Arkadaşlar merhaba biraz içimi dökmek gibi olacak o yüzden uzun yazı okumak istemeyen direkt geçebilir beni anlayabilecek birilerine anlatmak istiyorum sadece yaşadıklarımı. Ben merkeze uzak bir ilçede yaşıyorum, burada özel olarak kliniği olan 2 kadın doğum doktoru var özel hastane yok. 5. haftadan beri daha bu sene klinik açmış olan bir doktora gidiyorum. İki kere kanamam oldu progestan iğne-fitil kullandım. Kanama tekrar yaşanınca ve doktorum kesede pıhtı görünce Oksapar başladı, bu arada ilk gebeliğim. Neyse ben 2 aydır aile hekimine gidip Oksapar yazdırıp kullanıyorum. Ama artık gebeliğim ilerlediği için "düşük tehdidi" reçetesiyle SGK iğneyi karşılamıyor yaklaşık 3 haftadır böyle. Doktorum "venöz yetmezliği" reçetesiyle aile hekimine yazdır dedi ama aile hekimi de benim böyle bir yetkim yok artık rapor alman lazım yazamam dedi. Bu arada Oksapar kullanmama kendi doktorum hariç devlet ve araştırma hastanesinde gittiğim tüm doktorlar karşı, bırak dedi hepsi. Ama ben kendi doktoruma güvenip iğneye devam ediyorum. Şehir Hastanesi'ne gidip genetik testleri de yaptırdım sonuçları bekliyorum o da 2 hafta sürebiliyormuş. Ama sonuçta iğneyi kullanmaya devam etmem gerek bu yüzden bugün buradaki devlet hastanesinden bu konulara yardımcı olduğunu duyduğum bir doktora gittim. Ultrasona geçince zaten iğne kullandığımı anladı. Ben de anlatmaya başladım. O kadar büyük tepkiler verdi ki beni asla dinlemiyor ve sanki doktorum benden para koparmak için böyle bir yola başvurmuş gibi ön yargıyla konuşuyor. Halbuki doktorum zaten testleri yapmaya yönlendirdi gerek yoksa bırakırsın dedi, ikili testi bile para verme git devlet hastanesinde yaptır ben sonuca bakarım diyen biri. Ama benim dediklerimi dinlemedi bile ve beni korkutmak ister gibi konuştu. Doğumda kan sulandırıcı yüzündenkanaman durmazsa hayatını kaybedebilirsin, acil bir şey olsa doktorun sana bakamaz bize getirir ben de açıkçası iğne kullanmana karşıyım neden sana müdahale edip risk alayım dedi. Karar ver ya bana gelirsin ya da o doktorla devam edersin dedi. Ben zaten artık doldum yani tek kelime edemiyorum her şeye tamam tamam dedim ve odadan çıktığımda ağlamaya başladım o kadar kötü hissettim ki. Kan vermiştim onlara bile bakmadı ya da bebeğin ultrason görüntüsünü vermedi, kalp atışını dinlemedi. Resmen azarladı ve korku pompaladı. İğnem bugün bitti mesela yarın gidip normal parasıyla alıcam eczaneden. Keşke hiç gitmeseydim dedim bütün günüm mahvoldu. Aynı hastanedeki başka bir doktor da böyle davranmıştı ya bu hastaneye gel ya kendi doktoruna git şeklinde. Devletin bana verdiği hakkı kullanmama bile şart koşuluyor sanki biz doktoru değil onlar hastayı seçiyor. Bunalttıysam özür dilerim sadece yazıp içimi dökmek istedim.