- 29 Haziran 2022
- 3.749
- 2.124
- 83
- 32
1 saatte geri doluyor canım merak etmeDün akşam deneyebildim evet artma var sütte bu sağma işi de garip geliyor bana eee bebeğe emmek için bişey kalmayacak gibi diyorum ama 3 saate tekrar dolar demi meme dün gece baya geç sagabildim süt iyice azalmışti şimdi kızı emziriyorum emsin bidaha deneyecem arkadaşım da varmış vzn diye bi marka Medical bir ürün o dediki şimdilik alma bunu kullan sütün gelirse al diye onunla denedim yani
Yani demi1 saatte geri doluyor canım merak etme
Reflü canım benim bebeğimde öyle kustu birkaç kez doktora götürdüm reflü olduğunu söyledi hemen yatırma emzirdikten sonra 15-20 dk dik tut bende çok korkmuştum burnundan gelmişti valla şimdi Azaldı Philips biberon iyi oluyor ve reflü yatağı tavsiye ederimKendi kendime nazar değdirdim ya da çocuğum hasta oldu bu saate kadar 3 kez fışkırır gbi kustu. Sebebi ne olabilir bilen var mı
Yatırma canım dik tutmaya çalış mutlaka yazık ağzına geliyordur süt çok zor bu reflü 6 aya kadar geçiyormuş inşallah geçerReflü yatağındaydı zaten ama uykuyla hemen yatırdım diye oldu sanırım
Geçiyorsa ne ala yok yatırmıyorum Reflü yatağının da altına örtü koydum az daha yükselttim inşallah geçerReflü canım benim bebeğimde öyle kustu birkaç kez doktora götürdüm reflü olduğunu söyledi hemen yatırma emzirdikten sonra 15-20 dk dik tut bende çok korkmuştum burnundan gelmişti valla şimdi Azaldı Philips biberon iyi oluyor ve reflü yatağı tavsiye ederim
Yatırma canım dik tutmaya çalış mutlaka yazık ağzına geliyordur süt çok zor bu reflü 6 aya kadar geçiyormuş inşallah geçer
Bende sağıp yanıma alıyorum . Çok zorda kalırsam diye mamada hep çantamda sıcak suyu da çantamda . Ama genelde gerek kalmıyor çünlü çok uzun süreli hiç kalmadık dışardsYani demişimdi emzirdim baya boşalttı memeleri sevindim iyice emmeye de alışıyor benim tembel kız dün baya farketti emmesi 21 günlüktü dün akşam yemeğe gittik orada mama verdim mesela mamanın da bu kolaylıkları da var gerçi sütümü sagsam yanıma onuda alabilirim
Bnm bu 3. Kez dışarı çıkarmam öyle uzun gezmeli olarak yaniBende sağıp yanıma alıyorum . Çok zorda kalırsam diye mamada hep çantamda sıcak suyu da çantamda . Ama genelde gerek kalmıyor çünlü çok uzun süreli hiç kalmadık dışards
Evet olması normal, çok emzirince benim de öyle olabiliyor. Gümüş kapak kullanıyorum o toparlıyor.Kızlar emziren annelere bir şer soracağım. Göğüs ucum yara değil ama aşırı hassas hissediyorum böyle olan var mı ?
Bende 40+2 deyim. Bende çok stres yapıyorum artık aynı şekilde. R rhaenyra sizi de sağ salim kavuştursun Rabbim evladınıza.Kızlar merhaba pek yazamadım hep okusam da. Doğum yapan herkesi tebrik ederim, sağlıkla büyütmek dileğiyleBen 40+4 oldum hala doğumu bekliyorum. İlk doğumum, 40’a kadar beklemeyi hiç dert etmedim. Ama sonrasında her geçen gün insan daha fazla stres oluyor. 2 günde bir doktora gidiyorum. Bebeğin suyu, hareketleri iyi. Sancım, ağrım, nişan vs hiçbir belirtim yok. Sadece ara sıra karnımda toplanma şeklinde kasılma hissediyorum ama o da sık sık değil. Yurtdışındayım, bir problem yoksa 41+3e kadar müdahale etmeyi zorunlu görmüyorlar. Ama istersem doğumu başlatma yöntemlerini ya da planlı sezaryeni talep edebilirim daha öncesinde. Çok kararsızım beklesem mi ne kadar beklesem bu grupta da çok fazla normal doğum yapan arkadaşlar oldu ben de sizleri okudukça güç almıştım ama her geçen gün yapabileceğime olan inancım azalıyor artık. Sanki beynim bu düşünceye karşı ve o yüzden doğumu başlatmıyor bir türlü gibi hissediyorum. Suni sancı alıp “acil sezaryen”e dönme düşüncesi beni çok tedirgin ediyor. Sanırım en fazla 41+0’a kadar bekleyip daha sonra suni sancı vs almaksızın planlı sezaryen talep edeceğim. Benzer durumu yaşayan var mı hem görüşlerinizi dinlemek isterim hem de biraz paylaşmak istedim.
Tabi tabi 2 saate dolar canım merak etme, süt öyle tamamen biten bi şey değil zaten. Sağımı kuvvetliyse ondan devam edersin olmazsa, içine sinmezse de alırsın başka bi pompa. Merak etme emer o seniDün akşam deneyebildim evet artma var sütte bu sağma işi de garip geliyor bana eee bebeğe emmek için bişey kalmayacak gibi diyorum ama 3 saate tekrar dolar demi meme dün gece baya geç sagabildim süt iyice azalmışti şimdi kızı emziriyorum emsin bidaha deneyecem arkadaşım da varmış vzn diye bi marka Medical bir ürün o dediki şimdilik alma bunu kullan sütün gelirse al diye onunla denedim yani
Hava alıyor olabilir mi cihaz çünkü bende elle sıkınca çok gelmiyor makineyle geliyor. Çokta uyguna aldım Kiwi marka çekim gücü vesaire bence elle sağımda geliyorsa vardır sütün gayet.Canım kizkar size birşey daha danisacam benim süt problemlerimden sıkılmış olabilirsiniz hakkınızı helal edin. Bizim 22. Günümüz ben sağım yapamadım hiç makineyle, kızımın aktif emip emmediginden de şüphe duyuyordum hep mama ile destekliyorum zaten. Dün gece sagdim iki memeden valla toplamda 10 CC anca çıkmıştır hadi dedim gece geç oldu yoruldum bilmem ne şimdi de kızı emzirdim ten bir buçuk saat sonra falan yine sagdim tek memeden 10 CC anca çıktı cok az değil mi benim kız mamayi 60 CC rahat içiyor. He bide soyle bı durum var sagdim artık gelmeyince bıraktım 10 dk sagdim bırakıp elimle saginca süt yine fışkırıyor ama makineden gelmiyor
Bana demir ilacına devam et dedi bir de takviye var 1 tane içeriğinde tüm vitaminler var . Fakat içtin mi dersen ? Demiri almaya çalışıyorum fakat diğerini daha 1 kez bile kullanmadım. Gebelikte tüm ilaçlarımı kullanırdom düzenli şekilde fakat doğumdan sonra fazlasıyla saldım . Antibiyotik ve ağrı kesici verilmişti bir de onları da bitimedim kafama göre aldım. Aferin banaKızlar size doğum sonrası ne ilaç verildi bana antibiyotik, kalsiyum ve demir ilacı verdi doktor antibiyotik harici içesim gelmiyor
Üstünü hafifletin çok sıcaksa mayışır, ben bezini falan da açıyorumBirşey daha soracam kaç saat uyuyup kaç dk emmeleri gerekiyor benim bebeğim 3 saat veya üzeri uyuyup 5 10 dk tek emiyor sonrasında yine uyuyakaliyor
Makinende sıkıntı olabilir mi ? Normalde makine köküne kadar çekiyor . Benimde sağımım max 10 dk sürüyor , 10 dk dan sonra artık bir şey gelmiyor. Makinada sıkıntı yok ise süt yapıcı besinler ile beslenmeye çalış, bir damla vardı ismini unuttı o da iyi geliyormuş . Bir de emzirsen bile düzenöi şekilde sağ. Sağımın sütü arttırdığı söyleniyor çünküCanım kizkar size birşey daha danisacam benim süt problemlerimden sıkılmış olabilirsiniz hakkınızı helal edin. Bizim 22. Günümüz ben sağım yapamadım hiç makineyle, kızımın aktif emip emmediginden de şüphe duyuyordum hep mama ile destekliyorum zaten. Dün gece sagdim iki memeden valla toplamda 10 CC anca çıkmıştır hadi dedim gece geç oldu yoruldum bilmem ne şimdi de kızı emzirdim ten bir buçuk saat sonra falan yine sagdim tek memeden 10 CC anca çıktı cok az değil mi benim kız mamayi 60 CC rahat içiyor. He bide soyle bı durum var sagdim artık gelmeyince bıraktım 10 dk sagdim bırakıp elimle saginca süt yine fışkırıyor ama makineden gelmiyor
Çoğumuz aynıdırız o zamanBana demir ilacına devam et dedi bir de takviye var 1 tane içeriğinde tüm vitaminler var . Fakat içtin mi dersen ? Demiri almaya çalışıyorum fakat diğerini daha 1 kez bile kullanmadım. Gebelikte tüm ilaçlarımı kullanırdom düzenli şekilde fakat doğumdan sonra fazlasıyla saldım . Antibiyotik ve ağrı kesici verilmişti bir de onları da bitimedim kafama göre aldım. Aferin bana
Herhalde bu grupta benim kadar bu konuyu açan yoktur, sanırım denk gelmediniz yazdıklarıma :) benim bebeğim 26 günlük oldu , ilk 20 gün savaş halindeydik her yolu denedik her yerimiz süt içerisindeydi sürekli ve ruh sağlığım ciddi anlamda bozulmaya başladı . İlk 12-13 gün sadece kaşık biberon ve şırınga ile besledim memeden iyice uzaklaşmasın diye biberon kullanmadım . Daha sonrasında canıma tak etti ve biberonla sağdığım sütü vermeye başladım. Biberonu verdikten sonra ipin ucu iyice kaçtı bebek inanılmwz bağlandı biberona ve memeden emme olayı iyice bitmeye başladı (öncesinde silikon uç ile arada tutuyordu). Şuan artık ara sıra memeyi teklif ediyorum istemiyorsa direkt bırakıyorum . Tutacağına inancım da kalmadı açıkçası çabalayacak halim de kalmadı. Şuan 2 saatte bir süt sağıp biberon ile veriyorum .Emziremeyen/ biberon veren veya meme reddi yaşayan var mı? Benimki memeyi sevmiyor, kavga ediyor. Günlerdir boğuşmaktan hayatı zindan ettim kendime, emmiyorsa emmiyor artık gerçekten çok yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?