• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    209
Masaj videosu izleyip bi tık mental olarak rahatlatıyorum kendimi hahahahahah
Ben yine kaç hafta sonra bakıp tek tek okuyorum mesajları 😅😅 taşınmaydı yerleşme evrak işleri derken yoğunluktan😂 benim yarına var masaj randevum. Acilen türkiyeye de gelmesi gereken hamile masajı olmalı benceee. Var mı bilmiyorum ama.

Kızlar merhaba 🌸
Hepinize çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Bugün 3.günüm ve yeni kendime geldim diyebilirim. Sezaryen sonrası biraz ağrım oldu. Dün bebeklerimle eve geldim ve iyileşmeye başladım diyebilirim.
Bebeklerim iyi çok şükür. Kızım ilk bir iki saat olsijen aldı sadece. Bir de oğlumun sol yumurtalığı olması gereken yere inmemiş henüz. Takip edeceğiz. Kendiliğinden inenilirmiş ama eğer ki inmezse bi operasyon geçirme ihtimali var 😢
Süt olayı bizde de biraz problem maalesef. Daha yeni az az geliyor ama doyuracak kadar değil tabi ki. 3 saatte bir mama veriyoruz. Giyilebilir göğüs pompasının bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Hastanedeki ebenin önerisi ile hastane tipi pompa kiraladık 1 aylığına. Onunla az az geliyor. Süt artırmak için önerisi olan varsa duymak isterim. Bebeklerim sakin. Hep uyumak istiyorlar. Zorla uyandırıp beslemeye çalışıyoruz. Annelik zormuş 🫠 Belki de iki bebekle öyledir bilemiyorum. Yetememe korkusu beni geriyor ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Sanki sütüm gelse ve bebeklerim bol bol içse her şey geçecekmiş gibi geliyor şu an.
Günden günde daha iyi olacağız inşallah.
Bu dönemde eşimin bu kadar güzel baba olacağını hiç tahmin edemezdim. En büyük şansım o resmen ❤️

Doğum yapan bütün arkadaşlarımı da tebrik ediyorum 🌸 Bebeğinden ayrı olanlar da en kısa zamanda kavuşacaklar inşallah. Sürekli kendime üzüldükçe bu bir süreç diye hatırlatıyorum. Hepsi geçecek.

Kalan arkadaşlarım da en güzel hali ile bebeklerine kavuşsunlar inşallah 🙏🏻
Canım öncelikle hayırlı olsun allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerine 😍 bence sütünde zamanla olur ablamlar doğum yaptıklarında süt arttırıcı çay gibi bişey almışlardı ama yıllar önceydi tabi. Bildiğim kadarıyla bol su, susam tahin hurma badem ceviz ilikli kemik suyu tavuk suyu vs sütü arttırıyor diye biliyorum bunları tüketebilirsin belki. Meyvelerden armut kivi muz vs.

Canım açıkçası nötr kaldım diyebilirim. Girişte küçük bir odaya yerleştirdiler. Öğlen boşalınca alacağız dediler. İlk odada bi hasta yatağı, tekli koltuk (açılıp yatak oluyor olabilir), iki tane de sandalye vardı ve gerçekten dardı. Doğum yaptıktan sonra geniş odaya geçeriz sandım ama gece yarısı ancak geçtik. Geniş oda güzeldi ama sayısı az galiba. Bizim ikiz olduğu için eşim biraz üzerine düştü. Büyük odada hasta yatağı, açılınca çift kişilik kadar olan kanepe, orta sehpa ve iki sandalye vardı. Akşamları gelip yatak yapıyorlardı. 3 öğün hasta ve bir refakatçiye yemek vardı. Hastaya ayrıca ara öğünler vardı. Bazı hemşireler çok iyi, güleryüzlü ve empatikti. Bazıları sadece işini yapıyordu. Belki normal doğumda daha aktiftirler bilemiyorum. Aklıma gelenler bunlar ama sizin de sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz 🌸
Canım odaları gördüğümde bana da çok küçük gelmişti hatta yazmıştım burada. Şuan sen nasılsın bebişler nasıllar 😍

Selam kızlar, gruba çok bakamadım. Doğum yapan varsa sağlıkla büyütsün inşallah. Biz de 34+5 günlük olduk. Nefes almakta zorlanıyorum ara ara. Mide yanması da var. Yarın doktor randevum var. Benim merak ettiğim çatı muayenesi ne zaman yapılıyor. Aklıma geldikçe korkuyorum

kızlar selam pek giremedim buralara doğum yapanlara geçmiş olsun yapacaklara rabbim yardım etsin 🙏 benim de sabah kontrolüm vardı doktor bu akşam sezaryene alalım dedi evden valizimi alıp hastaneye geçeceğim dualarınızı bekliyorum ☺️ ben oksapar kullanıyorum doktor riske atmayalım erken alalım dedi

Sende serviks kısalığı mı vardı sanki öyle bişey hatırlıyorum 🥰 haber verirsin bize dimi. Tablonun üstünden her an bi aksiyon bekliyorum 🤣
Evet aynen sancılanmıştım rahim ağzı birden kısalmıştı 26. Haftada. İlaç kullanmıştım erken gelcek diye korkuttu bizi şimdi de keyfi yerinde bebeğin. 😄 Bir aksiyon olsa yazacam da nst de ufak sancı bile çıkmıyor henüz 🥲 çok fazla manifestledim erken gelmesin diye şimdi de gelmiyor. Daha vakti var gerçi 😬

se25lin se25lin kuzum çocuk doktoru Ali Gençer beye gidiyorum. İzinde olduğu dönemde de bikaç kez Ali Kurta gitmiştik. Onu da sevmiştik. İkisi de iyi bence. Özellikle Ali gençer çok rahat bir doktor. Ben o tarz doktorları seviyorum çok pozitif 🥰
Bizimde tanıdığımız ali kurtu önermişti sağolsun yoğun bakımda hep bebeğimle yakından ilgilendi hatta çıkarkende geldi yanımıza sağolsun ondan acaba ona mı gitsem diye düşündüm dün kontrol vardı kurt olan yoğun bakımdaymış ondan kime gitsem acaba diye düşündüm kurt olmadığında gencer hocaya gideyim o zaman😇 dün talat hocaya gittim boştu kimse yoktu oda çok yaşlıymış 😂 bağıra bağıra konuşuyo 😂 ondan sana bi sorayım dedim sağol canım 🥰😘😘

Selam kızlar, gruba çok bakamadım. Doğum yapan varsa sağlıkla büyütsün inşallah. Biz de 34+5 günlük olduk. Nefes almakta zorlanıyorum ara ara. Mide yanması da var. Yarın doktor randevum var. Benim merak ettiğim çatı muayenesi ne zaman yapılıyor. Aklıma geldikçe korkuyorum
37. Haftada yaptı benim doktorum. Ben de korkuyordum ama hiç acı hissetmedim. Sonrasında da sıkıntı yaşamadım ağrı falan olmadı

İşte miniklerim 🥰
Ah kuzular ya ne kadar tatlılar maşallah nazar değmesin🧿 🥰🥰 Allah analı babalı büyütsün canım benim 🙏😇
Oğlununda yumurtalığı daha inememiş demişsin benim oğlumunda oyle operasyn geçirebilir demişler sana bana öyle bişi demediler erken doğduğu için üst kısımda kalmış gelişmemiş dedi ama çocuğu olur dedi annemde diyo iner o biraz büyüsün dedi inşallah iner ya zaten benim oğlan peygamber sünnetli doğduğu için bi operasyon olcak bide başka bi operasyon geçirmesin inşallah kendilinden düşer oğullarımızın yumurtalıkları 🙏🙏

kızlar selam pek giremedim buralara doğum yapanlara geçmiş olsun yapacaklara rabbim yardım etsin 🙏 benim de sabah kontrolüm vardı doktor bu akşam sezaryene alalım dedi evden valizimi alıp hastaneye geçeceğim dualarınızı bekliyorum ☺️ ben oksapar kullanıyorum doktor riske atmayalım erken alalım dedi
Canım sağlıkla gelsin bebişin 🙏 dualarımız seninle bizi de habersiz bırakma 🙏

Canım açıkçası nötr kaldım diyebilirim. Girişte küçük bir odaya yerleştirdiler. Öğlen boşalınca alacağız dediler. İlk odada bi hasta yatağı, tekli koltuk (açılıp yatak oluyor olabilir), iki tane de sandalye vardı ve gerçekten dardı. Doğum yaptıktan sonra geniş odaya geçeriz sandım ama gece yarısı ancak geçtik. Geniş oda güzeldi ama sayısı az galiba. Bizim ikiz olduğu için eşim biraz üzerine düştü. Büyük odada hasta yatağı, açılınca çift kişilik kadar olan kanepe, orta sehpa ve iki sandalye vardı. Akşamları gelip yatak yapıyorlardı. 3 öğün hasta ve bir refakatçiye yemek vardı. Hastaya ayrıca ara öğünler vardı. Bazı hemşireler çok iyi, güleryüzlü ve empatikti. Bazıları sadece işini yapıyordu. Belki normal doğumda daha aktiftirler bilemiyorum. Aklıma gelenler bunlar ama sizin de sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz 🌸
Anladım canım ☺️ genel olarak ilgileniyorlardı ben ameliyat olduğumda. Doğumda da aynı şeyler oluyor diye umuyorum. Teşekkür ediyorum canım cevabın için 🥰

Çok sağol canım 🌸
Çok şükür günden güne artığını gördükçe mutlu oluyorum.
Evet maalesef göğüslerim çok hassas ama mesela bugün oğlum memede 20dk durdu ve sürekli çekti o kadar mutlu etti ki ağrı sızı hiç umurumda olmadı. 3 saatte 1 önce bir göğsü birine diğerini birine emziriyorum. Emzirmenin peşine mama ve sonrasında da biraz sağım yapıyorum. Şimdilik bu düzen iyi geldi. Sağımda iki memeden 10 -15ml kadar sür geliyor. Umuyorum ki emerken daha çok gidiyordur midelerine 🙏🏻
Sabırlı olmak lazım gerçekten onu anladım.
Zamanla inşallah çoğalacak 😇
Düzenin gayet iyiymiş böyle devam edersen bence de artar. Dediğin gibi pompaya gelenle bebeğin çektiği daha farklı oluyor. Zaten ilk zamanlar amaç bebeğin kilo alıp büyümesi, mama takviyesi doğru bir adım aslında, zamanla süt de çoğalıyor canım hiç korkma

Kızlar sabah randevum vardı, bebeğimin kafası 4 hafta önde çıktı. İnanılır gibi değil, ilk defa böyle oldu. Bugün sata göre 32+4 olmam gerekiyor, kafa ölçüsü 36 larda…

Doktor endişelenecek bir şey yok, kafası büyüktür genetiktir gibisinden bir şeyler söyledi ama içim rahat değil tabiki, arada sadece 1 hafta olsa neyse.

Bir de ben vajinal doğum olsun istiyordum bu gidişle bence o da zor görünüyor.
Neyse Allah büyük dert sıkıntı vermesin inşallah ne diyim

Eklentiler

• IMG_4449.webp
    IMG_4449.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 46
Kızlar sabah randevum vardı, bebeğimin kafası 4 hafta önde çıktı. İnanılır gibi değil, ilk defa böyle oldu. Bugün sata göre 32+4 olmam gerekiyor, kafa ölçüsü 36 larda…

Doktor endişelenecek bir şey yok, kafası büyüktür genetiktir gibisinden bir şeyler söyledi ama içim rahat değil tabiki, arada sadece 1 hafta olsa neyse.

Bir de ben vajinal doğum olsun istiyordum bu gidişle bence o da zor görünüyor.
Neyse Allah büyük dert sıkıntı vermesin inşallah ne diyim
Aynı doktor mu gittigin canim, daha once takipte nasil cikmadi ki bu

Aynı doktor mu gittigin canim, daha once takipte nasil cikmadi ki bu
Evet canım aynı doktor
Hep bir hafta önde giderdi zaten bebeğim, ama bugünki farka kendisi bile şaşırdı.
Ben vajinal doğuma engel olur mu diye sorunca “2 hafta sonra kontrole geldiğinde kafası belki haftasıyla uyumlu olabilir, şimdiden doğum şeklini bilemeyiz” dedi.

Ayy çok sürpriz oldu. Sağlıkla gelsin kuzum. Dualarımız seninle 😍😍

Back
X