Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    190
Kızlar bu hamilelik g0nlüğündeki bebeğin kilo ve boyuyla uyuşuyormu bebeğin kilosu mesela şu an senin 1400 olmuşmu
Salı günü. 28+5 1.510 gr demişti. Boyunu söylemedi.
Mesela oğlumda 28+0 da 1 kl 52 gr di. O yüzden bebekten bebeğe değişiyor. Oğlum 37+2 de 3 kl doğdu.

Camda kirilirmi acaba ablama kalsa hic alma duruma gore alirsin diyor.
Bir biberon şart canım sütün hemen gelmeyebilir çocuk aç kalamaz bana kalsa cam hiç alma ben cam almamıştım şu büyükleri var ya aventin direkt ondan alıp kullanabilirsin başlığını yeni doğan olandan alırsın cam ilk ay falan kullanılıyor sonra kullanışlı değil

Sizin 50 gr da kaç çıkmıştı ki
Açlık: 78
1 saat sonra: 214
Şimdi araştırdım da 50 gr ogtt 140-199 aralığında çıkarsa 75 gr yükleme yapılıyormuş benim 171 çıkmıştı ama 200 den büyük çıkarsa yükleme yapmadan tanı konuluyormuş
Bana Diaformin ilaç verdi 3 gün şekerini ölç gönder bakalım dedi. İlacı kullanmadan normal yeme düzenimle şekerimi ölçtüm 3 gün yemek öncesi, 1 saat sonra, 2 saat sonra şeklinde. 200 üzerine hiç çıkmadı, 140larda çıktı genelde. Ama doktor yine de ilacı kullan dalgalanmaları önler dedi.

Başliklar değisebiliyor mu onu bilmiyordum canim buyuk dedigin 6ay olanlarmi canim

Canim gecmis olsun doktor belki önermemis olabilir ama bana kalirsa en aznda aclik tokluk kanda mutlaka baktir derim benim tanidigim bi arkadaşimdada hiç kilo alimi su fazlaligi vs. Yoktu yaptirmadi sker yuklemesi meger seker varmis dogduktn sonra bebegin surekli sekeri dusuyordu aylarca hastanede yattilar seni korkutmak istemem ama yinede aklinda olsun canim

Yooo bazı annelerin şekeri oluyor bebekte suda gayet iyi ama doğum sonrası sıkıntılar oluyor ve şeker varsa dikkat edilmezse gebelik zehirlenmesi yaşama ihtimalimiz yüksek oluyor yada hipertansiyon. Bence yükleme yapmazsan bile cihaz al evde baktır canım bi kaç kez

Ben bu işte. Her şey çok şükür yolunda ama gebelik şekeri tavan.

Kilo sadece 4 kilo almıştım şuan 600 gramını vermişim zaten bebek kilo alimı hiç aşırı olmadı suyum normal gebelik şekeri tanım var . Ve gerçekten yemeklerden sonra ölçtükçe çıkıyor . Ben bu bazılarındaki şeker testine karşılığı anlamıyorum cidden çok riskli Allah korusun. Bu mantığa göre banada yapılmazdı ee sonra bebek doğunca kordon kesilince birden bebeğe giden şeker düşecek çocuk fenalaşacak ne gerek var bunlara ? B BallYilmaz123

Benim doktorum da istemedi ama ben açlık ve tokluk kan testi verdim o değerlere ve tabii senin de dediğin değerlere bakarak karar verdi. Yani hiç şekerini ölçtürmeden bence de olmaz. En azından diğer arkadaşların da dediği gibi bi cihaz alıp evde takip et bi süre Allah korusun, önce tedbir sonra tevekkül

Merhaba arkadaşlar. Kasım anneleri grubundan geliyorum. 21+3’teyim. 1 ay önce muayene olduğumda serviks uzunluğuna çok iyi demişti doktor. Dün acile gittim. Serviksi 12 mm ölçtüler. NST’de sancı çıkmadı. İstiyorsan yatıralım istemiyorsan da Pazartesi günü kendi bölümünde (perinatoloji) muayene ol dediler. Sizce ölçümün yanlış olma ihtimali var mı? Okuduklarıma göre bu riskli bir şeymiş. Çok üstünde durulmadı. Ya da ölçüm doğruysa süreç nasıl ilerler sizce? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba kızlar ankarada takipli olan arkadaşlar nerede takip oluyor acaba ? Ben doktorumdan pek memnun değilim bu ara değiştirmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim

Vajinal ölçümmü yapıldı karındanmı

Onlara daha yeni bakıldı daha hepsi normal çıkmış.

Babamın cihazı var zaten onunla ölçerim aklımda o tansiyonum 9 6 11 8 civarı normal yani bebeğimde sağlıklı inşallah bir sıkıntı olmadan sağ salim doğumu da atlatırız.

Yani üzerinde durulması gereken bir durum canım korkutmak istemem ama sen başka bir yere tekrar git .. umarım ölçüm yanlıştır

Acil doktorlarına ve cihazlarına hiç güvenmiyorum canım bence özele git bakalım onlar daha iyi yapar. İnşallah sorunsuz kucağına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…