Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    202
İyiki yok boşver görümce ve eltiyle anlaşabilen net şanslıdır bence mesafe koymak her zaman iyidir birazda eşe bağlı tabi mesafe koyabilmek.

Sağolsun eşim anlayışıdır bu konuda ama ne de olsa alt katta.Ben istiyorum ki kapım calinmasin ayda bir görüşelim falan

Bende ani dönmek, ani hareketler yapmak neden olabilir diye duydum.
 
Kızlar tek tek alıntı yapamadım bir türlü olmadı hep başa sarıyor şöyle anlatayım.

Gebelik şekeri tanısı konduğundan bu yana şekeri diyetle kontrol altında tutuyorduk. Beni hem perinatoloji hem de endokrinoloji takip ediyordu bir şekilde ağlaya sızlaya bu haftaya kadar geldim. Şans eseri bebeğimin suyunun azaldığını acile başvurduğum zaman öğrendim, direkt yatışım perinatoloji servisine yapıldı. Yatışımın yapıldığı gün de perinatoloji ultrasonda bebeğimde gelişim geriliği başladığını söyledi. Yani yüksek şekerle alakalı bir sebepten ötürü benim yatışım yapılmadı.

Hastane yemekleri de şöyle benim gebelik şekeri ve oligohidramnios hastası olarak yatışım yapıldığı için ben bana ve benim gibi hastalara özel yemek çıkarttıklarını düşünüyordum hiç yanımdaki hasta da ne yiyor diğerlerine ne veriliyor doğal olarak dikkat etmedim. Yani yatışımın yapıldığı dakikadan bu yana hayretler içerisinde yedim verilen yemekleri çünkü asla evde yiyebileceğim ve diyetisyenimin de önerdiği, verdiği şeyler değildi. Şeker takibini de hastane yapıyor çağırıp çağırıp hep yüksek 150 altına inmeyince insülin başladılar. Ben verilen yemekleri yiyince de insülin dozu arttırıldı. Bu sabahta maalesef fark ettim herkese aynı yemek verildiğini ve doktorlarla konuştum. Tabi hiçbir değişiklik yok bana aynı menüden devam ediliyor herkese ne veriliyorsa. Ben de yiyebileceklerimi alıyorum yani hiiiiiç foti atmıştım köpeğe ver köpek doymaz Şimdi aç duruyorum şekerim 95 100 arası tokluk açlık bebeğim bile rahat etti günler sonra kıpır kıpır. Ne diye hastanede tutuluyorum ne diye insülin veriliyor nasıl böyle yemekler bana veriliyor biz de anlamıyoruz. Dışardan da zaten yiyemem yiyecek bir şey yok çubuk kraker dersin yiyim şekerim tavan, çiğ badem yerim tavan gerisini siz düşünün. Azcıkkkkk uzun anlattım ama böyle kızlar durumlar.
 
Canım benim belli ki o hastane afedersin mal gibi bir hastane. Acilen iyi bir hastane araştırıp oraya geçiş yap bence resmen aç kalıyorsun, aç kalmayı da geçtim bebeğe ve kendine zararlı olabilecek şeyler yiyorsun resmen ölmemek için. Çık oradan ve sana verilen öğünlerin hepsinin de fotoğrafını çek çıkana kadar, sonrasında telaşın bitince şikayet edersin.
Öehhhh abartmasınlar artık yeter ya
 
İşte canım en kral hastane de bulsam doğum yapmam çok riskli ben sadece 3 basamaklı hastanede doğum yapabilirim nörolojik problemlerimden ötürü o da sadece ya burası ya da tıp fakültesi olabilir. Tıpta da hiç tanıdığım yok ne doktor ne hemşire ne ebe. En azından burda tüp bebek doktorundan tutta perinatoloji ebeler vs herkes tanıdık. Ama doğru diyorsun resmen açım ve bebeğim beslenemiyor. İnşallah hafta içi çözüme ulaştırcaz eşimle. Geldi akşam yanımda şu an da ama doktor yok asistan hep o yüzeen pazartesi sabahı bekliyoruz 1 gün daha idare edicem.
 
canim ben bu konuyu sormustum, kordon dolanmasi senin hareketlerinle degil bebegin hareketleriyle alakali demisti doktor. hatta surekli ayni pozisyonda yatmak da iyi degil zaten, sonucta hem senin hem bebegin iyi olmasi lazim, haliyle yatarken pozisyon degistirmek iyi geliyor aslinda, sola yatinca bebis icin iyi, saga yatinca kalp rahatliyor, gecislerde sirt ustu yatinca sen rahatliyorsun vs. gibi bir durum da var. kordon dolanmasinda da; bir kere dolanma cok riskli degil, 2-3 dolanma ve kordonun kisa kalmasi risk yaratabilir demisti ayrica. o zaman yakin takip gerektiriyor cunku.
 
Valla benimki şu an kordon dolamış oğlum boynuna ben yatakta çok dönen biriyim hatta eşim dediki dolana dolana çocuğun kordanı dolandı filan dedi internetten doktorları dinledim alakası yokmuş bazen kordon normalden uzun olabiliyormuş yapı olarak ondan dolanıyormuş.
 
canim peki perinatoloji gelisim geriligi baslamasinin sebebi olarak ne soyluyor? cunku o onemli bence. benim bildigim kadariyla gebelikte diyabet sadece bebeklerin iri olmasina, diyabet riskine vs. yol acmiyor ayni zamanda plesantayi yaslandirdigi icin gelisim geriligine sebep olma riski de yaratabiliyor. dolayisiyla belki de dolayli yoldan da olsa diyabetten sebep yatisin yapilmis gibi olabilir mi?
 
Canım benim bebekte 2.800 demişti doktor
Bundan 10 gün önce 4 gün öncede başka doktor 2600 fian dedi o gün hatta doktor plasentada kireçlenme var dedi doktor kordon dolanması filan olduğu için kafam yerinde yoktu üzüntüden pazartesi doktorum 2800den az derse kilosuna anormallik var demek Bunu sorcam doktora mutlaka kordondan dolayımı kilo almadı acaba bilmiyorum
 
Kuzum kıyamaaaaamm çok çok geçmiş olsun ya dualarım seninle yazdıklarını da yaşadıklarını da okudum şimdi de, anlamadığım gelişim geriliği varsa doğuma almaları gerekmez mi peki? Yani bilmediğimden soruyorum bunu.
 
Ya ben Bilkent’te ohssden dolayı yatarken benim yemeğim hep ohss diyetli geliyordu ve diyetisyen gelip bir sıkıntımın olup olmadığını sorup diyet listesini ona göre ayarlıyordu. Acaba hastane mi değiştirsen diyeceğim ama bu saatten sonrada biraz sıkıntı olur gibi
 
Merhaba arkadaşlar tek taraflı uterin arter direnci yaşayan var mı hamileliğinde? Süreciniz nasıl ilerledi acaba?
 
Evet canım sor bebek bu haftalarda güzel gelişmeli. Kordon dolanması da akışı engeller çoğu zaman pek risk olmaz ama bazen riski çoktur. Bende dolanma değildi ama plesenta eskimişti ve kan akışında sorun vardı oğlum 11 gün gerilemişti ve kilo vermişti bir hafta da 150 gram gibi
 
Merhaba arkadaşlar tek taraflı uterin arter direnci yaşayan var mı hamileliğinde? Süreciniz nasıl ilerledi acaba?
Dikkat edilmesi gereken bir konu. Sıkı takip edilmeli gerekirse 3-4 günde bir canım. Rahim damarıyla alakalı. Eğer akış iyi olmazsa bebeğe de giden akım iyi olmaz.
 
Merhaba arkadaşlar tek taraflı uterin arter direnci yaşayan var mı hamileliğinde? Süreciniz nasıl ilerledi acaba?
Çok geçmiş olsun. Doktorunuzun değerlendirmesi önemli ne kadar direnç olduğu, bebeğe kan akışının ne kadar olduğu, bebeğin ne kadar beslenebildiği gibi şeyler. Kaçıncı haftadasınız?
 
Benim oğlum öyle olmuştu doktor kordon dolandığı için beslenememiş kilo alamamış demişti
 
Bacım ne kadar doğru bilmem de olsa bana olurdu ben sabit asla yatamam sabaha kadar döner dururum yatakta hamileliğe özel de değil normalim böyle kurtluyum ben duramıyorum illa 99 yeri dolanacam yatakta rahat batıyor

Ben de hamilelikte öyle oldum dönüp duruyorum inşallah doğru değildir
 
Sağolsun eşim anlayışıdır bu konuda ama ne de olsa alt katta.Ben istiyorum ki kapım calinmasin ayda bir görüşelim falan


Bende ani dönmek, ani hareketler yapmak neden olabilir diye duydum.

Ani hareket yapmamak lazım ama bazen refleks olarak bile insan yapabiliyor ya da uykuda nasıl dönüyoruz hiç bilmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…