• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Merhaba kızlar! Bebeğinize tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdınız mı bu konudaki fikirleriniz ne? Ben kararsız kaldım. Benim tss var.
Ben onun yerine özel sağlık sigortası yaptıracak gibiyim ama hangisi daha iyi bilen varsa anlatsın bize biraz 😁

Eşler,anneler iyi ki var ya..
Annem hala yanımızda,gideceği günü düşündükçe içim sıkılıyor :)
Benimki gideli 5 gün oldu. Survivor yaşıyoruz şu an 😂
Kızlar bebeğimi gaz çıkartma pozisyonunda omzumda tutarken hep bi tarafa eğriliyor. Bazen yatakta gerilirken de yapıyor onu. Yani virgül gibi kıvrılıyor. Sizde böyle bir durum var mı ? Annem dün C şeklini alan bebeklerle ilgili bi yazı okumuş, doktora gösterseniz mi dedi. Ama bu C şeklinden kasıt ne bilmiyorum.
Benimki de hep öyle yapıyor normal bence 🤔
oyyy maasallah 🙏🏻 bizimki kucakta bile maks 2 saat 😒 bir kere 3 bucuk saat uyumustu babasinin kucaginda, sarilik yuzunden panik olmustum cok uyuttuk cocugu diye, vicdan azaplarina gark olduydum, sonra durtukleye durtukleye cocukta aliskanlik oldu muhtemelen 2 saatte bir uyanmam lazim diyor zannimca 😓
Hahah bizimki akşam saatlerinde bir kere 4 saat uyuyor eğer kucakta olursa. sonrasında bizimki de gece boyu saat kurmuş gibi tam 2 saatte bir uyanıyor 😂

Bende evden çalışıyordum ama, 9 ay boyunca her akşam yürüyüş için birşekilde dışarı çıkıyordum şimdi hiç bişey yapamıyorum.

Annem 40 için bana ve bebişe yeni bir kıyafet almamı söyledi. 12.30 da uyutup çıktım yakın mesafede gidebileceğim e- bebek e gittim aldım kıza bişeyler. Özdilek’e gittim kendime bişey bulamadım tabi bir gömlek aldım tam kasadayken aradı annem çok ağlıyo gel diye. 1.20 geçiyordu eve girdim yani 1 saat olmamıştı 😅 halbuki bir kahve içecektim özdilekte kendime bi kahve kadar vakit ayırmıştım.

Al benden de o kadar özellikle akşamları. Dün 7.30 dan 9 a kadar aralıklar memeye tuttum asla uyumadı. Sonra bir posta daha tuttum memede uyuyor ama ayırınca maksimum 5 dk sonra uyanıyor.
Gece de yatınca kalkmak bilmiyor. 2 gibi uyandırmadan memeye tuttum. Sonra yatırdım. 5 de bi uyandım yatağın en ucuna kadar inmiş bir de yan dönmüş.

Hakkaten folik asit bebesi bunlar.

Bende doktoruna sormuştum gaz için relactaz verdi bize. Bir de probiyotik damla verdi. Ama probiyotik hiç kullanmadık. Çok şükür ıkınıyo falan ama iyi geldi bebeme.

Ama akşam yemek saatinden sonra bir başlıyor uyumuyor meme veriyorum orda uyuyor yatağa koyuyorum uyanıyor. Tam çıldırmalık.

Bugün felaket bir baş ağrısı geldi bana allahım çatlayacak gibi. Azıcık uyumam lazım ama yoook gözüme uyku girmiyor. Bebeyi dedesine emanet ettim azıcık uzanayım dedim ama onun yerine bursa mesaj okuyorum ayolll.
Burayı okumak da benim için günlük rutinin bir parçası. Buna mutlaka bir zaman ayırmak zorunda hissediyorum kendimi hamilelikten beri hep çok faydalı oldu burası benim için 😂

Bizim bebişte de reflü başladı galiba nelere dikkat etmek lazım?

Ben juno yatak aldığım için reflü yatağı almamıştım. hazır kundakla beraber juno yatağa bebeği yatırırsam kundak kıvrılıyor ve burnunu kapatacak duruma geliyor. Çünkü bebişin kafası biraz Öne Eğik duruyor juno yatakta. kundaksız da uyumuyor. O yüzden gece juno yatağı kullanmamaya karar vermiştim Aslında. ne yapsam bilemedim şart mı Sizce reflü yatağı?

Ben juno yatak aldığım için reflü yatağı almamıştım. hazır kundakla beraber juno yatağa bebeği yatırırsam kundak kıvrılıyor ve burnunu kapatacak duruma geliyor. Çünkü bebişin kafası biraz Öne Eğik duruyor juno yatakta. kundaksız da uyumuyor. O yüzden gece juno yatağı kullanmamaya karar vermiştim Aslında. ne yapsam bilemedim şart mı Sizce reflü yatağı?
ben de aynisini dusunuyorum, 2-3 gundur hickirik tutmaya basladi, bugun kustu bir de, sizinti gibi oluyordu ara ara ama bugun cidden kustu. reflu egimli yatak kullaniyorum ben en basindan beri, ne olur ne olmaz diye. reflusu olan bebek de zor diyorlardi, ne varsa sirayla sinaniyorum ben sanirim. 😒

Ben junoyu doğduğu günden bu yana kullanıyorum faydasını görüyor muyum görmüyor muyum bilemiyorum. Pipilinin çok uzun zamandır reflüsü var. Emzirdikten ve mama içirdikten sonra 15-20 dakika dik tutuyorum. Gömülmesin koynuma diye genellikle evde geziyoruz. Daha sonra yatırıyorum gazını çıkartmak için gaz masajı yapıyorum. Direkt yatırdığım zaman kesinlikle kusuyor.

bu arada reflu yatagina ek olarak, canta seklinde olan reflu ozellikli babynestlerden aldim, yorumlari iyiydi, yarin gelir muhtemelen.

ben soyle yapiyorum kizlar, yanlisim varsa soyleyin bu arada; gece az biraz uyuyup uyaniyoruz, bir memeyi veriyorum, ciglik kiyamet uyaniyor zaten, sakinliyor, memeyi verirken de 30-45 derece aciyla emzirmeye calisiyorum, akabinde bir sure ayni aciyla dizimde tutuyorum, konusuyorum, dayanabildigi kadar artik, sonra gazini cikarmaya calisiyorum, bu konuda cok basarili degilim her zaman tam randimanli gaz cikmiyor 😒, sonra altini aciyorum, orada zaten epey bi’ zaman gidiyor zira beyefendi alti acikken kaka yapmaya bayiliyor, bitti mi geliyor mu falan derken iyice uyaniyor, altini kapatip diger memeye geciyorum, onu da emince sonlara dogru memede gozler gitmeye basliyor, gozler giderken omuza alip tekrar gaz cikarma operasyonuna basliyorum, bazen cikariyor bazen cikarmiyor ama, dik tutup kucakta gezersem de kimi zaman dik tutmak yaramiyor, kusuyor 😓 tam dik tutunca mide kanali da dik oldugundan herhangi bir tetiklenmede cikarabiliyormus icindekileri, hep 30-45 derece diyorlar, surekli 30-45 dereceyi nasil saglayacagiz bilmiyorum 😅 uyurken de reflu yataginda genelde yan yatiyor, kucakta degilse.

aşkım ben hiç bırakmadım ki 🤭🤩 hamilelik boyunca da tüm vücut gitmiştim sadece göbek ve genitali yaptırmadım onun dışında her yeri yaptırıyordum. Şimdi sadede genitali yaptırmıyorum.
Benim doktorlar yasaklamıştı ya ama genital başlamam lazım . Çünki benim büyük kıl dönme sıkıntım var ..

Kızlar alla aşkına yüzünde hormonel doğum sonrası akneolan var mı ? Aşırı kaşınıyor ve yanıyor napacağım şaşırdım

ben de aynisini dusunuyorum, 2-3 gundur hickirik tutmaya basladi, bugun kustu bir de, sizinti gibi oluyordu ara ara ama bugun cidden kustu. reflu egimli yatak kullaniyorum ben en basindan beri, ne olur ne olmaz diye. reflusu olan bebek de zor diyorlardi, ne varsa sirayla sinaniyorum ben sanirim. 😒
Evet öyle oldu cidden 😞 yine de Allah beterinden saklasın ❤️

Ben junoyu doğduğu günden bu yana kullanıyorum faydasını görüyor muyum görmüyor muyum bilemiyorum. Pipilinin çok uzun zamandır reflüsü var. Emzirdikten ve mama içirdikten sonra 15-20 dakika dik tutuyorum. Gömülmesin koynuma diye genellikle evde geziyoruz. Daha sonra yatırıyorum gazını çıkartmak için gaz masajı yapıyorum. Direkt yatırdığım zaman kesinlikle kusuyor.
Biz daha kusma adımına gelmedik ama kafayı geri atma, sırt üstü yatamama, ağızdan süt gelmesi huzursuzluk vs belirtiler var şimdilik. İnşallah artmaz.

bu arada reflu yatagina ek olarak, canta seklinde olan reflu ozellikli babynestlerden aldim, yorumlari iyiydi, yarin gelir muhtemelen.

ben soyle yapiyorum kizlar, yanlisim varsa soyleyin bu arada; gece az biraz uyuyup uyaniyoruz, bir memeyi veriyorum, ciglik kiyamet uyaniyor zaten, sakinliyor, memeyi verirken de 30-45 derece aciyla emzirmeye calisiyorum, akabinde bir sure ayni aciyla dizimde tutuyorum, konusuyorum, dayanabildigi kadar artik, sonra gazini cikarmaya calisiyorum, bu konuda cok basarili degilim her zaman tam randimanli gaz cikmiyor 😒, sonra altini aciyorum, orada zaten epey bi’ zaman gidiyor zira beyefendi alti acikken kaka yapmaya bayiliyor, bitti mi geliyor mu falan derken iyice uyaniyor, altini kapatip diger memeye geciyorum, onu da emince sonlara dogru memede gozler gitmeye basliyor, gozler giderken omuza alip tekrar gaz cikarma operasyonuna basliyorum, bazen cikariyor bazen cikarmiyor ama, dik tutup kucakta gezersem de kimi zaman dik tutmak yaramiyor, kusuyor 😓 tam dik tutunca mide kanali da dik oldugundan herhangi bir tetiklenmede cikarabiliyormus icindekileri, hep 30-45 derece diyorlar, surekli 30-45 dereceyi nasil saglayacagiz bilmiyorum 😅 uyurken de reflu yataginda genelde yan yatiyor, kucakta degilse.
Ben de meme+gaz çıkarma +alt açma +diğer meme+gaz çıkarma yapıyorum senin gibi. Ben gaz çıkarırken omzuma koyuyorum 45 derece gibi oluyor zaten. Ya da bazen bacağıma koyuyorum o pozisyon da tam dik olmuyor. Bu arada ben hep sırt üstü yatırıyorum. Sırt üstü yatarken kussa bile tehlikesi yok, nefes borusuna gitmez ama yan yatırmak tehlikeli çünkü burnu yıkanabilir diyor doktorlar.

Anti reflü mama kullanan var mı aranızda, kullanıyorsanız hangi markayı ne şekilde kullanıyorsunuz? Doktorumuz aptamil ar önerdi ancak sadece ar mama çok yoğun kıvamlı olduğundan bebek biberonla çekemiyor, anne sütüyle ya da normal mamayla karıştırarak veren var mı?

Biz de iki gündür dışarıda uyutuyoruz 😂 gündüz uykuları aşırı kısa olduğu için yoruluyor gün boyu. Eşim işten geldiği gibi çıkıyoruz, arabada uyuyor zaten. Ama dışarıda yemek zorunda kalıyoruz. Evde de acıktıkça abur cubur yiyorum zaten kucağımdan hiç inmiyor ki. Hamilelikte almadım derken şimdi 200 kilo olcam 🤦🏻‍♀️😂
Ben hamilelikte 13 kilo almıştım hiçbir şey yiyemiyordum bana nasıl aşermezsin diye şaşırıyorlardı aşermeyi geç her şeyi zorla sırf bebeğe gitsin diye görev bilinciyle yedim şimdi doymak bilmiyorum canım habire bir şey istiyor aşermek neymiş anladım 😀😀😀

Kızlaaar ben bugün ilk defa Mete ile sahilde yürüyüş yaptım🥰🥰🥰 belki 20 dk bile sürmedi ama o kadar iyi geldi ki resmen depomin salgıladım mutluluk sarhoşu oldum. 😍Hem bana hem bebişe çok iyi geldi tabi hava 25 dereceydi ve güneşliydi ona da güvendim.🌺

Mentalim mük. Her şeyden önemlisi mental sağlığı korumak. 😇Geçen çocuk doktoruna o kadar çok soru sordum ki her şey normal dedi ben de ben biraz endişeliyim sanırım dedim o da bana bazen anne babalar başka şeylere odaklanıp çocukların bu zamanlarını kaçırıyorlar dedi. 👏O kadar doğru ki. Kafama dank etti. Yok gazmış yok reflüymüş olur öyle diyip geciçem sonucta bu günler geri gelmeyecek💙💙💙

Kızlaaar ben bugün ilk defa Mete ile sahilde yürüyüş yaptım🥰🥰🥰 belki 20 dk bile sürmedi ama o kadar iyi geldi ki resmen depomin salgıladım mutluluk sarhoşu oldum. 😍Hem bana hem bebişe çok iyi geldi tabi hava 25 dereceydi ve güneşliydi ona da güvendim.🌺

Mentalim mük. Her şeyden önemlisi mental sağlığı korumak. 😇Geçen çocuk doktoruna o kadar çok soru sordum ki her şey normal dedi ben de ben biraz endişeliyim sanırım dedim o da bana bazen anne babalar başka şeylere odaklanıp çocukların bu zamanlarını kaçırıyorlar dedi. 👏O kadar doğru ki. Kafama dank etti. Yok gazmış yok reflüymüş olur öyle diyip geciçem sonucta bu günler geri gelmeyecek💙💙💙
Aynen katılıyorum sana reflü sarılık yok hastalık bilmemne derken bebeklerimizin en güzel anlarını kaçırmayalım bebek mememde yaşıyor diyoruz ya aslında bizi özlüyorlar ya biz onun tedavi derdine düşünce onlarla oynamayı onları sevmeyi koklamayı vs. Unutuyoruz onlarda bizi özledikleri için özlemlerini memelerimizden çıkarıyorlar çünkü bizimle tek geçirdikleri zaman emdikleri zaman oluyor ve bu zamanı uzatmak için bağımlı oluyorlar.

Benm yalnz onunla çıkmak gözümü korkutuo koliği başlarsa asla susmuyorrr

Back
X