- Konu Sahibi annabelica
- #52.101
Ben yine kaç hafta sonra bakıp tek tek okuyorum mesajlarıMasaj videosu izleyip bi tık mental olarak rahatlatıyorum kendimi hahahahahah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yine kaç hafta sonra bakıp tek tek okuyorum mesajlarıMasaj videosu izleyip bi tık mental olarak rahatlatıyorum kendimi hahahahahah
Canım öncelikle hayırlı olsun allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerineKızlar merhaba
Hepinize çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Bugün 3.günüm ve yeni kendime geldim diyebilirim. Sezaryen sonrası biraz ağrım oldu. Dün bebeklerimle eve geldim ve iyileşmeye başladım diyebilirim.
Bebeklerim iyi çok şükür. Kızım ilk bir iki saat olsijen aldı sadece. Bir de oğlumun sol yumurtalığı olması gereken yere inmemiş henüz. Takip edeceğiz. Kendiliğinden inenilirmiş ama eğer ki inmezse bi operasyon geçirme ihtimali var
Süt olayı bizde de biraz problem maalesef. Daha yeni az az geliyor ama doyuracak kadar değil tabi ki. 3 saatte bir mama veriyoruz. Giyilebilir göğüs pompasının bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Hastanedeki ebenin önerisi ile hastane tipi pompa kiraladık 1 aylığına. Onunla az az geliyor. Süt artırmak için önerisi olan varsa duymak isterim. Bebeklerim sakin. Hep uyumak istiyorlar. Zorla uyandırıp beslemeye çalışıyoruz. Annelik zormuşBelki de iki bebekle öyledir bilemiyorum. Yetememe korkusu beni geriyor ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Sanki sütüm gelse ve bebeklerim bol bol içse her şey geçecekmiş gibi geliyor şu an.
Günden günde daha iyi olacağız inşallah.
Bu dönemde eşimin bu kadar güzel baba olacağını hiç tahmin edemezdim. En büyük şansım o resmen
Doğum yapan bütün arkadaşlarımı da tebrik ediyorumBebeğinden ayrı olanlar da en kısa zamanda kavuşacaklar inşallah. Sürekli kendime üzüldükçe bu bir süreç diye hatırlatıyorum. Hepsi geçecek.
Kalan arkadaşlarım da en güzel hali ile bebeklerine kavuşsunlar inşallah![]()
Bebeğin aşağı inse geçerdi de seninki yukarıda dursun diye çok uğraştın inmiyor şimdi deOlmaz miii var varr. Bende de nefes yetmeme hali var hala. Bence dogurana kadar gecmeyecek bu![]()
Sende serviks kısalığı mı vardı sanki öyle bişey hatırlıyorumYok canım ben henüz doğurmadım.![]()
Canım odaları gördüğümde bana da çok küçük gelmişti hatta yazmıştım burada. Şuan sen nasılsın bebişler nasıllarCanım açıkçası nötr kaldım diyebilirim. Girişte küçük bir odaya yerleştirdiler. Öğlen boşalınca alacağız dediler. İlk odada bi hasta yatağı, tekli koltuk (açılıp yatak oluyor olabilir), iki tane de sandalye vardı ve gerçekten dardı. Doğum yaptıktan sonra geniş odaya geçeriz sandım ama gece yarısı ancak geçtik. Geniş oda güzeldi ama sayısı az galiba. Bizim ikiz olduğu için eşim biraz üzerine düştü. Büyük odada hasta yatağı, açılınca çift kişilik kadar olan kanepe, orta sehpa ve iki sandalye vardı. Akşamları gelip yatak yapıyorlardı. 3 öğün hasta ve bir refakatçiye yemek vardı. Hastaya ayrıca ara öğünler vardı. Bazı hemşireler çok iyi, güleryüzlü ve empatikti. Bazıları sadece işini yapıyordu. Belki normal doğumda daha aktiftirler bilemiyorum. Aklıma gelenler bunlar ama sizin de sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz![]()
Evet aynen sancılanmıştım rahim ağzı birden kısalmıştı 26. Haftada. İlaç kullanmıştım erken gelcek diye korkuttu bizi şimdi de keyfi yerinde bebeğin.Sende serviks kısalığı mı vardı sanki öyle bişey hatırlıyorumhaber verirsin bize dimi. Tablonun üstünden her an bi aksiyon bekliyorum
![]()
Bizimde tanıdığımız ali kurtu önermişti sağolsun yoğun bakımda hep bebeğimle yakından ilgilendi hatta çıkarkende geldi yanımıza sağolsun ondan acaba ona mı gitsem diye düşündüm dün kontrol vardı kurt olan yoğun bakımdaymış ondan kime gitsem acaba diye düşündüm kurt olmadığında gencer hocaya gideyim o zamanse25lin kuzum çocuk doktoru Ali Gençer beye gidiyorum. İzinde olduğu dönemde de bikaç kez Ali Kurta gitmiştik. Onu da sevmiştik. İkisi de iyi bence. Özellikle Ali gençer çok rahat bir doktor. Ben o tarz doktorları seviyorum çok pozitif
![]()
37. Haftada yaptı benim doktorum. Ben de korkuyordum ama hiç acı hissetmedim. Sonrasında da sıkıntı yaşamadım ağrı falan olmadıSelam kızlar, gruba çok bakamadım. Doğum yapan varsa sağlıkla büyütsün inşallah. Biz de 34+5 günlük olduk. Nefes almakta zorlanıyorum ara ara. Mide yanması da var. Yarın doktor randevum var. Benim merak ettiğim çatı muayenesi ne zaman yapılıyor. Aklıma geldikçe korkuyorum
Ah kuzular ya ne kadar tatlılar maşallah nazar değmesinİşte miniklerim![]()
Canım sağlıkla gelsin bebişinkızlar selam pek giremedim buralara doğum yapanlara geçmiş olsun yapacaklara rabbim yardım etsinbenim de sabah kontrolüm vardı doktor bu akşam sezaryene alalım dedi evden valizimi alıp hastaneye geçeceğim dualarınızı bekliyorum
ben oksapar kullanıyorum doktor riske atmayalım erken alalım dedi
Anladım canımCanım açıkçası nötr kaldım diyebilirim. Girişte küçük bir odaya yerleştirdiler. Öğlen boşalınca alacağız dediler. İlk odada bi hasta yatağı, tekli koltuk (açılıp yatak oluyor olabilir), iki tane de sandalye vardı ve gerçekten dardı. Doğum yaptıktan sonra geniş odaya geçeriz sandım ama gece yarısı ancak geçtik. Geniş oda güzeldi ama sayısı az galiba. Bizim ikiz olduğu için eşim biraz üzerine düştü. Büyük odada hasta yatağı, açılınca çift kişilik kadar olan kanepe, orta sehpa ve iki sandalye vardı. Akşamları gelip yatak yapıyorlardı. 3 öğün hasta ve bir refakatçiye yemek vardı. Hastaya ayrıca ara öğünler vardı. Bazı hemşireler çok iyi, güleryüzlü ve empatikti. Bazıları sadece işini yapıyordu. Belki normal doğumda daha aktiftirler bilemiyorum. Aklıma gelenler bunlar ama sizin de sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz![]()
Bebeğin aşağı inse geçerdi de seninki yukarıda dursun diye çok uğraştın inmiyor şimdi de![]()
Düzenin gayet iyiymiş böyle devam edersen bence de artar. Dediğin gibi pompaya gelenle bebeğin çektiği daha farklı oluyor. Zaten ilk zamanlar amaç bebeğin kilo alıp büyümesi, mama takviyesi doğru bir adım aslında, zamanla süt de çoğalıyor canım hiç korkmaÇok sağol canım
Çok şükür günden güne artığını gördükçe mutlu oluyorum.
Evet maalesef göğüslerim çok hassas ama mesela bugün oğlum memede 20dk durdu ve sürekli çekti o kadar mutlu etti ki ağrı sızı hiç umurumda olmadı. 3 saatte 1 önce bir göğsü birine diğerini birine emziriyorum. Emzirmenin peşine mama ve sonrasında da biraz sağım yapıyorum. Şimdilik bu düzen iyi geldi. Sağımda iki memeden 10 -15ml kadar sür geliyor. Umuyorum ki emerken daha çok gidiyordur midelerine
Sabırlı olmak lazım gerçekten onu anladım.
Zamanla inşallah çoğalacak![]()
Aynı doktor mu gittigin canim, daha once takipte nasil cikmadi ki buKızlar sabah randevum vardı, bebeğimin kafası 4 hafta önde çıktı. İnanılır gibi değil, ilk defa böyle oldu. Bugün sata göre 32+4 olmam gerekiyor, kafa ölçüsü 36 larda…
Doktor endişelenecek bir şey yok, kafası büyüktür genetiktir gibisinden bir şeyler söyledi ama içim rahat değil tabiki, arada sadece 1 hafta olsa neyse.
Bir de ben vajinal doğum olsun istiyordum bu gidişle bence o da zor görünüyor.
Neyse Allah büyük dert sıkıntı vermesin inşallah ne diyim
Evet canım aynı doktorAynı doktor mu gittigin canim, daha once takipte nasil cikmadi ki bu
Ayy çok sürpriz oldu. Sağlıkla gelsin kuzum. Dualarımız seninlekızlar selam pek giremedim buralara doğum yapanlara geçmiş olsun yapacaklara rabbim yardım etsinbenim de sabah kontrolüm vardı doktor bu akşam sezaryene alalım dedi evden valizimi alıp hastaneye geçeceğim dualarınızı bekliyorum
ben oksapar kullanıyorum doktor riske atmayalım erken alalım dedi