Canım benim belli ki o hastane afedersin mal gibi bir hastane. Acilen iyi bir hastane araştırıp oraya geçiş yap bence resmen aç kalıyorsun, aç kalmayı da geçtim bebeğe ve kendine zararlı olabilecek şeyler yiyorsun resmen ölmemek için. Çık oradan ve sana verilen öğünlerin hepsinin de fotoğrafını çek çıkana kadar, sonrasında telaşın bitince şikayet edersin.
Öehhhh abartmasınlar artık yeter ya
canim ben bu konuyu sormustum, kordon dolanmasi senin hareketlerinle degil bebegin hareketleriyle alakali demisti doktor. hatta surekli ayni pozisyonda yatmak da iyi degil zaten, sonucta hem senin hem bebegin iyi olmasi lazim, haliyle yatarken pozisyon degistirmek iyi geliyor aslinda, sola yatinca bebis icin iyi, saga yatinca kalp rahatliyor, gecislerde sirt ustu yatinca sen rahatliyorsun vs. gibi bir durum da var. kordon dolanmasinda da; bir kere dolanma cok riskli degil, 2-3 dolanma ve kordonun kisa kalmasi risk yaratabilir demisti ayrica. o zaman yakin takip gerektiriyor cunku.
Valla benimki şu an kordon dolamış oğlum boynuna ben yatakta çok dönen biriyim hatta eşim dediki dolana dolana çocuğun kordanı dolandı filan dedi internetten doktorları dinledim alakası yokmuş bazen kordon normalden uzun olabiliyormuş yapı olarak ondan dolanıyormuş.
Direk beypazarı iç canım .. yada yoğurt veya süt ama bunlarda bazılarında ekşime yapıyor . En iyisi sade soda.. ve elim altında gavıscon olsunKızlar iyi geceler, bana yeni güncelleme geldi. Mide yanmasıOkumuştum daha önce burda yaşayan arkadaşlar var. Öneriler de vardı ama çok eskilerde, bulamadım. Özellikle gece başlıyor ve asla yatamıyorum yatınca sanki ağzımdan alev çıkacak gibi oluyorhele yanlışlıkla sağıma dönersem eyvah !! Oturunca en azından sadece midem yanıyor. İlaçsız çözebilen var mı doğal bişeylerle ???
Canım sade soda içKızlaaaar asla uyuyamıyorum sürekli ağzıma acı su geliyor midem sanki ağzımda her an kendimi kusacakmış gibi hissediyorum ne yapabilirim yaşayan var mı bu durumu sizler nasıl başa çıkıyorsunuz
Doktorum rennie şurup verdi kullanan var mı ki daha başlamamıştım gaviscon daha mı etkili ki acabaCanım sade soda içgaviscon bulundur evde birde yastığını yüksek tut.. gebelik reflüsü maalesef artık çok normal bunların olması mideye çok baskı var
Kızlar iyi geceler, bana yeni güncelleme geldi. Mide yanmasıOkumuştum daha önce burda yaşayan arkadaşlar var. Öneriler de vardı ama çok eskilerde, bulamadım. Özellikle gece başlıyor ve asla yatamıyorum yatınca sanki ağzımdan alev çıkacak gibi oluyorhele yanlışlıkla sağıma dönersem eyvah !! Oturunca en azından sadece midem yanıyor. İlaçsız çözebilen var mı doğal bişeylerle ???
Salatalik iyi geliyor fakat bende de gasvin diye şurup var onu içiyorum hemenKızlaaaar asla uyuyamıyorum sürekli ağzıma acı su geliyor midem sanki ağzımda her an kendimi kusacakmış gibi hissediyorum ne yapabilirim yaşayan var mı bu durumu sizler nasıl başa çıkıyorsunuz
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun. Doktorunuzun değerlendirmesi önemli ne kadar direnç olduğu, bebeğe kan akışının ne kadar olduğu, bebeğin ne kadar beslenebildiği gibi şeyler. Kaçıncı haftadasınız?
Çok geniş bilgi sahibi değilim ama doktorunuzun söylediği iç rahatlatıcı en azından. Umarım her şey yolunda gider. Gönlünüzü ferah tutun bol bol konuşun bebişle. Hem kendinize hem bebişe güç olsunTeşekkür ederim22. Hafta olmak üzere doktorum tek taraflı olduğu için sorun olacağını düşünmüyorum ama tansiyon takibi yapalım dedi benim de kafama takıldı biraz tabii
Ben ekmek atıyorum böyle zamanlarda ağzıma. Yoğurt ve ekmek iyi gelir. Bir de yastığı biraz yukarıda tutmak iyi oluyor. Benim ilaç kullanacak düzeyde değil çok şükür, çok yanma olunca böyle yapıyorum ben.Kızlaaaar asla uyuyamıyorum sürekli ağzıma acı su geliyor midem sanki ağzımda her an kendimi kusacakmış gibi hissediyorum ne yapabilirim yaşayan var mı bu durumu sizler nasıl başa çıkıyorsunuz
Aşkım dediğin gibi gebelik şekeri kiminde iri bebek kiminde de gelişim geriliğine neden oluyormuş plasenta bozulmasından, beslenememekten ötürü vs vs bir sürü neden sıraladı ve olabileceğini söyledi (perinatoloji) Tüp bebek doktorumla da konuştuğumuz da o da aynı şeyi söyledi. Benim yatış sebebim yüksek şekerden değil su azalmasından dolayı oldu. Sabah muayenede de gelişim geriliği tespit edildi. 1 hafta önce perinatoloji kontrolümde de kafasına küçük falan demişlerdi haftasıyla uyumlu değil vs diye biz pozisyon kaynaklı olduğunu düşünmüştük sırtı dönük, baş aşağı duruyor diye. Meğerse zaten başlamış problemler… Ama sebep olan şey tüm bunlara gebelik şekeri her ne kadar şekerim hiç yükselmese de plasenta bozuldu bir kere.canim peki perinatoloji gelisim geriligi baslamasinin sebebi olarak ne soyluyor? cunku o onemli bence. benim bildigim kadariyla gebelikte diyabet sadece bebeklerin iri olmasina, diyabet riskine vs. yol acmiyor ayni zamanda plesantayi yaslandirdigi icin gelisim geriligine sebep olma riski de yaratabiliyor. dolayisiyla belki de dolayli yoldan da olsa diyabetten sebep yatisin yapilmis gibi olabilir mi?
kuzum çok teşekkür ederimKuzum kıyamaaaaamm çok çok geçmiş olsun ya dualarım seninleyazdıklarını da yaşadıklarını da okudum şimdi de, anlamadığım gelişim geriliği varsa doğuma almaları gerekmez mi peki? Yani bilmediğimden soruyorum bunu.
Diyetisyen, endokrin ya da dahiliye hiç gelmedi görmedim. Canım hastane değiştiremem çünkü benim Antalya’da doğum yapabileceğim 2 hastane var biri eğitim araştırma diğeri tıp fakültesi. 3 basamaklı hastane olması gerekiyor o yüzden en başından dolayı ben eğitim araştırma hastanesindeyim. Tıpa da geçemem kimseyi tanımayız etmeyiz doktor vs. Yine burada herkes tanıdık gelen, giden, ilgilenen. Tüp bebek doktorum da bu hastanede bir şekilde yardımları dokunuyor.Ya ben Bilkent’te ohssden dolayı yatarken benim yemeğim hep ohss diyetli geliyordu ve diyetisyen gelip bir sıkıntımın olup olmadığını sorup diyet listesini ona göre ayarlıyordu. Acaba hastane mi değiştirsen diyeceğim ama bu saatten sonrada biraz sıkıntı olur gibi
Anladım kuşum inşallah bebişin toparlar normal düzenine girer de annesini üzmez yakuzum çok teşekkür ederimTakip altındayım canım kontrol ediyorlar gelişimini nst deyim sürekli. Doktorlar toparlayabileceğini düşünüyorlar şu an içinde risk yok denildi bebek için bu tabloda giderse o yüzden almıyorlar.
Allah gerçekten yardımcın olsun canımDiyetisyen, endokrin ya da dahiliye hiç gelmedi görmedim. Canım hastane değiştiremem çünkü benim Antalya’da doğum yapabileceğim 2 hastane var biri eğitim araştırma diğeri tıp fakültesi. 3 basamaklı hastane olması gerekiyor o yüzden en başından dolayı ben eğitim araştırma hastanesindeyim. Tıpa da geçemem kimseyi tanımayız etmeyiz doktor vs. Yine burada herkes tanıdık gelen, giden, ilgilenen. Tüp bebek doktorum da bu hastanede bir şekilde yardımları dokunuyor.
Kuzum ben çekindiğimden yasak olmasından ötürü yememezlik yapmıyorum ki şekerimin sabit kalması lazım o yüzden yemiyorumAnladım kuşum inşallah bebişin toparlar normal düzenine girer de annesini üzmez yasürekli kontrol altında olman da iyi en azından kafan rahat şu an bebekle ilgili. Şekere bi şey diyemicem tabi. Eşin getirse yemek çantaya koyup koyup kim nerden bilecek ki
Amiiiin canım teşekkür ederimAllah gerçekten yardımcın olsun canıminşallah çektiğimiz sıkıntılara değecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?