• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    208
Kızlar tecrübesi olanlar doğumdan sonra kanamanız kaç gün sürdü 24.günüm baya azaldı cuma günü doktor kesilir yakında dedi ben 40 sürer sanıyordum

Kızlar merhaba 🌸
Hepinize çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Bugün 3.günüm ve yeni kendime geldim diyebilirim. Sezaryen sonrası biraz ağrım oldu. Dün bebeklerimle eve geldim ve iyileşmeye başladım diyebilirim.
Bebeklerim iyi çok şükür. Kızım ilk bir iki saat olsijen aldı sadece. Bir de oğlumun sol yumurtalığı olması gereken yere inmemiş henüz. Takip edeceğiz. Kendiliğinden inenilirmiş ama eğer ki inmezse bi operasyon geçirme ihtimali var 😢
Süt olayı bizde de biraz problem maalesef. Daha yeni az az geliyor ama doyuracak kadar değil tabi ki. 3 saatte bir mama veriyoruz. Giyilebilir göğüs pompasının bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Hastanedeki ebenin önerisi ile hastane tipi pompa kiraladık 1 aylığına. Onunla az az geliyor. Süt artırmak için önerisi olan varsa duymak isterim. Bebeklerim sakin. Hep uyumak istiyorlar. Zorla uyandırıp beslemeye çalışıyoruz. Annelik zormuş 🫠 Belki de iki bebekle öyledir bilemiyorum. Yetememe korkusu beni geriyor ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Sanki sütüm gelse ve bebeklerim bol bol içse her şey geçecekmiş gibi geliyor şu an.
Günden günde daha iyi olacağız inşallah.
Bu dönemde eşimin bu kadar güzel baba olacağını hiç tahmin edemezdim. En büyük şansım o resmen ❤️

Doğum yapan bütün arkadaşlarımı da tebrik ediyorum 🌸 Bebeğinden ayrı olanlar da en kısa zamanda kavuşacaklar inşallah. Sürekli kendime üzüldükçe bu bir süreç diye hatırlatıyorum. Hepsi geçecek.

Kalan arkadaşlarım da en güzel hali ile bebeklerine kavuşsunlar inşallah 🙏🏻
Ahhh canım arkadaşımm zorlanman çok çok normal adaptasyon süreci bile insanı yorar yıpratır 🥹 ama eminim sen eşinle birlikte çok güzel başa çıkıyorsundur 🙏 dediğin gibi bu bir süreç ve en önemlisi bebeklerin yanında ayrıca eşin destek oluyor 🙏 tüm kalbimle sarılıyorum sana sütünde en kısa zamanda gelir umarım 🙏 bestlak damlayı çok duydum istersen bir dene ben hastane çantama koymayı düşünüyorum. Birde ilk zamanlar ağız sütünü en iyi sağma yolu elle sağımmış hemşire öyle demişti nacizane istersen dene 💐

Kartal acibademe bakabilirsin belki canim. Ben atasehir acibadem ve memorialdan iki doktor icin oneri aldim simdilik, hatta randevu almaya bile calistim ama bana vermiyorlar 🤣 onlardan biri ile devam edecegim gibi
Kimler acaba doktorlarınız Ataşehir için soruyorum

Ahhh canım arkadaşımm zorlanman çok çok normal adaptasyon süreci bile insanı yorar yıpratır 🥹 ama eminim sen eşinle birlikte çok güzel başa çıkıyorsundur 🙏 dediğin gibi bu bir süreç ve en önemlisi bebeklerin yanında ayrıca eşin destek oluyor 🙏 tüm kalbimle sarılıyorum sana sütünde en kısa zamanda gelir umarım 🙏 bestlak damlayı çok duydum istersen bir dene ben hastane çantama koymayı düşünüyorum. Birde ilk zamanlar ağız sütünü en iyi sağma yolu elle sağımmış hemşire öyle demişti nacizane istersen dene 💐
Kesinlikle ben de hep bestlak damlayı duydum o yüzden hastane çantama koydum 🌸
Bir de ılık duş alıp memeye masaj yapmak çok işe yarıyormuş canım Beyazyasemin Beyazyasemin 🤍

Kızlar merhaba 🌸
Hepinize çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Bugün 3.günüm ve yeni kendime geldim diyebilirim. Sezaryen sonrası biraz ağrım oldu. Dün bebeklerimle eve geldim ve iyileşmeye başladım diyebilirim.
Bebeklerim iyi çok şükür. Kızım ilk bir iki saat olsijen aldı sadece. Bir de oğlumun sol yumurtalığı olması gereken yere inmemiş henüz. Takip edeceğiz. Kendiliğinden inenilirmiş ama eğer ki inmezse bi operasyon geçirme ihtimali var 😢
Süt olayı bizde de biraz problem maalesef. Daha yeni az az geliyor ama doyuracak kadar değil tabi ki. 3 saatte bir mama veriyoruz. Giyilebilir göğüs pompasının bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Hastanedeki ebenin önerisi ile hastane tipi pompa kiraladık 1 aylığına. Onunla az az geliyor. Süt artırmak için önerisi olan varsa duymak isterim. Bebeklerim sakin. Hep uyumak istiyorlar. Zorla uyandırıp beslemeye çalışıyoruz. Annelik zormuş 🫠 Belki de iki bebekle öyledir bilemiyorum. Yetememe korkusu beni geriyor ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Sanki sütüm gelse ve bebeklerim bol bol içse her şey geçecekmiş gibi geliyor şu an.
Günden günde daha iyi olacağız inşallah.
Bu dönemde eşimin bu kadar güzel baba olacağını hiç tahmin edemezdim. En büyük şansım o resmen ❤️

Doğum yapan bütün arkadaşlarımı da tebrik ediyorum 🌸 Bebeğinden ayrı olanlar da en kısa zamanda kavuşacaklar inşallah. Sürekli kendime üzüldükçe bu bir süreç diye hatırlatıyorum. Hepsi geçecek.

Kalan arkadaşlarım da en güzel hali ile bebeklerine kavuşsunlar inşallah 🙏🏻
Canım daha önce yazmıştım, gebe okulunda ebe çok net 3 madde saydı süt için
1-Bol su
2-İyi uyku
3-No stres

2 ve 3 kolay değil farkındayım. Ama max seviyede uyumaya ve stres yapmamaya çalış. Sırtını ve göğsünü sıcak tut, sıcak su torbasıyla olabilir ve eşine sırt masajı yaptır bol bol. Bu doğal yöntemleri uygulayabilirseniz sütünüz mutlaka gelir, ekstra bir şeye ihtiyaç yok dedi.
Ama ne kadar uygulanabiliyor ben de bilmiyorum, umarım en kısa sürede sütün de gelir keyfiniz de 🙏

Kızlar dün bir soru sormuştum rahim ağzı 30 mm olmasına rağmen arkadaşıma doktoru progestan başlamış diye, bugün benim doktoruma gitti doktor progestanı bıraktırmış rahim ağzın kapalı her şey yolunda pilatese yürüyüşe devam edebilirsin demiş 32den sonra progestan kullanmanın hiç bir anlamı yok demiş. Yazmak istedim merak eden olursa diye

Evet pek bir sebep söyleyemiyorlar benim bitmeyen bi idrar yolu enfeksiyonum vardı fitil baya iyi geldi. Doktor kan idrar sonucunuza göre daha açıklayıcı konuşur büyük ihtimalle. Önemli bir şey yoktur inşallah 🙏
Çantanız hazır olunca insanın içi daha rahat oluyor mutlaka hazırlayın 😁
Enfeksiyon çıkmadı bir sebep yok gibi görünüyor bende anlamadım 🤷🏻‍♀️ yarın ciğer geliştirici iğne olacam sağ salim 38 varırız inşallah diyorum 🤲🏻🌸

Kızlar dün bir soru sormuştum rahim ağzı 30 mm olmasına rağmen arkadaşıma doktoru progestan başlamış diye, bugün benim doktoruma gitti doktor progestanı bıraktırmış rahim ağzın kapalı her şey yolunda pilatese yürüyüşe devam edebilirsin demiş 32den sonra progestan kullanmanın hiç bir anlamı yok demiş. Yazmak istedim merak eden olursa diye
Benim 28di sonra bi ara 35 gibi bişey olmuştu. Bi ara progestan kullandım ama hiç hareket kısıtlamam olmadı. Zaten benimki detaylıda görmüştü baya erkendi. Nolur nolmaz diye progestan kullandık 28e kadar. Sonra bırakmamı söyledi. Arkadaşının doktorunun tedavisi değişik geldi🙂

Benim 28di sonra bi ara 35 gibi bişey olmuştu. Bi ara progestan kullandım ama hiç hareket kısıtlamam olmadı. Zaten benimki detaylıda görmüştü baya erkendi. Nolur nolmaz diye progestan kullandık 28e kadar. Sonra bırakmamı söyledi. Arkadaşının doktorunun tedavisi değişik geldi🙂
Bana da garip geldi o yüzden benim doktoruma yönlendirdim ve bizim düşündüğümüz gibi oldu. Birde 33 haftalık gebeye düşük riski demesi ayrı olay. Neyse çözüldü allahtan

Dogum yapan taze anneler🌸
sütüm tam gelmedi yetmiyo mu diye kesinlikle dusunmeyin sutu en cok etkileyen şey stres malesef ki
her zaman iyi düşünün iyi olsun zaten dogum yapar yapmaz dolu dolu akan süt yoktur o sekilde beklemeyin damla damla o damla bile gogusu cok sıktıktan sonra gorursunuz
ama 1 damla süt bile cok kıymetli🥰
zaten yenidogan bebegn midesi cok kucuk hemen doyar kaka takibi degil ciş takibinden doyup doymadıgını anlayabilirsinz
bol bol emzirin sürekli memeye alın emsin ki kanallar açılsın bol bol sütleriniz olsun🤗
bestlak damla aşırı iyi mutlaka öneririm
ve bol su en guzel süt arttıran ikili diyebilirim
yeni dogum yapan anne piskolojisi cok baskadir ilk anne olanlar deneyimsiz suan
beni neler bekliyor biliyorum😅
inanın her an cok kıymetli kendinize de mutlaka vakit ayırın
bebegime bakamıyormuyum yetemiyormuyum diye kesinlikle düşünmeyin en iyi bakan en iyi düşünen annelerdir eminim hepimiz sonuna kadar yetebiliriz
Anne demek harikalar yaratmak demek yaptıgnz hersey dogrudur ve kendinize güvenin😍
saglıkla misler gibi bol sütlü günleriniz olsun❤️

Selamlar herkese😊 ya ben uzun süredir siteye girmiyordum bir kaç gündür aktifim, grubada baktım ama hepsini okuyamayacağım için ortaya dalmak istemedim. Umuyorum ki herkes iyidir🙏🏻
Henüz doğurmadım ama her an doğurabilirim😬 geçen hafta nişan geldi, bugün de kontrolde 3 cm açılma var ama sancı olmadığı için beklemedeyiz

Dogum yapan taze anneler🌸
sütüm tam gelmedi yetmiyo mu diye kesinlikle dusunmeyin sutu en cok etkileyen şey stres malesef ki
her zaman iyi düşünün iyi olsun zaten dogum yapar yapmaz dolu dolu akan süt yoktur o sekilde beklemeyin damla damla o damla bile gogusu cok sıktıktan sonra gorursunuz
ama 1 damla süt bile cok kıymetli🥰
zaten yenidogan bebegn midesi cok kucuk hemen doyar kaka takibi degil ciş takibinden doyup doymadıgını anlayabilirsinz
bol bol emzirin sürekli memeye alın emsin ki kanallar açılsın bol bol sütleriniz olsun🤗
bestlak damla aşırı iyi mutlaka öneririm
ve bol su en guzel süt arttıran ikili diyebilirim
yeni dogum yapan anne piskolojisi cok baskadir ilk anne olanlar deneyimsiz suan
beni neler bekliyor biliyorum😅
inanın her an cok kıymetli kendinize de mutlaka vakit ayırın
bebegime bakamıyormuyum yetemiyormuyum diye kesinlikle düşünmeyin en iyi bakan en iyi düşünen annelerdir eminim hepimiz sonuna kadar yetebiliriz
Anne demek harikalar yaratmak demek yaptıgnz hersey dogrudur ve kendinize güvenin😍
saglıkla misler gibi bol sütlü günleriniz olsun❤️
Henüz doğum yapmadım ama böyle deneyimlerinizi yazınca ben bile rahatlıyorum ❤️❤️

Canım bestlak damlayı doğumdan 3gün önce doktorumuza sorarak kullanmaya başladım. Günden güne de artıyor çok şükür. Hastanede ebeler hiç elle sağım falan yapmadı. Direkt süt sağım cihazı getirdi. Vajinal doğumda belki daha aktif olurlar. Bazı ebe hemşireler çok iyiydi ama 🌸

Back
X