Selam kızlar, bugün biraz yoğunluktan giremedim buraya. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tecrübelerimi sizinle de paylaşmak isterim. 75 gr lık yükleme testi yaptırdık. Öncesinde açlık şekerine baktılar ardından içeceğimi verdiler. 1 saat sonra kan aldılar. Sonra 1 saat daha bekleyip 2. Kanı aldılar. Yani toplam 2 saat sürdü. Ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Bayılırım kusarım tansiyonum düşer vs. Falan diye… ama yani çayı kahveyi de şekerli içen biri olarak hissiyatım şu oldu: yanlışlıkla çayıma iki kere şeker atmışım gibi hissettim. Evet aç karnına olduğu için, arada su falan içemediğim içim sevimsizdi ama bende öyle dayanılmicak ya da kusturacak bi etki yaratmadı. 2 saat beklerken de sıkılmayayım diye telefondan netflix açtım dizi izledim. Hızlı geçti zaman. Ama oyalamasaydım kendimi ve ay şimdi midem bulanır mı bayılır mıyım falan diye kafama taksaydım kesin bayılırdım kusardım kendimi biliyorum

öyle korktuğum gibi geçmedi yani. Ben çok rahat atlattım. Darısı yaptıracak olan arkadaşlarımın başına. Bu arada annemlerin zamanında hiç böyle şeyler yokmuş. İnternetten gebelik şekeri sonuçları falan diye aratınca yaşanabileceklere baktım. Ben erken doğmuşum. Annemi preeklemsiye almışlar, annemi zehirlemişim ve ikimiz de ölüyormuşuz. Hatta doktorlar kurtulmaları imkansız falan demişler o zaman. Bunlar da gebelik şekeri sonuçlarında internette yazıyordu. Annemle aydınlanma yaşadık meğer o zamanlar yapılsaymış şeker yüklemesi belki bunları yaşamayacaktık. Bugün bir yaşımıza daha girdik:) bir de içtiğim şekerli suyun fotosunu koyuyorum. Asidi gitmiş şekerli limonlu soda gibiydi:)))