Elimden geldiğince dışarı çıkmıyorum be au içiyorum ama resmen saunada gibi terliyorumDikkat edin susuz kalmayın, şapka takın, güneş kremi kullanın. Antalya’da cehennem balkona dahi çıkılmıyor nem de çöktü haftaya daha da sıcak olacak 24 saat 48 saat gibi geçiyor sıcaktan. Allahtan her yerde klimadayım iş yeri, ev, araba, cafeler falan
Kilo sadece 4 kilo almıştım şuan 600 gramını vermişim zaten bebek kilo alimı hiç aşırı olmadı suyum normalgebelik şekeri tanım var . Ve gerçekten yemeklerden sonra ölçtükçe çıkıyor . Ben bu bazılarındaki şeker testine karşılığı anlamıyorum cidden çok riskli Allah korusun. Bu mantığa göre banada yapılmazdı ee sonra bebek doğunca kordon kesilince birden bebeğe giden şeker düşecek çocuk fenalaşacak ne gerek var bunlara ? B BallYilmaz123
Yeni bakıldı daha değerlerime sıkıntı yok çok şükür hepsi normal. Babamın cihazı var gerek olursa ondan alır ölçerim.Benim doktorum da istemedi ama ben açlık ve tokluk kan testi verdim o değerlere ve tabii senin de dediğin değerlere bakarak karar verdi. Yani hiç şekerini ölçtürmeden bence de olmaz. En azından diğer arkadaşların da dediği gibi bi cihaz alıp evde takip et bi süre Allah korusun, önce tedbir sonra tevekkül
Bende 3kilo almişim ayni seyleri yemekten için kiyildi neler yiyorsun canim ögle yemeginde akşam yemeginde banada fikir olsun ispanak yemekten temel reise donuseceğimKilo sadece 4 kilo almıştım şuan 600 gramını vermişim zaten bebek kilo alimı hiç aşırı olmadı suyum normalgebelik şekeri tanım var . Ve gerçekten yemeklerden sonra ölçtükçe çıkıyor . Ben bu bazılarındaki şeker testine karşılığı anlamıyorum cidden çok riskli Allah korusun. Bu mantığa göre banada yapılmazdı ee sonra bebek doğunca kordon kesilince birden bebeğe giden şeker düşecek çocuk fenalaşacak ne gerek var bunlara ? B BallYilmaz123
Ahahaha bende aynısını düşünüyorum sebze yemekten bir hal oldum üzerime karbonhidrat fırlatınBende 3kilo almişim ayni seyleri yemekten için kiyildi neler yiyorsun canim ögle yemeginde akşam yemeginde banada fikir olsun ispanak yemekten temel reise donuseceğim
Ben ispanak yemegi kiymaliAhahaha bende aynısını düşünüyorum sebze yemekten bir hal oldum üzerime karbonhidrat fırlatınaşkım ben değiştiriyorum sürekli .. mesela dün karnabahar çorbası vardı ,bir dilim et tavada çevirdim azcık zeytinyağıyla,yanına sebze sote havuç, brokoli ,az birşey mantarlı bulgur pilavı,ve yoğurtlu ıspanak yapmıştım ..
Bugün zeytinyağlı kabak ,köfte,yanına tam buğday bir avuç makarna ekleyeceğim inşallah fırlamaz şekerama tavuk gögsü,somon vs değiştirerek yapmaya çalışıyorm .. bulgur çıkartmıyor bende 3/4 yemek kaşığı koyuyorum doyurucu ve tok tutucu oluyor.. sen neler yapıyosun?
Öğlen ben genelde ya salata yapıyorum nohutlu vs karışık yada elma ve armut biraz fındık badem vs ile yiyorum yada yulaf yoğurtla yiyorum oda tam tahıllı
Semizotunu zeytinyağlı yemek tarzı hiç yapmadım ben yoğurtla yapıyorumBen ispanak yemegi kiymali
Bazen kuru fasulye yapiyorum etli
Gulutensz makarna aldim file marketten ondan yiyorum 4-5 kaşik
Semizotu yemegi yapiyorum zeytinyagli
Kabak yemegi yapiyorum zeytinyagli kiymali
Taze fasulye
Sebze yemegi ,çorbada yeşil mercimek ve kirmizi mercimek yapiyorum çogu yemegin yanina yogurt yiyorum bazen de salata öyle geciyor gunler ama özledim princ pilavini yemeyi zeytinyagli dolmayi filan gozumde tutuyorlar
Baya kısa nasıl sana secenek bıraktılar direk yatırması lazımdıMerhaba arkadaşlar. Kasım anneleri grubundan geliyorum. 21+3’teyim. 1 ay önce muayene olduğumda serviks uzunluğuna çok iyi demişti doktor. Dün acile gittim. Serviksi 12 mm ölçtüler. NST’de sancı çıkmadı. İstiyorsan yatıralım istemiyorsan da Pazartesi günü kendi bölümünde (perinatoloji) muayene ol dediler. Sizce ölçümün yanlış olma ihtimali var mı? Okuduklarıma göre bu riskli bir şeymiş. Çok üstünde durulmadı. Ya da ölçüm doğruysa süreç nasıl ilerler sizce? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ay bakamadım bugün buralaraSemizotunu zeytinyağlı yemek tarzı hiç yapmadım ben yoğurtla yapıyorumaynı canım vallahi özgürce yemek yemeyi özledim bende 5/6 kaşık makarna benim gözümü doyurmaya bile yetmiyor L luckykus a ilk zamanlar dediğim gibi makarnasız nasıl geçecek ya off mesela köfte demek makarna demek balık demek makarna demek benim için nefes alış veriş demektir sksöksksks çocuk başta yediklerimle şuandakiyle şoke olmuştur bu anam napıyor diyordur
Ben yoğurtlu hiç denemedim Azcik salcali yapiyorum yanina yogurt koyuyorum
Heh bak makarnanın anlam ve önemini anlamışsın aşkomAy bakamadım bugün buralarakremalı mantarlı makarna için şu an kurşun atar kurşun yerim 1 küçük kare tam buğday ekmeği dahi şekerimi fırlatıyor sabah resmen küçücük ekmek yedim çeyrek şekilde. Akşama da şimdi yemek yapıyorum fırına sebze vericem yanına da semizotu salatası tamam bitti gitti
Selamlar, ben küçük bir şehirde yaşıyorum ama burdaki takiplerimi Ankarada başkent ünv hastanesinde perinetalog Nihal hanımla dönüşümlü yapıyorum. Bir kaç riskli durum var doğumumu da onda yaparım gibi. Hiçbir detayı atlamayıp çok güzel muayene ediyor.Merhaba kızlar ankarada takipli olan arkadaşlar nerede takip oluyor acaba ? Ben doktorumdan pek memnun değilim bu ara değiştirmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
Gerçekten öyle canım onlar sağ ve sağlıklı olsun da gözümüz başka hiçbir şeyi görmüyorayy ben de aynisini dusunuyorum; kismet olursa ikinci bebislerde biraz daha rahat ederiz umarim. en buyuk arzum bu su anda
temiz suyla karbonat karisimi yapilip pamugu islatip temizlediginde gogus ucu catlagi/yarilmasi cok az oluyor demislerdi bana. ben de ne olur ne olmaz diye simdiden basladim iste. cok sukur henuz bir sey olmadi. kantaron zaten mucizevi bir sey, ben kesik/yara/agri/aci ne olursa hemen kantaron suruyorum cocukluktan beri. minnoslar emmeye basladiginda bir sure sonra alisiriz diye dusunuyorum, vucut da elbet alisacak.
yalniz bu annelik cok garip bir sey gercekten, her cektigimiz acida buna da sukur diyoruz.
Garmastan’ı hiç duymadım sorayım doktorumaHamileyken değil de doğumdan sonra felaket derecede çatlama ve kopmaya yakın parçalanmalar olmuştu doktor garmastan diye bir pomat yazmıştı hayatımı kurtaran bir krem diyebilirim hatta şimdiden alıp koydum kenara bir doktorla danış eğer zararı yoksa kullanmanın kesinlikle tavsiye ederim ( o zamanlar devlet karşılıyor ama sanırım şu an özele girdi )
12 mm ölçüp nasıl üstünde durmuyor ya sen yanlış anladın ya da gittiğin kişi doktor değil öyle şey olur muMerhaba arkadaşlar. Kasım anneleri grubundan geliyorum. 21+3’teyim. 1 ay önce muayene olduğumda serviks uzunluğuna çok iyi demişti doktor. Dün acile gittim. Serviksi 12 mm ölçtüler. NST’de sancı çıkmadı. İstiyorsan yatıralım istemiyorsan da Pazartesi günü kendi bölümünde (perinatoloji) muayene ol dediler. Sizce ölçümün yanlış olma ihtimali var mı? Okuduklarıma göre bu riskli bir şeymiş. Çok üstünde durulmadı. Ya da ölçüm doğruysa süreç nasıl ilerler sizce? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Çok açım çok anlamaz mıyım vücut resmen karbonhidraaaaaat diye bağırıyorHeh bak makarnanın anlam ve önemini anlamışsın aşkomberaber kurşun atalım benimde uçuruyor tam buğday ekmek ya sabah kahvaltılarım uçuruk çıkıyor. Analamadım evde şeker ilavesiz kendimiz yapsak nasıl olur aceba tam buğday un ile ?
Canım ben Güvende Yetkin Karasu'da takipliyim çok da memnunum tüp bebek ve öncesi bütün süreçleri kendisi takip etti. Devlette istersen de Etlik şehir hastanesinde Onur hoca var arkadaşım da onda doğum yapacak ebesinden ve doktorundan çok memnun, o da daha önce birlikte çalıştığımız bir hekimMerhaba kızlar ankarada takipli olan arkadaşlar nerede takip oluyor acaba ? Ben doktorumdan pek memnun değilim bu ara değiştirmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
+1Merhaba, bu yaşadığınız ağrılar bende de var. Hem de 3 aydır yaşıyorum. Asla hafiflemiyor Çözüm bakıyorm bulamıyorm. Hamile korsesi aldım pek fayda etmedi. Dediğiniz gibi 10 cm kaldırsam ayağımı ağrı saplanıyor. Yürümem zorlaştığı için dışarı falan çıkamıyorm. Yürüyüş yapmayı çok istiyordum pilates yoga yapacakdım hamileyken ne hayallerim vardı.Yattığım yerde dönemiyorm ağrıdan. Hiç hareketsiz uzanırsam, oturursam ağrı yok. Ama en ufak bacak hareketimde ağrıyor yine. En fenası gece wc için uyanınca daha şiddetli ağrı hissediyorum. Keşke çözüm önerisi ile gelseydim sadece sana eşlik ettiğimi söyleyebilirm yalnız değilsin.
Ortalama değerleri gösteriyor canım, benim bebeğim de ortalamaya uygun gittiği için uyuşuyor ama herkesinki aynı olmayabilir ve bu dünyanın en normal şeyiKızlar bu hamilelik g0nlüğündeki bebeğin kilo ve boyuyla uyuşuyormu bebeğin kilosu mesela şu an senin 1400 olmuşmu
Bu neyse bu gün banada olduKızlar mutfakta iş yapıyordum ayaktaydım 3 kere üst üste kasılma yaşadım yani kasılma mı bu anlayamadım da vajinama popoma doğru bir baskı oldu. Ne oluyor bu tam olarak?
Evet evet canım kısa sürüyor ama resmen zıplatıyor çok şaşırdımBu neyse bu gün banada oldu
Kısa sürdü hemen geçti ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?