2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    236

Çok sevindim canım kavuştunuz anneler hep böyle canım olabildiğince onların dediklerini duymazdan gel en güzel yol bu, sen bebeğine ve oğluna odaklan 2 çocuklu hayat zor olsa da eminim alışınca çok seveceksin

Kızlar Bebekle uğraşmaktan, uykusuzluğa direnmekten ve hayatı sorgulamaktan kalan zamanlarda takip etmeye çalışıyorum ama yazamıyorum pek
Şimdi size şunu sormak istiyorum, benim miniğin ayakları çok içe dönük.Yani elimle tutup dizlerini yukarı çekince m pozisyonu verdirebiliyorum ama bıraktığım anda tamamen içe kıvırıyor.Bu durumu başka yaşayan var mı?

Bizim de öyle canım ayakları çok içe dönük hatta alt bacakları da içe dönük biraz, doktora sorduğumda ayaklarını her yöne rahatça hareket ettirebiliyor o önemli dedi. Bacakları için de biraz içe dönük masaj yapabilirsin dedi ama ben bi ortopediye de götürmeyi düşünüyorum

Bende iki gündür öyleyim ya kuzum asla uyumuyor memede uyuyor sonra kucağımda tutuyorum gaz için bırakınca uyanıyor. 18 günlük daha atak mı oluyor noluyor

Benimki öyle bizde kalça tam oturmamış çıktı onunla alakalı mı bilmiyorum

ya ahahahahah sabah 8’de uyanan bebem bir saat kadar once memede uyuyakaldi, agzi acildi memenin yarisi iceride yarisi disarida, uyanmasin diye 20 dk nefes almadim resmen, sonuc; yataga yatirdigimin 3. dakikasinda gozler fal tasi…
hahahahahjaja kıyamam sana ya resmen köle olduk şu 1 ayda hahahhaha gerçekten yakında zombiye döneriz böyle gitmez çünkü bu uykusuzluk.

Folik asit kullanmayacaktık hatayı orda yaptık hahahhs yenidoğan hani uyurdu? En kolay dönemdi aylardı… Bebeğin balayı dönemiydi haniiiii? Yok arkadaş 1 aylık oldu hiç uyumadan artık başım beynim ağrıyor uykusuzluktan açlıktan

Benim bebeğimin de ayakları içe dönüktü anne karnındaki pozisyonla alakalı denildi. Biri tamamen düzeldi diğeri hafif içe dönük. Ortopedi geçeceğini söyledi ama yine de takip edilsin dedi. Kanguruya ve ana kucağına koyamıyorum bacağın biri m şeklini alıyor diğeri açılmıyor.

Bende iki gündür öyleyim ya kuzum asla uyumuyor memede uyuyor sonra kucağımda tutuyorum gaz için bırakınca uyanıyor. 18 günlük daha atak mı oluyor noluyor
Offff aşkım çok kötü inan o hah uyudu diyip yatağına koyunca uyanması. Başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Artık atak mı değil mi çözemiyorum ki

Evet canım çok şükür dışa da dönüyor. Bizde de bacakları içe dönük gibi, ayakları zaten öyle bir kıvırıyor ki gördükçe canım sıkılıyor.Yenidoğan böyle olur dediler diye ben de takılmamıştım başta.Kontrol eden doktorlar da hiç bişey dememişti ama 1 aylık olduk bakıyorum hala aynı.Kafama taktım doktora da sordum ama tatmin edici bi cevap alamadım dediğin gibi ortopedi görürse rahatlicam ancak.

Evet ben de slinge koycam diye heveslenmiştim ama m pozisyonunu alamadığı için koymuyorum. Kendiliğinden ne zaman düzelmesi gerekiyor acaba

Benimki öyle bizde kalça tam oturmamış çıktı onunla alakalı mı bilmiyorum
Geçmiş olsun canım benim, çaresi olmayan bir dert değil çok şükür yeter ki tespit edilsin.Ben de o yüzden bir an önce kalça ultrasonu çekilsin istiyorum ama devletteki doktor 2 aylıkken çekiyoruz dedi.Özeldeki 40 günlükken istiyoruz dedi.
Burdan sormuş olayım ne zaman çekiliyor bu kalça ultrasonu?

Evet ben de slinge koycam diye heveslenmiştim ama m pozisyonunu alamadığı için koymuyorum. Kendiliğinden ne zaman düzelmesi gerekiyor acaba
Aşkım anlıyorum ben de aynı şekilde heveslenmiştim ama biraz daha zamana ihtiyaç var. 2.3 ayda tam olarak gelişiyormuş m şeklini daha rahat alıyormuş kalça ekleminin olgunlaşması lazım. Bence 1 ay daha beklemek gerekiyor. Biraz bacak egzersizleri yaptır bisiklet çevirir gibi, yüz üstü yatır tummy time şeklinde birer dakikalık faydası olur denildi.

Bizmde öyle dr anne karnındaki pozisyondan kaynaklı önemli değil, geçer dedi geçmezse ortapediye yönlendiririz dedi ben de elimle düzeltiyorum devamlı şimdilik

Kızlar, başka çocuk düşünmeyen var mı ben artık bu konuyu burda kapatmak istiyorum ama tüpleri de bağlatamadım, cesaret edemedim, hangi korunma yöntemini düşünüyorsunuz? Karalar bağladım şimdiden napıcam diye

Ay kızlar eşim bugün erken geldi. Bebeği aldı oyaladı. Ben de ağzım açık uyumuşum hemen. Nasıl dinlenmiş vücudum. Neşem yerine geldi tekrardan

Ayy kuzum taktım ya kafayı sürekli elim ayağında zaten çocuğumun.Zorlamıyorum tabi hiç masaj modundayım hep ama gene de çocuk dile gelse ana bi sal beni dicek, garibim öyle rahat ediyo ki içe kıvırınca.Sen ne için gitmiştin peki ortopediye?Ben devletteki çocuk doktoruna bi ayağına bakar mısınız diye kendim sordum, he evet içe dönük biraz dedi.Çok taktım hocam kafaya dedim hani tıbbi bişiler desin de beni rahatlatsın diye.Kadın sadece takma kafaya dedi sjsjdh.Bi de 4. ayda ortopedi görür düzelmezse dedi.4 çok değil mi ya

Bizmde öyle dr anne karnındaki pozisyondan kaynaklı önemli değil, geçer dedi geçmezse ortapediye yönlendiririz dedi ben de elimle düzeltiyorum devamlı şimdilik
Evet şimdi baktım diğer kızlar da aynı şeyi yazmış, doktorlar hep aynı şekilde yaklaşmış.İçim rahatladı biraz valla Allah razı olsun hepinizin doktoruyla görüşmüş gibi oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…