2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236
vallahi ya bizi iyi yemisler ya da bizim bebelerde var bir sey… bu arada bunca zamandir ara ara kk anneler gruplarini okurum, bu kadar da degisik bebeleri ilk defa gormus olabilirim ekim analari olarak topluca bi’ kursun falan mi doktursek nazara mi geldik nettik

canim ben sarilik yuzunden cocuk egitim arastirma hastanesinde fink atiyorum bir suredir; oradaki yenidogan uzmani; kardiyoloji, goz ve kalca muayenelerini 1 ay dolmadan yaptirin dedi. ben de bu hafta tamamladim hepsini.

yalniz degilsin. ben de benzer durumdayim. cift el kundak denedim, tek el kundak denedim, komple tufek gibi kundaklamayi denedim. hicbirinde durmuyor. sey var mesela, cift el kundak yapiyorum, ikina ikina boyle sag sol sag sol, hoop bi’ parmagi kurtariyor boynunun kenarindan sonra eli cikariyor zafer kazanmis gibi pozlara giriyor. kendi halinde uyusun deyince de surekli biri durtuyormus gibi, uykuya dalip dalip uc dakika icinde kendini uyandiriyor. hayir bi’ de oyle sahici daliyor ki uykuya, heh diyorum oldu bu sefer uc dakika sonra hoop ciglik kiyamet basa donus.

Napcaz bilmiyorum böyle
Aynı yani O kadar derin ki diyorum Hah asla uyanmaz diyorum bı kıpırtı aman Allahım diyorum

Yaa o lanet süt kabarcığı bende de oldu maalesef. Korkuyorum ilerlerse diye

Kuzum hepimizde var aynı durum. Hiçbirimizin doktoru da müdahale etme gereği duymamış. Demek ki normal gerçekten. Bizim doktorumuz da üstüne basmaya başlayınca geçecek merak etmeyin demişti.

Hazır kundak mı kullanıyorsun kendin mi kundaklıyorsun?

Sizin de derin nefes alınca memeleriniz sızlıyor mu? Cayır cayır yanıyor bazen süt kanallarım meme ucu yaralarına da çözüm bulamadım. Bebiş de ağzından hiç çıkarmıyor. İyileşecek gibi değil. Ömür boyu uyumayacak gibiyiz bir de.
Ben de eşime dedim valla uyku battı herhalde bize diye. Durduk yere iş çıkardık başımıza jdjdjd. Herkes zor diyordu çocuk bakmak için ama belli ki yeterince ciddiye almamışım

Canım sen de 1 ekimde doğum yapmıştın demi

Sezaryen olup 3 haftada toplanabildiniz mi annemler buradaydı yarın gidecekler ben daha oturup kalkarken ara ara yanma acı hissediyorum hala yatakta rahat uzanıyorum annem gidince zaten uzanmaya da fırsatım olmayacak biliyorum bebeğim hiç uyumuyor emmiyor sagip biberonla besliyorum kendim kalınca nasıl olcak gözüm çok korkuyor

Kızlar valla imdat diye çığlık atıcam şimdi bu pipili katiyen uyumuyor gerçekten aklımı falan kaybetcem ben sanırım… Normalde her gün suyla haftada bir kere de şampuanla banyo yaptırıyorum. Bugün şampuanlı yaptırayım belki rahatlatır da uyutur dedim yok katiyen rahatlamıyor. Tam uyudu kundak almıştım ellerini yerleştirirken çığlık çığlığa uyandı yani kestim sanki öyle bir bağırıyor ki anlatamam. Şöyle daha deliksiz 3 saat uyuduğunu görmedim. Vallahi doktora götürcem bu bebek niye uyumuyor diye. Normal mi bu kadar uyumaması?

Benim uçları perişan göğsüme yatırdığımda bile atletten acıyor. Ay gerçekten delircem zor değil felaketmiş. Çocuk çok kolay diyenin çocuğu hem gazsız hem uyuyordur… Evet dünyanın en güzel sevgisi evlat sevgisi 1 aydır bambaşka duygular içindeyim ama tükendim. Uyumadıkça oturup ağlamak istiyorum.

Lioo 24 ekimde doğum yaptım canım 3970 gram 49 cm Ediz
Kızlar göğüs ucum maalesef benimde paramparça oldu iyileştirmeye çalışıyorum panthenol krem landinoh gümüş kapak çay kompresi dışında ne önerirsiniz Lioo batikon yazmissin canım nasıl kullanalım hemen iyilestiriyo mu?
Başka önerisi olan varsa perisan haldeyim emziremiyorum sürekli sagip veriyorum ama emmesi de lazım artık 3 gündür emziremedim 1 haftalık oldu bile çocuk

Benimki de kucakta ve memede uyuyor ama ayırdığım anda uyanıp ağlamaya başlıyor. Hatta kendisi doyup bıraksa bile en fazla 1 dakika sonra aranıp ağlamaya başlıyor. Uzun süre kucağımda uyuyup derin uykuya geçerse kundaklayıp yatırıyorum ama sürekli bir elimle pış pış yapıyorum. Bıraktığım anda orada da ağlıyor. Gece boyu dönüşümlü kucaklıyoruz ya da pış pışlıyoruz. Başka türlü uyumuyor.

Bu arada kucağımdayken kundaklıyorum artık. O zaman daha zor uyanıyor giydirirken. Yatağa serip kundaklarsam kesin uyanıyor. Bir de yatağa ve kundağa yatırmadan önce elimle biraz ısıtıyorum yatağı soğuk olmasın diye. Yatırınca da uzun süre elimi çekmiyorum ellerimle tüm bedenini sarıp bekliyorum biraz. Hatta bazen üstüne eğilip bir şeyler mırıldanıyorum bir süre. Benim taktikler bunlar. Dandirik şeyler ama daha iyi çözümlerim yok. Ben de sıyırmak üzereyim

Kızlar aileleriniz gitti mi? Kimler ne zamandır yalnız bakıyor bebişlere? Yarın annemler gidecek, üstesinden gelebilir miyiz bilmiyorum. Eşim çalışıyor. O benden de tedirgin yapamıcaz kesin diyor sürekli

Nasıl yapıyorsunuz ne zaman eşiniz bakıyor ne zaman siz bakıyorsunuz hangi saatte neler yapıyorsunuz iş paylaşımı uyku durumu falan neleri nasıl ayarlıyorsunuz fikir verebilir misiniz?

Ben de. Özellikle akşam saatleri gelince sinir basıyor. Geceleri daha zor geçiyor çünkü. Gün bir şekilde geçiyor da gece yaklaştıkça mutsuz oluyorum.

Keşke tavsiye verebilsem ama kendime hayrım yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…