İşte internetten araştırdıklarım doktorumun dediği 20. hafta sonrası olunca kendimi endekslemişim aşkımErken yada geç değil kız herkesin farklıben hastanede hamişlerle konuşuyorum kimi 16 da hissetmiş kimi 24 yani değişiyor. Erken hissettiysek ne güzel
Burada kimse böyle bir talepte bulunmadı. O yüzden copy paste içeriklerinizi başka platformlar da kullanın, burası yeri değil.uzun süredir bu sektörde çalışan birisi olarak tarafsızca anlatmaya çalışacağım. aktif olarak yabancı bir firmada istanbul anadolu yakası bölge yöneticisi pozisyonunda hizmet vermeye devam ediyorum. yazının sonunda bilgi almak isteyenler için mail adresimi paylaşacağım.
firma seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;
1- kesinlikle fiyat odaklı seçim yapılmamalı;
çünkü fiyattan ziyade güvenilir ve doğru bir sonuç almak çok daha önemlidir. yarı fiyatına yaptırılan ve yanlış sonuç verilen bir testin size zararı çok büyük olabilir. bu alanda hala hizmet veren hatalı rapolamaları bulunan bir çok firma mevcut. yeni türeyen çok az sayıda test yapmış henüz bu testler ile bebek doğumu gerçekleşmemiş çok yeni firmalar var.
2-alınan numune aynı gün gönderilmeli ve takip edilebilmelidir;
yurtdışına gönderim yapan bir firma size takip kodu vermesi gerekir. yurtdışına gönderim yaptığını söyleyip göndermeyen firmalarda mevcut. kargo takip numarası her yapılan kargoda oluşturulan bir şey ve paylaşılması çok basit biliyorsunuz.
3- sonuç süresi;
7-8 iş günü, 10 gün, 2 hafta, bunlar çok uzun sonuç süreleridir. numune sayısı düşük firmalarda bu şekilde sonuç süreleri uzundur. süre uzadıkça, numune bekledikçe kalite standartları bozulur ve sonuç verememe ihtimali artar. ve firma sizden tekrar numune ister. tekrar 2 hafta beklersiniz. en çok şikayet bu konu ile ilgilidir. ideal olan 6-7 gün içerisinde sonuç almanızdır.
4- satış yapabilmek için her şeye bakılıyor her şey çıkıyor diye anlatılması, bütün hastalıklar şeker, tansiyon vb. ne varsa çıkıyor diye yapılan bir sunumdan uzak durulması gerekir. çünkü gerçekçi değildir.
5- fatura almazsanız şu kadar olur;
bunu yapan bir firma bu süreçte başka yollara da başvurabilir. ayrıca yaptırılan test çok önemli bir test olduğu için elinizde resmi bir belge bulunması hukuki açıdan önemlidir. resmiyetten kaçmaya çalışan çok fazla firma var. kesinlikle fatura alınmalıdır. faturayı danışmanlık, sağlık harcaması olarak kesen firmalar mevcuttur. prosedüre uygun olan fetal dna testi olarak fatura kesilmesidir.
6- internette maalesef çok fazla bilgi kirliliği bulunmakta. firmaların kendi sitesi, teknolojisi, kullandığı cihazları araştırmak, söylenen bilgilerin bilimsel verisini istemek daha sağlıklı olacaktır. satış yapmak için her şey söyleniyor.
7- firma şikayetleri ve müşteri memnuniyeti;
şikayetlere mutlaka bakılmalıdır. hatalı raporlamaları olan birçok firma hizmet veriyor. sonuç beklemek birçok anne adayı için zaten stresli bir süreç. bir de firmanın ilgisizliği, geç cevap almak ya da net cevaplar alamamak sizi daha fazla strese sürükleyebilir.
8- insan numunesi ile çalışan laboratuvarları denetleyen denetmen firmalar var. bunlar makine ekipman bakımından, çalışanın bilgi yeterlilik düzeyine kadar denetlemeler yapıyorlar ve sadece yüksek standartları sağlayabilen laboratuvarlar bu akreditasyonları alabiliyor. amerikan firmaları için bunlar cap ve clia akreditasyonlarıdır. eğer firma bu akreditasyonlara sahip ise bunların numaraları olmak zorunda ve cap, clia'nın kendi sitelerinden sadece bu numaraları ile kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. yani özetle seçtiğiniz firmanın akredite olması güvenilirliğini ve standartların uygunluğunu onaylar niteliktedir.
9- bugün itibari ile hiçbir hastane içlerinde bu çalışmayı yapabilecek cihazlar bulunmamaktadır. hastaneler hizmet satın alıp size satarlar, sizden numuneyi alıp anlaşmalı olduğu firmaya gönderir. bu noktada sizin için dezavantajlar şunlardır; hastane aracı olduğu için aracılık ödemek, kendi numunenizin takibini yapamıyor olmak ve genelde uzayan sonuç süresidir.
bilgi almak için mesaj atabilirsiniz. direkt iletişim bilgilerimi buradan yazamıyorum maalesef.
Ahahah inşallah yakında tekme de yersin kuzumİşte internetten araştırdıklarım doktorumun dediği 20. hafta sonrası olunca kendimi endekslemişim aşkımVallahi doğruymuş erken de olabilirmiş hahah
siz sanırım yazımı okumadınız. bilgi veriyorum. yazımı okursanız eminim ki size de katkısı olacaktır. forumun mantığı zaten bilgi alışverişi içindir. iyi günler size.Burası sizin reklam yapacağınız yer değil. Dolandırıcı çok gördük burda. Gidin işinizi reklam yapılan yerde yapın. Dolandırıcı mısınız değil misiniz kimse bilemez.
Hahahah 29 yaşımdayım bu yaşıma kadar duyduğum en güzel bedduaAhahah inşallah yakında tekme de yersin kuzumne güzel beddua dimi
Ya he he özelden yazanlara da kendi firmanızı önermiyorsunuz ya zaten bizde keriz insanlarız. Bu masum oyunlarını gidin başka yerde oynayınsiz sanırım yazımı okumadınız. bilgi veriyorum. yazımı okursanız eminim ki size de katkısı olacaktır. forumun mantığı zaten bilgi alışverişi içindir. iyi günler size.
Hahahah 29 yaşımdayım bu yaşıma kadar duyduğum en güzel bedduaamin
ben size iyi forumlar diliyorum. okuduğunu anlayabilenler ve farklı firmaları kıyaslayabilmek adına oldukça şeffaf ve önemli bilgiler sundum. size iyi günler.Ya he he özelden yazanlara da kendi firmanızı önermiyorsunuz ya zaten bizde keriz insanlarız. Bu masum oyunlarını gidin başka yerde oynayın
Bende 16+5 im bişey hissetmiyorum, böyle küçücük bişey oluyor ama tarif edemiyorum bilmiyorum öyle miKızlar ben 16 haftalık oldum ama henüz bir şey hissetmiyorum. Hissedenleri kaçıncı haftada hissetti? Elinizi koyunca elinizde mi hissediyorsunuz yoksa içinizde mi pıt pıt atıyor?
Ben de 17. Haftaya giriş yaptım hissetmiyorum canım. Bugün kontrolüm vardı. Doktorum daha küçük olduğu için hissetmezsin dedi. Bebeğimi de ultrasonda görünce içim rahatladı :)Kızlar ben 16 haftalık oldum ama henüz bir şey hissetmiyorum. Hissedenleri kaçıncı haftada hissetti? Elinizi koyunca elinizde mi hissediyorsunuz yoksa içinizde mi pıt pıt atıyor?
Ayy kuzum vallahi öyle bekletti bizi nazlılar
Canım benimki ikiz ve aşırı hareketli olmalarına rağmen hissetmiyorum kişiden kişiye değişirKızlar ben 16 haftalık oldum ama henüz bir şey hissetmiyorum. Hissedenleri kaçıncı haftada hissetti? Elinizi koyunca elinizde mi hissediyorsunuz yoksa içinizde mi pıt pıt atıyor?
evet biraz sordum danıştım çevreme 2 yıl sürer mahkeme süreci olursa dediler. Dedğin gibi kiracılı evi kimse almak istemiyor. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor. Taşınmak çok zor gerçekten Allah evi olmayan herkese ev nasip etsin inşallahcanim sinirlerime hakim olabilirim dersen cikmamak da bir secenek, belirli bir gun ve saat belirleyin, o saatte evi gelip gostersinler, zaten evin icinde kiraci olunca pek almak istemiyor kimse, satilsa bile yeni gelen ev sahibi de hem belirli bir sure vermek zorunda (6 ay) hem de surenin sonunda kendi baska evi varsa mesela yine de mahkemelik olabiliyorsunuz. yani cocuk olana kadar duzenim degismesin vakit kazanayim dersen diye soyluyorum. yoksa sinir bozucu… cok iyi biliyorum. allah hepimize dayanma gucu versin.keyfin kactiginda minnosunu kucagina aldigini dusun, ben oyle yapiyorum mesela, boyle bi’ huzur kapliyor icimi.
Amin canım sağolayy hayirli olsun, saglikla gelsin minnos.
Aşkom hayırlı olsun çok güzel bir duygudurkuşum bugün pıt pıt etti bugün hissetmeye başladım takipteyim hahah inşallah gün geçtikçe çok çok yapar
aşkımmmm bir kere hissettim daha öğlen saatlerinde minicik bir iki saniyelik bir şeyAşkom hayırlı olsun çok güzel bir duygudurYa ben hala hissedemiyorum cidden çok korkmaya başlıyorum . İlk kez randevuyuda 4 haftaya verdi 4 hafta bekle bekliye bilirsen
Yok aşko dediler zaten 20 ci haftada hissedilir diye de ne bilim insan bekliyor 15+5 bitiyor bu gün .aşkımmmm bir kere hissettim daha öğlen saatlerinde minicik bir iki saniyelik bir şeybakalım bir daha olacak mı. Korkma, korkmayın herkesin aynı olmaz sakın kötü düşünme hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?