişte küçük bir odaya yerleştirdiler. Öğlen boşalınca alacağız dediler. İlk odada bi hasta yatağı, tekli koltuk (açılıp yatak oluyor olabilir), iki tane de sandalye vardı ve gerçekten dardı. Doğum yaptıktan sonra geniş odaya geçeriz sandım ama gece yarısı ancak geçtik. Geniş oda güzeldi ama sayısı az galiba. Bizim ikiz olduğu için eşim biraz üzerine düştü. Büyük odada hasta yatağı, açılınca çift kişilik kadar olan kanepe, orta sehpa ve iki sandalye vardı. Akşamları gelip yatak yapıyorlardı. 3 öğün hasta ve bir refakatçiye yemek vardı. Hastaya ayrıca ara öğünler vardı. Bazı hemşireler çok iyi, güleryüzlü ve empatikti. Bazıları sadece işini yapıyordu. Belki normal doğumda daha aktiftirler bilemiyorum. Aklıma gelenler bunlar ama sizin de sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz 🌸

Beyazyasemin Beyazyasemin canım endişeni anlıyorum, ben de hastaneden eve gelince pompa ile sağmaya çalıştığımda çok az gelmişti sütüm ama vardı aslında. Hastanede hemşireler bakmıştı çünkü, senin de vardır eminim ama akması biraz zaman alabiliyor. Bir de göğüslerin şu an çok şiş ve ağrılıdır muhtemelen. Banyoda sıcak suyla tarar gibi masaj yapabilirsin. Elle sağım da önerebilirim arkadaşın dediği gibi. Kolostrum yoğun kıvamlı bir sıvı olduğu için makineye gelmeyebiliyor. Protein ağırlıklı beslenip bol sıvı al, bebekler uyuduğunda sen de uyu, gelir inş. En önemlisi gece emzirmesi, 2-3 saatte bir mutlaka emzir gece gündüz fark etmez. Benim sütümü artıran şey bu olmuştu. Her fırsatta emzir yani. Mamayı da emzirdikten sonra veriyorsundur mutlaka, öyle yapmıyorsan onu da dene lütfen. Bebek doymadan önce emsin.
Çok sağol canım 🌸
Çok şükür günden güne artığını gördükçe mutlu oluyorum.
Evet maalesef göğüslerim çok hassas ama mesela bugün oğlum memede 20dk durdu ve sürekli çekti o kadar mutlu etti ki ağrı sızı hiç umurumda olmadı. 3 saatte 1 önce bir göğsü birine diğerini birine emziriyorum. Emzirmenin peşine mama ve sonrasında da biraz sağım yapıyorum. Şimdilik bu düzen iyi geldi. Sağımda iki memeden 10 -15ml kadar sür geliyor. Umuyorum ki emerken daha çok gidiyordur midelerine 🙏🏻
Sabırlı olmak lazım gerçekten onu anladım.
Zamanla inşallah çoğalacak 😇

Back
X