Çıktık cnm çok şükürAllah tüm yavrulara şifa versin.Hep kucağımda canım kızım .Dün gece 4 e kadar sakindi.Ama 4 ten sonra altını aldım emzirdim masaj yaptım uykuya dalamadi uzun süre.Baya emzirdim ama emzige alıştığı için aranıyor sanki surekli.Ruhumdaki tahribat devam ediyor.Ya hep geceleri böyle olduysa hep agladiysa diye içim içimi yiyor.Bir taraftan eşim ve annemin hiçbir neden yokken yattı herkesi zaten yatiriyorlarmis sohbeti içimdeki yarayı alevlendiriyor.
Herkes destek için değil sanki köstek olmak için elinden geleni yapıyor.Hemsire eve insan gelmesini bırak siz bile hep aynı ortamda bulunmayın tarzı konustu.Kaynanam elalem ne der kafasında annemi de bulmuşken (kendinin biseye becerisi yok)kendi evinde mevlüt yapma derdinde ..
Annem bugün oğlanın okul kapsonlusunu bulamadık diye dağınık yasiyosunuz diyor ,oğlanı dun gece 11 de sınava calistirdim diye programsız da yasiyomusum.E dedim siz evdeydiniz ben hep hastanedeydim..Ev dagiliyosa da dağılsın tek derdim ev değil.
Zaten oğlan ne zamandır hayal ettiği futbola seçilmemiş diye dün resmen kendine gelemedi.O kendine gelene kadar sınava çalıştıramadim.
Mental olarak çok yorgunum,fizikende iyi değilim sezeryan +apandisit ameliyatı oldum, daha yeni yeni toparliyorum, dün kaç kere sendeledimHastaneye sabah gidip gece dönüyordum ,aklım hem oglumdaydi hem de 5 kere yanında olsam da kızımda.Bazen gidiyordum gözleri yaşlı bazen bırakırken ağlıyordu.Cok zor hala ..
KızlarBebekle uğraşmaktan, uykusuzluğa direnmekten ve hayatı sorgulamaktan kalan zamanlarda takip etmeye çalışıyorum ama yazamıyorum pek
Şimdi size şunu sormak istiyorum, benim miniğin ayakları çok içe dönük.Yani elimle tutup dizlerini yukarı çekince m pozisyonu verdirebiliyorum ama bıraktığım anda tamamen içe kıvırıyor.Bu durumu başka yaşayan var mı?
Bende iki gündür öyleyim ya kuzum asla uyumuyor memede uyuyor sonra kucağımda tutuyorum gaz için bırakınca uyanıyor. 18 günlük daha atak mı oluyor noluyorSeni çok ama çok iyi anlıyorum çünkü ben de öyleyim. 1 haftadır atak haftasının geçmesini bekliyorum… 3 gündür 3-4 saatlik uykuyla duruyorum nasıl dayanıyorum hiç bilmiyorum. Yemek vs zaten mümkün değil. Sadece ağlıyor deli gibi ağlıyor bugün hata yanağına vurdum biraz minik minik, resmen katıldı nefes alamadı böyle morarmaya ramak kaldı yüzü şok geçirdim. Sling güzel olurdu aslında koysan dışarı çıksanız hava alsa falan. Ben kanguruya koyacağım günü iple çekiyorum biraz daha rahat ederim kanguruyla.
Benimki öyle bizde kalça tam oturmamış çıktı onunla alakalı mı bilmiyorumKızlarBebekle uğraşmaktan, uykusuzluğa direnmekten ve hayatı sorgulamaktan kalan zamanlarda takip etmeye çalışıyorum ama yazamıyorum pek
Şimdi size şunu sormak istiyorum, benim miniğin ayakları çok içe dönük.Yani elimle tutup dizlerini yukarı çekince m pozisyonu verdirebiliyorum ama bıraktığım anda tamamen içe kıvırıyor.Bu durumu başka yaşayan var mı?
hahahahahjaja kıyamam sana yaya ahahahahahsabah 8’de uyanan bebem bir saat kadar once memede uyuyakaldi, agzi acildi memenin yarisi iceride yarisi disarida, uyanmasin diye 20 dk nefes almadim resmen, sonuc; yataga yatirdigimin 3. dakikasinda gozler fal tasi…
Folik asit kullanmayacaktık hatayı orda yaptık hahahhskizlar biz bu bebelerin folik asidini fala fazla vermis olabilir miyiz ya anne karninda, niye uyumuyor bu cocuklar?! hayir desem ki, benim bebemin huyu suyu boyle, anladigim kadariyla hic yalniz degilim, sizinkiler de oyleymis, nerede ne yaptik vallahi oturdum onu dusunuyorum… her telefon acan ayy en guzel zamanlari, altini ac, emzir, uyut sonrasi zor deyip kapatiyor, o sirada bilmem kac saattir asla uyumamis olan bebemle ben hayati sorguluyorum…
Benim bebeğimin de ayakları içe dönüktü anne karnındaki pozisyonla alakalı denildi. Biri tamamen düzeldi diğeri hafif içe dönük. Ortopedi geçeceğini söyledi ama yine de takip edilsin dedi. Kanguruya ve ana kucağına koyamıyorum bacağın biri m şeklini alıyor diğeri açılmıyor.KızlarBebekle uğraşmaktan, uykusuzluğa direnmekten ve hayatı sorgulamaktan kalan zamanlarda takip etmeye çalışıyorum ama yazamıyorum pek
Offff aşkım çok kötü inan o hah uyudu diyip yatağına koyunca uyanması. Başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Artık atak mı değil mi çözemiyorum kiBende iki gündür öyleyim ya kuzum asla uyumuyor memede uyuyor sonra kucağımda tutuyorum gaz için bırakınca uyanıyor. 18 günlük daha atak mı oluyor noluyor
Evet canım çok şükür dışa da dönüyor. Bizde de bacakları içe dönük gibi, ayakları zaten öyle bir kıvırıyor ki gördükçe canım sıkılıyor.Yenidoğan böyle olur dediler diye ben de takılmamıştım başta.Kontrol eden doktorlar da hiç bişey dememişti ama 1 aylık olduk bakıyorum hala aynı.Kafama taktım doktora da sordum ama tatmin edici bi cevap alamadım dediğin gibi ortopedi görürse rahatlicam ancak.Bizim de öyle canım ayakları çok içe dönük hatta alt bacakları da içe dönük biraz, doktora sorduğumda ayaklarını her yöne rahatça hareket ettirebiliyor o önemli dedi. Bacakları için de biraz içe dönük masaj yapabilirsin dedi ama ben bi ortopediye de götürmeyi düşünüyorum
Yaaaa çok teşekkür ederim canım benimYaa minik adam çok tatlı maşallah
Evet ben de slinge koycam diye heveslenmiştim ama m pozisyonunu alamadığı için koymuyorum. Kendiliğinden ne zaman düzelmesi gerekiyor acabaBenim bebeğimin de ayakları içe dönüktü anne karnındaki pozisyonla alakalı denildi. Biri tamamen düzeldi diğeri hafif içe dönük. Ortopedi geçeceğini söyledi ama yine de takip edilsin dedi. Kanguruya ve ana kucağına koyamıyorum bacağın biri m şeklini alıyor diğeri açılmıyor.
Geçmiş olsun canım benim, çaresi olmayan bir dert değil çok şükür yeter ki tespit edilsin.Ben de o yüzden bir an önce kalça ultrasonu çekilsin istiyorum ama devletteki doktor 2 aylıkken çekiyoruz dedi.Özeldeki 40 günlükken istiyoruz dedi.Benimki öyle bizde kalça tam oturmamış çıktı onunla alakalı mı bilmiyorum
Aşkım anlıyorum ben de aynı şekilde heveslenmiştim ama biraz daha zamana ihtiyaç var. 2.3 ayda tam olarak gelişiyormuş m şeklini daha rahat alıyormuş kalça ekleminin olgunlaşması lazım. Bence 1 ay daha beklemek gerekiyor. Biraz bacak egzersizleri yaptır bisiklet çevirir gibi, yüz üstü yatır tummy time şeklinde birer dakikalık faydası olur denildi.Evet ben de slinge koycam diye heveslenmiştim ama m pozisyonunu alamadığı için koymuyorum. Kendiliğinden ne zaman düzelmesi gerekiyor acaba
Bizmde öyle dr anne karnındaki pozisyondan kaynaklı önemli değil, geçer dedi geçmezse ortapediye yönlendiririz dedi ben de elimle düzeltiyorum devamlı şimdilikKızlarBebekle uğraşmaktan, uykusuzluğa direnmekten ve hayatı sorgulamaktan kalan zamanlarda takip etmeye çalışıyorum ama yazamıyorum pek
Ayy kuzum taktım ya kafayı sürekli elim ayağında zaten çocuğumun.Zorlamıyorum tabi hiç masaj modundayım hep ama gene de çocuk dile gelse ana bi sal beni dicek, garibim öyle rahat ediyo ki içe kıvırınca.Sen ne için gitmiştin peki ortopediye?Ben devletteki çocuk doktoruna bi ayağına bakar mısınız diye kendim sordum, he evet içe dönük biraz dedi.Çok taktım hocam kafaya dedim hani tıbbi bişiler desin de beni rahatlatsın diye.Kadın sadece takma kafaya dedi sjsjdh.Bi de 4. ayda ortopedi görür düzelmezse dedi.4 çok değil mi yaAşkım anlıyorum ben de aynı şekilde heveslenmiştim ama biraz daha zamana ihtiyaç var. 2.3 ayda tam olarak gelişiyormuş m şeklini daha rahat alıyormuş kalça ekleminin olgunlaşması lazım. Bence 1 ay daha beklemek gerekiyor. Biraz bacak egzersizleri yaptır bisiklet çevirir gibi, yüz üstü yatır tummy time şeklinde birer dakikalık faydası olur denildi.
Evet şimdi baktım diğer kızlar da aynı şeyi yazmış, doktorlar hep aynı şekilde yaklaşmış.İçim rahatladı biraz valla Allah razı olsun hepinizin doktoruyla görüşmüş gibi oldumBizmde öyle dr anne karnındaki pozisyondan kaynaklı önemli değil, geçer dedi geçmezse ortapediye yönlendiririz dedi ben de elimle düzeltiyorum devamlı şimdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?