- 12 Ocak 2017
- 882
- 794
- 103
- 32
Kızlar benimkinin de bacakları tam parantez gibiydi 40. Gününe doğru dümdüz oldu çok kafama takılıyordu normalde 1.aydaydi bizim kalça usg pazartesi günü günü çektirdik geçti.. gerçekten düzeldi yani tam dümdüz oldu diyemem ama bayağı bir fark olduBize de kalça ultrasonu 2. ay dedi bana da geç geliyor açıkçası, çocuk doktoru masaj önermişti canım bacaklara şu şekilde masaj yapabilirsin diye ama o sırada ne sıklıkla ne kadar süre falan diye sormayı unuttum, ortopediye götürmeyi düşünüyorum.
Bu arada manuel ana kucağına kuzenim 20 günlükken falan koyuyordu ama doktora danışmak lazım bence yine de
Yok artık yaaaa gerçekten pesss resmen küçücük boyuyla size neler yaptırıyor. Ay vallahi pes bunlara şok geçiriyorum her gün daha ne olabilir diyeBenimki de kucakta ve memede uyuyor ama ayırdığım anda uyanıp ağlamaya başlıyor. Hatta kendisi doyup bıraksa bile en fazla 1 dakika sonra aranıp ağlamaya başlıyor. Uzun süre kucağımda uyuyup derin uykuya geçerse kundaklayıp yatırıyorum ama sürekli bir elimle pış pış yapıyorum. Bıraktığım anda orada da ağlıyor. Gece boyu dönüşümlü kucaklıyoruz ya da pış pışlıyoruz. Başka türlü uyumuyor.
Bu arada kucağımdayken kundaklıyorum artık. O zaman daha zor uyanıyor giydirirken. Yatağa serip kundaklarsam kesin uyanıyor. Bir de yatağa ve kundağa yatırmadan önce elimle biraz ısıtıyorum yatağı soğuk olmasın diye. Yatırınca da uzun süre elimi çekmiyorum ellerimle tüm bedenini sarıp bekliyorum biraz. Hatta bazen üstüne eğilip bir şeyler mırıldanıyorum bir süre. Benim taktikler bunlar. Dandirik şeyler ama daha iyi çözümlerim yok. Ben de sıyırmak üzereyim
Gündüz yine bir şeyler izleniyor insan daha aktif oluyor zaman da geçiyor gece bana da sinir geliyor akşam olsun istemiyorum vallaBen de. Özellikle akşam saatleri gelince sinir basıyor. Geceleri daha zor geçiyor çünkü. Gün bir şekilde geçiyor da gece yaklaştıkça mutsuz oluyorum.
Doğduğu günden bu yana tek başıma bakıyorum. Kısaca özetlemek gerekirse doktorumuz tüm yaşanılan şeylerden dolayı 3. kişilerle görüşmemizi yasaklamıştı. O yüzden biz daha kimseyle görüşmüyoruz temas halinde değiliz. Tıpta da 40 çıkması denilen olay vardır 40 ı çıktıktan sonra sadece maskeyle eve misafir alabilirsiniz yine kimsenin kucağına vermek yok dedi. Tüm süreçlerimizden ve en son çıkan enzim eksikliğinden dolayı maalesef böyle. Annemden destek almak isterdim annem çok güzel ilgilenirdi hem bebekle hem benimle ama kısmet olmadı.Kızlar aileleriniz gitti mi? Kimler ne zamandır yalnız bakıyor bebişlere? Yarın annemler gidecek, üstesinden gelebilir miyiz bilmiyorum. Eşim çalışıyor. O benden de tedirgin yapamıcaz kesin diyor sürekli
Nasıl yapıyorsunuz ne zaman eşiniz bakıyor ne zaman siz bakıyorsunuz hangi saatte neler yapıyorsunuz iş paylaşımı uyku durumu falan neleri nasıl ayarlıyorsunuz fikir verebilir misiniz?
Aynı gün yaptık sanıyordum. Ay daha dün gibi2 ekimde yaptım kuzum
Hiç sorma aşkım hiç sormaCanım seninki ve B Bluehappiness in çok dirençli çıktıkızlar aklıma alerji ihtimali geliyor bi. Süt ürünlerini kesip deneseniz mi?Azaltmaktan bahsetmiyorum. Eser miktarda kullanıma bile dikkat edeceksiniz. 1 hafta deneyin bi bakalım. Sonra sırayla gidersiniz yumurta tahıl vs.
Ben de bugün tam olarak acile gitmeyi düşündüm bu uyumuyor alın bunu diye. Of çok zor aklımı kaçırmak üzereyim.Elektriklide gaz modu var onu mu diyorsun yoksa nasıl bı salıncak bende isterim bendeeee
Kuzum ben kolikten dolayı yoğurt süt peynir tuketmemeye çalışıyorumsoyle diyim size bu huy karakter gibi bişey ben buna gene bazen şükür diyorim oglumdayken ağlayarak acile giderdim bunu uyutun diye o buna göre çok daha fazla uykusuzdu doktorlar bunun bı karakter olduğunu söylemişti bu gAzi olmadığında iki saat uyuyor diğeri daha beterdi o günleri unuttum şuan bu zor geliyor ama eşim hep şey derdi gülerek oğlum sen kendi kaderini kendin belirledin sana kardeş fln yok yani demem o ki buda bizim şansımız L luckykus
Ağlamaz mı çığlık kıyamet şekilde gazdan dolayı işte böyle oluyor ve uyuyamıyorlar vs işte offf allah yardımcın olsun gerçektenKuzum benim de öyle bugün toplam 4 saat uyumuştur belki, şuanda emiyor.. emmezse feryat figan gazı mı var bilmiyorum ama sürekli alıyoruz .. seninde ağlıyor mu kuzum
Seni biliyorum kuzum çok iyi idare ediyosun bence. Umarım ben de idare edebilirim gittiklerindeDoğduğu günden bu yana tek başıma bakıyorum. Kısaca özetlemek gerekirse doktorumuz tüm yaşanılan şeylerden dolayı 3. kişilerle görüşmemizi yasaklamıştı. O yüzden biz daha kimseyle görüşmüyoruz temas halinde değiliz. Tıpta da 40 çıkması denilen olay vardır 40 ı çıktıktan sonra sadece maskeyle eve misafir alabilirsiniz yine kimsenin kucağına vermek yok dedi. Tüm süreçlerimizden ve en son çıkan enzim eksikliğinden dolayı maalesef böyle. Annemden destek almak isterdim annem çok güzel ilgilenirdi hem bebekle hem benimle ama kısmet olmadı.
Eş konusunda şanssızım çünkü eşim hiçbir şekilde ilgilenmiyor. Doğduğu günden bu yana ilgilendiği süreyi toplasam 1 gün anca eder. O yüzden ondan da destek göremiyorum. Anlayacağın 7/24 yalnızım.
Yaparsın sen mis gibi de bakarsınSeni biliyorum kuzum çok iyi idare ediyosun bence. Umarım ben de idare edebilirim gittiklerinde
İlk dört gün kayınvalidem baktı canım. Sonra gelen giden olmadı. Sağ olsun eşim yardım ediyor elinden geldiğince. Benim bebiş gündüzleri deliksiz uyumuyor hatta hiç uyumuyor diyebilirim. Eşim gelene kadar pek bi şey yapamıyorum. O geldiğinde hemen yemek yapıyorum ve biraz uyuyorum . Kendime geldiğimde etrafı mutlaka topluyorum . Yormayacak işleri hafta içi yapıyorum . Çamaşır yıkama katlama falan. Lavabolar her gün yıkanıyor . Silme süpürme işleri cumartesi yapılıyor . Diğer günler robotu açıp temizliyor . Gündüzden süt sağıp eşim gece bi kere doyuruyor biberonla. Ben o sırada dinlenmiş oluyorum. Diğer beslenmelerinde tek başımayım. Çok zorlandığım anlar oluyor ama bu günlerimiz de geçecek diyorumKızlar aileleriniz gitti mi? Kimler ne zamandır yalnız bakıyor bebişlere? Yarın annemler gidecek, üstesinden gelebilir miyiz bilmiyorum. Eşim çalışıyor. O benden de tedirgin yapamıcaz kesin diyor sürekli
Nasıl yapıyorsunuz ne zaman eşiniz bakıyor ne zaman siz bakıyorsunuz hangi saatte neler yapıyorsunuz iş paylaşımı uyku durumu falan neleri nasıl ayarlıyorsunuz fikir verebilir misiniz?
Evet ben de anlamıyorum nasıl geçiyor zaman. Hem geceler bitmek bilmiyor hem diyorum nasıl 1 aylık oldu bu çocuk. 3 gün oldu doğuralı deseler inanacak gibiyimAynı gün yaptık sanıyordum. Ay daha dün gibi
İnşallah bakalımYaparsın sen mis gibi de bakarsıneşin de işten geldikten sonra bakar dinlenirsin. Öyle öyle geçer gider günler inşallah.
İlk dört gün kayınvalidem baktı canım. Sonra gelen giden olmadı. Sağ olsun eşim yardım ediyor elinden geldiğince. Benim bebiş gündüzleri deliksiz uyumuyor hatta hiç uyumuyor diyebilirim. Eşim gelene kadar pek bi şey yapamıyorum. O geldiğinde hemen yemek yapıyorum ve biraz uyuyorum . Kendime geldiğimde etrafı mutlaka topluyorum . Yormayacak işleri hafta içi yapıyorum . Çamaşır yıkama katlama falan. Lavabolar her gün yıkanıyor . Silme süpürme işleri cumartesi yapılıyor . Diğer günler robotu açıp temizliyor . Gündüzden süt sağıp eşim gece bi kere doyuruyor biberonla. Ben o sırada dinlenmiş oluyorum. Diğer beslenmelerinde tek başımayım. Çok zorlandığım anlar oluyor ama bu günlerimiz de geçecek diyorum
Annem 15 gün geldi kaldı. Bir pazar akşamı gitti. Çarşamba günü ben ona geldim bugün 10 gün oldu burdayımKızlar aileleriniz gitti mi? Kimler ne zamandır yalnız bakıyor bebişlere? Yarın annemler gidecek, üstesinden gelebilir miyiz bilmiyorum. Eşim çalışıyor. O benden de tedirgin yapamıcaz kesin diyor sürekli
Gaz için çocuk doktorumuzun yorumu ilk 6/8 hafta tavan süresi sonrasında azalmaya başlar dedi yavaş yavaş . Yapacak birşey yok ve tedaviside yok o bağırsakları onu öğrenecek diyorBende de var onda da aynı o kadar ağlıyor ki yapınca ya ne yapacağımı şaşırdım yani uyuyamamasinin nedeni refluyle gazdan çok eli uyutuyorum dalıyor elini bı oynatıyor hop bir saat baştan
1hafta kv. 1hafta annem yardımcı oldu. 15.günden beri yalnızım ben. Rahatım canım insan bi rutin oluşturuyor bi zaman sora, bizim de az çok oluştu. 3çocukla zor işim ama Allah yardım ediyor gerçektenKızlar aileleriniz gitti mi? Kimler ne zamandır yalnız bakıyor bebişlere? Yarın annemler gidecek, üstesinden gelebilir miyiz bilmiyorum. Eşim çalışıyor. O benden de tedirgin yapamıcaz kesin diyor sürekli
Canım yeni görüyorum mesajı çok geçmiş olsunSağolun kızlar Allah razı olsun.Sebebi bilmiyorum ki anne karnındayken apandisim şişmiş ondan mı doğduktan sonra mi oldu.Bugunde baya ağrılarım var.Sekerde yükseldi.Uzulmemek elde değilEsim hastaneyle görüşmüş cihetinde enfeksiyon var 7 günlük antibiyotik tedavi uygulayacagiz demisler Şimdi de kıyafetlerini getirdiler çok kötüyüm.
Merveturann senin bebeğininde cigerinde enfekiyon vardı değil mi kaç gün yatmıştı
Benim erken iyi oldu ama bir süre sonra ağrı oldu etrafında. Enfeksiyon olmuştuKızlar ????
Ay mama işini unuttum ben densana eser miktar diyorumKuzum sen süt ve süt ürünleri diyince geniş çaplı bir araştırma yaptım benim bebe tam uyuyor. Kaşları pul pul dökülüyor hatta kızarıklıkta var sürekli nemlendiriyorum, kaka yaparken zorlanıyor çok ıkınıyor, gaz sancıları kramp ve bence karın ağrısı, hırıltı gibi gibi bir sürü belirtisi var. Sadece lattede laktozsuz süt içiyorum ama onu bile sanırım kesme lazım. Direkt özel mamaya da geçilmez şimdi ille de doktor kontrolü şart. Bu gibi durumda uzun mu oluyor karar verilmesi? Bu arada ben hiçbir şekilde normal süt içemiyorum direkt ishal, karın ağrısı, hamile gibi karnım şişer oha şok bir aydınlanma yaşıyorum. Aciliyetli çözeceğim bu işi E Eylulde_gel
Senin de böyle durum var mı canım? B Bluehappiness
Ay maşallah tosuncugaLioo 24 ekimde doğum yaptım canım 3970 gram 49 cm Ediz
Kızlar göğüs ucum maalesef benimde paramparça oldu iyileştirmeye çalışıyorum panthenol krem landinoh gümüş kapak çay kompresi dışında ne önerirsinizLioo batikon yazmissin canım nasıl kullanalım hemen iyilestiriyo mu?
Başka önerisi olan varsa perisan haldeyim emziremiyorum sürekli sagip veriyorum ama emmesi de lazım artık 3 gündür emziremedim 1 haftalık oldu bile çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?