Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    194
Kızlar doğum sonrası için korse aldınız mı ? Aldıysanız nasıl birşey aldınız? Bir de onu nasıl ve ne zaman kullanmamız gerekiyor, doğumdan sonra hemen mi takacağız yoksa biraz zaman mı geçmesi gerekiyor ?
Ben eltimin aldığını aldım önerdi. Sezeryanın 15. Günü kullanmaya başladı işe yaramıştı mesela çok kilo aldı ve veremedi ama göbeği neredeyse gitti. E bebekten almıştı siyah bende ordan aldım

Ya kizlar b12 değerim dusuk olduğu için 5 tane b12iğnesi yazmisti doktorum 3tanesini yaptirdim Bugun saglik ocagina gttim hemşire neden doktorun b12 yazmiş riske atmis seni dedi alerji yapabilir sana dedi 3 doz vuruldum bisey olmadi dedim belli olmuyor ne zaman oldugu dedi yani op. Doktor yazdi dedim kadin dogumcum dedim riskli bsy olsa yazmazdi dedm bence hap yazsa iyi olurmus dedi bu konuda fikriniz varmi 🤔🤦hemşire benim kafami karistirdi.
Bence 10 tane olmuştum 2 ay önce falan saçmalanış bence doktordan iyi mi bilecek

Ben eltimin aldığını aldım önerdi. Sezeryanın 15. Günü kullanmaya başladı işe yaramıştı mesela çok kilo aldı ve veremedi ama göbeği neredeyse gitti. E bebekten almıştı siyah bende ordan aldım
Ben de ona bir bakayım canım

Yani bende doktorun daha bilgili olduğunu dusunuyorum saglik ocagindaki hemşireden.😊Ama kiz kafami çorba etti yaa
Ay yok ya hiç kafanın karışacağı bir şey değil. Doktorlar veriyor b12 iğnesini kullanabiliyoruz gebelikte. Ben hamile kalmadan önce de ayda 1 b12 iğnesi yaptırıyordum emilim sağlamadığı için doktorum gebelikte de devam edebilirsin dedi. Sorun olsa vermezdi korkma bence ayrıca bir şey de olmamış.

Bence 10 tane olmuştum 2 ay önce falan saçmalanış bence doktordan iyi mi bilecek
Yani benide endişelendirdi doktor daha bilgilidr koskoca op. Doktor yani ..niye bile isteye riske atsin beni 🤦bugun bebişin kalp atişini dinlemek istedim hareket hissetmeyince endiselendim dedim ilkin kalp atişini dinletemedi ugrasti sonra kalp atişini duydum rahatladim bana diyor ki korkma yaşiyor 🙄Gulerek öylemi denir hamile kadina🤦

Kızlar doğum sonrası için korse aldınız mı ? Aldıysanız nasıl birşey aldınız? Bir de onu nasıl ve ne zaman kullanmamız gerekiyor, doğumdan sonra hemen mi takacağız yoksa biraz zaman mı geçmesi gerekiyor ?
Yamuna korse düşünüyorum sezeryandan sonra 10-15 gün sonra takılabiliyor ☺️

muslin bezleri etrafinizda dikis konusunda az cok bilgisi olan biri varsa kumascilardan da alabilirsiniz kizlar. ben oyle yapmistim, hem uyguna geldi hem de desen cesidi vs. daha cok geldi gozume. bunlari begenip almistim ben. boy boy kesip yaptik; battaniye, puset ortusu, alt acma ortusu, banyo sonrasi, emzirme ortusu, denizden cikinca ortu vs.

Eklentiler

• IMG_2835.webp
    IMG_2835.webp
    57,4 KB · Görüntüleme: 41
mlzdmr mlzdmr ben bundan almıştım canım, yoğun bakımdan çıkıp eve gelince takmıştım üç gün sonra bir sorun olmadı faydasını gördüm hemde ben ordan oraya çok gittim geldim bebeğim yoğun bakımdaydı gayet rahattı sonra kilo verme sürecinde de taktım göbeğim kalmadı hiç ama ben de sezaryenden sonra kullanıyor mu onu bilmiyorum, vajinal doğumdu benim

Eklentiler

• Screenshot_2025-07-21-14-52-12-354_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-07-21-14-52-12-354_com.android.chrome.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 38
Ana kucağı aldım zaten de kanguruyla ikisinin adını karıştırıyorum 😂 ya biraz kış bebesi olacak dışarda kullanır mıyım bilemem ama evde de kullanmam galiba kanguruyu
Kanguruyu ben sanırım hiç çıkartmam gibi 😂 temizlik yaparken, köpeğimi gezdirirken, markete vs her yere giderken bebemi önüme alır da giderim. Biz eşimle normalde evde oturabilen insanlar değiliz köpeğimiz bile kuduruk o yüzden benim çok işimi görür. Bir de teddy tulum giydirirsin koyarsın içine üşümez ya o şekilde bence kullanışlı olur.

Bana sezeryandan sonra 2 gün hastane kalma sürecinde doktorum taburcu olurken korseni tak demişti fakat ben takamadım inanılmaz ağrı oldu dikişlerimde 10 gün sonra başladım sezeryan göbeğim hiç yok denilecek kadardı dümdüz olmuştu çok uzun süreli kullandım... Normal doğum sürecinde nasıl oluyor hiç bilmiyorum arkadaş 3 gün sonra takılabiliyor yazmış ☺️

mlzdmr mlzdmr ben bundan almıştım canım, yoğun bakımdan çıkıp eve gelince takmıştım üç gün sonra bir sorun olmadı faydasını gördüm hemde ben ordan oraya çok gittim geldim bebeğim yoğun bakımdaydı gayet rahattı sonra kilo verme sürecinde de taktım göbeğim kalmadı hiç ama ben de sezaryenden sonra kullanıyor mu onu bilmiyorum, vajinal doğumdu benim
Anladım canım çok teşekkür ederim tavsiyen için, bu uygun gibi benim için de

Kaşık ağrısı bu haftalarda normal şiddetli ve kanamalı olmadığı sürece tabi yine yarın iyiki görünüyorsun korkma ❤️ ishalde bende 1 haftadır var ama günde bir kez yani oda normal dedi kullandığımız ilaçlar ve sıcak hava yapabiliyor
Gerçekten mi çok teşekkür ederim içimi rahatlattin epey okudum bende hormonal de olabilir yazıyor yarın olsada görsem rahatlasam🥲😥

Back
X