• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar bebeğimi gaz çıkartma pozisyonunda omzumda tutarken hep bi tarafa eğriliyor. Bazen yatakta gerilirken de yapıyor onu. Yani virgül gibi kıvrılıyor. Sizde böyle bir durum var mı ? Annem dün C şeklini alan bebeklerle ilgili bi yazı okumuş, doktora gösterseniz mi dedi. Ama bu C şeklinden kasıt ne bilmiyorum.

Bizde de öyle canım gazını çıkarırken ve gerneşirken aynı şekilde ama bu bi sorun mu diye hiç düşünmemiştim, pazartesi ortopediye randevu almıştım gittiğimde bi soruyum bu durumu, ne diyormuş annenin okuduğu yazıda

Bizde de öyle canım gazını çıkarırken ve gerneşirken aynı şekilde ama bu bi sorun mu diye hiç düşünmemiştim, pazartesi ortopediye randevu almıştım gittiğimde bi soruyum bu durumu, ne diyormuş annenin okuduğu yazıda
Bi sorunca haber verir misin 🌸 Skolyoz ya da tortikolisle alakalı şeyler yazıyormuş bu belirtilerde Allah korusun

Bi sorunca haber verir misin 🌸 Skolyoz ya da tortikolisle alakalı şeyler yazıyormuş bu belirtilerde Allah korusun
bence yoktur kuzum oyle bir sey, benim bugune kadar gordugum arkadaslarimin, kuzenlerimin bebeklerinin tamami yapiyordu o hareketleri, uyurken kafalari ayaklarina degecek gibi falan oluyordu bazen, biz oyy ne tatli deyip geciyorduk, keza emerken de oyle… gaz cikarirken de, sagdan sola soldan saga atiyor mesela benimki kendini. gazdan dolayi oldugunu dusunuyorum ben. benimki kusuyor da hatta gun icerisinde birkac defa. muhtemelen reflusu var. gaz da sikistirinca rahatsiz oluyor ama gastro doktoruna sordugumda bir sure cekeceksiniz bunu demisti, bana da mantikli geldi acikcasi, gaz damlasi ilac vs. kesin ise yarayan bir sey yok demisti. onun disinda anormal bir hareket gozlemliyorsan o baska tabii ama tum hareketleri normalse bence gaz/mide rahatsizligindandir.

Evet kesinlikle öyle etkileri var uykusuzluğun 😂😂 eşim dün gece kucağına alıp 4 saat bekledi (kucak olmadan uyumuyor diye) bu sayede 4 saat kesintisiz uyudum ben de. İlaç gibi geldi 😂
oyyy maasallah 🙏🏻 bizimki kucakta bile maks 2 saat 😒 bir kere 3 bucuk saat uyumustu babasinin kucaginda, sarilik yuzunden panik olmustum cok uyuttuk cocugu diye, vicdan azaplarina gark olduydum, sonra durtukleye durtukleye cocukta aliskanlik oldu muhtemelen 2 saatte bir uyanmam lazim diyor zannimca 😓

Annem çalışıyor onu yormak istemiyorum, kayınvalidem de burada değil olsa da anlaşamıyoruz. Bir de çok fazla rahatsızlık sürecimiz olduğu için kimseyle görüşemiyorduk yasaktı görüşmemiz. Böyle böyle 40 gün geçti bundan sonra da hallederim artık en kötü dönemi geride bıraktım 😅 eşimi de allaha havale ettiğim dönemdeyim hajsjs
Çok güçlü bir kadınsın valla burdaki tüm kadınlar çok güçlü, ben çağırıyorum gelin bakın ben dinlenecem ya da gezecem şuraya gidecem vs diye ☺️😂

Ben size söylemiştim hamilelik değil sonrası korkutuyor beni diye,korktuğum kadar da varmış🙂Dün kontrole götürdük ,dedim pusetine koymayayim ağlamasın.Kucagimda battaniyelere sararak götürdük agladi,emzirme odasına gittim iki kere elim ayagima karıştı,eşim bi taraftan beni aramis.Neyse çocuk doktorundan sonra kadın doğum Dr imanda gireyim kontrolüm var dedim.Baska zaman gelelim mi dedi gelmişken girelim dedim.Daha cikmayalim.İceri girerken esime verecektim nasıl tutayim dedi.Sagolsun doktorun sekreteri tuttu😁

En iyisini sen yaptın biliyomusun.Bugun 15 gün olacak doğum yapalı annem yarın gidecek,kaynanamda geliyor hergun. Ama resmen gün aşırı tartıştık.Cok iyidir annem ama bu sefer bende o da çok gerildik.
Vallahi zormuş dışarı çıkmak delirmemek elde değil dün hazırlandım o kadar ama çıkamadım çünkü resmen izin vermedi çıkmamıza. Köpeğim bile çişini tutamazdı hayvan bunun sayesinde çişini tutmayo öğrendi hahsjsj hepimizi dize getirdi minik boyuyla. Evet bir de o var gelmişken her işi halletmek istiyor insan çünkü o kadar zor ki tekrar tekrar çıkmak 😂 hahahaha nasıl nasıl tutacağım babalar tutacaksınız işte delirtmeyin bizi ya 😂😂

Ya bir yandan iyi oldu kimseyle görüşmemek diyorum çünkü gerçekten her kafadan bir sesi benim kafam götürmezdi. Annem melek gibidir uyumludur ama kayınvalidem öyle değil diretir o olacak diye ve ben buna katlanamazdım. Tek bakmakta zor birileriyle bakmakta öyle.

Tahin pekmez ye bol bol benim hamileyken dökülmüştü şimdi geri çıktı Tahin helvası da iyi ama çok kilo yapıyor diye bıraktım onu

Vitaminleri de ben hamilelikten sonra devam ettim elenatal e onun da etkisi var yine de direncim çok düşük habire üşütüyorum tüm kas ve kemiklerim ağrıyor durmadan
Hiç sevmem tahini de pekmezi de minik çay kaşığı zor yiyorum midem kalkıyor allah affetsin de

Elenatal candır ya ben de kullanıyorum inşallah fayda görürüm. Aman hastalanma c vitamini de al meyveden vs.

offff en korktugum! bir de her sey tamam tam uykuya gececekken gelen o “corrrk!” sesi 😅 sil bastan; alt acmaca, giydirirken sinirlenip aglamaya baslamasi, memede sakinlestirme, sutun tadini alinca memeye yapisma, gaz cikarmak icin kirk takla atilmasi, gaz ciktiktan sonra ikina ikina tekrar memeye ulasma… boyle boyle bi’ bakmissin sabah, sonra ee bu cocuk uyumadi! 😂
Bebe uyumadığı için anası da uyuyamadı ve perti çıktııııııı 😂 ısırcam bu bebeleri uykuyu sevmeyip içimizden geçtiler 😂😂 dışarı çıktım çıkar çıkmaz uyudu sıpa ya

Canım oğlumda çok erken ve felaket başlamıştı. Bunda hemen vitaminlere devam ettim. Yeni tek tük geliyor. Ay bir başladı mı o önü arkası kesilmiyor. Gelince gür geliyo ama. Vitamin başla hemen. Çok artarsa da tek başına biotin kullan
Kullanmaya geç kaldım canım doğumdan sonra hastane süreçleri evde duramama vs derken adapte zor oldum resmen her şeye. Şimdi kullanıyorum ama neye yarayacak göreceğiz gerçekten.

Çok güçlü bir kadınsın valla burdaki tüm kadınlar çok güçlü, ben çağırıyorum gelin bakın ben dinlenecem ya da gezecem şuraya gidecem vs diye ☺️😂
Teşekkür ederim canım benim. Hepimiz efsane güçlü kadınlarız çok şükür ki 🩵 hahah iyi yapıyorsun hem imkanın varsa hem de seviyorsan çevrende birilerinin olması senin için çok iyi. Ben de cumartesi günleri yapışıyorum eşime tırnağa gidicem hadi, kirpiğe gitmemiz lazım yok lazer vs derken kapattım tüm cumartesileri 😂😂

Teşekkür ederim canım benim. Hepimiz efsane güçlü kadınlarız çok şükür ki 🩵 hahah iyi yapıyorsun hem imkanın varsa hem de seviyorsan çevrende birilerinin olması senin için çok iyi. Ben de cumartesi günleri yapışıyorum eşime tırnağa gidicem hadi, kirpiğe gitmemiz lazım yok lazer vs derken kapattım tüm cumartesileri 😂😂
Aşkım lazere başladın mı ? Emzirirke öneriliyor mu ?

Ay ebet eş konusunda ben de öyle düşünüyorum. Ben de daha iyim ama tamamen sıfırlanayım iyi olayım istiyorum. Bir de ben çalışmaya dışarıya alışıktım ondan oldu sanırım.
AdChoices
ADVERTISING​
Canım tek kolu dışarda yapıp dene bi. Sonra ikisine geçersin. Bizimki de bazen izin veriyor bazen vermiyor.
Bende evden çalışıyordum ama, 9 ay boyunca her akşam yürüyüş için birşekilde dışarı çıkıyordum şimdi hiç bişey yapamıyorum.

Annem 40 için bana ve bebişe yeni bir kıyafet almamı söyledi. 12.30 da uyutup çıktım yakın mesafede gidebileceğim e- bebek e gittim aldım kıza bişeyler. Özdilek’e gittim kendime bişey bulamadım tabi bir gömlek aldım tam kasadayken aradı annem çok ağlıyo gel diye. 1.20 geçiyordu eve girdim yani 1 saat olmamıştı 😅 halbuki bir kahve içecektim özdilekte kendime bi kahve kadar vakit ayırmıştım.
Uyumuyor bilmiyorum çok yoruldum nasıl uyumuyor anlamıyorum
Al benden de o kadar özellikle akşamları. Dün 7.30 dan 9 a kadar aralıklar memeye tuttum asla uyumadı. Sonra bir posta daha tuttum memede uyuyor ama ayırınca maksimum 5 dk sonra uyanıyor.
Gece de yatınca kalkmak bilmiyor. 2 gibi uyandırmadan memeye tuttum. Sonra yatırdım. 5 de bi uyandım yatağın en ucuna kadar inmiş bir de yan dönmüş.

Hakkaten folik asit bebesi bunlar.

Bende doktoruna sormuştum gaz için relactaz verdi bize. Bir de probiyotik damla verdi. Ama probiyotik hiç kullanmadık. Çok şükür ıkınıyo falan ama iyi geldi bebeme.

Ama akşam yemek saatinden sonra bir başlıyor uyumuyor meme veriyorum orda uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyor. Tam çıldırmalık.

Bugün felaket bir baş ağrısı geldi bana allahım çatlayacak gibi. Azıcık uyumam lazım ama yoook gözüme uyku girmiyor. Bebeyi dedesine emanet ettim azıcık uzanayım dedim ama onun yerine bursa mesaj okuyorum ayolll.

Kızlar bebeğimi gaz çıkartma pozisyonunda omzumda tutarken hep bi tarafa eğriliyor. Bazen yatakta gerilirken de yapıyor onu. Yani virgül gibi kıvrılıyor. Sizde böyle bir durum var mı ? Annem dün C şeklini alan bebeklerle ilgili bi yazı okumuş, doktora gösterseniz mi dedi. Ama bu C şeklinden kasıt ne bilmiyorum.
Canım benimki de öyle . Mesela yataktan kaldırırken kafasını geriye atıyor poposunu dışarı çıkarıyor . Reflüden kaynaklı oluyormuş genelde

kuchi sabishii kuchi sabishii canım benzer bir şey yaşadım bende bir uyandım sağ göğsüm taş gibiydi çok ağrıyordu önce emzirdim bebeğimi sonra sıcak duşa girdim göğüslerimi özellikle sert olanı ovaladım iyice yumuşadı biraz öyle sonra tekrar emzirdim aynı göğsümü emerken açıldı kanal Furkan'ın genzine gitti süt hatta bende memem de yaralardan muzdaribim geçmiyorsa bebekte de pamukcuk olduysa Candida mantar enfeksiyonu olabilir diyor chat gbt ama bilmiyorum ben emzirmeden önce ve sonra çocuğun ağız mendilini ıslatıp siliyorum iyi geliyor

Back
X