• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar nurse harveys kullanıp memnun kalan var mı? Daha çok gaz yaptı diyenler olmuştu diye hatırlıyorum. Biz de 3 gündür kullanıyoruz ama normalde biraz mızırdanıp ağlayan bebeğim artık uğunuyor morarıyor ağlarken. Bir türlü atamıyor gazı. Var mıydı bunu yaşayan? L luckykus kuzum sen mi demiştin?
Bir de bigaia var ondan memnun kalan var mı? Aynı şeyi bunun için de söyleyen olmuştu diye hatırlıyorum.
Bıktım artık şu gaz olayından vallahi çile çekiyor çocuk 😔

Geçmiş gitmiş şimdi buna mı üzülcez diceksiniz ama şimdi aklıma geldi. Ten tene temas çok önemli diyip duruyorlardı. Bebek ilk doğduğunda giydirip battaniyeye sarıp verdiler kucağıma. Zaten ilk bir saatin sonuna doğru emzirebildim yarayı diktiler geldim diyene kadar. Bir de tamamen giyinik emdi. O hengamede benim aklıma gelmedi çocuğun çıplak olması gerektiği. Ay çok sinirim bozuldu şu an 😡 bir sürü makale var bunun ne kadar önemli olduğuna dair. Neden hastanede öyle yapmadılar ki 😒 emzirirken de ten tene temas yapıyoruz falan sanıyordum ben. Ama tamamen çıplak şekilde karınların birbirine değmesi gerekiyormuş.emzirirken hafif dizime doğru kayıp kucağımda uyuması veya yüzünü memeye yaslayıp uyuması falan sayılmıyormuş 🙄 püfff 😞

Merhaba, benim de azalma var. Bir emzirme danışmanına danıştım. Bana verdiği tavsiyeler bol emzirme ya da sık sağım, bebekle çıplak ten tene temas, oksitosin masajı, günde bir adet anne çayı, bestlak damla, malt içecekleri ve dinlenme. Çayı ters etki yapmasın diye sınırlı tüketmemi söyledi. Bir de mümkünse hastane tipi pompa ile sütü artırma ihtimalim olduğundan bahsetti çünkü benim bebeğim aktif ememiyor çok.

Bol bol emziriyorum aktif de emiyor ama süt olmadığı için bi süre sonra ağlıyor doymuyor uyumuyor hemen mama vermek istemiyorum emmeye devam etsin diye ama çok üzülüyorum 😔 bende lansinoh giyilebilir pompa var ama etkisi olur mu bilmiyorum. Oksitosin masajını denemedim onu da deneyim malt içeceği de var anne çayı olarak memnun kaldığın var mı

B12 ve bira mayası içeren bir hap yazmışlardı bana. Bir de malt içeceği maltana içebilirsin. Bir de lacmix diye bir multivitamin var o da yardımcı oluyormuş süt üretimine.

Çok teşekkür ederim canım o hapı bi doktoruma soruyum ben multivitamin olarak iMom latte kullanıyordum. Hala az canım sağmaya cesaret bile edemedim açıkçası 😔 bebek emmeye çalışıyor emiyor emiyor bi süre sonra ağlıyor mamayı azalttım sürekli emsin diye ama doymuyor emziği bile verince gözleri büyüyor ellerini yumruk yapıyor hızlı hızlı emiyor aç olduğu için, çok üzülüyorum o hallerine 😔

Kızlar nurse harveys kullanıp memnun kalan var mı? Daha çok gaz yaptı diyenler olmuştu diye hatırlıyorum. Biz de 3 gündür kullanıyoruz ama normalde biraz mızırdanıp ağlayan bebeğim artık uğunuyor morarıyor ağlarken. Bir türlü atamıyor gazı. Var mıydı bunu yaşayan? L luckykus kuzum sen mi demiştin?
Bir de bigaia var ondan memnun kalan var mı? Aynı şeyi bunun için de söyleyen olmuştu diye hatırlıyorum.
Bıktım artık şu gaz olayından vallahi çile çekiyor çocuk 😔
Bigaia bence zararsız probiyotik sonuçta. Nurse harveys ise bence rezalet ötesi. Bugün sabah vermedim akşam da vermeyeceğim gözlemliyorum hal ve hareketlerini. Ne zaman versem bacaklarını karnına çeke çeke ağlıyor, gaz sancısı çekiyor, uyuyamıyor. Ki tek bunu yaşayan da ben değilmişim şikayetvarda bir sürü yorum var. Sinirleniyorum vallahi tepem atıyor salak damla.

Kızlar benim doktor ilk üç ay sünnet olmasını öneriyorum dedi sünnet konusunu araştırdınız mı? İlk 6ay öneriliyor 6ay 2 yaş arası önerilmiyor travmatik bir durum olmasın diye. Ben 3. Ay yapmayı düşünüyorum. Daha önce yaptıran var mı?
Bunu hiç düşünmedim ama buyugu 16 aylıkken yaptırmıştım çok rahat geçti bunda da doktora goturmedim henüz şöyle biraz büyüsün istiyorum 4 aylık yaptıran bu tanidigimin ki 3 kere oldu o yüzden cesaretim çok kirildi doktor çok önemli hamur gibi şuan, bulunduğum ilde de araştırma fırsatım olmadı hiç normalde doğsun yaptırırım hemen diyordum ama gazdır koliktir derken göze alamiyorum şuan illaki iki gün zorluyor 🙈

Kızlar merhaba bende 14 günlük bebeğimle katılıyorum. Baya sıkıntılı süreçteyim yardımcı olun. İlk günlerde sütüm aşırı az geldi ve mamayla başladık. Ama beni emiyordu da çocuğum. Sonra sarılık olduk yenidoğan yoğun bakımda kaldık. Emziremedim mamayla devam ettik ondan dolayı. 14.gündeyim sarılık atlattik çok şükür ama şu anda emzirme sorunu yaşıyorum. Çocuğum mememi tutuyor Sütüm de hala fışkırır tarzda değil elimle sağınca 2-3damla geliyor. Mochi giyilebilir pompada da 2 tarafi sağıyorum 40cc filan çıkıyor. Çocuğum emiyor ama 3-5dk sonra uyuklamaya başlıyor aktif bir emzirme süreci geçirmiyoruz. Mamadan ayırmaya çalışıyorum, dün başladık, mama hiç vermemeye başladım. Sürekli emmek istedi. Emince de hemen uyumaya başlıyor. Yatağına koyunca 3dk sonra ağlayarak uyanıyordu. Kaka çıkışı olmadı idrar da koyulaşmaya başladı sizce mama ya dönüp bu sevdadan vazmi gecmeliyim yoksa sütüm gelir mi sabretmelimiyim. Yardim edin lütfen bütün çayları damlaları ilaçları kullanıyorum. Triod hastasiyim.
Canım öncelikle geçmiş olsun. Asla vazgeçme lütfen. Benim bebeğim 31 günlük. 20 gün önce doktora gittiğimde 10 günde sadece 100 gram almıştı. Ben de emziriyordum, doyuyor sanmıştım meğer doymamış beslenememiş. Biberonla mama başladım ve meme reddi yaptı üstüne sütüm aşırı azaldı. Emzirme danışmanından yüzyüze eğitim aldım 2 gün sadece. Yani takviye tavsiyesi gibi değil araştır mutlaka danışarak kullan ama Solgar markanın Brewer’s yeast vitamin B12 takviyesine başladık. Hem memeyi yeniden tutturmayı, aktif emzirmeyi öğrendim hem de bu takviyeden Allahın izniyle çok faydalandım. İmkanın varsa kesinlikle öneririm bi danışman desteğini. İstanbuldaysan ismini de verip önerebilirim.
Bu arada hala mama destekli gidiyorum ama çok azalttım ve biberonu bıraktım kaşık biberon veriyorum. Asla bi daha biberon kullanmam en iyisi bile meme reddi yaptı bende neler neler kullandım.

Nasıl canım yüzü? Bizimkinde de bir haftadır küçük küçük kırmızı noktalar var ve çok kurudu dökülüyo 🙄 bize biodermanın bi kremini verdi. Henüz gelmedi başlayamadık da. Kakasını sesli yapıyo derken yani kakanın sesini duyuyorum çoğu zaman ne alerjisi olabilir ki benimki sadece anne sütü alıyor
Kıpkırmızıydı sonra kabarık kabarık oldu. Benim sütüm olmadığı için mamayla besleniyor doktor inek sütü alerjisi dedi mamalarda ki protein inek sütünden elde edildiği için alerjik bebekler için olan mamadan verdiler
Kakamız gayet sesli. Asitli mukuslu. Yüzünde de sivilceler çıktı boynuna attı ciltte kuruma var bunlar hep gıda alerjisi cnm. Oğlumda da vardı. Asla gazı bitmio hep ağlıo hep kucakta ama benm diyet yapacsk takatm yok. Gebelk boyunca şekerden doalıı hep aç kaldm çok kilo verdm şu an hala veriyorm. Sadece süt ve yumurtayı çüğden yemiyorm şimdilk pişmiş yiyyorm kurabiye kekte. Ama tabi onu da kesmem lazm. Toparlanırsam kesecdm onu da. Zor valla
Sütüm olsa da diyete zorlasam ama sütüm yok mama değiştirip duruyoruz çocuk bile şaşırdı
Benimki hep sesli yapıyor. Emerken de yüzü nokta nokta kızarıyor . Ama çok önemsemedim geçer diye . Bi dahaki kontrolde doktora danışayım
Kaç doktor değiştirdik doğduğundan beri çocuk bile yorulmuştur
Pepenin babaannesi Pepenin babaannesi bizimki de sesli yapıyor en başından beri. Yüzünde de kırmızı sivilceler var Onu da mustelanın bir losyonunu verdiler vücudundaki şeyler de döküntü Bunlar 2 ay içerisinde geçer gibi bir şey söyledi dikkate almadı ve alerjiden de söz etmedi yani
Mustelanın losyonunu bende kullanıyorum ama mustelanın içinde de parfüm olduğu için ondan da kaynaklı olabilir mi acaba bilemiyorum

Kızlar Allah sizi inandırsın sabahtan beri yarım saat uyudu. Karnı doyuyor gazını çıkarıyorum yok yok yine uyku yok. Yatağa koyduğum an basıyor bağırtıyı. Gerçekten sinirlerim alt üst oldu . İnanın az önce tuvalete zor gittim. Anında geri çıktım
Kaç günük şuan ? Büyüme atağı geçiriyor olabilir biz 5. Haftadan bu yana aynıyız maalesef

Canım öncelikle geçmiş olsun. Asla vazgeçme lütfen. Benim bebeğim 31 günlük. 20 gün önce doktora gittiğimde 10 günde sadece 100 gram almıştı. Ben de emziriyordum, doyuyor sanmıştım meğer doymamış beslenememiş. Biberonla mama başladım ve meme reddi yaptı üstüne sütüm aşırı azaldı. Emzirme danışmanından yüzyüze eğitim aldım 2 gün sadece. Yani takviye tavsiyesi gibi değil araştır mutlaka danışarak kullan ama Solgar markanın Brewer’s yeast vitamin B12 takviyesine başladık. Hem memeyi yeniden tutturmayı, aktif emzirmeyi öğrendim hem de bu takviyeden Allahın izniyle çok faydalandım. İmkanın varsa kesinlikle öneririm bi danışman desteğini. İstanbuldaysan ismini de verip önerebilirim.
Bu arada hala mama destekli gidiyorum ama çok azalttım ve biberonu bıraktım kaşık biberon veriyorum. Asla bi daha biberon kullanmam en iyisi bile meme reddi yaptı bende neler neler kullandım.
Nasıl kullanıyorsun solgarı? Günde kaç kez ve ne kadar süre kullanılmalı?

Kıpkırmızıydı sonra kabarık kabarık oldu. Benim sütüm olmadığı için mamayla besleniyor doktor inek sütü alerjisi dedi mamalarda ki protein inek sütünden elde edildiği için alerjik bebekler için olan mamadan verdiler

Sütüm olsa da diyete zorlasam ama sütüm yok mama değiştirip duruyoruz çocuk bile şaşırdı

Kaç doktor değiştirdik doğduğundan beri çocuk bile yorulmuştur

Mustelanın losyonunu bende kullanıyorum ama mustelanın içinde de parfüm olduğu için ondan da kaynaklı olabilir mi acaba bilemiyorum
Canım deterjanini degistirdin mi ? Değiştirmediysen onuda değiştirmeyi dene oda yapıyor olabilir özellikle yumuşatıcı kullanıyorsan bı sure kes bı bak 🥲

Biz bugün bigaiayi bıraktık doktor buna gecmemizi önerdi memnundum aslında bağırsakları çok hareketli dedi gaz damlasıda inatla metsil diyor metsil kullanan var mı her çocuğun dinamiği farklı ama metsili verdiğim gün bile çocuk aşırı degisiyor

Eklentiler

• Screenshot_2025-11-06-16-19-50-454_trendyol.com.webp
    Screenshot_2025-11-06-16-19-50-454_trendyol.com.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 11
Biz bugün bigaiayi bıraktık doktor buna gecmemizi önerdi memnundum aslında bağırsakları çok hareketli dedi gaz damlasıda inatla metsil diyor metsil kullanan var mı her çocuğun dinamiği farklı ama metsili verdiğim gün bile çocuk aşırı degisiyor
Nurse kullanmayın da zıkkım alsın onu net ondan kaynaklı leş bir damla. Gaz damlası arayışındayım öneren varsa bakayım içeriklerine yorumlara kızlar.

Herkese merhaba. 24 günlük oldu bebeğim ve hala silikon uçla emzirebiliyorum, bazen ağlamasını bile umursamadan dakikalarca memeye tutturmaya çalışıyorum ama tutsa bile en fazla 5 dakika sonra bırakıyor. Silikonun büyük yapısına alıştığı için memede en ufak harekette ağzından çıkarıyor. Bir de silikonu emzik gibi tutuyor bir süre sonra ve meme uçlarındaki yaralarım hiç iyileşmiyor hatta bazen ilk emmeye başladığında kan geliyor. Bir kere hafif kanlı kustu, fark etmedim kan yuttuğunu. İlk sıkıntımız bu yaşayıp çözen var mı?
İkinci olarak çok emiyor minimum 30 dakika bazen 1 saat emiyor arada uyukluyor ama bence yine de çok çünkü 40 dakikayı aştığı zaman kusuyor fazla geliyor bence. Ama kendi bırakmayıp ben bıraktırınca da çok ağlıyor. Gebe okulunda bebeğiniz ne zaman ne sıklıkla isterse emzirin demişlerdi o yüzden bırakana kadar emziriyorum ama çok yorucu oluyor böyle.
Çok emdiği için mi bilmiyorum göğüslerim aşırı hassas sürekli sızlıyor ve dolgun, 2 saat emmese süt akmaya başlıyor kendiliğinden. Annem süt olsun diye çay yapıyordu artık yapma dedim bir haftadır içmiyorum çünkü mastit olmasından korkuyorum. Bazen birinden emziriyorum diğerinden biraz sağıyorum dolgunluğu geçsin diye. Siz bu emzirme sağma rutinini nasıl yapıyorsunuz ben mi bir yerde yanlış yapıyorum acaba?

Nurse kullanmayın da zıkkım alsın onu net ondan kaynaklı leş bir damla. Gaz damlası arayışındayım öneren varsa bakayım içeriklerine yorumlara kızlar.
Bizim doktorumuz bize sab simplex verdi.
Probiyotikli d vitaminine başlayana kadar gaz sıkıntımız yoktu,belki de başladığımız zamana denk geldi gaz bilemiyorum. Ama bebiş sabah uykusundan çığlık atarak uyanıyordu bu gaz yüzünden. Şimdi sabah akşam veriyorum önerilen miktarda (bu arada günde 6 kereye kadar kullanabilirsin dedi doktor) o bizi biraz daha rahatlattı. Ama kaka sorunumuz var o nolucak bilmiyorum

Bizim doktorumuz bize sab simplex verdi.
Probiyotikli d vitaminine başlayana kadar gaz sıkıntımız yoktu,belki de başladığımız zamana denk geldi gaz bilemiyorum. Ama bebiş sabah uykusundan çığlık atarak uyanıyordu bu gaz yüzünden. Şimdi sabah akşam veriyorum önerilen miktarda (bu arada günde 6 kereye kadar kullanabilirsin dedi doktor) o bizi biraz daha rahatlattı. Ama kaka sorunumuz var o nolucak bilmiyorum
Ben de evde o var diye tekrardan ona geçtim. O da işe yaramıyor diye nurse kullanıyordum ama nurse çöpmüş kesinlikle emin olmakla birlikte söylüyorum. 40 damlaya kadar kullanabilirsiniz demiş bi eczacı eşime ama kendi eczacıma danışacağım bu damla konusunu. Kakası için masaj yapıyorum o rahatlatıyor sürekli de yapıp kakasını yaptırmıyorum alışmasın diye ama sıkıştıkça uyguluyorum.

Askimmm inan ki bi tek o yaradı banada 🤦‍♀️ sab smilex var onuda denedim ondanda çok memnun kalan var ama yok olmadi doktor bugün gaz damlasının faydasını görmek istiyorsan düzenli bir şekilde her gün aynı saatte en az 20 gün kullanacaksın dedi ben direkt nurseyle başladım O yüzden mi bilmiyorum geçenlerde kestim metsil ver dedi inatla çocuk canavara döndü hemen nursey'e devam ettim yani şöyle söyleyeyim bebeğime kolik dediler istediğin damlayı kullan hiçbiri fayda etmeyecek sadece anlık rahatlatacak dedi damlayı verdikten yarım saat sonra kaka yapıyor gazı tam yeterli çıkaramasa da,doktor öyle söylüyor yani gaz damlaları biraz annenin psikolojisini rahatlatmak için aslında etkisi diyor %100 denilemez dedi mesela sana son 10 günümü şöyle özetleyeyim sabah diyelim ki 07.00'de kalktı öğlen 2.30'a kadar full ağlamalı full acile götürdüm yapacak bir şey yok diyor iki buçuk gibi 20 dakika uyuyor akşam 11.30'da tekrar gece uykusuna geçiyor gündüz uykusu 0 gece de ih mıh ih mıh 🤣 yemin ederim evde paçavra gibiyim 🤣🤣🤣🤣

Back
X