2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İşe yarasın istiyorum allahımmmmmm pazartesi kontrolümüz var o zamana kadar takip edeceğim inşallah yarar olmadı başka şeylere yönelirim tek yarasın da alırım. Kolik biberona da geçeceğim her tuşa basıyorum yani çaresiz hissediyorum ağladıkça. Az önce yine çığlık çığlığa uyandı sanki biri kuyruğu var da basmış gibi yani öyle böyle çığlık atmıyor şok geçiriyorum.

Sanırım bununla alakası yok da bu raporun kapatılması gerekiyor. Şimdi kendiminkine de baktım rapor bitiş tarihi doğumdan bir gün öncesi olarak yazılmış L luckykus
yapaya sordum da böyle söyledi sabahtan bi görüşeceğim eksik gözüküyor gibi geldi. Rapor bitiş tarihi de eklenmeli bebekte ama doğum raporu var kimliği geldi yine de görüşeceğim bi

1. Bebeğin doğum tarihi SGK sistemine işlenmiş olacak.
  2. Doğum sonrası analık raporu (8 haftalık doğum sonrası izin raporu) SGK’ya düşmüş olacak.
  3. Nüfus Müdürlüğü’ne doğum bildirimi yapılmış olacak (bebek kimlik numarası sisteme geçmiş olacak).

su husus yanlis anlasilmasin canim, memeyi kapatirken agiz mendiliyle falan ucunu siliyorum, islakken kapatmiyorum, hafif bastiriyorum sut akisi kesilsin diye, sonra kapatiyorum sutyenle, bi’ de o dedigim ped zaten pamuklu normal ped gibi dusun, icinde bi’ akis olursa sutu emiyor, kuru kaliyor, meme ucuna yapismiyor vs. direkt sutyenle kapatirsan hem akan sut islaklik yaratir, hem ucu pamuklu yuzeye yapisabilir, o da zarar verir, zeytinyagi zaten yumusatiyor klasik islaklik yaratmiyor. tahin yagi da oneriyorlar mesela. yara olduktan sonra icin kantaron oneren de var. ilaclari hic kullanmadim o nedenle bilmiyorum faydalarini.

ayy yeni level mi acildi kuzum ya, gaz mi basladi bir de, allah’im sen bebelerimize saglik bize dayanma mentali ver yarabbim, amiin bana da ilk 15-20 gun cok gaz olmaz sonra basliyor demislerdi, yarin 20 oluyoruz, her gunku dualarima allah’im gaz olmasin eklendi.

sekeri nasil olcuyorsun bu arada? aman hic dile getirme, artik sarilik illetinden de kurtuldunuz, saglikli minnos cok sukur darisi da basimiza, doktor gastroentolojiye sevk etti bizimkini, persembe ona gidecegiz.

Mantıklı geldi ben de biraz böyle deneyeyim bakalım

kizlar ilk ay kontrollerini yaptirdiniz mi neler yaptirdiniz?

egitim arastirma hastanesinde bana; isitme testi, goz testi, kardiyoloji, genel muayene, aile hekimi izlemi, kalca cikikligi kontrolu sordular. sariligi olanlar icin ayrica; kan uyusmazligi, alt kan uyusmazligi, idrar tetkikleri, enfeksiyon / kan tahlilleri, enzim tetkikleri, gastroentoloji muayenesi sordular.

Kızlar bu gaz damlası hemen işe yarar mı? 5 damla ağzına damlattım biberon da olur demiş eczacı üstüne de yapıştırmış ama biberonla da etkili oluyor mu?
Hemen olmaz genelde 3-4 kullanımda etki gösterir canım. Ben plastik kaşıkla direkt veriyorum

Birini uyutuyorum diğeri başlıyor ya oğlum zaten uyumaz çok gazlı tam uyuyor gibi oluyor yine bağırmaya başlıyor. Yazık kızım da hep onun yüzünden uyanıp duruyor. Bari 6-7 aylık olsalardı kızımı başka odaya koyardım gündüz kamerayla izlerdim en azından uykusunu alırdı ya. Resmen birbirilerini uyandırıyorlar

Canım doğduktan sonra pol. kontrollerinin hepsini benden de yaptırmam istendi ortopedi de dahil. Geri kalan tüm tahlil tetkik sarılık için zaten hastanede yapılmıştı.

İşitme testinden doğduktan 1 gün sonra geçememiştik kulağında sıvı vardı, en son yoğun bakımdan çıkarken işitme testinden geçmiştik. Pazartesi önce 1. ay kontrolü ve ortopediye gidiyoruz sonrasında da haftaya randevu bulursam kardiyoloji, göz ve kbb ye gideceğiz. 2. ayda da kalça ultrasonu varmış öyle yazmışlar. Haftaya gideceklerim ve randevu bulursam gideceklerim hep 1. ay kontrolleri. Yarın da aile hekimine gideceğim, telefonla konuşup halletmiştik yine de götüreceğim. Böyle canım benim şimdilik bildiklerim.

Offff hiç sorma kuşum hiççççç çok felaket bir gazla boğuşuyorum, bu saatte masaj yapıyorum çok sancılanıyor ve çığlık çığlığa ağlıyor. En korktuğum kolik kelimesiydi bugün acil doktoru kolik dedi sinirlerim bozuldu umarım eklenmez ah umarıııım.

Biz ilk yoğun bakıma yattığımız an kan şekeri 45 çıkmıştı. Beslenemiyordu çünkü uyanmıyordu o yüzden doktor bilgilendirme yaptıktan sonra en son özellikle banyodan sonra çok dikkat et hipoglisemiye girmesin diyince her banyo sonrası korkuyorum uyanmazsa. Contour plus benim cihazım hamilelikte kullandığım, yeni uç taktım kalemi de 3. seviyeye getirdim, ayağını ellerimle ısıtıp kan akışı daha iyi olsun diye öyle yaptım daha sonra topuğunu sıktım ölçümünü yaptım. İçim gitti gitmesine de bakacağım böyle böyle arada mecbur yani panik olacağıma

Sarılıkta bitmedi daha maalesef aktif ama zarar verecek seviyede değil, tamamen bitmesi ayları alırmış. Sadece korkmayın dediler ona bile sevindik canım ne diyim.

Hiç sevmem şu tarz konuşmaları ama biz bir taneyle zor uğraşıyoruz seni düşünemiyorum. Allah yardımcımız olsun bu atak haftaları, gaz sancıları gerçekten çok yıpratıcıymış.

Anladığım kadarıyla yeni raporu eklerken eskisini kapatıyorlar bu sayede ödenekler çıkıyor. Diğer maddeler sanırım zaten okey. Sen bir hastaneyle görüş bakalım.
Ayrıca ne demek canım benim

Hiç sevmem şu tarz konuşmaları ama biz bir taneyle zor uğraşıyoruz seni düşünemiyorum. Allah yardımcımız olsun bu atak haftaları, gaz sancıları gerçekten çok yıpratıcıymış.
Tabiki çok zor kuzum. Bir bebek çok zor ikiyi düşün. Büyüyecekler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…