Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
Ben öyle yapıyorum kuzum çatlamıyorum ama çatlayan da çatlıyor her şekilde sadece aza indirilir
Aşkım genetik ya . Annem karnından baya çatlamış mesela ana göğüste hiç yoktu ondan ben karnımı daha çok yağladım ama gögsüm çatladı karnım çok çatlamaz umarım 🤣

Kızlar ben bugün kan verdim yine değerlerimin sert bi şekilde düştüğünü gördük doktor yatış verdi hastanedeyim şimdi yükleme yapıldı Kortizonun dozunu artıracağız sanırım. Dua edin bana ya. Bir de bi şey sorucam etrafınızda falan hiç hamilelikte kortizonlu ilaç kullanan oldu mu? Bi fikriniz var mı? Bebeğe zarar verir miymiş? Hadi beni şişirdi falan hiç sorun değil ama bebeğe zarar vermez inşallah ya çok dert ediyorum bunu.
Çok geçmiş olsun bir an evvel toparlanın inşallah. Ben tüp bebekle hamile kaldım 16 mg tedavi öncesi ve sonrasında kortizon kullandım. Kortizon bir hormon zarar vermez hatta ciğer geliştirici olarak vuruluyor Allah korusun erken doğum risklerinde. Aslında kortizonu siz kendiniz için daha çok düşünün. Tuzu mümkün olduğunca azaltın hatta sıfırlayın. Acil şifalar inşallah i. Oradasınız emin ellerdesiniz. her şey güzel olacak. 🙏

Benim hamilelikten önce de düşüktü canım. Kronik bi rahatsızlık gibi diyeyim. Hani Allah benzetmesin ama kanser gibi, bi sebebi yok, vücut kendi ürettiğini düşman olarak algılayıp yakıyor. hayati sınıra düşmedikçe tedavisi de yok denildi hep. 2019 yılından beri. O kadar çok doktor Hadtane gezdim hepsi de aynısını söyledi. Özel devlet araştırma vs hepsi de aynı. Ama hamilelik aşşırı düşürdü ve hep hayati seviyede ilerliyor. Çok ağlıyorum ya korkuyorum yine bebeğim dayanamaz da kaybedersem diye. Ne bileyim zormuş böyle durumlar da. Allah dermansız çaresiz dert vermesin
Canım dualarım seninle ve bebişinle 🙏🏻 doktorun ne diyor durum ve ilaçlar için. İyi düşünmeye çalış bebişin için 🙏🏻🙏🏻

Moral olduysa ne mutlu bana ♥️ Ben de bebeğime bir şey olacak korkusunu yaşadım o dönem o yüzden çok iyi anlıyorum. Alırsınız siz pozitif olun yeter, o sağlıkla dünyaya gelmek için elinden geleni zaten yapıyor 🌼
Gerçekten ağlattı yorumunuz beni 🥹 çok çok teşekkür ederim desteğiniz çok kıymetli oldu 🌸♥️

Çok geçmiş olsun bir an evvel toparlanın inşallah. Ben tüp bebekle hamile kaldım 16 mg tedavi öncesi ve sonrasında kortizon kullandım. Kortizon bir hormon zarar vermez hatta ciğer geliştirici olarak vuruluyor Allah korusun erken doğum risklerinde. Aslında kortizonu siz kendiniz için daha çok düşünün. Tuzu mümkün olduğunca azaltın hatta sıfırlayın. Acil şifalar inşallah i. Oradasınız emin ellerdesiniz. her şey güzel olacak. 🙏
Günlük kaç mg kullanıyordunuz hatırlıyor musunuz? Ben sabah 3 akşam 2 toplam 80 mg kullanıyorum günlük. Zaten ilk kullanmaya başladım sıfır tuz sıfır şeker dedi doktor. Sıfır tuz neyse de sıfır şeker de şekerimi çok düşürdü bu sefer de hipoglisemi olabilir dendi şekerli şeyleri biraz yoğun yememi istedi 😁 ne güzel hamileliğin en başından beri hiç şeker tüketmiyordum sonradan şekere alıştım kötü oldu. Ama sıfır tuzu da son zamanlarda uygulayamıyorum ya midem bulanıyor. Tuzlu yediğim zaman da zaten çok çok az katmama rağmen gözlerim davul gibi şişiyor yüz zaten bazlama oldu. Ama bunlar geçici şeyler diyerek kendimi avutuyorum. Dediğim gibi bebeğe bişey olmasın diyorum. Ama dediğin gibi ciğer geliştirici olarak kortizonlu ilaç veriyorlar zaten inşallah sıkıntı olmaz ya 🙏🏻 ne çok ama demişim ama ahahshshsh 😂😂😂

Canım dualarım seninle ve bebişinle 🙏🏻 doktorun ne diyor durum ve ilaçlar için. İyi düşünmeye çalış bebişin için 🙏🏻🙏🏻
Çok sağol canım duaların ve desteğin için 🙏🏻 akşama göre daha iyiyim şimdi daha mantıklı düşünüyorum artık. doktor da şaşırdı bir haftada bu kadar fazla bir düşüş beklemiyordum dedi. Yakın takipte kalman gerek dedi. Kadın doğumcum Hematoloji doktoruna atıyor topu hematolojici kadın doğum doktorun ne der diye ona atıyor arada biz mekik dokuyoruz 😬

Selam kızlar, bugün biraz yoğunluktan giremedim buraya. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tecrübelerimi sizinle de paylaşmak isterim. 75 gr lık yükleme testi yaptırdık. Öncesinde açlık şekerine baktılar ardından içeceğimi verdiler. 1 saat sonra kan aldılar. Sonra 1 saat daha bekleyip 2. Kanı aldılar. Yani toplam 2 saat sürdü. Ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Bayılırım kusarım tansiyonum düşer vs. Falan diye… ama yani çayı kahveyi de şekerli içen biri olarak hissiyatım şu oldu: yanlışlıkla çayıma iki kere şeker atmışım gibi hissettim. Evet aç karnına olduğu için, arada su falan içemediğim içim sevimsizdi ama bende öyle dayanılmicak ya da kusturacak bi etki yaratmadı. 2 saat beklerken de sıkılmayayım diye telefondan netflix açtım dizi izledim. Hızlı geçti zaman. Ama oyalamasaydım kendimi ve ay şimdi midem bulanır mı bayılır mıyım falan diye kafama taksaydım kesin bayılırdım kusardım kendimi biliyorum🤣🤣 öyle korktuğum gibi geçmedi yani. Ben çok rahat atlattım. Darısı yaptıracak olan arkadaşlarımın başına. Bu arada annemlerin zamanında hiç böyle şeyler yokmuş. İnternetten gebelik şekeri sonuçları falan diye aratınca yaşanabileceklere baktım. Ben erken doğmuşum. Annemi preeklemsiye almışlar, annemi zehirlemişim ve ikimiz de ölüyormuşuz. Hatta doktorlar kurtulmaları imkansız falan demişler o zaman. Bunlar da gebelik şekeri sonuçlarında internette yazıyordu. Annemle aydınlanma yaşadık meğer o zamanlar yapılsaymış şeker yüklemesi belki bunları yaşamayacaktık. Bugün bir yaşımıza daha girdik:) bir de içtiğim şekerli suyun fotosunu koyuyorum. Asidi gitmiş şekerli limonlu soda gibiydi:)))

Eklentiler

• 4B3A5C98-1E39-4379-A492-AA8B12A7EEB3.webp
    4B3A5C98-1E39-4379-A492-AA8B12A7EEB3.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 34
Selam kızlar, bugün biraz yoğunluktan giremedim buraya. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tecrübelerimi sizinle de paylaşmak isterim. 75 gr lık yükleme testi yaptırdık. Öncesinde açlık şekerine baktılar ardından içeceğimi verdiler. 1 saat sonra kan aldılar. Sonra 1 saat daha bekleyip 2. Kanı aldılar. Yani toplam 2 saat sürdü. Ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Bayılırım kusarım tansiyonum düşer vs. Falan diye… ama yani çayı kahveyi de şekerli içen biri olarak hissiyatım şu oldu: yanlışlıkla çayıma iki kere şeker atmışım gibi hissettim. Evet aç karnına olduğu için, arada su falan içemediğim içim sevimsizdi ama bende öyle dayanılmicak ya da kusturacak bi etki yaratmadı. 2 saat beklerken de sıkılmayayım diye telefondan netflix açtım dizi izledim. Hızlı geçti zaman. Ama oyalamasaydım kendimi ve ay şimdi midem bulanır mı bayılır mıyım falan diye kafama taksaydım kesin bayılırdım kusardım kendimi biliyorum🤣🤣 öyle korktuğum gibi geçmedi yani. Ben çok rahat atlattım. Darısı yaptıracak olan arkadaşlarımın başına. Bu arada annemlerin zamanında hiç böyle şeyler yokmuş. İnternetten gebelik şekeri sonuçları falan diye aratınca yaşanabileceklere baktım. Ben erken doğmuşum. Annemi preeklemsiye almışlar, annemi zehirlemişim ve ikimiz de ölüyormuşuz. Hatta doktorlar kurtulmaları imkansız falan demişler o zaman. Bunlar da gebelik şekeri sonuçlarında internette yazıyordu. Annemle aydınlanma yaşadık meğer o zamanlar yapılsaymış şeker yüklemesi belki bunları yaşamayacaktık. Bugün bir yaşımıza daha girdik:) bir de içtiğim şekerli suyun fotosunu koyuyorum. Asidi gitmiş şekerli limonlu soda gibiydi:)))
Ben de detaylıdan sonra doktorumla konuşacağım süreç boyunca yapılan kan tahlillerinde hep 100 ün altında ama çıkmış şekerim bir kere 101 çıkmış ama benim babam şeker hastası hatta onlarda ırsi halalarım amcalarim da da var şeker ve 30 yaşına girecem 13 gün sonra. Doktorum yaptır derse yaptıracağım bende şeker yükleme testini.

Ben de detaylıdan sonra doktorumla konuşacağım süreç boyunca yapılan kan tahlillerinde hep 100 ün altında ama çıkmış şekerim bir kere 101 çıkmış ama benim babam şeker hastası hatta onlarda ırsi halalarım amcalarim da da var şeker ve 30 yaşına girecem 13 gün sonra. Doktorum yaptır derse yaptıracağım bende şeker yükleme testini.
İnşallah seninki de benim gibi rahat geçer canım🙏🙏 ben doktorlar bugüne kadar ne dediyse yapmaya çalıştım. Hiç yaptırmama gibi bi seçenek düşünmemiştim zaten ( ki bizim aile hiç şeker hastası yok ) ama olsun tedbirli olmakta fayda var. Sonuçta tıp ilerledi ve seçeneklerimiz imkanlarımız artık geçmiş dönemlere göre çok fazla. Umarım hepimizin sonuçları da çok güzel çıkar💕💕💕

Kızlar başıma gelen… Uykudan uyandım karnımda tahmin dahi edilemeyecek şekilde bir kaşıntı ve döküntüyle. Kırmızı küçük küçük kabarcıklar, eşim hemen acile getirdi bir şey olabilir diye. Bugün sivilce kremi kullanmıştım ama göbeğime göğsüme vs sürmedim sadece sırtıma ve omuzlarıma sürdü eşim sırtımla alakalı bir şey sorun yok. Önce bebeğe bakıldı bir sorun yok şükür daha sonra kan ve idrar bakıldı sabah çıkacak sonuçlar. Şimdi ultrason ile saframa vs bakıldı o da temiz gibi. Acilde düşük ihtimalle de olsa koleztazdan şüphelendiler. Bakalım sabah ola hayrola diyerek bekliyoruz 🥺

Back
X