• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar internette böyle bir liste buldum. Yapabileceği şeyler listesi. Bazı beceriler 12-18 ay olsa da fikir oluyor.

Dil ve komutlar
1. Ver
2. Al
3. Gel
4. Git
5. At
6. Tut
7. Bırak
8. Aç
9. Kapat
10. Getir
11. Götür
12. Bak
13. Bul
14. Otur
15. Kalk
16. Bekle
17. Hadi
18. Hayır
19. Tamam
20. Aferin

Vücut bölümleri
1. Burun
2. Göz
3. Kulak
4. Ağız
5. Saç
6. El
7. Ayak
8. Karın
9. Diz
10. Parmak

Nesneler
1. Top
2. Araba
3. Kitap
4. Kaşık
5. Bardak
6. Mama
7. Su
8. Oyuncak
9. Ayakkabı
10. Çorap

Hayvanlar
1. Kedi
2. Köpek
3. Kuş
4. Balık
5. İnek
6. Koyun
7. Tavuk
8. At
9. Ördek
10. Fil

Hareketler
1. Alkış yap
2. Bay bay yap
3. Öpücük gönder
4. Sarıl
5. Topu yuvarla
6. Topu bana ver
7. Kutuya koy
8. Kutudan çıkar
9. İki oyuncağı birbirine vur
10. Kitabı çevir

Taklit
1. Telefonla konuşur gibi yapma
2. Tarağı saça sürme
3. Kaşıkla karıştırma
4. Bebeği sallama
5. Oyuncağa mama yedirme
6. El çırpma
7. Masaya vurma
8. Kapıyı kapatma
9. Düğmeye basma
10. Oyuncağı itme

Problem çözme
1. Saklanan oyuncağı bulma
2. Kutuyu açma
3. Kapağı kaldırma
4. Halkayı çıkarma
5. Büyük kutuya küçük top koyma
6. Engelin etrafından dolaşma
7. İpi çekip oyuncağı alma
8. Aynı oyuncağı tekrar deneme
9. Düşen oyuncağı arama
10. Sebep-sonuç ilişkisini fark etme

Sosyal
1. Adını duyunca bakma
2. Tanıdık kişilere gülümseme
3. Yabancıyı ayırt etme
4. Ce-e oynama
5. Göz teması kurma
6. Gülerek seni oyuna davet etme
7. Dikkatini çekmeye çalışma
8. Taklit ederek öğrenme
9. Birlikte şarkıya eşlik etme
10. Sevinince alkış yapma

İnce motor
1. Başparmak ve işaret parmağıyla küçük parçaları alma
2. İki küpü birbirine vurma
3. Küçük kutuya nesne koyma
4. Sayfaları çevirme denemesi
5. Kaşığı tutma
6. Bardağı iki eliyle tutma
7. Oyuncağı el değiştirme
8. Küçük düğmelere basma
9. Blokları üst üste koymayı deneme
10. Parmak gıdaları kendi yeme

Aile
Anne
Baba
Dede
Babaanne
Abi/abla

Günlük eşyalar
Araba
Kitap
Kaşık
Bardak
Ayakkabı
Çorap
Telefon
Tarak

Yiyecekler
Su
Ekmek
Yoğurt
Muz
Elma
Mama
Uyu

Hayvanlar
Kedi
Köpek
Kuş
Balık

Öğretebileceğiniz komutlar
Ver.
Al.
Gel.
Git.
At.
Tut.
Aç.
Kapat.
Otur.
Kalk.
Bekle.
Bırak.
Göster.
Getir.
Öp.
Alkış yap.
Bay bay yap.
Çak.
Hayır.
Tamam
Her çocuk farklı bunları unutmayak kimisi geç kimisi erken konuşurur bazen biz çocuklardan acele olarak çok şey bekliyoruz bu bizede zarar

Kızlar Anadolu yakasında iyi bir çocuk doktoru arıyorum önerir misiniz oğluma zayıf zayıf diyip duruyorlar sinirimden catliyorum artık. Bugün aile hekimi gelmiş siz bu çocuğu takip etmiyor musunuz dedi.
Süreyya Paşa hastanesinde Nurşen Keskin. Oraya bulunduğum şehirden yeni geldi. Harika bir doktor.

Her çocuk farklı bunları unutmayak kimisi geç kimisi erken konuşurur bazen biz çocuklardan acele olarak çok şey bekliyoruz bu bizede zarar
Haklısın canım ben sadece neler öğretebilirim bilemiyorudum bu liste rehber oldu. Al ver gibi komutları öğretmeye başladım.

Kızlar Hemoglobin değerleri kaç çıkmıştı bebeklerin
12.3 çıktı canım 9. Ay kontrolünde bakıldı.
Kızlar blw mi yapıyorsunuz kendiniz mi yediriyorsunuz? Oyuncak/ekran falan veriyor musunuz yemek yedirirken?
Haftada 4-5 ancadır bazen direk ona bırakmasam da çatalı o tutarken beraber takıyoruz o ağzına götürüyor. Ya da yemeğin sonunda kendine bıraktığım oluyor bazen. Genelde onun eline de bi kaşık veriyorum o bana yedirdiğini sanarken ben ona yediriyorum. Şarkı türkü kedi köpek sesi her türlü şaklabanlık yaşanıyor yemek esnasında anlıma magnet yapıştırıyorum o da güzel yediriyor 🤣🤣🤣

Kızlar ben 2 aylık hamile olduğumu öğrendim tesadüfen. Korunuyorduk zaten işe de başlamıştım istemiyordum çok ağladım bugün ne yapacağım hayatım alt üst oluyor.. aldırmakta günah gibi birini öldürmek gibi onu hiç yapamam :( bilemiyorum hiç iyi değilim kimseye de söylemedim. İşyerinde çok sıkıntı yaşadım bugün işe girerken biliyor muydun diye sorun çıkardı beni işe alan kadın . Eşimle aynı hastanede nöbetleşe çalışıyorduk benim yüzümden zor durumda kaldı beni korumak için işten beni çıkarabilirsiniz demiş. Bende ben çıkayım işten dedim ama eşim de çalışabildiğin kadar çalış insanları takma evde çok mutsuz olursun diyor :( Ne hissettiğimi bilmiyorum ama işten çıkarma hakları yok hamile olduğum için ancak ben istersen çıkabilirim sizce çıkayım mı :/ kocama da çalışıp destek olacaktım sözde hayallerimiz vardı
Çok şaşırdım :) hayırlısıyla gelsin inşallah 🙏 vardır elbet bir hikmeti. Korunurken oldu diyen çok insan var çok değişik şeyler:)

Canım hangi ülkedeydin hakların çok az gerçekten. Bence de nasip diye bir şey var. Bebeğin seni seçmiş ve dünyaya gelmek için ellerinden tutmana ihtiyacı var. Spiralle gebe kalan birçok kadın var.
İsviçredeyim canım burada böyle maalesef 🙃 alıştım bu düşünceye kabullendim bebeğimi teşekkür ederim ♥️

Çok şaşırdım :) hayırlısıyla gelsin inşallah 🙏 vardır elbet bir hikmeti. Korunurken oldu diyen çok insan var çok değişik şeyler:)
İş stresinden çok ilişkiye girmiyordum geri çekilme evet tam bir korunma yöntemi değil ama doğumdan beri 2, 3 ayda bir regl olduğum içinde emindim hamile olamayacağıma.. ama alıştım bu düşünceye gelsin bakalım bebeğim sağlıkla, çocuklara yeni oyun arkadaşı ♥️♥️

Kızlar ben 2 aylık hamile olduğumu öğrendim tesadüfen. Korunuyorduk zaten işe de başlamıştım istemiyordum çok ağladım bugün ne yapacağım hayatım alt üst oluyor.. aldırmakta günah gibi birini öldürmek gibi onu hiç yapamam :( bilemiyorum hiç iyi değilim kimseye de söylemedim. İşyerinde çok sıkıntı yaşadım bugün işe girerken biliyor muydun diye sorun çıkardı beni işe alan kadın . Eşimle aynı hastanede nöbetleşe çalışıyorduk benim yüzümden zor durumda kaldı beni korumak için işten beni çıkarabilirsiniz demiş. Bende ben çıkayım işten dedim ama eşim de çalışabildiğin kadar çalış insanları takma evde çok mutsuz olursun diyor :( Ne hissettiğimi bilmiyorum ama işten çıkarma hakları yok hamile olduğum için ancak ben istersen çıkabilirim sizce çıkayım mı :/ kocama da çalışıp destek olacaktım sözde hayallerimiz vardı
Hayırlı olsun canım emziriyormuydun peki bende şimdi hamile olduğumu öğrendim

çok şaşırdım :D nedense
umarım her şey güzel olur. işi de takma bence , insan hamile olduğunu bile bile işe girer mi. baktın ters yapıyorlar çıkarsın işten bu kadar
banada patronlarım 2.ye hamile olduğumu söylediğimde trip atmışlardı. çok üzülmüştüm şimdi niye üzüldüm ki diyorum. 5 sene sonra hayatında olmayacak insanlar için ne üzülüyorsun boşver
Kızlar blw mi yapıyorsunuz kendiniz mi yediriyorsunuz? Oyuncak/ekran falan veriyor musunuz yemek yedirirken?
ekran vermiyorum. yemek yerken özellikle çok zararlı
blw istiyorum ama kendisinin şuan ilgisi yok
oyuncak değilde böyle ağlamasın diye kaşık filan veriyorum

kızlar ben hamile değilim hatta regl oldum :oops:
ya ben rüyalarımda hamile olduğumu görüp korkuyorum. fobim oldu resmen
2 çocuklu hayat bizim şartlarımıza zor geliyor. hem maddi hem manevi olarak çok zor geldi. destekçimizde yok. sağlıkla büyütelim ne diyeyim

kız ne bereketli grup olduk :)
tebrik ederim sağlıkla kucağına alırsın umarım
Teşekkürler canım diğer hamileliğimde sat batlarmız senle aynısı aynımgün test verdik öğrenmiştik kızım çok küçük şimdi biraz buruk olsamda yeni bir başlagangıca alışacağım sanırım sadece emzirme işini ne yapacağım bilmiyorum bu grupta bebeği olup emziren hatta doğumdan sonra devam eden vardı sanırım danışmak istedim dün kızımın doktoruna sordum bence bıraktır dedi karnında bebek gelişemez dedi

çok şaşırdım :D nedense
umarım her şey güzel olur. işi de takma bence , insan hamile olduğunu bile bile işe girer mi. baktın ters yapıyorlar çıkarsın işten bu kadar
banada patronlarım 2.ye hamile olduğumu söylediğimde trip atmışlardı. çok üzülmüştüm şimdi niye üzüldüm ki diyorum. 5 sene sonra hayatında olmayacak insanlar için ne üzülüyorsun boşver

ekran vermiyorum. yemek yerken özellikle çok zararlı
blw istiyorum ama kendisinin şuan ilgisi yok
oyuncak değilde böyle ağlamasın diye kaşık filan veriyorum
Evet şimdilik gidiyorum canım o bana kızan kadınla karşılaşmadım daha 🙃🙃 ama mutluyum büyük bir ailem olacak

kızlar ben hamile değilim hatta regl oldum :oops:
ya ben rüyalarımda hamile olduğumu görüp korkuyorum. fobim oldu resmen
2 çocuklu hayat bizim şartlarımıza zor geliyor. hem maddi hem manevi olarak çok zor geldi. destekçimizde yok. sağlıkla büyütelim ne diyeyim
Korkma sağlam önlemler al hiç istemiyorsan zor geliyorsa benim gibi yapma

Teşekkürler canım diğer hamileliğimde sat batlarmız senle aynısı aynımgün test verdik öğrenmiştik kızım çok küçük şimdi biraz buruk olsamda yeni bir başlagangıca alışacağım sanırım sadece emzirme işini ne yapacağım bilmiyorum bu grupta bebeği olup emziren hatta doğumdan sonra devam eden vardı sanırım danışmak istedim dün kızımın doktoruna sordum bence bıraktır dedi karnında bebek gelişemez dedi
evet hatırlıyorum seni :) ne günlerdi hey gidi :)
hamileyken emzirmeye devam ediyorlar genelde ama senin bünyeni kilonu tabi doktorun daha iyi değerlendirir

Back
X