• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Çok teşekkür ederim canım o hapı bi doktoruma soruyum ben multivitamin olarak iMom latte kullanıyordum. Hala az canım sağmaya cesaret bile edemedim açıkçası 😔 bebek emmeye çalışıyor emiyor emiyor bi süre sonra ağlıyor mamayı azalttım sürekli emsin diye ama doymuyor emziği bile verince gözleri büyüyor ellerini yumruk yapıyor hızlı hızlı emiyor aç olduğu için, çok üzülüyorum o hallerine 😔
Oyy kuzum kıyamam ya. Bi sor bakalım doktorunun da bir tavsiyesi olur belki. Ben de başka multivitamin kullanıyordum. Buna geç bu süt arttırır dedi bizim doktor.

Askimmm inan ki bi tek o yaradı banada 🤦‍♀️ sab smilex var onuda denedim ondanda çok memnun kalan var ama yok olmadi doktor bugün gaz damlasının faydasını görmek istiyorsan düzenli bir şekilde her gün aynı saatte en az 20 gün kullanacaksın dedi ben direkt nurseyle başladım O yüzden mi bilmiyorum geçenlerde kestim metsil ver dedi inatla çocuk canavara döndü hemen nursey'e devam ettim yani şöyle söyleyeyim bebeğime kolik dediler istediğin damlayı kullan hiçbiri fayda etmeyecek sadece anlık rahatlatacak dedi damlayı verdikten yarım saat sonra kaka yapıyor gazı tam yeterli çıkaramasa da,doktor öyle söylüyor yani gaz damlaları biraz annenin psikolojisini rahatlatmak için aslında etkisi diyor %100 denilemez dedi mesela sana son 10 günümü şöyle özetleyeyim sabah diyelim ki 07.00'de kalktı öğlen 2.30'a kadar full ağlamalı full acile götürdüm yapacak bir şey yok diyor iki buçuk gibi 20 dakika uyuyor akşam 11.30'da tekrar gece uykusuna geçiyor gündüz uykusu 0 gece de ih mıh ih mıh 🤣 yemin ederim evde paçavra gibiyim 🤣🤣🤣🤣
Aynı saatte de verdim yok olmayınca olmuyor her şey her bebeğe uymuyor demek ki benimki de nurse ile canavara döndü. Doktorumuz da bana demişti sarılık açısından kullanma zaten birkaç aya hafifleyecek dişini sık demişti.

Ayyyy acile müracaat edecek kadar yani 🥺 Kıyamam hem bebeğe hem sana stres işte ne yapacağını bilememek. Kakadan gittik ya biz de en son vallahi kendime gelemedim bütün gün stresten.

Bigaia bence zararsız probiyotik sonuçta. Nurse harveys ise bence rezalet ötesi. Bugün sabah vermedim akşam da vermeyeceğim gözlemliyorum hal ve hareketlerini. Ne zaman versem bacaklarını karnına çeke çeke ağlıyor, gaz sancısı çekiyor, uyuyamıyor. Ki tek bunu yaşayan da ben değilmişim şikayetvarda bir sürü yorum var. Sinirleniyorum vallahi tepem atıyor salak damla.
Ay evet bugün biz de çok sinir olduk. Kullanmaya başladığımızdan beri sancısı arttı. En azından akşam 6-10 arası oluyordu gaz. Bugün öğle saatlerinden itibaren hep kıvrandı oğluşum 😔

Ay evet bugün biz de çok sinir olduk. Kullanmaya başladığımızdan beri sancısı arttı. En azından akşam 6-10 arası oluyordu gaz. Bugün öğle saatlerinden itibaren hep kıvrandı oğluşum 😔
Evet akşam 6-11 arası aşır kritik zaten bazen de akşam 8-10 arası oluyor. Akşam olsun istemiyorum aşırı çaresiz kalıyorum.

Herkese merhaba. 24 günlük oldu bebeğim ve hala silikon uçla emzirebiliyorum, bazen ağlamasını bile umursamadan dakikalarca memeye tutturmaya çalışıyorum ama tutsa bile en fazla 5 dakika sonra bırakıyor. Silikonun büyük yapısına alıştığı için memede en ufak harekette ağzından çıkarıyor. Bir de silikonu emzik gibi tutuyor bir süre sonra ve meme uçlarındaki yaralarım hiç iyileşmiyor hatta bazen ilk emmeye başladığında kan geliyor. Bir kere hafif kanlı kustu, fark etmedim kan yuttuğunu. İlk sıkıntımız bu yaşayıp çözen var mı?
İkinci olarak çok emiyor minimum 30 dakika bazen 1 saat emiyor arada uyukluyor ama bence yine de çok çünkü 40 dakikayı aştığı zaman kusuyor fazla geliyor bence. Ama kendi bırakmayıp ben bıraktırınca da çok ağlıyor. Gebe okulunda bebeğiniz ne zaman ne sıklıkla isterse emzirin demişlerdi o yüzden bırakana kadar emziriyorum ama çok yorucu oluyor böyle.
Çok emdiği için mi bilmiyorum göğüslerim aşırı hassas sürekli sızlıyor ve dolgun, 2 saat emmese süt akmaya başlıyor kendiliğinden. Annem süt olsun diye çay yapıyordu artık yapma dedim bir haftadır içmiyorum çünkü mastit olmasından korkuyorum. Bazen birinden emziriyorum diğerinden biraz sağıyorum dolgunluğu geçsin diye. Siz bu emzirme sağma rutinini nasıl yapıyorsunuz ben mi bir yerde yanlış yapıyorum acaba?
Öncelikle geçmiş olsun kan yutmasına Doktorlar müsaade ediyor ben de inanamıyorum göğüslerim yara olup kanlı olduğunda emzirmek istemedim doktor da emzireceksin demişti kremlerle kalkanlarla bir şekilde düzelttim ikinci olarak emzirdikce sütun artıyor ondan olabilir rutine binemedim ben daha emzirme konusunda benim göğüsler yumuşak dolgunluk hiç hissedemiyorum çay olarak ne yapıyor annen bende deneyim çünkü hiç dolgunluk yok azalıyor mu diye düşünüyorum sürekli
Bizim doktorumuz bize sab simplex verdi.
Probiyotikli d vitaminine başlayana kadar gaz sıkıntımız yoktu,belki de başladığımız zamana denk geldi gaz bilemiyorum. Ama bebiş sabah uykusundan çığlık atarak uyanıyordu bu gaz yüzünden. Şimdi sabah akşam veriyorum önerilen miktarda (bu arada günde 6 kereye kadar kullanabilirsin dedi doktor) o bizi biraz daha rahatlattı. Ama kaka sorunumuz var o nolucak bilmiyorum
Benim doktorum d vitaminini kestirdi 🤦‍♀️ Gazi tetikliyordur diye

Kızlar Allah sizi inandırsın sabahtan beri yarım saat uyudu. Karnı doyuyor gazını çıkarıyorum yok yok yine uyku yok. Yatağa koyduğum an basıyor bağırtıyı. Gerçekten sinirlerim alt üst oldu . İnanın az önce tuvalete zor gittim. Anında geri çıktım
Emzik kullanmaya başladın mı? Emzik kundak falan biraz arttırıyor ihtimali ama uyumayınca da uyumuyorlar cidden ya. Biz hiç uyumazsa arabayla gezdiriyoruz o işe yarıyor bazen.

Aynı saatte de verdim yok olmayınca olmuyor her şey her bebeğe uymuyor demek ki benimki de nurse ile canavara döndü. Doktorumuz da bana demişti sarılık açısından kullanma zaten birkaç aya hafifleyecek dişini sık demişti.

Ayyyy acile müracaat edecek kadar yani 🥺 Kıyamam hem bebeğe hem sana stres işte ne yapacağını bilememek. Kakadan gittik ya biz de en son vallahi kendime gelemedim bütün gün stresten.
Kuzum hiç susmuyor sürekli ama sürekli ağlıyor kaka içinde ne garip 10 güne normal diyorlar gel bı anneye sor normal mi çeken biliyor kolik bebeklere aynı zamanda kabızlık olanlara gliserin kansuk veriyorlar fitil çok minik kırıp atılıyor vermediler mi 🤦‍♀️

Kuzum hiç susmuyor sürekli ama sürekli ağlıyor kaka içinde ne garip 10 güne normal diyorlar gel bı anneye sor normal mi çeken biliyor kolik bebeklere aynı zamanda kabızlık olanlara gliserin kansuk veriyorlar fitil çok minik kırıp atılıyor vermediler mi 🤦‍♀️
Aşkım ben mamayı değiştirdim golden goat çöp aşırı ağır geldi, mamayı değiştirince biraz rahatladı. Kabızlık için o an lavman yaptık rahatladı. Şimdi düzene girmesini bekliyorum biraz alışsın bağırsakları.

Kıpkırmızıydı sonra kabarık kabarık oldu. Benim sütüm olmadığı için mamayla besleniyor doktor inek sütü alerjisi dedi mamalarda ki protein inek sütünden elde edildiği için alerjik bebekler için olan mamadan verdiler

Sütüm olsa da diyete zorlasam ama sütüm yok mama değiştirip duruyoruz çocuk bile şaşırdı

Kaç doktor değiştirdik doğduğundan beri çocuk bile yorulmuştur

Mustelanın losyonunu bende kullanıyorum ama mustelanın içinde de parfüm olduğu için ondan da kaynaklı olabilir mi acaba bilemiyorum
Yüzündekiler için kullandığım bu canım. Doktor önermişti.

Eklentiler

• 17624364885372820564957996274052.webp
    17624364885372820564957996274052.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 15
Aşkım ben mamayı değiştirdim golden goat çöp aşırı ağır geldi, mamayı değiştirince biraz rahatladı. Kabızlık için o an lavman yaptık rahatladı. Şimdi düzene girmesini bekliyorum biraz alışsın bağırsakları.
Bir de mama derdi var değil mi çocuğa uyan uyumayan her şeyi deniyoruz Allah yardımcımız olsun mamayı azaltmayı düşünüyordun danışabildin mi doktora Bebelac var onun hazmina çok kolay diyorlar hip'te kilo alımında çok iyi biz hipp kullanmıştık O büyükte çok yaramısti aşırı kilo arttirmisti mama deneme sürecini çok iyi bilirim Bir de baby goat vardı büyük oğlum anne sütü hiç almadığı için baby goat , sma, hipp Bebelac denedim en memnun kaldığım 2 ama hipp ve bebelac'dı

Emzik kullanmaya başladın mı? Emzik kundak falan biraz arttırıyor ihtimali ama uyumayınca da uyumuyorlar cidden ya. Biz hiç uyumazsa arabayla gezdiriyoruz o işe yarıyor bazen.
Emziği de tutmuyor canım. Kaç tane emzik denedik. Akşama kadar tek başımayım. Kendimi tükenmiş hissediyorum artık. Emzirmekten sırtıma ağrı girdi. Yatak yüzü görmüyorum desem abartmış olmam inan.

Biz bugün bigaiayi bıraktık doktor buna gecmemizi önerdi memnundum aslında bağırsakları çok hareketli dedi gaz damlasıda inatla metsil diyor metsil kullanan var mı her çocuğun dinamiği farklı ama metsili verdiğim gün bile çocuk aşırı degisiyor
Ne açıdan değişiyor canım? Sen hangisinden memnun kaldın hangisinden kalmadın? Gazını arttıran oldu mu kullandıklarının içinde?

Ne açıdan değişiyor canım? Sen hangisinden memnun kaldın hangisinden kalmadın? Gazını arttıran oldu mu kullandıklarının içinde?
Biz gazı atıyoruz kakamızı da yapıyoruz ama bağırsak hareketliliği sürekli devam ediyor gaz sıkışması oluyormuş Biagia kullanıyorum doğumdan beri doktor probiyotiğini bugün bir değiştirelim dedi yeterli gelmiyor olabilir sıkışma hiç çözülmüyormuş geçen gece acile gittiğimde işte reflü demişlerdi bugünkü doktor reflü değil gaz sıkışması oluyor mide ve bağırsakta dedi O yüzden bu probiyotiği önerdi metsil kullandım gazı atmayı bırak daha beter oldu sab smilex de ilk iki gün çok güzeldi daha sonra hiç gaz bırakmadı masajlar yağlar her şey denedim hiç atamadı ama Doktorlar inatla metsili istiyor probiyotiklerle metsil daha çabuk etkileşime giriyor diye simetkon içeriyormuş,Metsil direkt bağırsakta çözülüyormuş herhalde ben de tam bilmiyorum öyle bir süreç ki her şeyi deniyorum

Bir de mama derdi var değil mi çocuğa uyan uyumayan her şeyi deniyoruz Allah yardımcımız olsun mamayı azaltmayı düşünüyordun danışabildin mi doktora Bebelac var onun hazmina çok kolay diyorlar hip'te kilo alımında çok iyi biz hipp kullanmıştık O büyükte çok yaramısti aşırı kilo arttirmisti mama deneme sürecini çok iyi bilirim Bir de baby goat vardı büyük oğlum anne sütü hiç almadığı için baby goat , sma, hipp Bebelac denedim en memnun kaldığım 2 ama hipp ve bebelac'dı
Canım 2. ayımda danışacağım ama bırakmak istemiyorum korkuyorum tek başına emzirmeyle olur mu emin değilim çünkü memede uyuyor çok dinleniyor bilmiyorum yani.

Bebelac gold kullanıyorum beğendim şimdilik iyi gibi. Hipp te golden goat benzeri olduğu için yine ağır gelecek diye düşündüm o yüzden şimdilik bundan devam.

Vallahi doğurdum doğuralı yok biberon uymadı, yok mama uymadı 40 gün geçti.

Herkese merhaba. 24 günlük oldu bebeğim ve hala silikon uçla emzirebiliyorum, bazen ağlamasını bile umursamadan dakikalarca memeye tutturmaya çalışıyorum ama tutsa bile en fazla 5 dakika sonra bırakıyor. Silikonun büyük yapısına alıştığı için memede en ufak harekette ağzından çıkarıyor. Bir de silikonu emzik gibi tutuyor bir süre sonra ve meme uçlarındaki yaralarım hiç iyileşmiyor hatta bazen ilk emmeye başladığında kan geliyor. Bir kere hafif kanlı kustu, fark etmedim kan yuttuğunu. İlk sıkıntımız bu yaşayıp çözen var mı?
İkinci olarak çok emiyor minimum 30 dakika bazen 1 saat emiyor arada uyukluyor ama bence yine de çok çünkü 40 dakikayı aştığı zaman kusuyor fazla geliyor bence. Ama kendi bırakmayıp ben bıraktırınca da çok ağlıyor. Gebe okulunda bebeğiniz ne zaman ne sıklıkla isterse emzirin demişlerdi o yüzden bırakana kadar emziriyorum ama çok yorucu oluyor böyle.
Çok emdiği için mi bilmiyorum göğüslerim aşırı hassas sürekli sızlıyor ve dolgun, 2 saat emmese süt akmaya başlıyor kendiliğinden. Annem süt olsun diye çay yapıyordu artık yapma dedim bir haftadır içmiyorum çünkü mastit olmasından korkuyorum. Bazen birinden emziriyorum diğerinden biraz sağıyorum dolgunluğu geçsin diye. Siz bu emzirme sağma rutinini nasıl yapıyorsunuz ben mi bir yerde yanlış yapıyorum acaba?
Benim de başlarda çok doluyor ağrı yapıyordu ama sonra emzire emzire düzene girdi bebeğin kapasitesine göre ayarladı bence kendisini vücut. Bence emzirdikten sonra hala şişkinlik olursa azar azar sağım yap ama tamamen boşaltma memeyi. O üretimi tetikliyor çünkü.

Uzun emme durumu bizde de var. Devamlı emmek istiyor ben de veriyorum aynı şekilde. Meme uçlarım da asla iyileşmiyor. Cidden çok yorucu. 1 aylık olunca emziğe geçtim. Doyduğundan eminsem bazen emzik veriyorum öyle rahat oldu biraz daha.

Öncelikle geçmiş olsun kan yutmasına Doktorlar müsaade ediyor ben de inanamıyorum göğüslerim yara olup kanlı olduğunda emzirmek istemedim doktor da emzireceksin demişti kremlerle kalkanlarla bir şekilde düzelttim ikinci olarak emzirdikce sütun artıyor ondan olabilir rutine binemedim ben daha emzirme konusunda benim göğüsler yumuşak dolgunluk hiç hissedemiyorum çay olarak ne yapıyor annen bende deneyim çünkü hiç dolgunluk yok azalıyor mu diye düşünüyorum sürekli

Benim doktorum d vitaminini kestirdi 🤦‍♀️ Gazi tetikliyordur diye
Krem kullanıyorum ama yanlış kavramadan dolayı başa dönüyoruz yara hiç iyileşmemiş oluyor. Emzirme danışmanına gitmiştim gerekirse silikonla devam et hiç emmemesinden iyidir demişti ama nereye kadar böyle devam edebilir tekrar gidicem direkt memeye geçmemiz gerek.
Annem rezene+anason+kimyon bunların tohumlarını aldı aktardan hepsinden yarım çay kaşığı ve bir bardak su koyup demliyordu. Bir de doktorum nurse harveys mom ma takviye şurubunu verdi. Ama o şurubu kullanmadan önce sütüm artmıştı zaten çayla birlikte.

Krem kullanıyorum ama yanlış kavramadan dolayı başa dönüyoruz yara hiç iyileşmemiş oluyor. Emzirme danışmanına gitmiştim gerekirse silikonla devam et hiç emmemesinden iyidir demişti ama nereye kadar böyle devam edebilir tekrar gidicem direkt memeye geçmemiz gerek.
Annem rezene+anason+kimyon bunların tohumlarını aldı aktardan hepsinden yarım çay kaşığı ve bir bardak su koyup demliyordu. Bir de doktorum nurse harveys mom ma takviye şurubunu verdi. Ama o şurubu kullanmadan önce sütüm artmıştı zaten çayla birlikte.
Canım çok teşekkür ederim kimyon ile rezenenin faydasını ben de gördüm ama anasonu hiç eklememiştim onu da ekleyeceğim silikon uç alıştığı zaman bırakması biraz zor oluyor seni anlayabiliyorum silikonla başlayıp bir 10 dakika sonra memeyi verince red mi ediyor

Back
X