- 1 Kasım 2013
- 3.405
- 2.977
- 333
İlk çocuk mu canım. İlkten bir süre sonra aman asla diyorsun da, sonrasında müthiş bir özlem duyuyorsun. Bende de olmuştu iki evladımda tüp bebek. Dr um tüp bağlamayı söyledi ama kabul etmedim nasılsa olmuyor diye. İnanılmaz korkuyorum ama şu anda bişi olmaz inşallahKızlar, başka çocuk düşünmeyen var mı ben artık bu konuyu burda kapatmak istiyorum ama tüpleri de bağlatamadım, cesaret edemedim, hangi korunma yöntemini düşünüyorsunuz? Karalar bağladım şimdiden napıcam diye
Ohh ne güzel olmuşAy kızlar eşim bugün erken geldi. Bebeği aldı oyaladı. Ben de ağzım açık uyumuşum hemen. Nasıl dinlenmiş vücudum. Neşem yerine geldi tekrardan
Bu arada hala folik asite devam eden benFolik asit kullanmayacaktık hatayı orda yaptık hahahhsyenidoğan hani uyurdu? En kolay dönemdi aylardı… Bebeğin balayı dönemiydi haniiiii? Yok arkadaş 1 aylık oldu hiç uyumadan artık başım beynim ağrıyor uykusuzluktan açlıktan 
Ben kendimden söyleyeyim canım erken tanı çok önemli dedi bizim ortopedi doktorumuz Max ilk 50 içerisinde istiyor. Almanyada ilk 50 günde yapılıyormuşGeçmiş olsun canım benim, çaresi olmayan bir dert değil çok şükür yeter ki tespit edilsin.Ben de o yüzden bir an önce kalça ultrasonu çekilsin istiyorum ama devletteki doktor 2 aylıkken çekiyoruz dedi.Özeldeki 40 günlükken istiyoruz dedi.
Burdan sormuş olayım ne zaman çekiliyor bu kalça ultrasonu?
Ben başarısız aşılamalar ve tüp bebek denemesinden sonra kendiliğimden hamile kaldım.Geçen gece eşime tamam şu an bebeğimi çok seviyorum ama o kadar da uğraşmaya gerek yokmuş sanki dedim güldük baya. Ama bi yandan diyorum unutulmasa bu kadar insan ikinci üçüncü çocuğu niye yapsın,demek dediğin gibi özlüyor insan.Gerçi bazen şimdi bile hem bir an önce büyüsün bu zamanlar geçsin diyorum, hem bi daha hiç bu kadar küçük olmicak diye duygulanıyorum.İlk çocuk mu canım. İlkten bir süre sonra aman asla diyorsun da, sonrasında müthiş bir özlem duyuyorsun. Bende de olmuştu iki evladımda tüp bebek. Dr um tüp bağlamayı söyledi ama kabul etmedim nasılsa olmuyor diye. İnanılmaz korkuyorum ama şu anda bişi olmaz inşallah
Evet canım bence de ne kadar erken o kadar iyi, bir sorun yoksa zaten tamam ama nerden bilicez, bir şey varsa hemen tedaviye başlanması lazım.Ama devletteki doktor diretti de diretti 2 aydan önce olmaz diye. İlle özele gitmek zorunda bırakıyolar insanı sağolsunlarBen kendimden söyleyeyim canım erken tanı çok önemli dedi bizim ortopedi doktorumuz Max ilk 50 içerisinde istiyor. Almanyada ilk 50 günde yapılıyormuş
Ayakları bu şekilde bu düzelir mi yoksa böyle mi kalacak diye gittim baktı çok güzel ilgilendi başka bir doktora yönlendirdi ama sen evde de takip edebilirsin daha sonra düzelmezse götürürsün dedi. Bence düzelecektir ben öyle düşünüyorum yoksa canı istediğinde düzgün tutuyorAyy kuzum taktım ya kafayı sürekli elim ayağında zaten çocuğumun.Zorlamıyorum tabi hiç masaj modundayım hep ama gene de çocuk dile gelse ana bi sal beni dicek, garibim öyle rahat ediyo ki içe kıvırınca.Sen ne için gitmiştin peki ortopediye?Ben devletteki çocuk doktoruna bi ayağına bakar mısınız diye kendim sordum, he evet içe dönük biraz dedi.Çok taktım hocam kafaya dedim hani tıbbi bişiler desin de beni rahatlatsın diye.Kadın sadece takma kafaya dedi sjsjdh.Bi de 4. ayda ortopedi görür düzelmezse dedi.4 çok değil mi ya
Ben doğumdan sonra bıraktım burda sadece anneye takviyeler öneriyorlar bir de bebişe d vitamini aşkım.Bu arada hala folik asite devam eden benbeyin gelişimi için emzirdiğimizden dolayı jod eksikliği olmaması için benim doktorum devam ettiriyor kızlar.. 
Bu ben bende 2020 den beri uğraş veriyordum defalarca tüp bebek sonrası kendiliğinden gelen mucize bende aynısını dedimBen başarısız aşılamalar ve tüp bebek denemesinden sonra kendiliğimden hamile kaldım.Geçen gece eşime tamam şu an bebeğimi çok seviyorum ama o kadar da uğraşmaya gerek yokmuş sanki dedim güldük baya. Ama bi yandan diyorum unutulmasa bu kadar insan ikinci üçüncü çocuğu niye yapsın,demek dediğin gibi özlüyor insan.Gerçi bazen şimdi bile hem bir an önce büyüsün bu zamanlar geçsin diyorum, hem bi daha hiç bu kadar küçük olmicak diye duygulanıyorum.
Boğaz enfeksiyonu varmış. Başkada idrarda enfeksiyon çıkmış. Stresten üzüntüden sütüm kesildiAy çok geçmiş olsun nesi var? Miniğin rahatladı mı gazı uykusu?
Yok canım bir daha hiç bu kadar küçük olmayacaklar. Bu minnacık eller olmayacak.Ben başarısız aşılamalar ve tüp bebek denemesinden sonra kendiliğimden hamile kaldım.Geçen gece eşime tamam şu an bebeğimi çok seviyorum ama o kadar da uğraşmaya gerek yokmuş sanki dedim güldük baya. Ama bi yandan diyorum unutulmasa bu kadar insan ikinci üçüncü çocuğu niye yapsın,demek dediğin gibi özlüyor insan.Gerçi bazen şimdi bile hem bir an önce büyüsün bu zamanlar geçsin diyorum, hem bi daha hiç bu kadar küçük olmicak diye duygulanıyorum.
Yaa evet her şey geçiyor insanın aklından, hele de uykusuzluk başa vuruncaBu ben bende 2020 den beri uğraş veriyordum defalarca tüp bebek sonrası kendiliğinden gelen mucize bende aynısını dedim
Yok canım benim de ikinci, ama bundan sonrası için kesin bir korunma yöntemine ihtiyacım var, bizim iki bebek de sürpriz hep bi açık kapım vardı şimdiye kadar çok takmadım o yüzden, ama artık Allah olmayana isteyene versinİlk çocuk mu canım. İlkten bir süre sonra aman asla diyorsun da, sonrasında müthiş bir özlem duyuyorsun. Bende de olmuştu iki evladımda tüp bebek. Dr um tüp bağlamayı söyledi ama kabul etmedim nasılsa olmuyor diye. İnanılmaz korkuyorum ama şu anda bişi olmaz inşallah
Oyy evet sürekli anneme ne zaman kolaylaşıcak diye soruyorum, bi yandan da dediğin gibi o kadar minicik o kadar masum ki içim gidiyor bakınca.Ama gene de tecrübe olmayınca insan daha çok zorlanıyor psikolojik olarak.En azından ben öyleyim.Ama ikinci çocuğu olanlar fiziksel olarak daha çok zorlansa da mental olarak çok daha güçlüler gözlemlediğim kadarıyla.Yok canım bir daha hiç bu kadar küçük olmayacaklar. Bu minnacık eller olmayacak.
Kesinlikle biz şimdi farklı bezliyoruz bu şekilde devam edip 4 hafta sonra bakacağızEvet canım bence de ne kadar erken o kadar iyi, bir sorun yoksa zaten tamam ama nerden bilicez, bir şey varsa hemen tedaviye başlanması lazım.Ama devletteki doktor diretti de diretti 2 aydan önce olmaz diye. İlle özele gitmek zorunda bırakıyolar insanı sağolsunlar
Bebişte d vitamini bende kullanıyorum ama beyin gelişimi için Jod alımını kesinlikle tavsiye etti doktorum aşkım bir araştır istersenBen doğumdan sonra bıraktım burda sadece anneye takviyeler öneriyorlar bir de bebişe d vitamini aşkım.
Sağol aşkım valla içim rahatladı birazAyakları bu şekilde bu düzelir mi yoksa böyle mi kalacak diye gittim baktı çok güzel ilgilendi başka bir doktora yönlendirdi ama sen evde de takip edebilirsin daha sonra düzelmezse götürürsün dedi. Bence düzelecektir ben öyle düşünüyorum yoksa canı istediğinde düzgün tutuyorAnnesi mustela yağ en güvenilir yağ olarak geçiyormuş onu al masaj yap ayaklarına bacaklarına 
Çok iyi canım , zor oluyordur mutlaka ama hemen önlem alınması çok iyi, çabucak düzelicek inşallah.Kesinlikle biz şimdi farklı bezliyoruz bu şekilde devam edip 4 hafta sonra bakacağız
Geçer geçer inşallah hepimizin aynı baksanaSağol aşkım valla içim rahatladı birazAynen canı istediğinde düzgün de tutuyor Dediğin gibi yağla masaj yapıyorum ben de bakalım ortopediye de gösteririz olmazsa.Sizin kalça ultrasonunu ne zaman bu arada? 
Yalnz değilmişimya ahahahahahsabah 8’de uyanan bebem bir saat kadar once memede uyuyakaldi, agzi acildi memenin yarisi iceride yarisi disarida, uyanmasin diye 20 dk nefes almadim resmen, sonuc; yataga yatirdigimin 3. dakikasinda gozler fal tasi… 
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?