• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Valla benimkide tutmadı wi baby de denedim hem düz hem kauçuk hem damaklı hatta bakkal emziği bile herşeyi ama yok
Doğduğu gün tutmuştu ne güzel emiyordu çok bilmiş hemşireler çıkartirdi damak yapısı bozulurmus oğluma da vermiştim hiç damak yapısı bozulmadi şimdi çocuk her uyanık kaldığı dakka meme emmek istiyo karni tok olsa bile memede uykuya dalıyor

Kızlar oğlum okulda grip olmuş eşime bana bebeğe hepimize bulaştı iki gündür mahvolduk ya. Bebeğin burnu tıkalı serum damlatıp makineyle çekiyoruz ateş çıkmadı emmesi iştahı iyi acile falan götürmeye gerek var mı gribe birşey yaparlar mı? Bu sene çok hastalık gelecek okuldan belli çocuğun bebekliğine denk gelmesi kötü oldu. Hiç dinlenemiyorum hiç yatak yüzü görmüyorum dikiş yerlerim spinalin iğne yeri bile ağrıyor ağlıcam artık çok çaresiz hissediyorum ☹️
Benim kızımda okula başladı hemen hasta oldu bu hep olucak çok normal evde abi abla varsa maalesef hep yaşıcaz bunu ben çok yaklaştırmadım ama oda üzülüyordu zaten eve yeni bebek gelmiş onuda çok ötelemek istemedim yanına geldiğinde maske tak dedim öle anlaştık. Çok küçük bide sen bence götür bi doktora

Doğduğu gün tutmuştu ne güzel emiyordu çok bilmiş hemşireler çıkartirdi damak yapısı bozulurmus oğluma da vermiştim hiç damak yapısı bozulmadi şimdi çocuk her uyanık kaldığı dakka meme emmek istiyo karni tok olsa bile memede uykuya dalıyor
Valla aynen bende öleyim ilk doğduğunda verdik tuttu şimdi tutmuyor uyanık kaldığında beni yiyiyor hiç durmuyor memeyi verdiğimde uyuyakalıyor yerine koyuyorum uyanıyor

Valla aynen bende öleyim ilk doğduğunda verdik tuttu şimdi tutmuyor uyanık kaldığında beni yiyiyor hiç durmuyor memeyi verdiğimde uyuyakalıyor yerine koyuyorum uyanıyor
Aynı aynı keşke dinlemeseydim o kadar pişmanım ki bende de hata var ne karıştırıyosn çocuk senin çocuğun yap kendi bildiğini kendileri uğraşmıyor tabi düşündükçe sinir oluyorum walla

İlk çocuğumda emziremeyince, bunda çok çabalıyorum. Mama verince diğeri direkt bıraktı memeyi, ondan korkuyorum. Ve emsin ki sütüm artsın, emsin ki sarılığı hızlı geçsin diye bugüne geldik işte. Bide kayınvalidem baya ters teptirdi, hani mama versek gibi bir söylem değil, anneliğimden vuran, aşağılayan bir söylemle sürekli mama muhabbeti yapınca lohusalığın da etkisiyle "ben yeteceğim" düşüncesine kapıldım ister istemez. Korktum da mamaya başlayınca sütümün azalmasından, bebeğin emmemesinden. Şu an aç olduğunu hissettiğim bir an olmuyor, ilk çocuğuma kıyasla özellikle. Ama kilo alımı çok yavaş, sadece o tedirgin ediyor. Ve millet böyle şeyler söyledikçe her an ağlar hale geldim, kv derdi zaten ayrı yıpratıyor. Keşke kimsenin olmadığı dünyalara doğurabilseydik çocuklarımızı. Geçen gün apartmanın önüne çıkardım bebeği, 1 yıldır ilk defa gördüğüm, komşum olan kadın bile "ayağında terlikle sen bu çocuğu hiç mi düşünmüyorsun, sırtında yelek yok yazık çocuk gece boyu kıvranacak nasıl kıyıyorsun, sütün yetmiyor mu bu çocuk neden sarılık" diye nutuk çekti. Daha bir merhabamız bile yoktu kadınla. Ne hamilelik, ne sezeryan, ne ağrılar, ne lohusalık, ne hormonlar hiçbiri değil ama insanlar öyle çok yordu ki beni. Belki kimse ağzını açmasa çoktan korkusuzca mama başlayacaktım, bilmiyorum. Ama cidden çok yoruldum insanlardan.
Hiç kimseyi umursama sen annesin en iyi sen bilirsin bu kadar basit iç güdülerinle hareket et kilo alımı yavassa da başla mama dünyanın sonu değil ya kardeşim her bebek tek anne sütü alacak diye bir şart yokki bebeğin doymadigini hissediyorsan mama takviyesi yapabilirsin canını sıkanlara da ver cevabını bak bakiyim bidaha konusa biliyolarmi o kırılacak bu darilacak diye diye içinize atmayın verin cevaplarını onlar dusunsun

Arkadaşlar benim kv 3 gündür gelip tepemde denetçi gibi durup saçma sapan sorular soruyordu. Bu akşam yine geldi. Eşime dedim hazır babaannesi de burdayken siz 2 saat çocuğa bakarsınız ana oğul. Ben uzanıcam biraz dedim. Şuan onlar salonda ben yatak odasında. Yok öyle boş boş vıdı vıdı yapmak. Konuşmak istiyorsa hak edecek ya da beğenmiyorsa gelmesin. Bundan sonra her gelişinde bir iş kilitlicem. Bunu kendisi istedi 💅🏻

Okudukça kalbim nasıl hızlı çarpıyor anlatamam ya bir an önce gitsin de kurtul bir rahatla.. Eşinle konuş kibarca göndersin annesini. Böyle olmaz… benim kayınvalidem de her komuşmada eşimin eski eşini doğumunu her şeyini anlatır. Eşimle niye kavga ettiklerini bile anlatır 😁 bana da laf sokuyormuş hiçbir şey anlamayan bir aptalım ben anlatma istemiyorum diyemediğim için dinleyip bir de gizli gizli bana söktüğü lafları iyice yerim 🤣 Neden anlattığını da anlamıyorum ki beni mi istemiyor eski eşini mi istemiyor ne istiyor bu hayattan çözemedim 🥲 En güzeli o gitsin de sen de lohuslaığın ve bebeğinin tadını çıkar zaten bir yararı yokmuş kız bir çorba yaparsın bir salata yaparsın doyarsın yaaa ona mı kaldnnn çabukkk hallet bu işi gönder onu stres oldum ben bile okurken🥹🥹🥹🥹

Bebeğin kilosu iyi gelişimi iyi emiyor çiş kaka yapıyor böyle emzirmeye devam et. 1 ay dolumca görürsün nasıl iyi olacak benimki de 2,3 haftalıkken çoook küçüktü zaten minik doğdular tipleri öyle. 1 aylık kontrolde kilo aldığını gördüm rahatladım ama hala çook küçük ele gelmiyor 😁 üzülme daha yeni doğurduk büyyüecekler
Kayınvalidelerin bu eski eşleri anlatma olayı neden ben gerçekten bilmiyorum, eltim şaşırıyor, onu da sevmezdi ki ayrılırlarken zil takmadığı eksikti şimdi neden övüyor diye. Amaç bizi sinir etmek galiba sadece.

Ahh bir gönderebilsem, evde son ses müzik açıp saatlerce tepinerek oynayacağım 🙈

Bebek için yazdıkların da aşırı iyi geldi Canım, çok çok teşekkür ederim 🥰 1 ay sabredeceğim o zaman yetiyor mu yetmiyor mu diye kafaya takmadan..

Kp kim bakıyor evinde?benim kv 2 saatlik bile geldiğinde her dakika arıyor evde yemek varmı yemeğini yapmadan bize gelemez hele kalmak asla kalamaz onun yüzünden.Eski eşini çocuklarını niye anlatıyor ya sen neden susuyorsun bak ben geldiğimde bir defa kv eski eşini kötü tarafını anlatıyordu bana ve dünürünü o an bir söz demedim eşime dedim daha yeniydim ondan🫢eşim çok sinirlendi ben konuşucam onunla sonra kendimde dedim hepsinin yanında eski oldu bitti zaten çocuklarda yok eskilerini bana anlatmayın o gün bu gün birde eskiye dönmediler..sende söyle biz kendimize değer vermesek kimse vermez..çok ayıp yaptıkları.Kendi annem 9 ay riskli gebe olduğum için bizde kaldı ama rahat diğildim kendi evimde ona kalırsa annem erken uyur hiç asla bize karışmaz ama yinede rahat diğildim hele kv hiç çekemem Allah var günaha giremem burda okuduklarımdan sonra şükür ettim kendi kv ama yani dört dörtlük diğil tekim yani sadece hiçbir şeye karışmıyor.
Kp zaten bunu kovalayacak yer arıyor, o da değişik bir karakter, eşine kötü davranır, sürekli azarlar falan. İşine geliyor karısının bizde olması yani.
Eski eşi anlatma konusunda ben çok uyardım, eşim çok sert uyardı ama devam ediyor maalef. Saf ayağına yatıyor ama kasti olduğunu düşünüyorum artık.

Ya bana bulaşmasa kimse, benim hiçbir beklentim yok kimseden. Fıtraten de birinden bişey isteyebilen bir insan değilim zaten, eşim söylenir hatta sana borçlanmamış kimseden yardım isteyemiyorsun diye. Kendi ablalarıma bile böyleyim. Kimseden birşey ummam, beklemem, istemem. Yeter ki bana bulaşılmasın, kimse de benden birşey ummasın..

Nasıl bir kadın bu ya? Hiç mi vicdanı merhameti yokmuş koskoca kadın görmüş geçirmiş dersin yazıklar olsun ya. İnsan hiç tanımadığı birine bile merhamet duyar yardımcı olmak ister bu kadın kendi oğlunun eşine torununa etmiyor nasıl bir kıskançlık. Ayıp valla. Her büyüğe büyük diye saygı duyulmayacağının kanıtı gibi mübarek. Ne yap et gönder bence bu zamanlar geri gelmeyecek depresyona girersin.
En çok depresyondan korkuyorum, 3-4 gün aralıksız ağladım, sadece uyurken ağlamıyordum ama emzirmeye uyanınca bile tuvalete giderken ağlamaya başlıyordum. Şimdi bir tık daha iyiyim güya ama sürekli eşime çatıyorum, sen beni anlamıyorsun diye kavga çıkarıyorum. Dedim ya olan bize, huzurumuza, kurduğumuz aileye, muhabbetimize oldu. O iki gün sonra elini kolunu sallayıp gidecek, biz bu günleri zehretmenin acısıyla, aramıza giren soğuklukla kalakalacağız. Bide benim annem yok, o yüzden daha ağırıma gidiyor yapılanlar. Anne diye ağlıyorum, bazen kızıyorum ona. Sen ölmeseydin şimdi bunları yaşıyor olmayacaktım diye.. Zor ya..

Hiç kimseyi umursama sen annesin en iyi sen bilirsin bu kadar basit iç güdülerinle hareket et kilo alımı yavassa da başla mama dünyanın sonu değil ya kardeşim her bebek tek anne sütü alacak diye bir şart yokki bebeğin doymadigini hissediyorsan mama takviyesi yapabilirsin canını sıkanlara da ver cevabını bak bakiyim bidaha konusa biliyolarmi o kırılacak bu darilacak diye diye içinize atmayın verin cevaplarını onlar dusunsun
Helal kız, parti kur pankart açalım, oy verip cumhurbaşkanı yapalım 😂 ama keşke cevap verebilsem herkese. Bide ilk çocuğum değil ama anlatamıyorum bunu kimseye. Banyo yaptırışıma bile karışılıyor 🤦🏻‍♀️

Arkadaşlar benim kv 3 gündür gelip tepemde denetçi gibi durup saçma sapan sorular soruyordu. Bu akşam yine geldi. Eşime dedim hazır babaannesi de burdayken siz 2 saat çocuğa bakarsınız ana oğul. Ben uzanıcam biraz dedim. Şuan onlar salonda ben yatak odasında. Yok öyle boş boş vıdı vıdı yapmak. Konuşmak istiyorsa hak edecek ya da beğenmiyorsa gelmesin. Bundan sonra her gelişinde bir iş kilitlicem. Bunu kendisi istedi 💅🏻
Aman dikkat et, benim kv eltimin çocuğunu gizli gizli emzirmeye kalkmış. Dudağından falan öpermiş. Eşimin ilk çocuğunu da korkunç sahiplenmiş, geceleri bile vermezmiş annesine. Tırnak kestirmezmiş yapısını bozarsın diye, kendi kesermiş. Evcilik oynamış resmen bebekle. Ben o yüzden veremiyorum hiç 2 saatliğine falan. Ama böyle huyları yoksa en güzelini yapmışsın..

Aman dikkat et, benim kv eltimin çocuğunu gizli gizli emzirmeye kalkmış. Dudağından falan öpermiş. Eşimin ilk çocuğunu da korkunç sahiplenmiş, geceleri bile vermezmiş annesine. Tırnak kestirmezmiş yapısını bozarsın diye, kendi kesermiş. Evcilik oynamış resmen bebekle. Ben o yüzden veremiyorum hiç 2 saatliğine falan. Ama böyle huyları yoksa en güzelini yapmışsın..
Tek asla bırakmam babası da yanında normalde annem de bizde kalıyor ama annemi 3 gün kafa iznine yolladım 😂 ay tövbe tövbe ne manyaklar var

Kp zaten bunu kovalayacak yer arıyor, o da değişik bir karakter, eşine kötü davranır, sürekli azarlar falan. İşine geliyor karısının bizde olması yani.
Eski eşi anlatma konusunda ben çok uyardım, eşim çok sert uyardı ama devam ediyor maalef. Saf ayağına yatıyor ama kasti olduğunu düşünüyorum artık.

Ya bana bulaşmasa kimse, benim hiçbir beklentim yok kimseden. Fıtraten de birinden bişey isteyebilen bir insan değilim zaten, eşim söylenir hatta sana borçlanmamış kimseden yardım isteyemiyorsun diye. Kendi ablalarıma bile böyleyim. Kimseden birşey ummam, beklemem, istemem. Yeter ki bana bulaşılmasın, kimse de benden birşey ummasın..
Anladım zaten demekki kp bıkmış ondan size gönderiyor.Yok valla bilmiyorum yaştanmı yoksa zor günlerim zamanında çok oldu ondanmı artık sabrım yok bana göre kv kp büyük onlar büyük gibi haraket etmiyorsa cevaplarını almalı.Bence sen ne yap ne et kalmasın sizde bak geçen gün görümcem geldi bir gün bizde kaldı çok iyi bir kız ama tembel sözde yardıma gelmiş aksine ben daha çok yoruldum ondan eşime dedim kendin isteme gelsinler daha çok yoruluyorum.

Senin kv korkulur manyak bir kadın😶‍🌫️

Helal kız, parti kur pankart açalım, oy verip cumhurbaşkanı yapalım 😂 ama keşke cevap verebilsem herkese. Bide ilk çocuğum değil ama anlatamıyorum bunu kimseye. Banyo yaptırışıma bile karışılıyor 🤦🏻‍♀️
😂Niye veremiyosun ver sen sinir olacağına onlar olsun çatır çatır kavga etme de 😃tatlı tatlı laf sok o ne öyle ya insan bildiğini de yapamaz ki ben biliyorum ne yapacagimide sustur

😂Niye veremiyosun ver sen sinir olacağına onlar olsun çatır çatır kavga etme de 😃tatlı tatlı laf sok o ne öyle ya insan bildiğini de yapamaz ki ben biliyorum ne yapacagimide sustur
Benimki değişik bir model, laf sokulmasını bırak, azarlanınca bile anlamamazlıktan geliyor ve dediğini yaptırana kadar uyluyor. Evlatları bile en sonunda sırf bıktıklarından tamam diyorlar ve o kazanıyor. İstediği olduktan sonra da o sokulan ve anlamadı sanılan laflarla bir zehir kusuyor, insan neye uğradığını şaşırıyor nasıl tutmuş içinde diye. Ve bir anda herkesi birbirine kırdırıyor.

Hanımlar bebeğimin iki gündür çenesini titretiyor böyle bişey yaşayan var mı sanki üşüyormuş gibi ama üstünü de kalın giydiriyorum

Bide doktor muayenede varla yok arası üfürüm var dedi kötü bişey mi bu çenesini titretmesi onunla ilgisi var mı

Back
X