Hanımlar size bir sorum olacak, benim bebeğim 3020 doğdu, hastaneden çıkarken 2800dü, sarılık oldu, AB kan uyuşmazlığımız vardı, biraz ağır atlattı. Emzirmek için bile topuğuna vura vura zor uyandırıyorduk, 2 hafta sonunda sarılığı 9 civarına düştü ama kilosu 2945'ti. Yani 2 hafta sonra bile doğum kilosuna ulaşamamıştı. Yenidoğan Polikliniği'ndeki doktor da aşırı gergin ve kızgın bir tavırla mama neden başlamadın vs dedi. Evde zaten 7/24 kayınvalidem var ve geçen gün de yazmıştım, sürekli "mama verseydin iyileşirdi, sütün yetmiyor, mama versen gece uyur, çocuğuma yazık" deyip duruyor. Eşim, sütün yetmese sarılığı düşmezdi bu kadar hızla diyor, Allah razı olsun o beni rahatlatmak için uğraşıyor, kiloyu sorun da yapmıyor ama dün bebeğin bir videosunu eşimin aile wp grubuna videosunu atmıştım, hepsi "Ne kadar zayıf, niye kilo almamış, bu bebek ne zaman ele gelecek" vs yazdı iyice sinirlerim bozuldu. Ablalarım doktor ve bir eniştem Çocuk Cerrahı. "Dolu bez sayısından anlaşılır sütünün yetip yetmediği, çocuğun keyfi iyi, fiziksel muayenesi iyi, kurcalayıp durma" diyor. Günde 3-4 kez kaka yapıyor, en az 6-7 bez de çiş alıyorum, hani bezlerin önündeki sarı şerit var ya, o kısım çoğunlukla full mavi oluyor bezlerde. Ama bazen 2 saate rağmen çişsiz kalıyor bez, kaka yaptığında bilhassa. Ben çok zayıfım, 170 boy, 50 kiloyum, göğüslerim de çok küçük. Öyle fışkıran, sağılan bir sütüm yok ama elimle göğsümü sıkınca damla damla süt geldiğini görüyorum. Bunun normali nedir? Mesela bebek memeden ayrılırken ağzında süt oluyor. Çoğunlukla kusuyor. Ama kilo alımı iyi değil. Benim 2.çocuğum, ilkinde sütüm yetmiyordu ve sürekli ağlayan, memede uyuyan, çığlık çığlığa bir bebekti. Kıyasladığım zaman şimdi 2-3 saat derin uyuyabilen, sabahları ve gün içinde ikindi, akşam vakitlerinde ağlamadan keyifle birkaç saat uyanık kalan, hırslı emen bir bebek var kucağımda ama etrafın bu söylemleri beni mahvediyor artık, takip etmediğim emzirme danışmanı kalmadı neredeyse. Her ağlayışında meme veriyorum, emdikçe uyarılma artar, süt artar diye. Bu sefer de doymuyor o yüzden mi sürekli emmek istiyor diyorum. Mama gerekiyorsa ve ben inat edip vermiyorsam diye sürekli vicdan yapıyorum. Nolur bana bir yol gösterin. Yatıyorum aklımda süt, kalkıyorum aklımda süt, iyice darladım kendimi..