Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    191
Kızlar başıma gelen… Uykudan uyandım karnımda tahmin dahi edilemeyecek şekilde bir kaşıntı ve döküntüyle. Kırmızı küçük küçük kabarcıklar, eşim hemen acile getirdi bir şey olabilir diye. Bugün sivilce kremi kullanmıştım ama göbeğime göğsüme vs sürmedim sadece sırtıma ve omuzlarıma sürdü eşim sırtımla alakalı bir şey sorun yok. Önce bebeğe bakıldı bir sorun yok şükür daha sonra kan ve idrar bakıldı sabah çıkacak sonuçlar. Şimdi ultrason ile saframa vs bakıldı o da temiz gibi. Acilde düşük ihtimalle de olsa koleztazdan şüphelendiler. Bakalım sabah ola hayrola diyerek bekliyoruz 🥺
Haydaaaaa… çok geçmiş olsun canım ya. Acildeysen kan sonuçlarının çıkması sabahı bulmaz muhtemelen. Bize de haber ver durumunu:(

Kızlar başıma gelen… Uykudan uyandım karnımda tahmin dahi edilemeyecek şekilde bir kaşıntı ve döküntüyle. Kırmızı küçük küçük kabarcıklar, eşim hemen acile getirdi bir şey olabilir diye. Bugün sivilce kremi kullanmıştım ama göbeğime göğsüme vs sürmedim sadece sırtıma ve omuzlarıma sürdü eşim sırtımla alakalı bir şey sorun yok. Önce bebeğe bakıldı bir sorun yok şükür daha sonra kan ve idrar bakıldı sabah çıkacak sonuçlar. Şimdi ultrason ile saframa vs bakıldı o da temiz gibi. Acilde düşük ihtimalle de olsa koleztazdan şüphelendiler. Bakalım sabah ola hayrola diyerek bekliyoruz 🥺
Geçmiş olsun birşey çıkmaz inş endiselenme.Tesaduftur benimde dünden beri devam eden yoğun olmayan kasintim var,hayır olsun.

Haydaaaaa… çok geçmiş olsun canım ya. Acildeysen kan sonuçlarının çıkması sabahı bulmaz muhtemelen. Bize de haber ver durumunu:(
Çok teşekkür ederim 💛 Kadın doğum acilde bakıldı tüm sonuçlarıma ama çok kapsamlı bakıldığı için doktor sabah gelmemi söyledi, biz de eve geldik çok uzak değil zaten. Sabah haber veririm umarım değildir kolestaz falan çok iğrenç bir şey 🥺

Geçmiş olsun birşey çıkmaz inş endiselenme.Tesaduftur benimde dünden beri devam eden yoğun olmayan kasintim var,hayır olsun.
Çok teşekkür ederim, inşallah şu an için tek temennim bir şey çıkmaması. Yani bir an da göbek bölgemde başlayam bir kaşıntı ve kabarcık. Görüntü kolestaz diyor ama önemli olan kan tahlili sonuçları. Hayır olsun sizin de benim de…

Çok teşekkür ederim 💛 Kadın doğum acilde bakıldı tüm sonuçlarıma ama çok kapsamlı bakıldığı için doktor sabah gelmemi söyledi, biz de eve geldik çok uzak değil zaten. Sabah haber veririm umarım değildir kolestaz falan çok iğrenç bir şey 🥺
İnşallah geceyi rahat geçirip dinlenebilirsin. Önemli olan tetkiklerinin yapılması. Yarına bi çözümünü bulur doktorlar. Çok çok geçmiş olsun cnm

İnşallah önemli birşey değildir. Ürtiker yani kurdeşen de olabilir mi acaba 🤔

Günaydın canım, geçmiş olsun, haber ver mutlaka ama ne oldu ki şimdi durduk yere

Günaydın kızlar, burun kanaması olan var mı? Ben iki gündür burun kanaması yaşıyorum. Tansiyonum hep normal. Sürekli ölçerim korkuyorum çünkü tansiyondan. Hep kurumuş kan sümkürürdüm bugün şak diye kanamaya başladı endişe ettim ama bir yandan da artan kan hacminden olduğunu düşünüyorum. Sizlerde de oldu mu

Günaydın kızlar, burun kanaması olan var mı? Ben iki gündür burun kanaması yaşıyorum. Tansiyonum hep normal. Sürekli ölçerim korkuyorum çünkü tansiyondan. Hep kurumuş kan sümkürürdüm bugün şak diye kanamaya başladı endişe ettim ama bir yandan da artan kan hacminden olduğunu düşünüyorum. Sizlerde de oldu mu
Günaydın. Burun kanaması değil de benimde burnumun içi çok kötü yara oldu 🤦🏻‍♀️

Günaydın. Burun kanaması değil de benimde burnumun içi çok kötü yara oldu 🤦🏻‍♀️
Benim öyleydi işte abdest falan alırken kan tortusu dökülüyordu şakır şakır kanamaya başlayınca endişelendim de geçti ya 🥹 sana da geçmiş olsun canım. Bütün gece de gaz sancısı sonra mide krampları sabah da kalktım şimdi de burun kanamasından uyuyamıyorum günüm nasıl geçecek hiçbir fikrim yok 🥹

Bende oluyor çok kanamıyor ama kuruluktan oluyor sanırım sabah kalktığım da içi kanlı oluyor yıkarken biraz kaniyor

Çok geçmiş olsun ya nedir durum çıktı mı sonuçlar?

Benim öyleydi işte abdest falan alırken kan tortusu dökülüyordu şakır şakır kanamaya başlayınca endişelendim de geçti ya 🥹 sana da geçmiş olsun canım. Bütün gece de gaz sancısı sonra mide krampları sabah da kalktım şimdi de burun kanamasından uyuyamıyorum günüm nasıl geçecek hiçbir fikrim yok 🥹
Biraz daha dişimizi sıkacağız az kaldı Allah’ın izniyle 🙏🏻

çok geçmiş olsunn. inşallah sıkıntılı bir durum yoktur

Selam kızlar, bugün biraz yoğunluktan giremedim buraya. Şeker yüklemesi yaptırdım. Tecrübelerimi sizinle de paylaşmak isterim. 75 gr lık yükleme testi yaptırdık. Öncesinde açlık şekerine baktılar ardından içeceğimi verdiler. 1 saat sonra kan aldılar. Sonra 1 saat daha bekleyip 2. Kanı aldılar. Yani toplam 2 saat sürdü. Ben okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı çok tedirgindim. Bayılırım kusarım tansiyonum düşer vs. Falan diye… ama yani çayı kahveyi de şekerli içen biri olarak hissiyatım şu oldu: yanlışlıkla çayıma iki kere şeker atmışım gibi hissettim. Evet aç karnına olduğu için, arada su falan içemediğim içim sevimsizdi ama bende öyle dayanılmicak ya da kusturacak bi etki yaratmadı. 2 saat beklerken de sıkılmayayım diye telefondan netflix açtım dizi izledim. Hızlı geçti zaman. Ama oyalamasaydım kendimi ve ay şimdi midem bulanır mı bayılır mıyım falan diye kafama taksaydım kesin bayılırdım kusardım kendimi biliyorum🤣🤣 öyle korktuğum gibi geçmedi yani. Ben çok rahat atlattım. Darısı yaptıracak olan arkadaşlarımın başına. Bu arada annemlerin zamanında hiç böyle şeyler yokmuş. İnternetten gebelik şekeri sonuçları falan diye aratınca yaşanabileceklere baktım. Ben erken doğmuşum. Annemi preeklemsiye almışlar, annemi zehirlemişim ve ikimiz de ölüyormuşuz. Hatta doktorlar kurtulmaları imkansız falan demişler o zaman. Bunlar da gebelik şekeri sonuçlarında internette yazıyordu. Annemle aydınlanma yaşadık meğer o zamanlar yapılsaymış şeker yüklemesi belki bunları yaşamayacaktık. Bugün bir yaşımıza daha girdik:) bir de içtiğim şekerli suyun fotosunu koyuyorum. Asidi gitmiş şekerli limonlu soda gibiydi:)))
Gelmiş geçmiş olsun,sonucun nasıl?
Bugün doktorumla konuştum ve haftaya da beni çağırdı yükleme için. Beni de tedirgin eden tek şey gebelik şekerinin çıkma ihtimali. Hamilelik başında verdiğim kanda şekerim normal değerin bir tık üzerinde çıkmıştı,o yüzden kontrollü ilerlemeye çalışıyorum ama son 2-3 haftadır şekerle aramıza mesafe sokamadım :D

Günlük kaç mg kullanıyordunuz hatırlıyor musunuz? Ben sabah 3 akşam 2 toplam 80 mg kullanıyorum günlük. Zaten ilk kullanmaya başladım sıfır tuz sıfır şeker dedi doktor. Sıfır tuz neyse de sıfır şeker de şekerimi çok düşürdü bu sefer de hipoglisemi olabilir dendi şekerli şeyleri biraz yoğun yememi istedi 😁 ne güzel hamileliğin en başından beri hiç şeker tüketmiyordum sonradan şekere alıştım kötü oldu. Ama sıfır tuzu da son zamanlarda uygulayamıyorum ya midem bulanıyor. Tuzlu yediğim zaman da zaten çok çok az katmama rağmen gözlerim davul gibi şişiyor yüz zaten bazlama oldu. Ama bunlar geçici şeyler diyerek kendimi avutuyorum. Dediğim gibi bebeğe bişey olmasın diyorum. Ama dediğin gibi ciğer geliştirici olarak kortizonlu ilaç veriyorlar zaten inşallah sıkıntı olmaz ya 🙏🏻 ne çok ama demişim ama ahahshshsh 😂😂😂
Sabah akşamdı 32 mg yapıyor günde. Siz hiiiç takılmayın ona bence. Dr da çok düşünüp vermiştir emini. Kendinize bebeğinize iyi bakın 🥰

Back
X