Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
Ahahaha evet bazen az hareket ediyorlar hissetmiyoruz da😂 bende dün geceden beri hissetmiyorum biraz kasılmam var sanırım karnım sertlişiyor sürekli nefesim kesiliyor uyuyamıyorum bile doktorum sezeryanda çıksın gidicem
Evet ya benimde dun o kadar sertlestiki karnim hem sertlesip hem harekt etmeyince korktm baya aksam hareket etti neyseki 2gun sonra kontrolum var zaten kontrol gununmuydu endiselendigin icinmi gidiyorsun cnm inşallah guzel haberlerle dönersin 💜

Anne yanı chicco + diğer beşiği için iç yatağı yataştan aldım alezi de yataş tercih ettim. Nevresim takımları da pamuklu almıştım. Dün burada sordum yastık yorgana gerek var mı alayım mı diye tecrübeli anne 2 yaşa kadar kullanılmayacağı için gereksiz olduğunu söyledi ben de vazgeçtim 🥰
Oğluma 2 takım nevresim alınmıştı sadece çarşaflar eskidi 😀 çünkü nevresim hiç kullanılmadı yani tek çarşaf en çok kullandım

Kızlar nasılsınız hamilelik nasi gidiyo biz 26 haftalık olduk şukur hersey cok iyi ilerliyo🩵 gecen hafta şeker yuklemesi yapti doktorum demin aradi biraz kotu çıkmıs ikinci doz icin tekrar cağırdı🫤 ama ben ikinci dozu redetmeyi dusunuyorum etrafimda ki herkez birinci dozu niye yaptin hic yaptirmasaydin bebeğe zarali filan diyolar🫤 bu 3 hamileliğim ilk iki hamileliğimde yaptırmamıştım keşke simdi de yaptırmasaydim🫤 sizde durumlar nasil siz yaptirdiniz mi korkmami gerektirecek bi durum var mi ilk test kotu cikti diye yüzde yüz sekerim mi var 🥹 lutfen bilgili anneler bana biseyler soyleyin❤️
Cok sukur iyiyiz canim bizde ,25.haftalik olduk bugun ♥️Canim Doktorun Gerekli gördüyse korkma Şeker önemli gebelikte zaten gun icinde o kadar şekerli şeyler tüketiyorzki o sôyleyenlere sakin kulak asma benim cevremde biri boyle etraftakilere kulak asip yaptirmadi bebek dogdugunda surekli sekeri dustugu icin aylarca hastanede yatti tedavi gördü Doktorlar bunca sene okumuş zararli olan hiç biseyi önermezler bence bende persembe gunu yaptrcm seker yuklmesi umarim duzelir canim💖

Cok sukur iyiyiz canim bizde ,25.haftalik olduk bugun ♥️Canim Doktorun Gerekli gördüyse korkma Şeker önemli gebelikte zaten gun icinde o kadar şekerli şeyler tüketiyorzki o sôyleyenlere sakin kulak asma benim cevremde biri boyle etraftakilere kulak asip yaptirmadi bebek dogdugunda surekli sekeri dustugu icin aylarca hastanede yatti tedavi gördü Doktorlar bunca sene okumuş zararli olan hiç biseyi önermezler bence bende persembe gunu yaptrcm seker yuklmesi umarim duzelir canim💖
Haklisin galiba doktor dedise vardir bi bildiği yarin sabah gidicem doktorumun yanina bakalim hayırlisi Rabbim buyuk❤️ hersey evlatlarimiz icin onlar iyi olsu. Da

Tıp dünyası da bu konuda kararsız hayatım yalnız değilsin. Güvendiğin bildiğin doktorların bu konudaki görüşlerini dinleyip kendi aklın ve mantığınla karar verip her iki türlüsü için de sonuçları kabul etmen lazım. Çünkü yaptırıp problem yaşayıp pişman olan ve yaptırmayıp problem yaşayıp pişman olan örnekler de var önümüzde. Hiç kimsenin dediğine bakma. Gebelik şekerini tespit etmenin başka yolları da var ama bunu da araştırmanı tavsiye ederim yani tek çözüm şeker yüklemesi değil :)
Dogru diyosun ben baska doktorlara da bi danisim bazen keske yaptirmasaydim diyorum🫤 bu 3 hamileliğim ilk iki hamileliğimde yaptirmadim ne guzel kafam rahatı kizlarim da sukur cok sagliklı hic bi sorun yok sağlıkla dogurmayi nasio etsin Rabbim inşallah❤️

Oksapar raporum kasım 2025 e kadar devam ediyordu kodlar yanlış girildiği için maşallah raporumun süresi bitmiş ve bugün oksaparı karşılamadığını öğrendim. Öğleden sonra tekrar doktoruma gideceğim rapor çıkarttıracağım. Raporu kadın doğum gebelik durumu olarak çıkartırsa 9 ay, nöroloji kalp damar vs gibi bölümler de çıkartırsa 1 sene + karşılıyor. Kullanan hanımlar bilginiz olsun.
canım merhaba kadın doğumdan eapor öıkartabildinmi sgk artık kadın doğumdan rapor için izin vermiyormış benim dr umun sekreteri öyle dedi ve eczacımda öyle dedi paralı almak durumundayım

Haklisin galiba doktor dedise vardir bi bildiği yarin sabah gidicem doktorumun yanina bakalim hayırlisi Rabbim buyuk❤️ hersey evlatlarimiz icin onlar iyi olsu. Da
Eger icine sinmezse baska doktorlarada sorabilirsin veya seker takibi yapabilirsin seker ölcme cihazi alip en azindan için rahat eder.

Yüne alerjisi olursa diye korkuyorum, yaptırmak aklımda da işte anne babası alerjik bebek nasıl olur bilmiyorum 😂
Ay onu bilemem tabii ki canım bizde öyle bir alerji olmadığı için bebekte de olmaz diye umuyoruz 🥲
Ya ben 0-3 ay yada 3-6 aya uygun tog lu tulum bulamadım siz buldunuz mu acaba paylaşabilir misiniz
Henüz araştırmadım ben de ama çok gördüm paylaşıldığını hikayelerde. Odasında termometre olacak ona göre giydireceğimiz için kendi TOG’umuzu kendimiz sağlarız en kötü ☺️

canım merhaba kadın doğumdan eapor öıkartabildinmi sgk artık kadın doğumdan rapor için izin vermiyormış benim dr umun sekreteri öyle dedi ve eczacımda öyle dedi paralı almak durumundayım
Merhaba canım 2 3 hafta önce 3 aylık rapor çıkartıldı. Nasıl yani yeni mi olmuş bu sistem?

Ay onu bilemem tabii ki canım bizde öyle bir alerji olmadığı için bebekte de olmaz diye umuyoruz 🥲

Henüz araştırmadım ben de ama çok gördüm paylaşıldığını hikayelerde. Odasında termometre olacak ona göre giydireceğimiz için kendi TOG’umuzu kendimiz sağlarız en kötü ☺️
Ben yine de yaptırıyım evde bulunsun 😅

kadın doğum rapor çıkartamıyomuş ücretli alınması gerekiyomuş artık
Gebelere 9 aylik rapor yazarlar normalde size kısa süremi yazıldı rapor yani benim durumum farklı olduğu için geçmişte dvt olduğu için kalp damar çıkardı raporumu

yeni kanuna göre yazılmıyormuş öyle dedi sekreter bana ama bir daha görüşücem bakalım

Hanımlar ben 24+5 haftalık hamileyim ama doktorumuz ne kilosu şukadar dedi ne de boyu sizce nasıl ölçüleri normalmi kilosu filan anlayan varsa yardımcı olabilirmi doktor normal herşey dedi ama ben terimlere bakınca ya çok çıkıyo yada az ilk gebeliğim lütfen kilosuna filan bakarmısınız ☺🙏

Eklentiler

• 17506852994297400707525167938546.webp
    17506852994297400707525167938546.webp
    32 KB · Görüntüleme: 54
yeni kanuna göre yazılmıyormuş öyle dedi sekreter bana ama bir daha görüşücem bakalım
İğne kullanmak zorundasınız neden çıkarmasınlar ama genetik raporlarınız varsa ne için verilmişti size tedbir amaclimi yoksa pıhtılaşma sorunu var mi

Evet ya benimde dun o kadar sertlestiki karnim hem sertlesip hem harekt etmeyince korktm baya aksam hareket etti neyseki 2gun sonra kontrolum var zaten kontrol gununmuydu endiselendigin icinmi gidiyorsun cnm inşallah guzel haberlerle dönersin 💜
Bir hariç kasılma çıkmadı cihazda ama doktorum dikkatli ol bol bol dinlen dedi bebeklerin suyu iyi vajinal muayene yaparak rahim uzunluguna baktı 40 mm çıktı suan sorun yok dedi ama kontrol et ve not al kasılma hissedersen dedi. Ve sertleşmeyi de dedi ki duvara elini sür bastır böyle olursa asıl sertleşme olur onun dışındakiler normal dedi. Bol su iç dedi ve magnezyum verdi extra canım

Kızlar nasılsınız hamilelik nasi gidiyo biz 26 haftalık olduk şukur hersey cok iyi ilerliyo🩵 gecen hafta şeker yuklemesi yapti doktorum demin aradi biraz kotu çıkmıs ikinci doz icin tekrar cağırdı🫤 ama ben ikinci dozu redetmeyi dusunuyorum etrafimda ki herkez birinci dozu niye yaptin hic yaptirmasaydin bebeğe zarali filan diyolar🫤 bu 3 hamileliğim ilk iki hamileliğimde yaptırmamıştım keşke simdi de yaptırmasaydim🫤 sizde durumlar nasil siz yaptirdiniz mi korkmami gerektirecek bi durum var mi ilk test kotu cikti diye yüzde yüz sekerim mi var 🥹 lutfen bilgili anneler bana biseyler soyleyin❤️
selam canım büyük yükleme aç olana çağırmış yani ,sıkıntılı çıktıysa git .
Diğer iki hamileliğinde yapmadın çıkmadı ama Allah korusun riskleri var şekerin . Bu konuda ben tamamen doktorlarımı dinlemeyi çevreye kulağımı kapatmayı deniyorum.

Back
X